Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC dla auta starszego niz 10lat - gdzie ??

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam samochodzik starszy niz 10latek, skonczyl dyszke w listopadzie 2010r i chcialbym ubezpieczyc go w zakresie oc/ac. Mozecie polecic jakas firme, ktora ubezpiecza takie stare autka ?

Pozdr.

Napisano

ja mam w PTU ale obawiam się, że oni robią wyjątek jeśli jest kontynuacja ubezpieczenia

Napisano

> Witam,

> mam samochodzik starszy niz 10latek, skonczyl dyszke w listopadzie 2010r i chcialbym ubezpieczyc go

> w zakresie oc/ac. Mozecie polecic jakas firme, ktora ubezpiecza takie stare autka ?

> Pozdr.

Jeszcze nie tak dawno w PZU ubezpieczalem ponad 10 latka.

Napisano

> Witam,

> mam samochodzik starszy niz 10latek, skonczyl dyszke w listopadzie 2010r i chcialbym ubezpieczyc go

> w zakresie oc/ac. Mozecie polecic jakas firme, ktora ubezpiecza takie stare autka ?

> Pozdr.

Wydaje mi się (coś mi lata po głowie), że AXA, ale sprawdź.

Napisano

> ja mam w PTU ale obawiam się, że oni robią wyjątek jeśli jest kontynuacja ubezpieczenia

W Allianzie tez tak jest ok.gif

Napisano

ostatnio pytałem w Ergo Hestii ok.gif do 12 lat tylko kurcza nie dopytałem czy to kontynuacja.

Napisano

Mam w Uniqua w 11 letnim Fiacie wink.gif

Napisano

> Witam,

> Pozdr.

jaka wartość auta i od czego chcesz ubezpieczyć?

Napisano

Warta

Napisano
  • Autor

> ja mam w PTU ale obawiam się, że oni robią wyjątek jeśli jest kontynuacja ubezpieczenia

W wiekszosci firm tak jest, jesli kontynuuje sie ubezpieczenie to ubezpiecza auto starsze niz 10lat, a mi chodzi o to, ze po raz pierwszy chce ubezpieczyc auto powyzej 10lat

Napisano
  • Autor

wartosc auta ok 10tys, a ubezpieczyc chce od kradziezy i od wypadku

Napisano

rok 2001, ubezpieczany pod koniec grudnia 2010 w pakiecie OC i AC, Warta bezproblemowo,

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> rok 2001, ubezpieczany pod koniec grudnia 2010 w pakiecie OC i AC, Warta bezproblemowo,

> Pozdrawiam

A dlaczego mialby byc problem, skoro ubezpieczane auto nie mialo skonczonych 10lat ?

Napisano
  • Autor

> PZU wczoraj ubezpieczyłem 11 latka

Ale pewnie w PZU to cena bedzie z sufitu jak znam zycie

Napisano

> Ale pewnie w PZU to cena bedzie z sufitu jak znam zycie

za auto 11letnie o wartości 10500zł z warianem warsztat - czyli naprawa na nowych oryginalnych częściach! wydałem 875zł (OC, AC, NNW) ok.gif

samo AC koszt 505zł ok.gif

Napisano
  • Autor

> za auto 11letnie o wartości 10500zł z warianem warsztat - czyli naprawa na nowych oryginalnych

> częściach! wydałem 875zł (OC, AC, NNW)

> samo AC koszt 505zł

ale to byla kontynuacja, miales jakies znizki na AC ?

Napisano

> Witam,

>Mozecie polecic jakas firme, ktora ubezpiecza takie stare autka ?

> Pozdr.

PTU lub WARTA - mają najlepsze OWU dla takich aut. Płacą odszkodowanie z VATem i mają najlepszy (najniższy) współczynnik amortyzacji. Odradzam Hestię, Interrisk czy PZU - zerknij w OWU; allianz dla aut starszych niż 10 lat tylko kontynuacja.

