Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczne otwieranie bagaznika

Featured Replies

Napisano

Mam 3 przyciski na pilocie. Otwarcie, zamkniecie + otwarcie bagaznika. Ten trzeci otwiera tylko bagaznik reszta jest zamknieta czujki od alarmu wylaczane. Chcialbym zmienic zamek na taki, ktory sam wypchnie klape do gory (calkowite otwarcie raczej niemozliwe bo trzebaby silowniki montowac). Jak to ugrysc? Jaki zamek kupic zeby pasowal do cee apostrof d. grinser006.gif

Napisano

> Mam 3 przyciski na pilocie. Otwarcie, zamkniecie + otwarcie bagaznika. Ten trzeci otwiera tylko

> bagaznik reszta jest zamknieta czujki od alarmu wylaczane. Chcialbym zmienic zamek na taki,

> ktory sam wypchnie klape do gory (calkowite otwarcie raczej niemozliwe bo trzebaby silowniki

> montowac). Jak to ugrysc? Jaki zamek kupic zeby pasowal do cee apostrof d.

Wystarczy może mocniejszą spreżynę dać, co by podniosła klapę po zwolnieniu zamka.

Napisano
  • Autor

> Wystarczy może mocniejszą spreżynę dać, co by podniosła klapę po zwolnieniu zamka.

Teraz to dziala tak, ze zamek jest odryglwoany ale nadal musze nacisnac klamke na klapie. A chcialbym, zetby to tak wygladalo.

Napisano

> Teraz to dziala tak, ze zamek jest odryglwoany ale nadal musze nacisnac klamke na klapie.

Myślałem, że jest tak, jak w Lacetti, gdzie klapa odskakuje i uchyla się trochę.

Jest gotowe rozwiązanie - przełożyć do cee'da zamek z Lacetti ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Myślałem, że jest tak, jak w Lacetti, gdzie klapa odskakuje i uchyla się trochę.

> Jest gotowe rozwiązanie - przełożyć do cee'da zamek z Lacetti

No wlasnie sek w tym, ze nie odskakuje shocked.gif Wkleim filmik jak to ma wygladac grinser006.gif Bedzie pasowac?

Napisano

> No wlasnie sek w tym, ze nie odskakuje Wkleim filmik jak to ma wygladac Bedzie pasowac?

Tak odskakuje w Lacetti, nawet bardziej - tam są druty sprężynujące - jakby je lepiej dobrać, to by się mocniej otwierała.

A zamek - jak zamek - sprytny śluzarz/blacharz pewnie dałby radę zlosnik.gif

Napisano

> Teraz to dziala tak, ze zamek jest odryglwoany ale nadal musze nacisnac klamke na klapie. A chcialbym, zetby to tak wygladalo.

A dłuższe przytrzymanie guzika na pilocie nie robi tego co chcesz?

W standardowym pilocie w VW tak właśnie jest. Dlatego zrobiłem sobie klapę otwieraną automatycznie - zmieniłem siłowniki.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Tak odskakuje w Lacetti, nawet bardziej - tam są druty sprężynujące - jakby je lepiej dobrać, to by

> się mocniej otwierała.

> A zamek - jak zamek - sprytny śluzarz/blacharz pewnie dałby radę

Chcialbym opcje plug and play. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A dłuższe przytrzymanie guzika na pilocie nie robi tego co chcesz?

> W standardowym pilocie w VW tak właśnie jest. Dlatego zrobiłem sobie klapę otwieraną automatycznie

> - zmieniłem siłowniki.

> mar00ha

Wlasnie nie dziala. Chyba jakis koreanczyk zjadl nieswiezego psa jak to projektowal crazy.gif Teraz chce to zmienic bo doprowadza to mnie do szalu.

Napisano

> W standardowym pilocie w VW tak właśnie jest. Dlatego zrobiłem sobie klapę otwieraną automatycznie

> - zmieniłem siłowniki.

> mar00ha

W jakim sensie otwieraną automatycznie? Przyciskasz przycisk i sama się do końca podnosi czy musisz użyć siły? zlosnik.gif

Napisano

> No wlasnie sek w tym, ze nie odskakuje Wkleim filmik jak to ma wygladac Bedzie pasowac?

Zapomniałeś dodać , ze twój laczek to SEDAN a to bardzo zmienia postac rzeczy.

