Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żarówki H4 - co warto kupić w obecnej chwili

Featured Replies

Napisano

żona narzeka lekko na zbyt krótkie światla (cytujac: sa ok, ale moglyby byc lepsze) i szukam jakis lepszych żarówek, bo teraz zamontowane są najwyklejsze (+ 0% smile.gif).

Wypalony odbłyśnik czy zmatowione szklo lampy - nie wchodza w gre.

Jakie zarowki warto wybrac?

Reflektor na zarowke H4, bez soczewki, auto pokonuje zazwyczaj krotkie trasy.

Zadne kombinacje z xenonem (w jakiekolwiek formie) nie wchodza w gre, tylko zgodne z homologacja ok.gif

Zawsze kupowalem Filipy, zaczalem od GT150, pozniej byly jakies +80 czy 90% - zawsze bylismy zadowoleni, choc czytalem wiele narzekan na trwalosc, to w CC bylo ok (pewnie nizsze napiecie bylo smile.gif). Cenowo nietanie, ale zawsze bylo ok.

Napisano

Osram Nightbreaker +90% super swieca a do tego dostaniesz komplet ponizej 50pln waytogo.gif

Napisano

Używam od 2 miesięcy Tungsram H4 SPORTLIGHT BLUish + 50% i jestem zadowolony waytogo.gif

Według mnie lepiej świecą od Philips Blue Vision które miałem wcześniej waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Używam od 2 miesięcy Tungsram H4 SPORTLIGHT BLUish + 50% i jestem zadowolony

> Według mnie lepiej świecą od Philips Blue Vision które miałem wcześniej

BV mialem w BeeMce zaraz po kupnie, w deszczu dramat, wyleciały po 2 tyg

Napisano

Tungsram Sportlight (Bluish) ok.gif lub jak boisz się o widoczność w deszczu to model Megalight lub Megalight Ultra ok.gif Najlepszy stosunek jakości do ceny. Philipsy też dobre, ale średnio trwałe i drogie, a żarówki Osram padały mi (i znajomym) jak muchy passed_out.gif

Napisano

Technologia produkcji żarówek "H" osiągnęła już szczyt możliwości i nawet Chińczycy robią je na wysokim poziomie. Dzisiaj różnica między najlepszymi Philipsami i najgorszym chińskim chłamem jest pomijalna. Samymi żarówkami wiele sie nie zmieni. Jak komuś świeci lepiej, to jest sprawa samej lampy. Niedawno w miejsce spalonego Philipsa Nightguide plus coś tam super hiper wstawiłem awaryjnie jakaś starą żarówkę przechowywaną w piwnicy od czasów pierwszego Poloneza i nie było różnicy, a nawet reflektor z tym szajsem wydawał się jaśniejszy. Ja jeżdżę na Nightguide Philipsa ze względu na tą trójkolorową poświatę, bo mi sie po prostu podoba ok.gifgrinser006.gif

Napisano

Philips Premium +30% za 15PLN. Świeca niewiele gorzej od cudaków +120%, a nie spala się po dwóch miesiącach...

Napisano

> żona narzeka lekko na zbyt krótkie światla (cytujac: sa ok, ale moglyby byc lepsze) i szukam jakis

> lepszych żarówek, bo teraz zamontowane są najwyklejsze (+ 0% ).

> Wypalony odbłyśnik czy zmatowione szklo lampy - nie wchodza w gre.

> Jakie zarowki warto wybrac?

> Reflektor na zarowke H4, bez soczewki, auto pokonuje zazwyczaj krotkie trasy.

> Zadne kombinacje z xenonem (w jakiekolwiek formie) nie wchodza w gre, tylko zgodne z homologacja

> Zawsze kupowalem Filipy, zaczalem od GT150, pozniej byly jakies +80 czy 90% - zawsze bylismy

> zadowoleni, choc czytalem wiele narzekan na trwalosc, to w CC bylo ok (pewnie nizsze napiecie

> bylo ). Cenowo nietanie, ale zawsze bylo ok.

w pandzie jeździłem na osram cool blue, dobre jasne światło, i to nie jest hmm.gif żarówka +xx%

Napisano

> Technologia produkcji żarówek "H" osiągnęła już szczyt możliwości i nawet Chińczycy robią je na

> wysokim poziomie. Dzisiaj różnica między najlepszymi Philipsami i najgorszym chińskim chłamem

> jest pomijalna.

Dziwne rzeczy piszesz shocked.gif

Jakikolwiek widziałem test to żarówki markowe (philips, osram, hella itp) świeciły duuuużo lepiej niż noname (chińskie bez marki)!

Czyżby wszystkie gazety się zmówiły?

