Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki mocny kompakt do 18tys zł

Featured Replies

Napisano

> Te auta juz potracily po jakies 80%wartosci, wiec to raczej bedzie marginalny koszt przy calej

> ekspoloatacji...

> Obawiam sie, ze 2 komplety opon beda wiekszym kosztem

no sie simiejesz... uzywki tez traca i tak jak mowie taki francuz nawet uzywany i nawet 10 letni szybciej straci niz 10 letni vag smile.gif ps. wiesz dobry komplet opon to tak z 3 kzl jak mowisz ze dwa komplety to masz 6000 zl dla mnei to duzo hehe.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

facepalm.gif

Mam pytanie, widzisz inne auta poza grupa VAG ?? czy jestes moze slepo zapatrzony?? Dyskfalifikujesz ktore sa wieksze, wygodniejsze i wcale nie wolniejsze od tego przy czym sie upierasz...

Napisano

> do "setki" (1,6 16v)

> ma według danych katalogowych 8,5 sec. Według wielu użytkowników dużo mniej.

> Ja bym się rozglądał za xsarą vts.

tylko po odetkaniu wydechu i wywaleniu tego co zbedne robi niskie 7 grinser006.gif

Napisano

> Mocny to tak poniżej .....

no dobra , e36 328 koncowka produkcji bedzie nejlepszym wyjsciem

Napisano

> no dobra , e36 328 koncowka produkcji bedzie nejlepszym wyjsciem

to nie kompakt, ale może się czepiam. cool.gif

Napisano

> tylko po odetkaniu wydechu i wywaleniu tego co zbedne robi niskie 7

Dzieje sie to zadziwiajaco latwo. zlosnik.gifok.gif

Napisano

> to nie kompakt, ale może się czepiam.

Nie badzmy malostkowi. Poza tym jest jeszcze 323ti,

a zalozenia pierwszego postu spelnia nawet, po naciagnieciu, 318ti. ok.gif

Napisano

> Mocny to tak poniżej 9sek do setki. czyli okolice 150KM

> Taki żeby nie sypał się na potęgę i nie zabijał spalaniem oraz kosztami utrzymania.

> Moje typy na początek to astra bertone 2.0 16V, audi A3 1.8T,

> Ewentualnie może też być coś z klasy średniej.

Nie lubię tego samochodu, ale może pomyśl o S/V40 T4? Ciasne, ale szybkie w miarę. Ewenti jak piszesz AII 2.2 lub 2.0T.

Napisano

> to nie kompakt, ale może się czepiam.

Quote:

Mocny to tak poniżej 9sek do setki.

...

Ewentualnie może też być coś z klasy średniej.

takze idealnie pasuje

dobrze sie prowadzi, malo pali (jak na osiagi/pojemnosc) brzmi, pozycja za kierownica, dostepnosc czesci wszelakich, nie psuje sie. na codzien moze byc ciche i wygodne a jak sie chce to frajde z jazdy zapewni.

jest jeszcze wspomniany compact.

ale strzelam ze "bmw nie bo to bmw" wink.gif

ale nie namawiam

Napisano

> ile???

> wedlug mojej szklanej kuli to cos ponad 1100kg czyli

Zamiast używać szklanej kuli użyj wagi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> cytrynka vts

Chyba jak dorzucisz tam 5 50kg workow cementu hehe.gif

Napisano

> facepalm to za mało na taką odpowiedź.

> Co to znaczy "wnioskuję z danych technicznych"?

> 106 (mimo że nijak nie pasuje do tego wątku) waży w najbogatszej wersji 850kg. do "setki" (1,6 16v)

> ma według danych katalogowych 8,5 sec. Według wielu użytkowników dużo mniej.

> Ja bym się rozglądał za xsarą vts.

106 w najbogatszej wersji wazy 940 z 10 litrami paliwa w baku. skromny.gif

Napisano

> 106 w najbogatszej wersji wazy 940 z 10 litrami paliwa w baku.

muszę przyznać, że nie ważyłem. jeździłem tylko "prawie" cywilem. i robiło wrażenie. Zwłaszcza hamowania i ciasne, krótkie zakręty.

Napisano

> ale strzelam ze "bmw nie bo to bmw"

> ale nie namawiam

ja miałbym to powiedzieć?!