Napisano

> W jakim sensie otwieraną automatycznie? Przyciskasz przycisk i sama się do końca podnosi czy musisz

> użyć siły?

co prawda nie wiem jak jest w VW kolegi ale w moim sama się unosi oczywiście pod warunkiem, że nie zalega na niej śnieg - wtedy "amortyzatorki" nie dają rady zlosnik.gif

Napisano

> - zmieniłem siłowniki.

> mar00ha

Znaczyt zrobiłeś to profesjonalnie, siłowniki + pompa hydro, czy amatorsko - otwierasz i po znokautowaniu przez klapę zbierasz zęby wbite w tablicę rej?

Napisano

...ciach

> znokautowaniu przez klapę zbierasz zęby wbite w tablicę rej?

dobreeeeee wink.gif

Napisano

> ...ciach

> dobreeeeee

Upewniam się, bo mam u siebie sporo samochodów z "klapą w prądzie" i jest to "nieco" skomplikowane rozwiązanie...

Napisano

> Teraz to dziala tak, ze zamek jest odryglwoany ale nadal musze nacisnac klamke na klapie. A

> chcialbym, zetby to tak wygladalo.

w NB jest 'popychacz' wbudowany obok/niezaleznie od zamka i to on kopie klape zeby sie uchylila. Moze objerzyj sobie jak to jest zrobione i domontuj 'kopacza' do swojego 'apostrofa'

Napisano
  • Autor

> w NB jest 'popychacz' wbudowany obok/niezaleznie od zamka i to on kopie klape zeby sie uchylila.

> Moze objerzyj sobie jak to jest zrobione i domontuj 'kopacza' do swojego 'apostrofa'

I taki kopacz to jest dobre rozwiazanie ok.gif

Napisano

> w NB jest 'popychacz' wbudowany obok/niezaleznie od zamka i to on kopie klape zeby sie uchylila.

> Moze objerzyj sobie jak to jest zrobione i domontuj 'kopacza' do swojego 'apostrofa'

Możesz zrobić zdjęcie tego wynalazku?

Napisano

> Przyciskasz przycisk i sama się do końca podnosi

Dokładnie tak.

mar00ha

Napisano

> Znaczyt zrobiłeś to profesjonalnie, siłowniki + pompa hydro, czy amatorsko - otwierasz i po

> znokautowaniu przez klapę zbierasz zęby wbite w tablicę rej?

Zmieniłem tylko siłowniki. Z tym, że one oprócz większej siły wypychania same z siebie hamują tempo wyporu, więc zębów nie trzeba zmieniać.

mar00ha

Napisano

> Dokładnie tak.

> mar00ha

A ciężko ją później zamknąć? zlosnik.gif

Napisano

> I taki kopacz to jest dobre rozwiazanie

Proponuje siłowniczek od zamka centralnego na 12 V z siłą 7 kg... niech sobie "kopnie" - podłaczony pod zamek klapy ... wink.gif

Za jakieś 24 zł masz rozwiązanie hehe.gif

Jest jeszcze opcja ta z mocnymi sprezynami gazowymi i poduszkami lub same spręzynki załozone na siłowniku.... co kto woli

No i w pełni profesjonalny układ z siłownikiem elektrycznym lub gazowo elektrycznym - od podnoszenia okna dachowego w domku jednorodzinnym zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Proponuje siłowniczek od zamka centralnego na 12 V z siłą 7 kg... niech sobie "kopnie" - podłaczony

> pod zamek klapy ...

> Za jakieś 24 zł masz rozwiązanie

Ale tam juz jest centralny. Czyli dolozyc jescze jeden do kopania zeby klapa odskoczyla?

Napisano

> Ale tam juz jest centralny. Czyli dolozyc jescze jeden do kopania zeby klapa odskoczyla?

Dokładnie ten co jest to tylko otwiera języczek na zamku a jak podłaczysz pod niego 2-gi to i kopniaka będziesz miał ok.gif

Napisano

> A ciężko ją później zamknąć?

No właśnie nie. Siłowniki są tak dobrane, że są minimalnie silniejsze, ale na tyle silne, aby unieść klapę.

mar00ha

Napisano

> Teraz to dziala tak, ze zamek jest odryglwoany ale nadal musze nacisnac klamke na klapie. A

> chcialbym, zetby to tak wygladalo.

