Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki mocny kompakt do 18tys zł

Featured Replies

Napisano

a co ja złego napisałem ?

Napisano

> Wiekowe auto nigdy nie jest tanie w utrzymaniu a szczegolnie takie ktore bylo ostro jezdzone czesto

> bez wiekszego pomyslunku.

> Wszystko oczywiscie zalezy od wyjsciowego stanu technicznego ale sytuacja w ktorej po kupnie

> samochodu trzeba wlozyc cene zakupu albo i lepiej w eksploatacje zeby wogole dalo sie takim

> autem wzglednie bezpiecznie jezdzic nie jest szczegolnie rzadka - a i to czesto okazuje sie za

> malo

Warto polować na okazje i jakieś rzadsze wersje aut kupować od ludzi któzy należą do klubu danego auta. Oczywiście nie jest to łatwe i zazwyczaj trzeba zapłacić trochę więcej niż normalnie, ale przynajmniej jest jakaś tam pewność że auto było czymś więcej niż tylko kawałkiem blachy do upalania pod blokiem, bo tak często kończą mocne auta w rękach niewyżytych idiotów.

Auto z podpisu kupiłem od znajomego z klubu Fiesty, oczywiście do zrobienia coś jest zawsze, ale ogólnie jak na 18-to letnie auto jest naprawdę nieźle. A sprzedawane było na forum klubu, na allegro nawet nie trafiło.

Wygląda TAK i poza rocznikiem spełnia warunki tego tematu zlosnik.gif

Napisano

> mam u siebie z z najszybszych passatów (jakieś wielkie)

Powialo know-howem i profesjonalizmem zlosnik.gif

Napisano

Fajne autko oink.gif

Napisano

> Powialo know-howem i profesjonalizmem

nie no jaki tu profesjonalizm hehe.gif

napisałem jak jest i tyle

Napisano

widzisz nie rozumiesz.... gosci pyta co wybrac wiec ja mu mowie co wg mnie warto wybrac a to ze wole vaga niz francuza to chyba nie swaidczy o tym ze jestem nie awiadomo jak emocionalnie zwiazany ze swoim autem luba jakimkolwiek vagiem... proste jakbym mial wybrac vaga a jakiegos citroena czy reno to wole vaga no porpostu tak jak ty wolisz francuza a nie vaga smile.gif

druga sprawa mowisz ze jezdziles i golfem 4 i a3 a mowisz ze srodek maja taki sam.... no prosze cie smile.gif popatrz na konsole srodkowa tego a tego smile.gif

Napisano

może zostanę zaraz zbeszczany ale zaproponuję:

hyundai coupe 2.7 - klasyczne coupe, do 18tyś można coś już wyrwać

megan I phII coupe 2.0 -

mazda 323f sportive - tylko ze 131km... smirk.gif

Napisano

Ale co jest sportowa wersja. Bo w grupie VAG prze to rozumiem S3 w audi i Cupre w seacie.

A do 18 tys. to beda cywilne autka pewnie z troche nizszym zawieszeniem i pakietem spojlerow.

A Ty ta ibize masz Cupre?

Napisano

> widzisz nie rozumiesz.... gosci pyta co wybrac wiec ja mu mowie co wg mnie warto wybrac a to ze

> wole vaga niz francuza to chyba nie swaidczy o tym ze jestem nie awiadomo jak emocionalnie

> zwiazany ze swoim autem luba jakimkolwiek vagiem... proste jakbym mial wybrac vaga a jakiegos

> citroena czy reno to wole vaga

motasz sie zlosnik.gif

a to wynika z faktu ze nie jezdziles francuzem ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> widzisz nie rozumiesz.... gosci pyta co wybrac wiec ja mu mowie co wg mnie warto wybrac a to ze

> wole vaga niz francuza to chyba nie swaidczy o tym ze jestem nie awiadomo jak emocionalnie

> zwiazany ze swoim autem luba jakimkolwiek vagiem... proste jakbym mial wybrac vaga a jakiegos

