Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do oglądnięcia mercedrs- Żary

Featured Replies

Napisano

witam. Znajomy planuje kupić mercedesa na taxi. Wpadło mu to ogłoszenie w ręce. Dość ciekawa oferta. Wiem,, że przebieg zaskakująco mały. Widzicie jakieś inne mankamenty?

mercedes

p.s. może znalazł by się ktoś z Żar komu by się nudziło i tak z grubsza oglądnął? My mamy 380 km w jedną stronę. Oczywiście damy na jakąś dobrą flaszeczkę. pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Przebieg faktycznie bardzo niski jak na ten rocznik - dla porównania w dwa lata młodszym lanosie mam tyle samo, a nie wydaje mi się żeby ktoś diesla kupował na drobne przejażdżki. Najrozsądniej to jechać i umówić się na jakąś stację diagnostyczną. Ojciec miał takiego mercedesa i niestety trafił na prawdziwą skarbonkę. Do tego należy powiedzieć, że walka z rudą będzie codziennością.

Napisano

Po zdjęciach ładny. Zwróc uwage na podłogę w tym aucie i podłużnice - jezdziłem takim czasami na taksówce (rocznik '98). Byłem z nim raz na kanale i totalna masakra - wszystko zgnite, a z zewnatrz auto wygladało jak nówka.

Co do przebiegu, coś mały jak na tyle lat i diesla. Po mercedesie niestety nie widac tak zużycia wnętrza - jak sprzedawaliśmy później tego merca z przebiegiem prawie 600 tys km to wyglądało podobnie 270751858-jezyk.gif

Napisano

I taki prawdopodobnie to auto ma przebieg zlosnik.gif

Napisano

> witam. Znajomy planuje kupić mercedesa na taxi.

W takim razie TUTAJ jest świetny artykuł dla znajomego hehe.gif

Może wyciągnie wnioski.

Napisano

Jakbyś był zainteresowany, to znam kogoś kto sprzedaje takiego merca - tylko, że kombiaka.

Silnik chyba 3.2 - tylko, że przebieg dwa razy większy zlosnik.gif

Napisano

> Jakbyś był zainteresowany, to znam kogoś kto sprzedaje takiego merca - tylko, że kombiaka.

> Silnik chyba 3.2 - tylko, że przebieg dwa razy większy

ile woła za merca? bo jeśli okularnik to tylko kombi cool.gif

Napisano

> Te meśki lubią gnić i to znacznie.

> A ogól nie to szok, że te okularniki w takich pieniądzach są już do kupienia.

no pewnie ... przecież ma dopiero 14 lat ...

już za 4 lata pełnolatek wink.gif

Napisano

> W takim razie TUTAJ jest świetny artykuł dla znajomego

> Może wyciągnie wnioski.

Artykul bez sensu. Subiektywny - wszystko co sprowadzone to złe, a dobre co z polskiego salonu. Pomijam kwestie cofania licznikow bo to jest tak oczywiste ze po co w ogole o tym pisac.

Napisano

Jutro wypytam co i jak dokładniej bo nie interesowałem się na tą chwilę zlosnik.gif

Z takich szczegółow, które znam zlosnik.gif

1. Kolor - taki czarnawy zlosnik.gif Chyba czarna perła się to nazywa hehe.gif

2. Bardzo bogate wyposażenie (o ile nie pełne)

3. Przebieg - w okolicach 300 tys. km

Jakiś czas temu miałem okazję się przejechać i muszę przyznać, że fajnego ma kopa zlosnik.gifzlosnik.gif

Jutro mogę dopytać o cenę i dam Ci info na priv wink.gif

Ten okular będzie "do oddania" na dniach - właściciel chyba do końca tygodnia odbiera... kolejnego merca zlosnik.gif

Napisano

> no pewnie ... przecież ma dopiero 14 lat ...