W sedanie to prosta sprawa bo tam sa sprezyny a nie silowniki a do tego klapa jest leciutka w porownaniu do tej htb (silnik wycieraczek ,szyba itd troche waza). Zostaje Ci poszukac mocniejszych silownikow ok.gif

Napisano

> W sedanie to prosta sprawa bo tam sa sprezyny a nie silowniki a do tego klapa jest leciutka w

> porownaniu do tej htb (silnik wycieraczek ,szyba itd troche waza). Zostaje Ci poszukac

> mocniejszych silownikow

W pewnym serwisie aukcyjnym na A jest ich od cholery. Nieważne czy 300N, 500 czy 600 zlosnik.gif Sam się zastanawiam nad 500N... Trzeba tylko długość odpowiednią z czegoś dobrać ale to raczej nie problem.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie ten co jest to tylko otwiera języczek na zamku a jak podłaczysz pod niego 2-gi to i

> kopniaka będziesz miał

o taki sie nada?

Napisano

> o taki sie nada?

Nie bardzo ... ten ma linkę i ciągnie

-zwykły do zamka centralnego na alledrogo wpisz siłownik centralnego i bedziesz miał... ok.gif

Napisano

hahahaha w nexii 1996r tak miałem zlosnik.gif

wykorzystałem tylko dodatkowy kanał w sterowniku od CZ.

filmik nie mój, ale u mnie działało to dokładnie tak samo.

Napisano

> Mam 3 przyciski na pilocie. Otwarcie, zamkniecie + otwarcie bagaznika. Ten trzeci otwiera tylko

> bagaznik reszta jest zamknieta czujki od alarmu wylaczane. Chcialbym zmienic zamek na taki,

> ktory sam wypchnie klape do gory (calkowite otwarcie raczej niemozliwe bo trzebaby silowniki

> montowac). Jak to ugrysc? Jaki zamek kupic zeby pasowal do cee apostrof d.

Musiał byś zrobić mechanizm który zamiast Ciebie, naciśnie klamkę.

Bo centralny tylko odryglowuje ci zamek, tak jak w pozostałych drzwiach.

Jeśli klamka jest elektryczna, to trzeba zrobić układ zwłokowy (wpierw rygiel potem klamka), a jak mechaniczny to dodatkowy siłownik.

Napisano
  • Autor

> Nie bardzo ... ten ma linkę i ciągnie

> -zwykły do zamka centralnego na alledrogo wpisz siłownik centralnego i bedziesz miał...

Ok 20.GIF

Napisano
  • Autor

> hahahaha w nexii 1996r tak miałem

> wykorzystałem tylko dodatkowy kanał w sterowniku od CZ.

> filmik nie mój, ale u mnie działało to dokładnie tak samo.

Wlasnie o dziwne IMO powinno byc montowane jako standard

Napisano
  • Autor

> Musiał byś zrobić mechanizm który zamiast Ciebie, naciśnie klamkę.

> Bo centralny tylko odryglowuje ci zamek, tak jak w pozostałych drzwiach.

> Jeśli klamka jest elektryczna, to trzeba zrobić układ zwłokowy (wpierw rygiel potem klamka), a jak

> mechaniczny to dodatkowy siłownik.

Zamek mechaniczny.

Napisano

Nie wiem, czy zauważyłeś ale ta nexia to sedan.A to conajmniej "trochę" zmienia postać rzeczy. Na dobą sprawę we Fiacie 125p też to było ale co z tego?

Napisano

> dobą sprawę we Fiacie 125p też to było ale co z tego?

Na pilota ?

Napisano

> Tak się otwiera u Ciebie??

to jest bardzo marny patent

przetestowaliśmy go na OCP na kilku autach (kombi) i albo te spreżynki się wyrobiły albo klapa odstawała o nawet 1cm po zamknięciu frown.gif

nie polecam takiego rozwiązania

Napisano

> to jest bardzo marny patent

> przetestowaliśmy go na OCP na kilku autach (kombi) i albo te spreżynki się wyrobiły albo klapa

> odstawała o nawet 1cm po zamknięciu

> nie polecam takiego rozwiązania

O! Dobrze wiedzieć idea.gif

Napisano

> Tak się otwiera u Ciebie??

Podobnie. ok.gif

mar00ha

Napisano

> to jest bardzo marny patent

> przetestowaliśmy go na OCP na kilku autach (kombi) i albo te spreżynki się wyrobiły albo klapa

> odstawała o nawet 1cm po zamknięciu

> nie polecam takiego rozwiązania

Ja nie mam sprężynek. Zmieniłem po prostu siłowniki na silniejsze.

Klapa po zamknięciu nie odstaje.

mar00ha

Napisano

> Ja nie mam sprężynek. Zmieniłem po prostu siłowniki na silniejsze.

> Klapa po zamknięciu nie odstaje.

> mar00ha

Hmmmmm, w takim razie trzeba zgłębić temat zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.