Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokada na koła? A czemu by nie?

Featured Replies

Napisano

Tak mnie właśnie oświeciło przy okazji lektury jakiegoś tekstu o kradzieżach blokad zakładanych przez odpowiednie służby. Myślę sobie, a po co to kraść? Nie lepiej zakładać? W sklepach mamy przeróżne zabezpieczenia aut chroniące przed kradzieżą, w tym zabezpieczenia mechaniczne w postaci blokad skrzyń biegów, kierownicy i inne pewnie jaszcze takie tam. Można to legalnie kupić i używać. Można też samemu zrobić sobie jakikolwiek patent antykradzieżowy. To dlaczego by nie blokadę koła? Coś zabrania? Biorę trochę kątowników i innych profili, montuję co trzeba, maluję na żółto, bo lubię żółty, a poza tym złodziej od razu zobaczy i zrezygnuje z kradzieży a i zamków i stacyjki przynajmniej nie uszkodzi, do tego nalepa z reklamą jakowąś i wio do bagażnika. Jak zatrzymuję się w centrum miasta, gdzie jak wiadomo kradzieży najwięcej, to wyciągam blokadę zakładam na koło i idę spokojnie na zakupy. Jakieś pytania? wink.gif

Napisano

> Jakieś pytania?

Chcialoby Ci sie?

Napisano

> Tak mnie właśnie oświeciło przy okazji lektury jakiegoś tekstu o kradzieżach blokad zakładanych

> przez odpowiednie służby. Myślę sobie, a po co to kraść? Nie lepiej zakładać? W sklepach mamy

> przeróżne zabezpieczenia aut chroniące przed kradzieżą, w tym zabezpieczenia mechaniczne w

> postaci blokad skrzyń biegów, kierownicy i inne pewnie jaszcze takie tam. Można to legalnie

> kupić i używać. Można też samemu zrobić sobie jakikolwiek patent antykradzieżowy. To dlaczego

> by nie blokadę koła? Coś zabrania? Biorę trochę kątowników i innych profili, montuję co

> trzeba, maluję na żółto, bo lubię żółty, a poza tym złodziej od razu zobaczy i zrezygnuje z

> kradzieży a i zamków i stacyjki przynajmniej nie uszkodzi, do tego nalepa z reklamą jakowąś i

> wio do bagażnika. Jak zatrzymuję się w centrum miasta, gdzie jak wiadomo kradzieży najwięcej,

> to wyciągam blokadę zakładam na koło i idę spokojnie na zakupy. Jakieś pytania?

Pomaluj jak oryginał SM i bedziesz mógł parkowac wszędzie za freee.

Napisano

kiedyś był patent że manekina się wkładało pod auto, że niby usterka i naprawiasz hahaha.gif

Napisano

> kiedyś był patent że manekina się wkładało pod auto, że niby usterka i naprawiasz

No tak na filmie "nie lubię poniedziałku" smile.gif a konkretnie to same nogi byly chyba wink.gif

Napisano

> Jak zatrzymuję się w centrum miasta, gdzie jak wiadomo kradzieży najwięcej,

> to wyciągam blokadę zakładam na koło i idę spokojnie na zakupy. Jakieś pytania?

To niegrzeczne chłopaki podjeżdżają z lawetą, że niby "uprzątają zawalidrogę" i tyle widziałeś blokadę...Auto zabierają oczywiście z blokadą zlosnik.gif

Napisano

> To niegrzeczne chłopaki podjeżdżają z lawetą, że niby "uprzątają zawalidrogę" i tyle widziałeś

> blokadę...Auto zabierają oczywiście z blokadą

holują tylko z miejsc gdzie blokujesz przejazd albo pozostawione auto stanowi zagrożenie (widoczność itp).

Napisano

> holują tylko z miejsc gdzie blokujesz przejazd albo pozostawione auto stanowi zagrożenie

> (widoczność itp).

Ale to nie SM podjeżdża hehe.gif

Napisano

A nie prosciej ubezpieczyc samochod?

Napisano

W Pyskowicach, właściciel sklepu obuwniczego, zrobił sobie na ulicy magazyn.

Kupił jakiegoś tranzita, wypakował go po sam dach butami zlosnik.gif

Przed kradzieżą zabezpieczył grata zakladając mu blokady na koła.

Napisano

> W Pyskowicach, właściciel sklepu obuwniczego, zrobił sobie na ulicy magazyn.

> Kupił jakiegoś tranzita, wypakował go po sam dach butami

Takie "magazyny" były normą na Kredytowej w Warszawie. W starych nyskach trzymane były książki zlosnik.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano
  • Autor

> Chcialoby Ci sie?

Pewnie, tylko, że pytania muszą być na temat. wink.gif Bo ja widzę, że się zaraz wątek ubezpieczeniowy zrobi. hehe.gif

Napisano

> holują tylko z miejsc gdzie blokujesz przejazd albo pozostawione auto stanowi zagrożenie

> (widoczność itp).

ewentualnie jak mają łatwą kaskę grinser006.gif

jakiś tekst

Napisano

Widziałem już taki patent na 2óch BMW stojących obok siebie.

