Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poproszę o propozycję żarówek do soczewki

Featured Replies

Napisano

Nowa lampa zasługuje na nowe żarówki, a że wybór przeróżny proszę o poradę dotyczacą żarówek dla soczewki.

Pacjent to H7 ok.gif

Chciałbym coś z BLUE ale nie będe odrzucał dobrze umotywowanych innych żarówek ok.gif

Jak wygląda sprawa z trwałaością do ceny ?

Napisano

philips bluevision h7 mogę polecić choć cena dość wysoka, do tego postojówki z serii BV

Napisano

tungsram BLUish

tania i bardzo dobra

niebieska bańka ale świeci bielutkim światłem

Napisano

Polecam HIDy - a inni niech sobie mówią co chcą w tym temacie (nie będę się wdawał w dyskusje).

Są już fajne zestawy, gdzie przetwornice schowasz bez problemu - np. w obudowie klosza...

Napisano

> Polecam HIDy - a inni niech sobie mówią co chcą w tym temacie (nie będę się wdawał w dyskusje).

> Są już fajne zestawy, gdzie przetwornice schowasz bez problemu - np. w obudowie klosza...

A napisz coś więcej, jak to wygląda, jak to się montuje, koszt, dostępność palników...

Napisano

> coś więcej

No co Ci więcej mogę napisać...

Żywotność krótsza niż stadardowej żarówki ale to normalne w przypadku żarówek + XX % i na dodatek H7.

dzięki niebieskawemu kolorkowi bańki światło jest białe a nie żółte, tak samo z postojówkami zwykła wygląda przy BV jak jakaś świeczka.

Na różnych jeździłem ale najbardziej podeszły mi BV ok.gif

Napisano

> A napisz coś więcej, jak to wygląda, jak to się montuje, koszt, dostępność palników...

Ja miałem do czynienia z jakimiś zwykłymi zestawami z allegro - koszt w okolicach 150-200 zł.

Palniki z 20-30 zł kosztują.

IMO - byle z "niebieskością" nie przesadzać hehe.gif to będzie dobrze.

Montaż banalnie prosty - wyciągasz starą żarówkę, podpinasz kabelki - montujesz gdzieś przetwornice (w zależności od auta / lamp)...

Cały montaż to jakieś 2 godziny, ale w aucie ze strasznym dostępem do żarówek zlosnik.gif

(Praktycznie więc trwało to tyle samo co sama wymiana żarówek)

Później trzeba to jeszcze tylko sensownie ustawić i nie ma najmniejszych problemów, a różnica w widoczności jest ogromna.

Napisano

> Nowa lampa zasługuje na nowe żarówki, a że wybór przeróżny proszę o poradę dotyczacą żarówek dla

> soczewki.

> Pacjent to H7

> Chciałbym coś z BLUE ale nie będe odrzucał dobrze umotywowanych innych żarówek

> Jak wygląda sprawa z trwałaością do ceny ?

to moze podejde do tego z innej strony, napisze z ktorymi zarowkami mialem zle doswiadczenia.

Zarowka firmy Bosch nazwa H7 Xenon Silver.

Kupilem z koniecznosci, bo tylko takie byly na stacji benzynowej, a padlo mi lewe swiatlo, kupilem, wymienilem dwie.

Niedosc ze dawaly trupio-blada poswiate to w momencie gdy spadl deszcz to myslalem ze oslepne od wlasnych swiatel, mimo prob regulacji wysokosci.

Nie wiem jak z trwaloscia, ale wrogowi nawet nie polece tego wynalazku. no.gifno.gif

Napisano

> piszesz o SPORT LIGHT czy SUPER BLUE ??

SPORT LIGHT

Napisano

Również polecam Tungsram'y sport light ok.gif

Bardzo fajny biały kolor, w soczewce efekt pewnie będzie jeszcze lepszy.

Niestety nie wypowiem się na temat trwałości, mam dopiero 2 miesiąc.

Napisano

Osram NightBreaker. waytogo.gif

Napisano

> Również polecam Tungsram'y sport light

> Bardzo fajny biały kolor, w soczewce efekt pewnie będzie jeszcze lepszy.

> Niestety nie wypowiem się na temat trwałości, mam dopiero 2 miesiąc.

mam u siebie 1,5roku i 26kkm

dzisiaj profilaktycznie założyłem nowe, bo tamte już chyba słabiej świeciły

Napisano

PHILIPS NightGuide 3in1 oczywiście w wersji H7S czyli do reflektorów pod soczewkę,są lepsze nawet od Osram Nightbreaker.

Napisano

Co byś nie kupił to i tak różnice w świeceniu są znikome. Najczęściej kierowcy widzą różnicę po zmianie żarówek dlatego, że poprzednie były już mocno zużyte. Wystarczy przyjrzeć się żarnikowi używanej żarówki i nowej. Kup coś tańszego i zmieniaj raz na rok. Z tych tańszych polecam Osramy i Hella - są też wersje blue.

Napisano

> Nowa lampa zasługuje na nowe żarówki,

Miałem Filipsy, Boscha, Tung...coś tam, Hella, Osram ... wszystkie + 30 / + 50 %

Zostałem przy :

H7 OSRAM +90% Long life ok.gif bardzo fajnie świeca dają bardzo zimny odcień swiatła jasno ale bez przesady z Niebieskim bo potem w deszczu nic nie widzisz zlosnik.gif

Poprzednie wytrzymały 15.000 km a teraz sa nowsze z dopiskiem LONG LIFE założyłem tydzień temu .. zlosnik.gif pewnie to tylko marketing zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A czym się rożni H7s od H7r bo na Allegro widze tylko firmy PHILIPS po ~ 90zł hehe.gif

Napisano
  • Autor

A ty masz jeszcze te soczewki ?? JAk tak to musze ozbaczyć jak to świeci food.gif

Napisano

> A czym się rożni H7s od H7r bo na Allegro widze tylko firmy PHILIPS po ~ 90zł

H7s - typowo do soczewki

Napisano
  • Autor

Ale chodz mi o budową czy coś.

Z tego co widze to tylko PHILIPS to ma ???

Napisano

> Ale chodz mi o budową czy coś.

> Z tego co widze to tylko PHILIPS to ma ???

Wyglądają w sumie tak samo, nie wiem czy nie chodzi o inny sposób pokrycia bańki kolorowymi filtrami.

Miałem Philipsa NightGuide, zdjąłem wczoraj i będą na zapas, a założyłem Magneti Marelli Xenon +50%. Bielutkie i wg mnie lepiej świecą. Oczywiście nie są tak białe jak palniki, ale wg mnie bielsze niż Philips i droga faktycznie lepiej oświetlona.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.