Zobacz podpis palacz.gif

Napisano

> Taki żeby nie sypał się na potęgę i nie zabijał spalaniem oraz kosztami utrzymania.

polece Ci e36 Compact 323ti (motor 2,5l, 170km). Daje duzo frajdy z jazdy, ma w zasadzie pelne wyposazenie juz w serii. Duza zaleta - malo kto wie, ze taka wersja wogole zostala wypuszczona na rynek (dla wiekszosci Compact=1.6l, wzglednie w M-paku 1.8ti).

Ew. coupe 328

Napisano

> ale nie skreca a mocny kompakt powien przede wszystkim dobrze skrecac

> ja proponuje:

> Xsare VTS lub 306 S16

potwierdzam-dobre i nie drogie auto dające naprawde fun ok.gif

Napisano

No Ibiza Cupra 1,8 T nie jest droga, części dostępne i auto trwałe. Silnik ma potencjał, auto nie wygląda wieśniacko, można je fajnie poprawiać, dłubać i td.

a do 18 tys. to jest w czym przebierać....

za 18 to juz mozna by kupic 6L z 1,8 T. czyli juz nowasza bude jaka mam ja palacz.gif

Napisano

> ja miałbym to powiedzieć?!

> Zobacz podpis

nie nie, ty to wiem ze od bmw nie stronisz smile.gif , mialem na mysli autora watku

Napisano

> Mam pytanie, widzisz inne auta poza grupa VAG ??

tak...

czy jestes moze slepo zapatrzony??

> Dyskfalifikujesz ktore sa wieksze, wygodniejsze i wcale nie wolniejsze od tego przy czym sie

> upierasz...

wygodniejsze i wieksze to one sa ale twoim zdaniem panie skromny.gif

nie jeste mzapoatrzony na vagi ale jakby mial wybierac francuz a vag to oczywiste ze wybiore vaga i duzo ludiz tak by zrobilo francuzy sie psuja serwis kijowy itp... ojciec mial dwa pugi 406 coupe i dawniej 205 po tych autach stwierdziel mzadnego francuza z 3 powodow 1 kijowy seriws ( to moglbym tu opisac w paru stronach jak walczyli z drganiami przy przyspieszaniu w 406) 2. Notoryczne psucie sie malutkich [motyla noga] typu przelaczniki kierunkowskazow no i 3 duza utrata wartosci czy to nowe czy to stare smile.gif mimo wszystko twierdze iz niektore ich auta sa ladne...

Napisano

Prosze Cie, sa bardziej sprezyste od tych niemieckich desek, dodatkowo duuzo bardziej mi osobiscie podobaja sie wszystkie odmiany usportowione i maja wg. mnie duuzo lepsze wykonanie wnetrza jak Vag...

Napisano

> Prosze Cie, sa bardziej sprezyste od tych niemieckich desek, dodatkowo duuzo bardziej mi osobiscie

> podobaja sie wszystkie odmiany usportowione i maja wg. mnie duuzo lepsze wykonanie wnetrza jak

> Vag...

tak to do czego bys poruwnal modele typu S ? s3, s4 dalej to juz nie mowie bo to wysoka pulka dla francuza zeby.GIF jak mi powiesz ze jakas cytrynka ma lepsze fotele od esy to padne zeby.GIF siedziales kiedys w tkaiej esce jezdziles tym zeby.GIF dla mnie auto nie do podrobienia zeby.GIF

Napisano

facepalm.gif

Tak skwituje...

Powiedz mi jeszcze za ese zaplacisz 18 i bedzie super...

facepalm.gif

Napisano

> tak to do czego bys poruwnal modele typu S ? s3, s4 dalej to juz nie mowie bo to wysoka pulka dla

> francuza jak mi powiesz ze jakas cytrynka ma lepsze fotele od esy to padne siedziales kiedys

> w tkaiej esce jezdziles tym dla mnie auto nie do podrobienia

Teraz to juz troche przeginasz bo to zupelnie inna polka cenowa.

Porownanie dotyczy aut ktore mozna kupic do 18tys i beda jezdzic.

piszac o spadku wartosci francuz bedzie mlodszy niz vag (czyli a3 1.8T, leon TS i Golf GTI) na S-ke braknie conajmniej 12tys.

Za Vagiem przemawia jedynie jego popularnosc, nie jest ani fantastycznie wykonany ani bezawaryjny, jezdzi fajnie i tyle. Jezdzilem wieloma samochodami francuskimi tez.

