Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

takie coś dziś malowałem ...

Featured Replies

Napisano

obraz032xdg.jpg

obraz033j.jpg

obraz034ig.jpg

obraz035on.jpg

obraz036k.jpg

w jedynym ASO FERRARI w Polsce ,Grupa Zasada (VW) przy Omulewskiej 27 w Warszawie

Napisano

> w jedynym ASO FERRARI w Polsce

jak na ASO to chlew mają okrutny sick.gif - wysłałbym to do Modeny z prośbą o cofnięcie autoryzacji angryfire.gif

niedawno oglądałem cały serwis i salon w Bukareszcie - icon_eek.gif wszystko w takim porządku , że aż strach

włącznie ze śmietnikiem i segregacją śmieci i pozostałości po przeglądach

Napisano

> w jedynym ASO FERRARI w Polsce ,Grupa Zasada (VW) przy Omulewskiej 27 w Warszawie

ASO a wyglada jak garaz Zdzisia. zlosnik.gif

Farrari lepiej prezentuje sie na torze, niz w tym kurniku.

Chciaz obfocony model IMO akurat nie prezentuje sie nigdzie.

Napisano
  • Autor

nie stękaj , halę zawsze sprząta sie po pracy, na fajrant ,kiedy sie pracuje na prowizji , to masz określona ilość elementów do polakierowania , więc , nie masz czasu na sprzątanie w trakcie , sprząta sie po pracy...

nie mówiąc już o tym że te kabiny były stawiane 17 lat temu(za mercedesa)i pracują praktycznie non-stop , a przez zakład przewinęło się w tym czasie baaaaaaaaaaardzo duzo różnych osobników ...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zasada nie tylko tam ma ASO Ferrari...

Coś tam jeszcze wiszą za znaczki ,,,, hmm.gif

Napisano

Co to za zbiornik z przodu tego Ferrari? hmm.gifok.gif

Napisano

> Co to za zbiornik z przodu tego Ferrari?

Stawiałbym na płyn do spryskiwaczy , chyba zimowy zalany , bo niebieskawy jakiś.... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Zasada nie tylko tam ma ASO Ferrari...

> Coś tam jeszcze wiszą za znaczki ,,,,

kiedyś było to aso mercedesa i montownia w124,w140,w201 , teraz jest VW i AUDI

Napisano

i montownia w124,w140,w201 ,

Że składali tam Mercedesy znaczy (pierwszy montaż icon_eek.gif )....., czy masz na myśli warsztat blacharsko lakierniczy?

Napisano
  • Autor

> i montownia w124,w140,w201 ,

> Że składali tam Mercedesy znaczy (pierwszy montaż )

tak , montaż SKD0 czyli do gotowego nadwozia montuje się zawieszenie i silnik

....., czy masz na myśli warsztat blacharsko

> lakierniczy?

to bardzo duży obiekt więc nie było problemu z miejscem , montownia była na tej samej hali co blacharnia ok.gif

pod koniec 1994r montaż przeniesiono do zakupionego przez firmę byłego Polmozbytu w Karczewie , a na Omulewskiej ruszył montaż karetek dla pogotowia ok.gif

Napisano

> Że składali tam Mercedesy znaczy (pierwszy montaż )

Napisano

Osz karramba, icon_eek.gif pojęcia nie miałem o tym . Dzieki panowie !

Pogooglam sobie , żeby się więcej dowiedzieć. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Osz karramba, pojęcia nie miałem o tym . Dzieki panowie !

> Pogooglam sobie , żeby się więcej dowiedzieć.

poszukaj o Sobiesław Zasada Ltd , ja pracowałem w Centrum Service Sp z O.O.

po za tym co opisałem montowaliśmy terenowe Mercedesy Gelandewagen dla Wojsk Nadwiślańskich (MSW) i niektórych jednostek W.P. busy i ciężarówki , robił to zakład w Głownie , Jelcz we Wrocławiu próbował produkować Vito ale to padło przez skandaliczną jakość tych aut, są chyba jeszcze jakieś udziały w Autosanie (zespoły napędowe).....

