Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szroty w niemczech.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Było i jedno i drugie, Co jeszcze wrzucisz ??

Jak było to sorry, ale może coś jeszcze znajde...

Napisano

> Takie autka można spotkać na szrotach u sąsiadów jakiś tekst .

Ile pieknych VW ftedeiku sie tam marnuje grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

I slusznie oink.gif

Napisano
  • Autor

> Ile pieknych VW ftedeiku sie tam marnuje

> I slusznie

To pewnie te wszystkie auta z niemieckich dopłat do kupna nowego smile.gif

Napisano

> To pewnie te wszystkie auta z niemieckich dopłąt do kupna nowego

Wiekszosc na pewno.

Napisano

a potem lądują w polsce, gdzie dopasowywuje się do nich dokumenty grinser006.gif

Napisano

...wyglada jak parking pod kościołem do którego jeździł niemiecki dziadek tedeikiem ok.gifhehe.gif

Napisano

Ja tam widzę same stare samochody.

Napisano
  • Autor

> ...wyglada jak parking pod kościołem do którego jeździł niemiecki dziadek tedeikiem

Hehe, lepiej bym tego nie ujął smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam widzę same stare samochody.

Bardziej chodzi o wygląd niż o wiek.

Napisano

ja tam widziałem smart'a a aż takie stare auto to to nie jest

Napisano

Bez przesady Astra II . Golf IV , Vectra B , Focus I , Merol E okular , to nie sa takie staruchy . W Polsce wiele osob chcialoby moc takie auto sobie kupic . Sa one w srednim przedziale wiekowym Polskich aut.

Wystaczy porownac co u nas stoi na szrotach

Napisano
  • Autor

> Bez przesady Astra II . Golf IV , Vectra B , Focus I , Merol E okular , to nie sa takie staruchy .

> W Polsce wiele osob chcialoby moc takie auto sobie kupic . Sa one w srednim przedziale

> wiekowym Polskich aut.

> Wystaczy porownac co u nas stoi na szrotach

Albo u mnie na parkingu np. moja fiesta A.D. 1996 smile.gif

Napisano

> Albo u mnie na parkingu np. moja fiesta A.D. 1996

No niestety, zawsze znajdą się tacy, którzy mają na tyle, żeby kupic nowy samochód i będą kpić z osób, których na to po prostu nie stać.

To samo z 'bogaczami z domków', którzy nawet na czajnik do kuchni biorą kredyt.

Potem posty w stylu 'a ja dziś w robocie od 7 do 22'...

Należy pamiętać, że są też ludzie, którzy potrafią zadbać o swoje życie i pracując w normalnych godzinach być szczęśliwymi, mającymi czas dla rodziny, nie patrząc co miesiąc na ratę w banku opiewającą na 3/4 ich miesięcznej pensji i jeżdżącymi 'przedwojenną' Fiestą.

W czasach, gdy znalezienie pracy pozwalającej na utrzymanie rodziny wymaga przejechania 30 km z jednego końca miasta na drugi tak, żeby zdążyć na 6 rano i nie spędzić 3 godzin na dojazdy, nie widzę niczego złego w kupowaniu samochodu 20 letniego bez kredytu.

W końcu samochody są po to, żeby nimi jeździć, a że ktoś chce wmówić ludziom, że auto 5 letnie jest stare, to niech cofnie się do czasów kiedy był studentem lub po prostu nie było go stać, a do pracy zapracować na chleb nie mógł dojechać autobusem.

Tak, irytuje mnie takie podejście, ale forum to nie miejsce, w którym wylewam swoje żale.

Zwyczajnie wyrażam swoja opinię.

Napisano

mieli taki system dopłat, że wartość takiego auta jak tam stoi dawali w zamian za kupno nowego - każdy by sie skusił ok.gif

Napisano

> mieli taki system dopłat, że wartość takiego auta jak tam stoi dawali w zamian za kupno nowego -

> każdy by sie skusił

Dokladnie

Napisano

Ale podkład muzyczny do tego dali rotfl.gif co najmniej jak by tam stały same jakieś unikaty hehe.gif

Napisano

> No niestety, zawsze znajdą się tacy, którzy mają na tyle, żeby kupic nowy samochód i będą kpić z

> osób, których na to po prostu nie stać.