Ja zmieniłem ostatnio philips H1 +0% na osram night breaker i powiem, że różnica jest kolosalna. Dużo więcej bielszego światła smile.gif

Najpierw na ścianie zauważalna różnica większej i jaśniejszej plamy, a później w czasie jazdy brawo.gif

Napisano

> żona narzeka lekko na zbyt krótkie światla

A to inna żarówka na to pomoże?? Nowina jakaś...Może być jaśniej, ale nie dalej-chyba, że źle ustawione...

Napisano

Ja zanabylem do siebie zarowki Firmy GE plus 90% czy jakos tak, swieca idealnie bialo z bardzo delikatna poswiata niebieskiego (ale bardziejzimna biel) w TESCO po 48PLN i jestem zadowolony.

Napisano

> Ja zanabylem do siebie zarowki Firmy GE plus 90% czy jakos tak, swieca idealnie bialo z bardzo

> delikatna poswiata niebieskiego (ale bardziejzimna biel) w TESCO po 48PLN i jestem zadowolony.

To jest ta sama żarowka co Tungstam Megalight, tylko konfekcjonowana przez GE ok.gif

Napisano

> To jest ta sama żarowka co Tungstam Megalight, tylko konfekcjonowana przez GE

ale jest dobra ok.gif

Napisano

żonie do SC zapodałem po tutejszej lekturze Osram Nightbreaker Plus i nareszcie zobaczyłem że w tym aucie są światła.

Przedtem była jedna żarówka tungsramów i jedna GE (obie pewnie najzwyklejsze)

Napisano

Witaj,

Kup OSRAM nightbreaker PLUS.

Najlepsze żarówki jakie miałem. W Punto przy starych lampach oświetlało mi super otoczenie waytogo.gif

Napisano

Ja od października jeżdżę na OSRAM SILVERSTAR i jestem bardzo zadowolony. Miałem wcześniej jakieś 2 różne żarówki, z takimi kupiłem auto, i jazda wieczorem, nocą czy w deszczu/śniegu była męcząca bo ledwo świeciły po zmianie na Silverstary jest ok.gif. Kumpel założył te same w Astrze I i też zadowolony. Natomiast bratu wsadziłem Silverstary H7 do Thalii i padły po miesiącu obie na raz :/ ale to H7.

Napisano
  • Autor

> żonie do SC zapodałem po tutejszej lekturze Osram Nightbreaker Plus i nareszcie zobaczyłem że w

> tym aucie są światła.

> Przedtem była jedna żarówka tungsramów i jedna GE (obie pewnie najzwyklejsze)

gdzie mozna kupic osramy (jakies Norauto itd?)?

Allegro sie lekko obawiam, sam nie wiem czemu. Moze ktos ma sprawdzonego sprzedawce? Podrabiaja zarowki wogole czy moge bez stresu kupic na allegro?

Napisano

> gdzie mozna kupic osramy (jakies Norauto itd?)?

> Allegro sie lekko obawiam, sam nie wiem czemu. Moze ktos ma sprawdzonego sprzedawce? Podrabiaja

> zarowki wogole czy moge bez stresu kupic na allegro?

NB widziałem nawet w zwykłym Media Markt ale w cenie 100pln za komplet icon_eek.gif, zapytaj w jakimś sklepie moto na 100% będą mieli albo Ci ściągną.

Napisano

Philips ale VisionPlus +50% - są na prawdę spoko. ok.gif Tylko nie daj się wrobić w BlueVision.

Napisano

bierz tungsrama

do wyboru masz

+60% zwykle zarowkowe swiatlo daja rade i sa trwale ok.gif

+50% sport light biale swiatlo cos a'la BV tez trwale i daja rade

i sa jakies nowe +90% swiatla ale nie testowalem nie wypowiem sie wink.gif

aaa jeszcze testowalem night guide? czy jakos tak tez sa fajne smile.gif

Napisano

> Allegro sie lekko obawiam, sam nie wiem czemu. Moze ktos ma sprawdzonego sprzedawce? Podrabiaja

w makro jest nawet makieta drogi do testowania żarówek grinser006.gif

Napisano

miałem brać z allegro i z przesyłką wychodziły ok 50 zł, ale zajrzałem do swojego motoryzacyjnego i były po 57 więc wziąłem z miejsca. Na pewno w norze kupisz i powinny być praktycznie w każdym większym sklepie moto.

Napisano

> Allegro sie lekko obawiam, sam nie wiem czemu. Moze ktos ma sprawdzonego sprzedawce?

popatrz tu

http://auto-lamp.pl/sklep/index.php

na allegro też są,ale przez sklep wychodzi kilka zł taniej

zamawiałem kilka razy sobie i znajomym i zero problemu

Napisano

> bierz tungsrama

> i sa jakies nowe +90% swiatla ale nie testowalem nie wypowiem sie

Ja zakupiłem to ustrojstwo i mogę powiedzieć, że świecą całkiem fajnie. Nie wypowiadam się co do trwałości, bo wprawdzie jeżdżą już przez pół roku, ale ostatnio uniak robi małe przebiegi, więc czas ich świecenia siłą rzeczy nie jest jakiś porażający.

tunsgram_hhapnqh.png

po lewej tunsgram +90 - po prawej stara, zwykła wysłużona h4

Napisano

> Technologia produkcji żarówek "H" osiągnęła już szczyt możliwości i nawet Chińczycy robią je na

> wysokim poziomie. Dzisiaj różnica między najlepszymi Philipsami i najgorszym chińskim chłamem

> jest pomijalna.