I musze napisac ze takie gdybanie i przekonywanie kogos na sile co jest lepsze nie ma sensu, sa gusta, zaproponowano samochody. I to kupujacy powinien je sobie zobaczyc przejechac sie i to co bedzie lepsze mlodsze lepiej wyposazone i pewniejsze kupic.

Napisano

> Tak skwituje...

> Powiedz mi jeszcze za ese zaplacisz 18 i bedzie super...

odnioslem sie panie ogolnie do aut vag bo napisales ze vagi to deski ja odebralem ze masz na misli ogolnie vagi wiec napisalem o innych modelach smile.gif

w cenie 18 teraz mozesz miec a3 na wypasie tj grzane fotele szyber elektryczny klima automat sportowe fotele pompowane z air bagami itp mi sie wydaje ze nie jest to zle wyposazenie smile.gif a cytrynke tez mozesz miec wypasiona w taki sposob bo szybciej traci na wartosci smile.gif ale powiem tak pamietam fotele ojca z 406 coupe i powiem ci ze nie umywaja sie do tych ktore mam teraz w a3 te moje maja przedweszystkim trzymanie boczne nie tak jak tamte i moim zdaniem sa wygodniejsze smile.gif

Napisano

> odnioslem sie panie ogolnie do aut vag bo napisales ze vagi to deski ja odebralem ze masz na misli

> ogolnie vagi wiec napisalem o innych modelach

> w cenie 18 teraz mozesz miec a3 na wypasie tj grzane fotele szyber elektryczny klima automat

> sportowe fotele pompowane z air bagami itp mi sie wydaje ze nie jest to zle wyposazenie a

> cytrynke tez mozesz miec wypasiona w taki sposob bo szybciej traci na wartosci ale powiem tak

> pamietam fotele ojca z 406 coupe i powiem ci ze nie umywaja sie do tych ktore mam teraz w a3

> te moje maja przedweszystkim trzymanie boczne nie tak jak tamte i moim zdaniem sa wygodniejsze

Porownujesz zupelnie inne klasy aut, 406 Coupe z zalozenia mialo byc mega lansem, autem wyrozniajacym sie z tlumu a zarazem bardzo Francuskim i wygodnym, porownaj sobie za to siedzenia w 306 GTI albo Xsarze VTS, oba posiadaja zupelnie inne zydle, oba sa mega fajne. Poza tym co ja Ci bede pisal jestes zapatrzony w Vaga i lubisz przeplacac, ja Cie z tego nie bede leczyl...

Odkad zaczalem pracowac przy autach francuskich i kupilem sobie pierwsze z nich innych praktycznie nie widze, Value for Money maja nie do pobicia...

Napisano

widzisz nie rozumiesz...

skoro 406 z zalozenia miala byc nie wiadomo czym i niby auto wyzszej klasy a dla mnie to kupa bo a3 ktora miala byc autem dla wiekszosci ludzi ma lepsze wyposazenie to twierdze ze te mniejsze modele dopiero musza byc kupowate smile.gif

dobra koniec gadki bo sie i tak nie godadamy ja trzymam strone vaga a ty cytrynki wink.gif spoko luz nie ma sie co spinac smile.gif

Napisano

> Prosze Cie, sa bardziej sprezyste od tych niemieckich desek, dodatkowo duuzo bardziej mi osobiscie

> podobaja sie wszystkie odmiany usportowione i maja wg. mnie duuzo lepsze wykonanie wnetrza jak

> Vag...

Z tym sie zgadzam ok.gif

Napisano

A3 ma jeszcze jeden minus - ostatnio w mojej okolicy wieśniaki przesiadają się z Golfów 3'ek właśnie do A3 (bo to tanie i laski na to lecą).

Z resztą sam uważam, że VAGi są dla ludzi bez fantazji ;-) Ani to ładne, ani ciekawe. Po prostu poprawne. No i oczywiście szpan na wiosce zrobi się większy Audikiem niż czymś francuskim. A jak widać, dla niektórych to ważne. Dla mnie zaś to minus.

Sam też na miejscu autora tematu pomyślałbym o Xsarze VTS lub Civiku VTi wink.gif Gdyby w grę wchodziło coupe, wybór oczywisty - Prelude V VTEC 4WS. A nie żadne tam śmieszne Audi zlosnik.gif

Pozdr.