Napisano

Zbadam temat tych 124. Zaciekawiło mnie to. Zastanawiam się jak było z jakością montażu. cfaniaczek.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Zbadam temat tych 124. Zaciekawiło mnie to. Zastanawiam się jak było z jakością montażu.

nic mi nie wiadomo o reklamacjach ok.gif , ale ja pracowałem na lakierni i poprawki po montażu były grinser006.gif pare nówek sie polakierowało zlosnik.gifok.gif

w ogóle to pracując w stacjach dealerskich pomalowałem wiele nowych aut zlosnik.gif

Napisano

>

> w ogóle to pracując w stacjach dealerskich pomalowałem wiele nowych aut

Może miałbyś ochotę "odświeżyć' moje 124 za jakiś czas cfaniaczek.gif

....i trochę powspominać zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Może miałbyś ochotę "odświeżyć' moje 124 za jakiś czas

> ....i trochę powspominać

wspominałem stare czasy , lakierując C203 w warsztacie w Siemiatyczach ok.gif

Napisano

> wspominałem stare czasy , lakierując C203 w warsztacie w Siemiatyczach

He , he mam tam kilku koleżków , swoją drogą niezłe "herbatniki". Może kiedyś jakiś spot ? zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> He , he mam tam kilku koleżków , swoją drogą niezłe "herbatniki". Może kiedyś jakiś spot ?

pewnie w marcu będę prowadził szkolenie z mieszalnika w tym warsztacie więc bardzo chętnie ok.gif

Napisano

> pewnie w marcu będę prowadził szkolenie z mieszalnika w tym warsztacie więc bardzo chętnie

Mówisz i masz......Czekam na info z terminem,

Napisano

> nic mi nie wiadomo o reklamacjach , ale ja pracowałem na lakierni i poprawki po montażu były

> pare nówek sie polakierowało

A co bylo przyczyna zakonczenia funkcjonowania tej montowni i w ktorym roku/po ilu egzemplarzach to nastapilo?

Napisano

[...]

> w ogóle to pracując w stacjach dealerskich pomalowałem wiele nowych aut

I to jest wtedy sprzedawane jako nowe czy uzywanehmm.gif?

Napisano

> w jedynym ASO FERRARI w Polsce ,Grupa Zasada (VW) przy Omulewskiej 27 w Warszawie

to dobrze że te partacze od zasady tego nie malowały bo by w 3 kolorach wyszedł znając tych speców rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> [...]

> I to jest wtedy sprzedawane jako nowe czy uzywane?

jako nowe offkors ok.gif

mało tego to firmy przewozowe na swoich składach celnych maja lakiernie pracujące na 3 zmiany , a Wy Drodzy Urzytkownicy Czujników Grubości Lakieru , kupujecie lakierowane powtórnie auta hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

auta są ubezpieczone na podróż laweta i ubezpieczenie płaci transportowi za szkody , auta są naprawiane na oryginałach i lakierowane przez naprawdę super speców , potrafią pomalować błotnik czy maskę w systemie "mokro na mokro" bez szlifowania podkładu , tak że są oryginalne grubości ...

20.GIF

Napisano
  • Autor

> to dobrze że te partacze od zasady tego nie malowały bo by w 3 kolorach wyszedł znając tych speców

nie obrażaj ludzi ,których nie znasz ok.gif Twoją wiedzę na temat lakiernictwa z grzeczności przemilczę ok.gif

Napisano

> [...]

> I to jest wtedy sprzedawane jako nowe czy uzywane?

Wydaje mi się , że każdy co się interesuje samochodami , to się orientuje , że dilerzy malują takie auta uszkodzone w transporcie i sprzedają w salonie jako "funkiel nówka" zlosnik2.gif

Napisano

> jak na ASO to chlew mają okrutny - wysłałbym to do Modeny z prośbą o cofnięcie autoryzacji

Znajac Wlochow to maja tam znacznie wiekszy syf u siebie grinser006.gif

Napisano

> Znajac Wlochow to maja tam znacznie wiekszy syf u siebie

Wydaje mi się , że jeżeli potrafią malować , to można im to wybaczyć , gorzej gdyby mieli błysk , a robotę partaczyli.

