Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda bez alternatora da sie ???

Featured Replies

Napisano

Witam i powiedzcie mi czy da sie pojechac benzyniakiem bez alternatora na samym aku ??? Bo w dieslu starym to wiem ze sie dalo ale czy da sie w benzynaiku tak zrobic ???

Bo sie wlasnie z kumpali kłócimy i kazdy co innego gada smile.gif:)

Napisano

> Witam i powiedzcie mi czy da sie pojechac benzyniakiem bez alternatora na samym aku ???

Da się. Ale nie za daleko.

Napisano

> Witam i powiedzcie mi czy da sie pojechac benzyniakiem bez alternatora na samym aku ??? Bo w dieslu

> starym to wiem ze sie dalo ale czy da sie w benzynaiku tak zrobic ???

> Bo sie wlasnie z kumpali kłócimy i kazdy co innego gada smile.gif

awryjnie dystans parunastu km powinien spokojnnie przejechac pod warunkiem ze wszystkie odbiorniki beda wyłączone łącznie ze swiatłami...

Napisano

> Witam i powiedzcie mi czy da sie pojechac benzyniakiem bez alternatora na samym aku ??? Bo w dieslu

Ktoś tu nawet jakiś czas temu robił testy, o ile spadnie zużycie paliwa bez alternatora. Oczywiście codziennie, czy nawet dwa razy dziennie ładował aq i nie przesadzał z odbiornikami prądu.

Sam kiedyś jeździłem bez ładowania, dopóki aq nie padł zlosnik.gif

Napisano

Było ostatnio o tym.Niektórzy to sporo kilometrowy przejechali

Mi sie udało z 5km i pod drzwiami elektryka zgasł.

Napisano

Da się, mi kiedyś się odręcił i wisiał gdzieś w komorze silnika jak go źle przykręciłem i udało mi się dojechać do domu, ale było blisko bo około 5 km. Dodatkowym wysiłkiem dla auta było to, że jechałem z przyczepą.

Napisano

> Da się. Ale nie za daleko.

Da się i to daleko. Autem z gazem, w zimę, z włączonymi światłami i nawiewiem dojechałem z Wawy za Ostrołękę. Aku (45Ah) było wcześniej przez ponad 12h ładowane.

PZDR

Napisano

zależy od auta, stanu akumulatora i poboru prądu po wyłączeniu wszystkiego. Od kilkunastu do kilkudziesięciu kilometrów da się zrobić.

w seicento przejechaliśmy kiedyś 3 (chyba) oesy plus dojazdówki czyli jakieś 50km z zerwanym paskiem. Oczywiście oszczędzaliśmy prąd ile się dało.

Napisano

AR 147 2,0TS. praktycznie bez ładowania Garwolin - Nałęczów. Połowa trasy na światłach mijania, potem tylko postoje, kilka zgaszeń i uruchomień silnika na stacjach. dosłownie pod domem wyłączyło już podświetlenie deski i zaczęło sypać błędami wszystkich możliwych systemów. ale dojechała grinser006.gif po zgaszeniu ani drgnęła grinser006.gif

Napisano

Kilka km zwykle sie da.

Napisano

Przejechałem 50 km.W samochodzie z elektrycznym wspomaganiem kierownicy.Dalej nie próbowałem nie było takiej potrzeby.

Napisano

> Witam

da się bez problemu waytogo.gif kwestia na jak długo starczy akumulatora

natomiast nie każdym samochodem da się jechać bez akumulatora swiety.gif

Napisano

Jeżeli pompa wodna nie jest napędzana tym samym paskiem to nie ma problemu. Jeżeli jednak jest, to bez paska zagotujesz autko po 1 km.

Napisano

fiatem palio przejechalem 30 km, a nastepnie kilka km do mechanika

Napisano

Fiat grinser006.gif ?

Ja Punto II kilka km zrobilem, jak altek padl, jedynie strasznie ciezko sie skrecalo tongue.gif

Napisano

> da się bez problemu kwestia na jak długo starczy akumulatora

> natomiast nie każdym samochodem da się jechać bez akumulatora

a to prawda mi zdarzylo sie jechac firmowym VWT4 2.4D bez aku smigal az milo tylko ze bez swiatel ok.gif

Napisano

Niedawno PII bez paska, z nowym aku zrobiłem 36km i to z włączonymi światłami... zlosnik.gif I jeszcze chciał jechać... zlosnik.gif

Napisano

na maxymalnie naładowanym aku zrobilem 40km, po 20 radio zaczeło szfankować, i dopiero wtedy wyłączyłem wszystkie odbiorniki hehe.gif

Napisano

kiedyś sejakiem 30km wink.gif z tym, ze podpiąłem się pod coś szybkiego i jechałem do serwisu na postojówkach zlosnik.gif

Napisano

Da się smile.gif

Astra I jakieś 7 km, potem odpalona z kabli (bo z rozrusznika nie chciała) i 20 km w gigantycznym korku spowodowanym zapadnięciem się kawałka wiaduktu w Alejach Jerozolimskich (jakieś 3 godziny jazdy). Chciała jeszcze jechać dalej ale już w domu byłem zeby.GIF

Światła cały czas zapalone.

Napisano

kolega na silniku punto 1,2 8v 90 km zrobił

Napisano

Nie tak dawno był wątek (mój zresztą) o tym ile auto przejedzie na samym aku. Volvo 940 '91 ok 200km (bateria 74Ah sprawna).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.