> citroena czy reno to wole vaga no porpostu tak jak ty wolisz francuza a nie vaga

ok, Twoj wybor smile.gif

> druga sprawa mowisz ze jezdziles i golfem 4 i a3 a mowisz ze srodek maja taki sam.... no prosze cie

> popatrz na konsole srodkowa tego a tego

ciekawe gdzie tak twierdze? nie wmawiaj mi czegos co nie napisalem... smile.gif A3 to KONSTRUKCYJNIE golf, nie twierdzilem ze to to samo wnetrze... a co do znaczenia wnetrza przy takim zakupie napisalem wczesniej smile.gif

Napisano

> ... a na pewno bedzie tansze niz uturbione

> nie wiem skąd to "na pewno" wg Ciebie

powiedzmy w takim razie - statystycznie... auto za 18 tys bedzie mialo nalatane prawdopodobnie grubo ponad 100 tys km... a turbina kaprysna rzecz... jesli sama nie bedzie niedomagac, to utrzymac szsczelny uklad, czy westgate sprawny itp. zawsze to wiecej miejsc do awarii niz w N/A...

oczywiscie pragmatycznie patrząc:) osobiscie moje ostatnie 5 aut byly uturbione, bo nie lubie wolnossaków (z wyjątkiem hothatchy segmentu B, bo to fajne zabawki) smile.gif

> wszystko zależy od egzemplarza...a ceny cześci aut z grupy vw nie są zwykle wysokie jak i

> dostępność bdb

> chociaż wersje "sportowe" kosztują odpowiednio więcej

> przykładowo dzisiaj wymieniałem klocki i były 2x droższe niż w taniej wersji benzynowej bo hamulce

> mam u siebie z z najszybszych passatów (jakieś wielkie)

> i gen. sporo części w szybkich , sportowych wersjach sa odpowiednio droższe niż w standardowych

> wersjach niezależnie od marki...

no zgoda - dokladnie to napisalem ok.gif

> coś za coś i nie można pisac że w fordzie w sportowej wersji koszty utrzym. są małe a np. w seacie

> już duże czy renault.....

a kto tak napisal?

> gen. sa wyższe i już

ano smile.gif

Napisano

> motasz sie

> a to wynika z faktu ze nie jezdziles francuzem

jeździłem nie raz grinser006.gif

dobrze wykończone i świetnie prowadzące się auta-> jeździłem zarówno Xsara VTS (pracowałem kilka lat w Citroenie)

jak i 180 KM Clio Sportem którego miałem w komisie jak go prowadziłem przy 1 salonie

Napisano

> może zostanę zaraz zbeszczany ale zaproponuję:

> hyundai coupe 2.7 - klasyczne coupe, do 18tyś można coś już wyrwać

> megan I phII coupe 2.0 -

> mazda 323f sportive - tylko ze 131km...

wszystkie auta fajne ale raczej do wożenia się lub ew. walnięcia w palnik na prostej

jak ktoś potrzebuje coś szybkiego równiez na zakręty czy do polatania na torze to takie sobie

Napisano

> jeździłem nie raz

czy ja tobie odpowiadalem ? facepalm.gif

Napisano

> motasz sie

> a to wynika z faktu ze nie jezdziles francuzem

no ja osobiscie najezdzic sie duzop nie najezdzilem ale pare razy mialem okaze 406 coupe od ojca jezdzi ale do rzadko faktycznie ... ale pamietam jak narzekal na to auto zeby.GIF i w srodku wcale nie byl oniewiadomo jak wypasione a z zalozenia mialo byc nie wiadomo czym smile.gif fotele przecietne bez bocznego trzymania zeby.GIF problemy z drganiami przy przyspieszaniu gdzie serwis szukal tego przez prawie 2 lata, zepsuta manetka od kierunkow koszt calego zespolu bo zamiennikow nie bylo ponad 1000 zl zeby.GIF te rzeczy mnie zrazily do francuzow tymbardziej ze czesto slysze ze ludzie maja z nimi problemy smile.gif aha no i sprzeglo padlo totalnie przy 200 tysiacach zeby.GIF w 2 innyhc ktore byly tez w firmie u ojca podobnie zeby.GIF