Napisano

nie czytalem calego watku tylko kilka stron...

ale czy ktos wogole proponowal Clio Sport? Ja wiem ze male, ale - mega rozrywkowe i tanie w utrzymaniu. I szybsze niz wiekszosc podawanych tu egzemplarzy (170 KM w mniejszej budzie). Łatwo kupisz w tej cenie egzemplarz młodszy o kilka lat od VAGa za ten budzet... i nie boli tak ze ma "tylko 170" kucy, bo to segment nizej i oska wystarczy...

A3 nie kupilbym - nudny i ciezki tapczan...ani sie fajnie prowadzi, ani wyglada, ani szybko jedzie... do tego doplacasz za 4 ringi na masce a dostajesz golfa... jesli juz musialbym VAG to leon, ale to tez w tej cenie wartego uwagi egzemplarza nie znajdziesz...

Bertone - ładne... wszystkie sprowadzane i ciezko trafic dobry egzemplarz... zwłaszcza 2.0 turbo...

Napisano

> Bertone - ładne... wszystkie sprowadzane i ciezko trafic dobry egzemplarz... zwłaszcza 2.0 turbo...

Aby kupić Astre Bertone z doładowanym 2,0 16v i nie wrzucić kolejnych paru tysięcy to do ceny z tytułowego wątku należy dołożyć ok.4 tys,i dobrze,narazie dzięki temu nie zajęły jeszcze niechlubnego miejsca Calibr. ok.gif

Napisano

> nie czytalem calego watku tylko kilka stron...

> ale czy ktos wogole proponowal Clio Sport? Ja wiem ze male, ale - mega rozrywkowe i tanie w

> utrzymaniu. I szybsze niz wiekszosc podawanych tu egzemplarzy (170 KM w mniejszej budzie).

> Łatwo kupisz w tej cenie egzemplarz młodszy o kilka lat od VAGa za ten budzet... i nie boli

Latwo ? To ja chyba zle egzemplarze ogladalem hehe.gif

Napisano

Apropo Clio Sport..

Jak ktos powie ze hot-hatch jest tani w utrzymaniu to sam go wysmieje, owszem moze byc, jak jest nowy i na gwarancji, w innym przypadku rozczaruje Cie, grubo sie mylisz...

Ref juz napisal o znalezieniu zadbanego sporta, nie musze nic dodawac...

Napisano

> Jak ktos powie ze hot-hatch jest tani w utrzymaniu to sam go wysmieje, owszem moze byc, jak jest

> nowy i na gwarancji, w innym przypadku rozczaruje Cie, grubo sie mylisz...

Wiekowe auto nigdy nie jest tanie w utrzymaniu a szczegolnie takie ktore bylo ostro jezdzone czesto bez wiekszego pomyslunku.

Wszystko oczywiscie zalezy od wyjsciowego stanu technicznego ale sytuacja w ktorej po kupnie samochodu trzeba wlozyc cene zakupu albo i lepiej w eksploatacje zeby wogole dalo sie takim autem wzglednie bezpiecznie jezdzic nie jest szczegolnie rzadka - a i to czesto okazuje sie za malo tongue.gif

Napisano

ty widziales golfa 4 i A3 w srodku ? czy tylk oslyszales ze sa bardzo podobne ? a3 jest lepiej wykonana owszem maja multum czesci wspolnych ale A3 jest ciekawsza w srodku smile.gif tto raz a dwa jezdizles 180 konna A3 ? nie opowiadac ze to nie jezdzi smile.gif

Napisano

> jezdizles 180 konna A3 ? nie opowiadac ze to nie jezdzi

jeździ. maluch też jeździ, ale szału nie ma.

ja wychodzę z założenia, że jak ktoś kupuje relatywnie mocny kompakt to robi to po to, żeby mieć "fun".

a fun w A3 to mocno reglamentowana sprawa.