> już za 4 lata pełnolatek

Czas jednak szybko leci, nawet nie spojrzałem na rocznik grinser006.gif

Ale bardziej jestem w szoku, że można kupić do 20.000zł piękne Audi A8 4,2 Quattro ok.gif

Tak do lansu w niedziele jak znalazł zlosnik.gif

Napisano

> Ale bardziej jestem w szoku, że można kupić do 20.000zł piękne Audi A8 4,2 Quattro

> Tak do lansu w niedziele jak znalazł

Poczekaj jeszcze z pół roku.

Jak ceny benzyny pójdą jeszcze trochę w górę, to takie auta ludzie będa oddawać za darmo blush.gif

Napisano

> Artykul bez sensu. Subiektywny...

> Pomijam kwestie cofania licznikow bo to jest tak oczywiste...

Artykuł w dużej mierze prawdziwy skromny.gif

Dla Ciebie cofanie liczników jest sprawą oczywistą, ale w narodzie wiara wciąż mocno żywa, że samochody z Niemiec pochodzą od dziadka, co tylko do kościoła jeździł. Dlatego artykuł nie taki bez sensu, bo może choć do nielicznych dotrze, że takich samochodów nie ma.

Napisano

> Artykul bez sensu. Subiektywny - wszystko co sprowadzone to złe, a dobre co z polskiego salonu.

> Pomijam kwestie cofania licznikow bo to jest tak oczywiste ze po co w ogole o tym pisac.

facepalm.gif

Napisano

> ...samochody z Niemiec pochodzą od dziadka, co tylko do kościoła > jeździł. .... do nielicznych dotrze, że takich samochodów nie ma.

Są, dziadki są wszędzie i też czasami jeżdżą do kościoła albo na zakupy. Tyle że polski handlarz nie jest zainteresowany ich zakupem, bo dopłaciłby dużo do interesu.

Napisano

ciemne reflektory i wyślizgana kierownica...nie przy tym przebiegu w mercedesie

Napisano

Dla mnie dyskwalifikacją tego samochodu jest nierealny przebieg i

Quote:

nic nie puka i nie stuka

zlosnik.gif

Napisano

> ciemne reflektory i wyślizgana kierownica...nie przy tym przebiegu w mercedesie

Dokładnie.

Kiedyś trochę czytałem o mercedesach (polecam forum mercedesa) i wychodzi na to, że kierownica wyślizguje się koło 300 - 400tyż km smile.gif

przynajmniej w W124 tak miało być.

A co do silnika, to raczej typowy dla taxi, wolny, ale okropnie trwały. Więc ten przebieg, około 13000km/rok.... no cóż, cuda się zdarzają icon_rolleyes.gif, ale może nie tu.

Na mobile.de, jak jakiś merc ma mały przebieg to raczej kosztuje

Napisano

> Artykuł w dużej mierze prawdziwy

> Dla Ciebie cofanie liczników jest sprawą oczywistą, ale w narodzie wiara wciąż mocno żywa, że

> samochody z Niemiec pochodzą od dziadka, co tylko do kościoła jeździł. Dlatego artykuł nie

> taki bez sensu, bo może choć do nielicznych dotrze, że takich samochodów nie ma.

Sa, ale nie za 3/4 sredniej ceny rynkowej podobnego auta ok.gif

Napisano

> ciemne reflektory i wyślizgana kierownica...nie przy tym przebiegu w mercedesie

ok.gif

Te reflektory nic nie oświetlą oslabiony.gif.

Napisano

w ogłoszeniu już jest kant, piszą że 1 właściciel a auto zarejestrowane dopiero teraz, rejestracja sprzed 13 lat całkiem inaczej wygląda

Napisano

> w ogłoszeniu już jest kant, piszą że 1 właściciel a auto zarejestrowane dopiero teraz, rejestracja

> sprzed 13 lat całkiem inaczej wygląda

To jaka jest rejestracja chyba niekoniecznie jest wyznacznikiem.

Nasze 15 letnie uno też wydawałoby się, że powinno mieć czarną rejestrację a na skutek przeprowadzki i zmiany adresu tablice są białe, pomimo że właściciel ten sam od początku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.