Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Juke- czy jest jakies mocniejsze auto w tych $$ ?

Featured Replies

Napisano

Nissan oferuje Juke'a z silnikiem 190 koni, wg Nissana 8 do setki, w testach jednak nie widziałem żeby wypadł powyżej 7,5 - zazwyczaj jest to 6.8-7.2sek do 100kmh...

W dodatku 17stki, klimatronik, navi, kamera cofania etc etc

Allegro z nowych aut nie wypluwa nic powyżej 170 koni w cenie poniżej 85 tysięcy...

Więc jak to z tymi mocniejszymi autami? Nissan ma najatrakcyjniejsza ofertę?

Napisano

> Nissan oferuje Juke'a z silnikiem 190 koni, wg Nissana 8 do setki, w testach jednak nie widziałem

> żeby wypadł powyżej 7,5 - zazwyczaj jest to 6.8-7.2sek do 100kmh...

> W dodatku 17stki, klimatronik, navi, kamera cofania etc etc

> Allegro z nowych aut nie wypluwa nic powyżej 170 koni w cenie poniżej 85 tysięcy...

> Więc jak to z tymi mocniejszymi autami? Nissan ma najatrakcyjniejsza ofertę?

Czyli wychodzi na to, że auto jest ponad sekunde szybsze do setki niż przewiduje producent? Jestem w stanie uwierzyć w maks 7.5 sekundy, ale aż takie odstępstwa?

Nie wiem na ile to popularne zjawisko, więc nie chce wypowiadać się zbyt pochopnie, ale dla mnie to raczej dziwne grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiście.

> Fabia RS

> Edit:

> Leon FR 2.0 TSI lub 2.0 TDI z DSG ok. 82.000zł

Czy masz jakieś dane w jakim czasie jadą powyższe auta na 400metrów?

Napisano

> Nissan oferuje Juke'a z silnikiem 190 koni, wg Nissana 8 do setki, w testach jednak nie widziałem

Nie wiem jak to mierzyli, ale według moich odczuć to przyspieszenie jest zdecydowanie bliżej 8 sekund. Całkiem żwawe auto, choć przy prędkości powyżej 170 km/h dostaje już zadyszki. Auto jest dość wysokie, przez co przy wyższych prędkościach zawieszenie już niebardzo daje radę utrzymywać ten samochód.

Ale kupiłbym to auto (nawet w wersji wolnossącej) ze względu na stosunek "value for money" i za wyróżniający się wygląd waytogo.gif

Napisano

> Czy masz jakieś dane w jakim czasie jadą powyższe auta na 400metrów?

Przesadziłeś smile.gif

Raczej będą szybsze od Juke'a. Fabia i Leon 2.0 TSI, 2.0 TDI wrzuciłem jako ciekawostkę.

Fabia wg. testu w AŚ jest o 0,1s smile.gif szybsza od Juke'a, ma większą prędkość maksymalną, mniejsze spalanie i jest tańsza (przyjmij ok 8-10% od cennika)

Napisano

> calkiem przyzwoicie

Fabia, 1.4 180KM, 1234kg.

Osiągi mają zbliżone, Fabia katalogowo szybsza o ok. 15km/h.

Ten Joke grinser006.gif jest ciekawą propozycją, niektórzy mogą się zdziwić,

że taka poczwara ich wciąga na trasie bananaevil.gif

Napisano

> octa 1.8 tsi dośc szybka i tania

no jak na 160koni to ma niezly czas do 100km/h - 7,8s ok.gif

dla porownania 180konna I RS ma 7,9, ciekawe jak przy wiekszych predkosciach sie sprawuja

Napisano
  • Autor

> Nissan oferuje Juke'a z silnikiem 190 koni [...] zazwyczaj jest to 6.8-7.2sek do 100kmh...

A możesz dać linki do tych wszystkich testów, w których wychodzi 6.8-7.2s do setki?

Napisano

> A możesz dać linki do tych wszystkich testów, w których wychodzi 6.8-7.2s do setki?

Ja widziałem 6.8 ale dla 0-60mph - wersja FWD - ok 40 sek filmiku

Napisano
  • Autor

> A możesz dać linki do tych wszystkich testów, w których wychodzi 6.8-7.2s do setki?

Widziałem test w gazecie Auto Moto chyba z grudnia (u fryzjera biglaugh.gif) i w jakimś odłamie Auto Świat- nie wiem czy nie w 4x4... A w wersjach elektronicznych na youtubie testy, ale wlasnie głównie do 60mph także bardziej miarodajny jest czas na ćwierć mili 15,2sekundy

Napisano

> Widziałem test w gazecie Auto Moto chyba z grudnia (u fryzjera ) i w jakimś odłamie Auto Świat-

> nie wiem czy nie w 4x4... A w wersjach elektronicznych na youtubie testy, ale wlasnie głównie

> do 60mph także bardziej miarodajny jest czas na ćwierć mili 15,2sekundy

Polo GTI ma 15s niby.

źródło

Czyli wyniki bardzo zbliżone.