Napisano

> nie obrażaj ludzi ,których nie znasz Twoją wiedzę na temat lakiernictwa z grzeczności przemilczę

aha, pacjent to touran. Najpierw jazdy z malowaniem tylnej klapy + zderzaka po stłuczce, niestety mistrzowie nie potrafili wkleić tylnej szyby tak żeby woda nie dostawała się do środka, jak udało im się wkleić szybę dobrze (tzn że nie ciekło) to okazało się że jest wklejona krzywo i podczas wyjmowania zostały porysowane plastiki bo się mistrzom nie chciało ich demontować.

Ale to pikuś, ten sam touran, trzeba było wymienić webasto (po trochę z winy serwisu bo samochód miał płukany układ po zalaniu benzyną zamiast ropą i serwisant nie wiedział że trzeba tez układ od webasto wymyć). Podczas zdejmowania zdesia został uszkodzony, ok zdarza się więc poszedł do lakierni gdzie nie udało się mistrzom go założyć więc do ślizgów został zaczepiony tertytkom co wyszło podczas wymiany rozrządu kilka miesięcy później.

Więc nie wciskaj mi tu nic o mojej znajomości lakiernictwa bo to Oni się powinni znać a nie klient.

Z resztą to widać też po tym syfie który tam panuje. I duży przerób tu nic do tego nie ma,

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się , że każdy co się interesuje samochodami , to się orientuje , że dilerzy malują takie

> auta uszkodzone w transporcie i sprzedają w salonie jako "funkiel nówka"

i tu jesteś w błędzie , emocje przy zakupie nowego auta zaćmiewają zdrowy rozsądek hahaha.gif

wczoraj pogoniłem kretyna co chciał mi mierzyć 15 letnie polo screwy.gifbut.gif

Napisano

> Znajac Wlochow to maja tam znacznie wiekszy syf u siebie

chyba nie wink.gif

Napisano
  • Autor

> aha, pacjent to touran. Najpierw jazdy z malowaniem tylnej klapy + zderzaka po stłuczce, niestety

> mistrzowie nie potrafili wkleić tylnej szyby tak żeby woda nie dostawała się do środka, jak

> udało im się wkleić szybę dobrze (tzn że nie ciekło) to okazało się że jest wklejona krzywo i

> podczas wyjmowania zostały porysowane plastiki bo się mistrzom nie chciało ich demontować.

> Ale to pikuś, ten sam touran, trzeba było wymienić webasto (po trochę z winy serwisu bo samochód

> miał płukany układ po zalaniu benzyną zamiast ropą i serwisant nie wiedział że trzeba tez

> układ od webasto wymyć). Podczas zdejmowania zdesia został uszkodzony, ok zdarza się więc

> poszedł do lakierni gdzie nie udało się mistrzom go założyć więc do ślizgów został zaczepiony

> tertytkom co wyszło podczas wymiany rozrządu kilka miesięcy później.

> Więc nie wciskaj mi tu nic o mojej znajomości lakiernictwa bo to Oni się powinni znać a nie klient.

> Z resztą to widać też po tym syfie który tam panuje. I duży przerób tu nic do tego nie ma,

ale Ty mi opowiadasz o blacharzach i mechanikach , a nie o lakiernikach , a to duża różnica , gdyż lakiernicy nie wklejają szyb i nie demontują podzespołów i elementów , nam to blacharze przynoszą elementy do lakierowania i cześć , blacharz lub mechanik odbiera gotowy element ze stojaka , nie mamy nawet narzędzi to takiej pracy biglaugh.gif jak chcesz to zrobisz sobie ze mna wycieczkę po serwisie , każdy dział to inna bajka ok.gif

Napisano

> Wydaje mi się , że każdy co się interesuje samochodami , to się orientuje , że dilerzy malują takie

> auta uszkodzone w transporcie i sprzedają w salonie jako "funkiel nówka"

To raczej bylo pytanie retorycznezlosnik.gif.