Dlatego kupiłem auto od komornika z windykacji za 1/4 wartości nowego .... 2-letnie auto...

Jak mnie nie stac to nie kupuje i tyle....

Napisano

> a potem lądują w polsce, gdzie dopasowywuje się do nich dokumenty

nie, te ze szrotu wylądują w afryce.

Dziwi mnie postawa wielu osób tutaj. Przypominam, że średnia krajowa w Polsce to ok. 3000zł brutto. Jakie nowe auto można kupić, przy takich zarobkach? hmm.gif

Ja wiem, że to forum to zbiór osób, które są na stanowiskach kierowniczych i zarabiają po 10tys peelenów, ale proponowałbym trochę pokory icon_rolleyes.gif

Dzięki niemieckim dopłatom w afryce będą jeździli po prostu lepszymi brykami niż w Polsce hehe.gif

Napisano

> ja tam widziałem smart'a a aż takie stare auto to to nie jest

Może mieć i 10 lat a to już stary samochód. Nie rozważam teraz jego stanu techninego tylko sam wiek auta. Wg mnie 10 lat to dużo. Oczywiście można kupić takie auto i przejechać kolejne 10 lat, ale startowa 10-szka do już kawał czasu.

Napisano

> Może mieć i 10 lat a to już stary samochód. Nie rozważam teraz jego stanu techninego tylko sam wiek

> auta. Wg mnie 10 lat to dużo. Oczywiście można kupić takie auto i przejechać kolejne 10 lat,

> ale startowa 10-szka do już kawał czasu.

ja cały czas myślę o zakupie 20 letniego auta

e34-m5.04.JPG

tylko nie mam $$ na takie auto

Napisano

> Może mieć i 10 lat a to już stary samochód. Nie rozważam teraz jego stanu techninego tylko sam wiek

> auta. Wg mnie 10 lat to dużo. Oczywiście można kupić takie auto i przejechać kolejne 10 lat,

> ale startowa 10-szka do już kawał czasu.

wolę 10 letnie ale markowe niż nowe kiszki, takie grande czy skoda fabia nowa wnętrza tandetny plastik, co nie zmienia faktu, że chyba takie nowe kupie ale tylko dlatego, żeby skorzystać z odliczenia vatu

Napisano

ja widzialem w Berlinie takie miejsca, ze to wyglada bardzo dobrze, ale watpie ze to szrot wink.gif

Napisano

> ja cały czas myślę o zakupie 20 letniego auta

> tylko nie mam $$ na takie auto

No i fajnie. Ale czy uważasz, że jest to młode auto? To, że jest ładne to wiadomo, ale wiek swój ma.

Napisano

> ja cały czas myślę o zakupie 20 letniego auta

> tylko nie mam $$ na takie auto

samo auto nie jest tak drogie tylko pozniej jego utrzymanie.

Napisano

> mieli taki system dopłat, że wartość takiego auta jak tam stoi dawali w zamian za kupno nowego -

> każdy by sie skusił

Wiesz ja się im momentami to nie dziwię, bo jak Niemiec miał oddać Turasowi...za jakieś nędzne 1000Euro to wolał wziąć dopłatę 2500 i jeździć nowym . (brudasy to tam tak płacą jak u nas ci handlarze szukający okazji co zatrzymują auta jeszcze przed giełdą )

Napisano
  • Autor

Czysto ekonomiczne podejście, też bym tak zrobił smile.gif.

A nie było tak że dopłaty dostawali też jak kupowali te auta u nas?

Napisano

> No i fajnie. Ale czy uważasz, że jest to młode auto? To, że jest ładne to wiadomo, ale wiek swój

> ma.

stare ale nie wszystko co stare to złe

Napisano

> samo auto nie jest tak drogie tylko pozniej jego utrzymanie.

no ameryki nie odkryłeś

Napisano

> stare ale nie wszystko co stare to złe

A czy ja gdzieś napisałem, że stare to zawsze złe? Stwierdziłem tylko, że 10-letnie auto jest już stare.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.