Ergonomiczne to na pewno nie jest...

Napisano

> Tak mnie właśnie oświeciło przy okazji lektury jakiegoś tekstu o kradzieżach blokad zakładanych

> przez odpowiednie służby. Myślę sobie, a po co to kraść? Nie lepiej zakładać? W sklepach mamy

> przeróżne zabezpieczenia aut chroniące przed kradzieżą, w tym zabezpieczenia mechaniczne w

> postaci blokad skrzyń biegów, kierownicy i inne pewnie jaszcze takie tam. Można to legalnie

> kupić i używać. Można też samemu zrobić sobie jakikolwiek patent antykradzieżowy. To dlaczego

> by nie blokadę koła? Coś zabrania? Biorę trochę kątowników i innych profili, montuję co

> trzeba, maluję na żółto, bo lubię żółty, a poza tym złodziej od razu zobaczy i zrezygnuje z

> kradzieży a i zamków i stacyjki przynajmniej nie uszkodzi, do tego nalepa z reklamą jakowąś i

> wio do bagażnika. Jak zatrzymuję się w centrum miasta, gdzie jak wiadomo kradzieży najwięcej,

Musiałbyś stawać w miejscach niedozwolonych(miałbyś wtedy już dwie blokady hehe.gif).W przeciwnym razie byłby art. w gazecie,że zakładają blokady na prawidłowo zaparkowane pojazdy. zlosnik.gif Twój pomysł i misterny plan oszukania złodzieja, pójdzie się ... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Musiałbyś stawać w miejscach niedozwolonych(miałbyś wtedy już dwie blokady ).W przeciwnym razie

> byłby art. w gazecie,że zakładają blokady na prawidłowo zaparkowane pojazdy. Twój pomysł i

> misterny plan oszukania złodzieja, pójdzie się ...

W tym rzecz. Gdybym przez przypadek, własną nieuwagę albo intensywne opady śniegu, zaparkował pojazd w miejscu niedozwolonym, to albo miałbym dwie blokady, albo nie. W każdym razie, kiedy jedna blokada jest już założona, to szanse na drugą blokadę jakby maleją. wink.gif

Napisano

> Pewnie, tylko, że pytania muszą być na temat. Bo ja widzę, że się zaraz wątek ubezpieczeniowy

> zrobi.

Ja sie temu nie dziwie wcale.

Jak mam konstruowac, czy nawet kupic taka blokade, a potem babrac sie z jej zakladaniem/zdejmowaniem to wole ubezpieczenie (zwlaszcza w takie mrozy jak dzis).

Napisano

Wczoraj,w Łodzi na wylocie na katowice widziałem Subaru forestera z założoną blokadą na koło. Stał na przystanku autobusowym. Godzinę wcześniej jak jechałem auto stało na awaryjkach. Widocznie auto się zepsuło a kierowca czekał na assistance. A ,ze się doczekać nie mógł to zostawił auto i gdzieś pewno polazł. Międzyczasie przewinęli się "Wiejscy" i założyli blokadę! Ja tam bym to auto zwinął na lawetę w warsztacie rozciął blokadę i zawiózł bym ją do ich siedziby i oddał. Powiedział bym ,ze coś mi się do koła uczepiło!!! A że to coś ma ich logo to zwracam...

Napisano

> A nie prosciej ubezpieczyc samochod?

Prościej, tylko że tracisz na tym. Załóżmy, że miałeś dobry, kilkuletni samochód. Spróbuj za kasę, którą wypłaci za niego ubezpieczyciel kupić w krótkim czasie podobną bryczkę bez dokładania do tego biznesu. zakrecony.gif

Napisano

> W Pyskowicach, właściciel sklepu obuwniczego, zrobił sobie na ulicy magazyn.

> Kupił jakiegoś tranzita, wypakował go po sam dach butami

> Przed kradzieżą zabezpieczył grata zakladając mu blokady na koła.

I chyba dalej tam stoi rotfl.gif, dobrze wiedzieć bo sam się zastanawiałem ocb biglaugh.gif

Napisano

> Pomaluj jak oryginał SM i bedziesz mógł parkowac wszędzie za freee.

I to jest najbardziej typowe polskie podejście do sprawy, po co płacić kilka złotych jak można zawsze zakombinować czerwona.giffacepalm.gif

Napisano

ponad 10 lat temu kolega zastał samochód z blokadą na kole - zdjął ją (nie pytajcie, nie wiem jak confused.gif) i pojechał do domu zlosnik.gif po trzech dniach pojawila sie S.M z prosbą o oddanie blokady bo muszą się z nich raz na jakiś czas rozliczać grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> ponad 10 lat temu kolega zastał samochód z blokadą na kole - zdjął ją (nie pytajcie, nie wiem jak

> ) i pojechał do domu po trzech dniach pojawila sie S.M z prosbą o oddanie blokady bo muszą

> się z nich raz na jakiś czas rozliczać

A nie wystarczy powietrza spuścić???

Napisano

I jeszcze dorób takie pseudo mandaty które sobie powkładasz za wycieraczkę i zrywalne naklejki na szyby. cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.