Ojciec miał kiedyś założoną jedną żarówkę h7 100w i jedną philips premium +30% i ta druga dużo jaśniej świeciła i nie upaliła kostki po 2 miesiącach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> po lewej tunsgram +90 - po prawej stara, zwykła wysłużona h4

To zdjęcie kompletnie nic nie pokazuje. Lewy reflektor jest przecież inaczej skierowany niż prawy. Pokaż lepiej zdjęcie oświetlonej ściany.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Philips ale VisionPlus +50%

Polecam również ok.gif

w H4 nie są przesadnie drogie ok.gif

mam je w Y10 ok.gif

W Punto jeżdżę na Philips Premium +30 (z tańszych, polecam również), ostatnio wrzuciłem na próbę UNITEC Xenon Mega White +50 % (WTF? zlosnik.gif wygrały test tygodnika MOTOR jakiś czas temu) ale kicha straszna, wróciłem do Philipsów smile.gif

Napisano

> żonie do SC zapodałem po tutejszej lekturze Osram Nightbreaker Plus i nareszcie zobaczyłem że w

> tym aucie są światła.

> Przedtem była jedna żarówka tungsramów i jedna GE (obie pewnie najzwyklejsze)

Ten Plus jest nowszy od +90% .te drugie miałem ,fajne dość.

Napisano

> To zdjęcie kompletnie nic nie pokazuje. Lewy reflektor jest przecież inaczej skierowany niż prawy.

> Pokaż lepiej zdjęcie oświetlonej ściany.

> pozdrawiam,

> bromsky

No właśnie nie zrobiłem wtedy, a teraz to już po ptokach frown.gif

Ale wierz mi, różnica jest kolosalna i następne żarówki jakie kupię to znów prawdopodobnie będą te Tunsgramy ok.gif

Fakt, że zwykłe H4 nie były już nowe i pewnie to wpłynęło (nie znam się, tak zakładam) na ich jakość świecenia.

Napisano

> ostatnio wrzuciłem na próbę

> UNITEC Xenon Mega White +50 % (WTF? wygrały test tygodnika MOTOR jakiś czas temu) ale kicha

> straszna, wróciłem do Philipsów

ale to był test H7, a nie H4...

Napisano

> Ja jeżdżę na

> Nightguide Philipsa ze względu na tą trójkolorową poświatę, bo mi sie po prostu podoba

i jak to świeci? widać tą poświatę? daje ona coś oprócz innego koloru świecenia?

też nad nimi się kiedyś zastanawiałem wink.gif

napisz coś więcej...

Napisano

> i jak to świeci? widać tą poświatę? daje ona coś oprócz innego koloru świecenia?

> też nad nimi się kiedyś zastanawiałem

> napisz coś więcej...

tak świecą NightGuide

IkuDHkQ7__01night_guide.jpg

a tak seria

eE8t1jRf__01serie.jpg

jakby ktoś chciał zobaczyć inne to mam jeszcze kilka

Napisano

> napisz coś więcej...

Nightguide przede wszystkim świetnie oświetlają prawe pobocze i znaki drogowe jasnym białym światłem, do przodu świecą jak zwykłe dobre żarówki nie gorzej od innych markowych "sramów" plus coś tam, w lewo na żółto żeby nie oślepiać jadących z przeciwka. Żarówka sprawia wrażenie, jak by słabiej albo ciemniej świeciła, a lepiej i dalej oświetlała drogę, nie wiem jak to opisać grinser006.gif

Napisano

ciekawie to wygląda...

chyba się skuszę następnym razem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Witaj,

> Kup OSRAM nightbreaker PLUS.

> Najlepsze żarówki jakie miałem. W Punto przy starych lampach oświetlało mi super otoczenie

padlo na te zarowki, zamowione na Allegro, zobaczymy waytogo.gif

Napisano

> padlo na te zarowki, zamowione na Allegro, zobaczymy

Jak możesz napisać za ile? Ktoś wie jak jest z ich gwarancją np w przypadku właśnie przepalenia czy uszkodzenia?

Napisano

Baltrade

Napisano
  • Autor

> Jak możesz napisać za ile? Ktoś wie jak jest z ich gwarancją np w przypadku właśnie przepalenia czy

> uszkodzenia?

~48zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.