Napisano

szalu nie robi mowisz... tak z ciekawosci zapytam ile mocy ma twoje auto ? albo inaczej ile mocy musi miec zeby jechalo ? ja ci powiem tak mi 180 koni i 270 nm wystarcza smile.gif nie narzekam zeby jechalo przecietnie bo przecietnie dla mnie jezdza auta np kombi z moca 130 koni smile.gif

Napisano

> szalu nie robi mowisz... tak z ciekawosci zapytam ile mocy ma twoje auto ? albo inaczej ile mocy

> musi miec zeby jechalo ? ja ci powiem tak mi 180 koni i 270 nm wystarcza nie narzekam zeby

> jechalo przecietnie bo przecietnie dla mnie jezdza auta np kombi z moca 130 koni

Ale "jeżdżenie" to nie tylko przyspieszenie.

Układ kierowniczy, zawieszenie, prowadzenie, możliwość szybkiego pokonywania zakrętów...

Frajdą nie jest szybkie rozpędzenia auta na prostej przecież.

Pozdr.

Napisano

no o to mi chodzi wlasnie...

za ta cene moze miec 1.8 T na zawieszeniu ambitiona czyli obnizone o 30 mm i utwardzone ja nie narzekam smile.gif

Napisano
  • Autor

> nie czytalem calego watku tylko kilka stron...

> ale czy ktos wogole proponowal Clio Sport? Ja wiem ze male, ale - mega rozrywkowe i tanie w

> utrzymaniu. I szybsze niz wiekszosc podawanych tu egzemplarzy (170 KM w mniejszej budzie).

> Łatwo kupisz w tej cenie egzemplarz młodszy o kilka lat od VAGa za ten budzet... i nie boli

> tak ze ma "tylko 170" kucy, bo to segment nizej i oska wystarczy...

Ciekawa propozycja z tym clio, nie wiedziałem, że taki istnieje ok.gif jednak nie ta klasa więc odpada

Napisano

> Apropo Clio Sport..

> Jak ktos powie ze hot-hatch jest tani w utrzymaniu to sam go wysmieje, owszem moze byc, jak jest

> nowy i na gwarancji, w innym przypadku rozczaruje Cie, grubo sie mylisz...

> Ref juz napisal o znalezieniu zadbanego sporta, nie musze nic dodawac...

znam temat, zonie kupilismy fieste ST... szukalismy clio, 206 rc itp... ogolnie dobry hot hatch jest trudny do znalezienia... ale przynajmniej budzet w przypadku clio jest naprawde realny... bo segment C w tej cenie to juz mocno starawy jest...

a ze starawości przechodzimy do kosztow utrzymania... clio sport wcale nie kosztuje duzo drozej niz jakies tam clio 1.4 w utrzymaniu... poza tym kupujesz ok 7-10 letnie auto - licz sie ze raz na 3-6 miesiecy bedzie cos robione... normalna sprawa... a na pewno bedzie tansze niz uturbione VAGi.

Napisano

Mam, jezdze, pracuje w branzy..

Niestety mosci panie, bredzisz, do sporta poduszki silnika tylko z orginalu, jak wymieniac to komplet, sa 4 srednio komplet trzeba przyjac kolo 1000zl, zestaw paska osprzetu ktory wg. instrukcji trzeba zmieniac razem z rozrzadem ok. 1000zl, rozrzad w komplecie z pompa wody i kolem zmiennej fazy ok 1200-1400 zl... gdzie naprawde w clio 1.2 czy 1.4 a nawet 1.5 DCI te rzeczy wystepuja w zamienniku i smialo mozna je wkladac nie bojac sie o ich trwalosc..

Napisano

> ty widziales golfa 4 i A3 w srodku ? czy tylk oslyszales ze sa bardzo podobne ? a3 jest lepiej

> wykonana owszem maja multum czesci wspolnych ale A3 jest ciekawsza w srodku tto raz a dwa

no i na pewno glownym kryterium osoby ktora chce kupic hot hatcha, jest wnetrze... no prosze cie... moze to jest jakis czynnik (zalezy od kupujacego), ale strzelam ze w tym budzecie raczej jeden z mniej waznych...

widze ze Ty jestes bardzo emocjonalnie zwiazany z Twoim autem, bo atakujesz kazdego kto smie rozpoznawac jakis model spoza grupy VAG jako godny zainteresowania... i jako jedyny na tym forum widziales wnetrze zarowno golfa jak i A3...