Napisano

> no ja osobiscie najezdzic sie duzop nie najezdzilem

w koncu

to wsiadz se i pojezdzij do 306gti6 czy vts-a i dopiero sie wypowiadaj

> nimi problemy aha no i sprzeglo padlo totalnie przy 200 tysiacach w 2 innyhc ktore byly tez

> w firmie u ojca podobnie

padniete sprzeglo przy 200kkm to jest usterka ? icon_eek.gif

Napisano

Ale chyba troche sie gdzies to pogubilo, autor watku przestal sie wypowiadac. A Wy pewnie jeszcze z 10 stron bedzicie sie rozpisywac o wyzszosci BozegoNarodzenia nad Wielkanoca.

Jezeli juz nikt nie ma do dopisania czegos mocnego w sumie do 18tys zl. to watek pewnie mozna uznac za wyczerpany. Bo za chwile zacznie sie dyskusja na temat wyzszosci diesla nad benzyna a pozniej przejdziemy do kolejnego fajnego tematu jakim jest elastycznosc diesli zlosnik.gif

Napisano

jeszcze o gazie nie było hahaha.gif

Napisano

> w koncu

> to wsiadz se i pojezdzij do 306gti6 czy vts-a i dopiero sie wypowiadaj

> padniete sprzeglo przy 200kkm to jest usterka ?

skoro w vw passacie b6 przy 310000 nie padlo to uwazam to w pugu za usterke wink.gif

ja sie nie najezdzilem ale ojciec jezdzil i wiem z jego opowiesci iz samochod nie robil zbyt wielkiego wrazenia zeby.GIF

Napisano

> skoro w vw passacie b6 przy 310000 nie padlo to uwazam to w pugu za usterke

yhym czyli jakby w toyota padlo przy 500kkm to by oznaczalo ze kierowca nie umie biegow zmieniac ? icon_eek.gifgrinser006.gif

> ja sie nie najezdzilem ale ojciec jezdzil i wiem z jego opowiesci iz samochod nie robil zbyt

> wielkiego wrazenia

406 coupe jak pisales, a zdaje sie ze w watku piszemy o 306 gti6 lub xsara a to zupelnie inne auta

Napisano

> 406 coupe jak pisales, a zdaje sie ze w watku piszemy o 306 gti6 lub xsara a to zupelnie

> inne auta

to samo chciałem napisać...406 coupe to typowe Grand Tourismo, dośc szybkie ale wygodne autko ze stylistyka coupe i "dupowóz"

a 306 GTI to hot hotch czy jak to sie kurde pisze zlosnik.gif

to tak jakbyś porównywał civica Type R do Hondy Accord Coupe-> identyczne porównanie grinser006.gif

Napisano

dzisiejsza tojota to nie tojota smile.gif

dalej nie kumasz czemu pisze o 406 c smile.gif

Napisano

> dzisiejsza tojota to nie tojota

> dalej nie kumasz czemu pisze o 406 c

facepalm.gif

nie widzisz analogi do porownania ktore apacz dal ?

Napisano

> nie widzisz analogi do porownania ktore apacz dal ?

o to chodzi biglaugh.gif

Napisano

> za 18 możesz już kupić civica 6 gen. VTI

mozna ale w stanie oplakanym (wyeksploatowany albo po duzym dzwonie)... ogladalem juz pare bo brat chce taki i o innym nie chce slyszec spineyes.gif no i od pol roku jest bez auta zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ale chyba troche sie gdzies to pogubilo, autor watku przestal sie wypowiadac. A Wy pewnie jeszcze z

> 10 stron bedzicie sie rozpisywac o wyzszosci BozegoNarodzenia nad Wielkanoca.