Napisano

> wartosc auta ok 10tys, a ubezpieczyc chce od kradziezy i od wypadku

Szukaj minicasco tylko od kradzierzy. Każde inne jest nieopłacalne, bo dostaniesz odszkodowanie w wysokości składki plus pozostałości.

Napisano

> za auto 11letnie o wartości 10500zł z warianem warsztat - czyli naprawa na nowych oryginalnych

> częściach! wydałem 875zł (OC, AC, NNW)

> samo AC koszt 505zł

pytałeś ile kosztuje naprawa w przypadku lekkiego dzwona przedniego? Do wymiany obie lampy, oba błotniki, chłodnica, pas przedni?

Jeśli wartość naprawy w warsztacie na nowych oryginalnych częściach przekroczy kwote określona w OWU to masz całkowitą, czyli dostajesz wrak plus różnice w cenie i żadnej naprawy.

Napisano

> ale to byla kontynuacja, miales jakies znizki na AC ?

kontynuacja, 60% zniżek + 5% za jednorazową platność ok.gif

Napisano

> pytałeś ile kosztuje naprawa w przypadku lekkiego dzwona przedniego? Do wymiany obie lampy, oba

> błotniki, chłodnica, pas przedni?

> Jeśli wartość naprawy w warsztacie na nowych oryginalnych częściach przekroczy kwote określona w

> OWU to masz całkowitą, czyli dostajesz wrak plus różnice w cenie i żadnej naprawy.

naprawa tego co podałeś to coś koło 7kzł by było ok.gif

ale to zawsze będzie jakaś kasa z różnicy, kilka lat temu miałem przygodę na parkingu PZU wypłaciło mi 2300zl ja naprawilem za 500zł ok.gif

to co proponujesz ubezpeczenie tylko od kradzieży następnym razem hmm.gif

Napisano

> naprawa tego co podałeś to coś koło 7kzł by było

> ale to zawsze będzie jakaś kasa z różnicy, kilka lat temu miałem przygodę na parkingu PZU wypłaciło

> mi 2300zl ja naprawilem za 500zł

> to co proponujesz ubezpeczenie tylko od kradzieży następnym razem

obawiam się, że teraz już by tak nie wypłacili.

Przy 10 letnim ubezpieczył bym tylko od kradzieży, wszelkie naprawy mogą się okazać tańsze niż składka

Napisano

> obawiam się, że teraz już by tak nie wypłacili.

> Przy 10 letnim ubezpieczył bym tylko od kradzieży, wszelkie naprawy mogą się okazać tańsze niż

> składka

składkę mam 500zł za AC myślisz, że kupiłbym za 500zł zderzak i np. lampę - wątpię zlosnik.gif

Napisano

> W wiekszosci firm tak jest, jesli kontynuuje sie ubezpieczenie to ubezpiecza auto starsze niz

> 10lat, a mi chodzi o to, ze po raz pierwszy chce ubezpieczyc auto powyzej 10lat

Generali ok.gif

Napisano

> składkę mam 500zł za AC myślisz, że kupiłbym za 500zł zderzak i np. lampę - wątpię

przy 500zł to faktycznie opłacalne

Napisano
  • Autor

> PZU wczoraj ubezpieczyłem 11 latka

KLIK

Quote:

Jakie samochody ubezpieczamy w PZUonline:

...

* których okres eksploatacji nie przekracza 10 lat (to ograniczenie dotyczy tylko AC)

Napisano

> allianz dla aut starszych niż 10 lat tylko kontynuacja.

Niekoniecznie. Jesli wykupisz pakiet 3 ubezpieczen (OC/AC i np mieszkania) to nie ma problemu.

Napisano
  • Autor

> Generali

dzis dzwonilem, powiedzieli, ze nie ubezpieczaja aut starszych niz 10lat, jak do tej pory najlepsze warunki zaproponowano mi w LibertyDirect

Napisano

> dzis dzwonilem, powiedzieli, ze nie ubezpieczaja aut starszych niz 10lat, jak do tej pory najlepsze

> warunki zaproponowano mi w LibertyDirect

ale zobacz w OWU jaka amortyzacja...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.