> jezdizles 180 konna A3 ? nie opowiadac ze to nie jezdzi

jezdzilem... leonami top sportami, golfami GTI i A3... inaczej bym sie nie wypowiadal... kilka aut temu sie rozgladalem za hot hatchem w tej cenie... mialem nawet z A4 1.8T (AEB) przez prawie rok... i zostane przy swoim - są lepiej prowadzące się auta... a te 1.8T to moze i ma 180 KM ale jakies one takie leniwe i niemiecke w odczuciu... te auta są bez charakteru...

no ale są rozne gusta... niektorzy kupuja takowe coby całować znaczek na grillu...

Napisano

Accord

Napisano

> Mam, jezdze, pracuje w branzy..

> Niestety mosci panie, bredzisz, do sporta poduszki silnika tylko z orginalu, jak wymieniac to

> komplet, sa 4 srednio komplet trzeba przyjac kolo 1000zl, zestaw paska osprzetu ktory wg.

> instrukcji trzeba zmieniac razem z rozrzadem ok. 1000zl, rozrzad w komplecie z pompa wody i

> kolem zmiennej fazy ok 1200-1400 zl... gdzie naprawde w clio 1.2 czy 1.4 a nawet 1.5 DCI te

> rzeczy wystepuja w zamienniku i smialo mozna je wkladac nie bojac sie o ich trwalosc..

fakt troche uproscilem porownanie... ale mialem Fieste ST przez 2lata w garazu i wiem z czym to sie je... w zaden sposob (poza spalaniem) - nie bolała ona bardziej niz focus ktorym sie w tym samym czasie poruszalem na codzien...

to co wymieniles to sprawy wymienialne "raz na zywot" auta... tych rzeczy nie wymienia się nagminnie... a typowa eksploatacja nie zabija..

proste - chcesz wieksza moc i zadszy egzemplarz = drozsze utrzymanie... dotyczy to WSZYSTKICH marek... bo brakuje zamiennikow, skoro popyt mniejszy...

Napisano

> Wiekowe auto nigdy nie jest tanie w utrzymaniu a szczegolnie takie ktore bylo ostro jezdzone czesto

> bez wiekszego pomyslunku.

> Wszystko oczywiscie zalezy od wyjsciowego stanu technicznego ale sytuacja w ktorej po kupnie

> samochodu trzeba wlozyc cene zakupu albo i lepiej w eksploatacje zeby wogole dalo sie takim

> autem wzglednie bezpiecznie jezdzic nie jest szczegolnie rzadka - a i to czesto okazuje sie za

> malo

Sa wyjatki np. 106 gti. skromny.gif Jest tanio.

Napisano

A3 to nie jest złe auto i może być nawet dość szybki ale to nie jest auto na tor czy do samego fun-u...

zchipowane a3 będzie tylko szybkim wygodnym autem ale nie jest to auto do czystej zabawy.....

co do auta....nie myślałeś o MX5 ? za 18 można kupić 1,9 NB tył napęd i szpera-mega duży fun z jazdy ok.gif

a koszty utrzymania nie są jakieś tam wysokie bo to prawdziwe japońskie auto w pozytywnym znaczeniu.

Napisano

> a koszty utrzymania nie są jakieś tam wysokie bo to prawdziwe japońskie auto w pozytywnym

> znaczeniu.

<Wyczuwa zblizajaca sie kolejna burze>

Napisano

... a na pewno bedzie tansze niz uturbione

> VAGi.

nie wiem skąd to "na pewno" wg Ciebie

wszystko zależy od egzemplarza...a ceny cześci aut z grupy vw nie są zwykle wysokie jak i dostępność bdb

chociaż wersje "sportowe" kosztują odpowiednio więcej

przykładowo dzisiaj wymieniałem klocki i były 2x droższe niż w taniej wersji benzynowej bo hamulce mam u siebie z z najszybszych passatów (jakieś wielkie)

i gen. sporo części w szybkich , sportowych wersjach sa odpowiednio droższe niż w standardowych wersjach niezależnie od marki...

coś za coś i nie można pisac że w fordzie w sportowej wersji koszty utrzym. są małe a np. w seacie już duże czy renault.....

gen. sa wyższe i już

Napisano

> szalu nie robi mowisz... tak z ciekawosci zapytam ile mocy ma twoje auto ?

180.

>albo inaczej ile mocy musi miec zeby jechalo ?

fun to nie sama moc.

> nie narzekam

bo to, co dla niektórych jest podłogą, dla innych jest sufitem.

polecam nie mierzyć wszystkich swoją miarą ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.