Padły same ciekawe propozycje, myślę co z tym wszystkim zrobić. biglaugh.gif

Napisano

> mozna ale w stanie oplakanym (wyeksploatowany albo po duzym dzwonie)... ogladalem juz pare bo brat

> chce taki i o innym nie chce slyszec no i od pol roku jest bez auta

Bzdura - za 18k PLN mozna obecnie naprawde przebierac jesli chodzi o Civica VTi. Mam oczywiscie na mysli faktyczne ceny transakcyjne a nie ceny wywolawcze. Inna sprawa jest to ze niezaleznie od ceny znalezc dobry egzemplarz jest trudno.

Napisano

> Bzdura - za 18k PLN mozna obecnie naprawde przebierac jesli chodzi o Civica VTi. Mam oczywiscie na

> mysli faktyczne ceny transakcyjne a nie ceny wywolawcze. Inna sprawa jest to ze niezaleznie od

> ceny znalezc dobry egzemplarz jest trudno.

No to bzdura czy nie? Bo piszesz ze mozna przebierac ale znalezc trudno. Moim zdaniem bardzo trudno i nie jestem przekonany ze w Polsce sie uda.

Napisano

> No to bzdura czy nie? Bo piszesz ze mozna przebierac ale znalezc trudno. Moim zdaniem bardzo trudno

> i nie jestem przekonany ze w Polsce sie uda.

mozna przebierac ale w trupach... chyba o to chodzilo wink.gif

Fani japonczykow wlasciwie nie maja w czym przebierac jezeli chodzi o hothache w tej cenie, wiec wiadomo ze ceny civica beda wywindowane

Napisano

> No to bzdura czy nie? Bo piszesz ze mozna przebierac ale znalezc trudno. Moim zdaniem bardzo trudno

> i nie jestem przekonany ze w Polsce sie uda.

Trudno znalezc dobry niezaleznie od ceny ale 18k to zdecydowanie wystarczajaco pieniedzy by moc szukac.

• 2 tygodnie później...
Napisano

a wiecie cos na temat puga 307xsi 2.0hdi 136koni? czy tam zawieszenie jest utwardzone? lepiej sie prowadzi niz zwykly 307? Silnik troche muł jak na te moc (9,8s do setki) ale moze ktos mial do czynienia ze zchipowanym? Jak wogole sie ten silnik sprawuje?

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za wypowiedzi, ostatecznie wybrałem astrę 3 drzwiową hatchback z 2.0 16V biglaugh.gif

Napisano

> Dzięki wszystkim za wypowiedzi, ostatecznie wybrałem astrę 3 drzwiową hatchback z 2.0 16V

Ale czemu 3d? 5d o wiele praktyczniejsze smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ale czemu 3d? 5d o wiele praktyczniejsze

tak, ale 3d ładniejsze, poza tym nie było blisko 5d smile.gif

Napisano

> Dzięki wszystkim za wypowiedzi, ostatecznie wybrałem astrę 3 drzwiową hatchback z 2.0 16V

Mocny kompakt jak sie patrzy zlosnik.gif

Napisano

a gdzie fotki hmm.gif

Napisano

to zaszalal, szukal szybkiego i dosc nietuzinkowego, a kupil pospolita astre...

Napisano

> to zaszalal, szukal szybkiego i dosc nietuzinkowego, a kupil pospolita astre...

dokladnie, a tyle rabanu narobil, malo do rekoczynow nie doszlo taka zazarta dyskusja byla bokser.gif

Napisano

> to zaszalal, szukal szybkiego i dosc nietuzinkowego, a kupil pospolita astre...

tak najczęściej jest zlosnik.gif

nie narzekajcie-3 drzwiowy 2 litrowy nie jest źle

to nie duże wolnoosące kombi w dieslu ... grinser006.gif

Napisano

> ale to 2.0 nie jedzie

Panowie, ale kolega napisał ze było blisko i skoro kupił to pewnie w dobrym stanie.

Napisano

Mocny kompakt jak sie patrzy zlosnik.gif

Napisano

> Mocny kompakt jak sie patrzy

hehe.gifok.gif

Napisano

> Ale czemu 3d? 5d o wiele praktyczniejsze

Nie kazdy musi wozic tylki dzieciakom albo tesciowej.

Napisano
  • Autor

Nie było w wymaganiach że ma być nietuzinkowe biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.