Napisano

Witam serdecznie.

Pewnie licznikowe, czyli w praktyce do 90-92km./h...

> W dodatku 17stki, klimatronik, navi, kamera cofania etc etc

> Allegro z nowych aut nie wypluwa nic powyżej 170 koni w cenie poniżej 85 tysięcy...

Nikt nie kupiłby tej maszkary, gdyby nie silnik i inne zachęty.

Pozdrawiam.

Napisano

> Nikt nie kupiłby tej maszkary

Jak zwał, tak zwał. Dla wielu jest to pierwszy i najmocniejszy argument ZA wink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Przesadziłeś

> Raczej będą szybsze od Juke'a. Fabia i Leon 2.0 TSI, 2.0 TDI wrzuciłem jako ciekawostkę.

> Fabia wg. testu w AŚ jest o 0,1s szybsza od Juke'a, ma większą prędkość maksymalną, mniejsze

> spalanie i jest tańsza (przyjmij ok 8-10% od cennika)

co nie zmienia faktu, że jest to Szkoda

jeżeli chodzi o turbodoładowane auta to tylko japońce ok.gif

Napisano

> A dokładniej ?

o skodzie nie słyszał? taki producent samochodowy z centralnej europy wchłonięty przez VW robiący golfy w innych odsłonach wyposażając je w nie do końca przemyślane silniki rodziny TSI które psują się szybciej jak jeżdżą

Napisano

> o skodzie nie słyszał? taki producent samochodowy z centralnej europy wchłonięty przez VW robiący

> golfy w innych odsłonach wyposażając je w nie do końca przemyślane silniki rodziny TSI które

> psują się szybciej jak jeżdżą

W myśl niepisanej zasady tego forum obecni i byli użytkownicy fiatów nie mają prawa wypowiadania się o vw i jego zastępczych produktach.

Napisano

> W myśl niepisanej zasady tego forum obecni i byli użytkownicy fiatów nie mają prawa wypowiadania

> się o vw i jego zastępczych produktach.

wybacz mi ojcze, gdyż zgrzeszyłem myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem, niechaj bogowie grupy VAG mi wybaczą

Napisano

> co nie zmienia faktu, że jest to Szkoda

prawda w oczy kole? ze skoda to juz nie moze byc szybka?

> jeżeli chodzi o turbodoładowane auta to tylko japońce

no japonce to maja mnostwo turbobenzyn...

Napisano

> o skodzie nie słyszał? taki producent samochodowy z centralnej europy wchłonięty przez VW robiący

> golfy w innych odsłonach wyposażając je w nie do końca przemyślane silniki rodziny TSI które

Aha.

Napisano

> prawda w oczy kole? ze skoda to juz nie moze byc szybka?

przeczytaj co napisałem wcześniej a nie rozpoczynaj swoich wywodów na bazie wróżenia z fusów

i tak, nie spodziewał bym się że zrobią kiedyś auto szybsze od wózka z tesco

Napisano

To o co w końcu chodzi: o moc czy o przyspieszenie?

Przyspieszenie samochodu (np. 0-100km/h) nie jest proporcjonalne do samej mocy silnika, ale do ilorazu moc_silnika / masa_samochodu.

Napisano

> wybacz mi ojcze, gdyż zgrzeszyłem myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem, niechaj bogowie grupy VAG mi wybaczą

Jak nie przestaniesz pierdzielić głupot nie na temat, to Ci wybaczę i skieruję na tygodniową pokutę. czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> przeczytaj co napisałem wcześniej a nie rozpoczynaj swoich wywodów na bazie wróżenia z fusów

> i tak, nie spodziewał bym się że zrobią kiedyś auto szybsze od wózka z tesco

no czytam Twoje wypociny typu "Szkoda", pseudomodlitwy i pieprzenie o awaryjnosci tsi i nadal nic nie rozumiem...

Napisano

> co nie zmienia faktu, że jest to Szkoda

> jeżeli chodzi o turbodoładowane auta to tylko japońce

bo skoda to shit

Napisano

madrego to milo posluchac

Napisano

> Fabia wg. testu w AŚ jest o 0,1s szybsza od Juke'a, ma większą prędkość maksymalną, mniejsze

> spalanie i jest tańsza (przyjmij ok 8-10% od cennika)

Ale wyglada jak.... Fabia zeby.GIF

Ten argument "przeciw" jak dla mnie zabija wszystkie ew. "za"

Napisano

> Ale wyglada jak.... Fabia

> Ten argument "przeciw" jak dla mnie zabija wszystkie ew. "za"

Na moje oko ten Juke to prawie jak Dacia Duster, no moze w mniejszym wydaniu.

Napisano

> Na moje oko ten Juke to prawie jak Dacia Duster, no moze w mniejszym wydaniu.

Z wygladem? Wyglad kwestia gustu, mi akurat sie podoba w rzeczywistosci - na zdjeciach wyglada.... dziwnie. Bo cala reszta to raczej nie ma wiele wspolnego z wyrobem samochodopodobnym z kraju drakuli hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.