Z tym ze jesli jestes wstanie to udowodnic to dealer mowi $$$ 30.GIFlizak.gif

Napisano

> jako nowe offkors

Innej odpowiedzi sie nie spodziewalemzlosnik.gif

> mało tego to firmy przewozowe na swoich składach celnych maja lakiernie pracujące na 3 zmiany , a

> Wy Drodzy Urzytkownicy Czujników Grubości Lakieru , kupujecie lakierowane powtórnie auta

> auta są ubezpieczone na podróż laweta i ubezpieczenie płaci transportowi za szkody , auta są

> naprawiane na oryginałach i lakierowane przez naprawdę super speców , potrafią pomalować

> błotnik czy maskę w systemie "mokro na mokro" bez szlifowania podkładu , tak że są oryginalne

> grubości ...

Z tym ze u mnie nikt tego nie kryje speocjalniezlosnik.gif - u kazdego dealer-a stoi - przy uzywanych oczywiscie touch up guys. Ale malowanie calych juz raczej nie przejdzie... Jesli przejdzie to normalnie ma w papierach i duzy % (ale jaki jest % tych co sie przeciskaja przez system - podejrzewam ze tez sporyzlosnik.gif)

Napisano

[...]

> wczoraj pogoniłem kretyna co chciał mi mierzyć 15 letnie polo

a nie czasem miernik lakieru jest wiecej warty niz to Polo?zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> [...]

> a nie czasem miernik lakieru jest wiecej warty niz to Polo?

waytogo.gif20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano

> i tu jesteś w błędzie , emocje przy zakupie nowego auta zaćmiewają zdrowy rozsądek

ale to standard w dzisiejszych czasach, w dupach sie poprzewracalo sick.gif

Napisano

> ale to standard w dzisiejszych czasach, w dupach sie poprzewracalo

Opanujcie się. Za takie polo pewnie z 5kzł trzeba zapłacić, jak nie lepiej, bo to VW. Dla niektórych, to są roczne oszczędności, jak nie lepiej...

Równie dobrze, z punktu widzenia takiej osoby jesteś złodziej, bandyta, mierna handlarzyna... bez obrazy oczywiście, próbująca go oszukać.

Znam takie osoby, którym nie jest dane dobrze zarabiać, troszkę obiektywizmu...

Napisano

> wspominałem stare czasy , lakierując C203 w warsztacie w Siemiatyczach

ooo, moja rodzinna miejscowość

bywam tam średnio co dwa tygodnie (wiosną i latem częściej)

jak nie tajemnica to który warsztat?

Napisano
  • Autor

> ooo, moja rodzinna miejscowość

> bywam tam średnio co dwa tygodnie (wiosną i latem częściej)

> jak nie tajemnica to który warsztat?

P.Janusz Dmitruk ,Drohiczyńska 65 ok.gif 506 166 591 możesz sie powołać na technika z novola ok.gif

Napisano

> P.Janusz Dmitruk ,Drohiczyńska 65 506 166 591 możesz sie powołać na technika z novola

znam smile.gif

mieszkaliśmy i garażowaliśmy auta po sąsiedzku zanim się przeprowadziłem do Bstoku

malował nam kiedyś ładę 2107

Napisano

A ja do swojej 15-letniej astry wlasnie zapraszam z czujnikiem. Malo tego - sam napisalem, ze jedynie maska lakierowana a reszta ma oryginalny lakier grinser006.gif No i zeby nie bylo, ze se tak tylko gadam - dowod grinser006.gif Wiec wszystko zalezy od tego jak sie uzytkuje samochod i jak se o niego dba. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> A ja do swojej 15-letniej astry wlasnie zapraszam z czujnikiem. Malo tego - sam napisalem, ze

> jedynie maska lakierowana a reszta ma oryginalny lakier No i zeby nie bylo, ze se tak tylko

> gadam - dowod Wiec wszystko zalezy od tego jak sie uzytkuje samochod i jak se o niego dba.

żuraw , spadaj , auto z Reichu ...

polo ,smieć z 1995r , przyjechało na kołach , bo nie przejdzie TUV ok.gif

oki , ale po co miernik grubości lakieru....

sam robisz w samochodówce ...

pomyśl , kto by , przy zdrowych zmysłach "kleił" 15letnie polo za 3900zł...

Napisano

> żuraw , spadaj , auto z Reichu ...

Czyje? Moje z Holandii przyejchalo na kolach grinser006.gif

> polo ,smieć z 1995r , przyjechało na kołach , bo nie przejdzie TUV

No moj rok mlodszy cfaniaczek.gif

> oki , ale po co miernik grubości lakieru....

> sam robisz w samochodówce ...

> pomyśl , kto by , przy zdrowych zmysłach "kleił" 15letnie polo za 3900zł...

Wejdz do dowolnego komisu i poogladaj sobie samochody. Zobaczysz takie dziwy, o ktorych nawet nie sniles, mimo, ze w lakierach pracujesz biglaugh.gif

Napisano

> pomyśl , kto by , przy zdrowych zmysłach "kleił" 15letnie polo za 3900zł...

Oj kleją i to nie aż tak "drogie" auta...

Poza tym - auta z rynku polskiego - ale importowane lat kilka temu potrafią być przykładami rękodzieła artystycznego a nie produktami przemysłu motoryzacyjnego wink.gif Po prostu auta te kilka lat temu miały znacznie większą wartość, niż obecnie - więc i opłacało się takie auto pospawać z kilku, wyszpachlować i prysnąć lakierem w szopie - bo zarobek był solidny.

Napisano
  • Autor

> Oj kleją i to nie aż tak "drogie" auta...

> Poza tym - auta z rynku polskiego - ale importowane lat kilka temu potrafią być przykładami

> rękodzieła artystycznego a nie produktami przemysłu motoryzacyjnego Po prostu auta te kilka

> lat temu miały znacznie większą wartość, niż obecnie - więc i opłacało się takie auto pospawać

> z kilku, wy szpachlować i prysnąć lakierem w szopie - bo zarobek był solidny.

nie rozumiesz ...

mnie nie interesują śmietniki , zarejesrtrowane w pl ....

Napisano

> nie rozumiesz ...

> mnie nie interesują śmietniki , zarejesrtrowane w pl ....

To o czym piszesz chwaląc się, że pogoniłeś kogoś tam, kto chciał auto pomierzyć?

Napisano

> Opanujcie się. Za takie polo pewnie z 5kzł trzeba zapłacić, jak nie lepiej, bo to VW. Dla

> niektórych, to są roczne oszczędności, jak nie lepiej...

> Równie dobrze, z punktu widzenia takiej osoby jesteś złodziej, bandyta, mierna handlarzyna... bez

> obrazy oczywiście, próbująca go oszukać.

> Znam takie osoby, którym nie jest dane dobrze zarabiać, troszkę obiektywizmu...

wiesz co troche przesadzasz, 1 letnie auto powinno sie bardziej ogladac pod katem jego stanu i czy nie jest to ser szwajcarski od spodu

Napisano

> Opanujcie się. Za takie polo pewnie z 5kzł trzeba zapłacić, jak nie lepiej, bo to VW. Dla

> niektórych, to są roczne oszczędności, jak nie lepiej...

> Równie dobrze, z punktu widzenia takiej osoby jesteś złodziej, bandyta, mierna handlarzyna... bez

> obrazy oczywiście, próbująca go oszukać.

> Znam takie osoby, którym nie jest dane dobrze zarabiać, troszkę obiektywizmu...

No co ty, na AK auto za 5 kpln to kącikowicze kupują pomiędzy wyjaraniem jednej i drugiej fajki, przecież to żaden wydatek. Oględziny robią na podstawie mms-ów bo jak się zepsuje to wyrzucą do kosza. Przecież w swoich garażach mają drugie fajne bryki do których kupują chińskie opony, myją z wiaderka pod domem po wydatek 20zł na myjni to marnotrastwo i szukają jak najtańszych części zamiennych bo po co robić porządny serwis jak lepiej u Zdzicha w stodole.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> nie rozumiesz ...

> mnie nie interesują śmietniki , zarejesrtrowane w pl ....

ta bo Ty jesteś blondynek o kręconych włosach i mozna wierzyć Tobie na słowo biglaugh.gifbiglaugh.gif

Bez obrazy nic do Ciebie nie mam ale jakoś zaufanie w społeczeństwo w raz z komuną zdechło wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.