Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak i czym zdjąć reklamę z samochodu

Featured Replies

Napisano

mam profesjonalną reklamę na aucie składającą się z liter, jest ich naprawdę sporo,

zdrapywanie idzie powolnie tym bardziej że litery nie odchodzą w całości tylko rwą się

jest jakiś dobry sposób na szybsze zdjęcie liter ??

oczywiście taki który nie uszkodzi lakieru

Napisano

Podgrzanie opalarką i zdejmowanie po jednej.

Napisano

> mam profesjonalną reklamę na aucie składającą się z liter, jest ich naprawdę sporo,

> zdrapywanie idzie powolnie tym bardziej że litery nie odchodzą w całości tylko rwą się

> jest jakiś dobry sposób na szybsze zdjęcie liter ??

> oczywiście taki który nie uszkodzi lakieru

Podgrzać suszarką ale lepiej opalarką.

Potem zmyć resztki kleju benzyną ekstrakcyjną.

Zapolerować.

Napisano

opalarka i cierpliwosc a potem i tak polerka... ps. na wiosne łatwiej idzie niz w zimie

Napisano

> mam profesjonalną reklamę na aucie składającą się z liter, jest ich naprawdę sporo,

> zdrapywanie idzie powolnie tym bardziej że litery nie odchodzą w całości tylko rwą się

W sklepie z materiałami lakierniczymi dostaniesz krążek na wiertarkę do usuwania tego typu rzeczy. Usuwałem czymś takim taśmę dwustronną (poprzedni właściciel ponaklejał ochraniacze na zderzakach, one zeszły, a taśma została). Bardzo wolne / wolne obroty i zdejmuje wszystko, także resztki kleju.

Napisano

Z Renówki (czarna perła) zdejmowałem suszarka --> odklejanie --> heksan --> na koniec polerka lakieru delikatna. Wyszło wizualnie miodzio zlosnik.gif

Napisano

Podgrzewaj folię suszarką do włosów... pomocna może być plastikową szpachelka. (sprawdzony i niezawodny sposób nawet z odblaskową folią)

Resztki kleju zmyjesz benzyną ekstrakcyjną. (lub specjalnym zmywaczem do silikonu - z tym radze uważać bo może rozpuszczać lakier)

Nas koniec może być tempo...itp.

Nie używaj opalarki bo spalisz lakier.

Napisano

Do usuwania śladów po etykietach i kleju są różnego rodzaju prepraty. Np Spot Cleaner firmy ProElite. Używałem i działał jak najbardziej ok.

Napisano

Witam serdecznie.

Wszystkie są oparte na toluenie (do nabycia w sklepach chemicznych).

To rozpuszczalnik klejów opartych na kauczuku. Czyli wszelkich taśm, folii itp.

Latem, kiedy jest bardzo ciepło wystarczy nawet dowolny tłuszcz. Nawet masło albo olej jadalny!

Tłuszcze zawierają niewielkie ilości węglowodorów wielonienasyconych, które są właśnie rozpuszczalnikami kauczuku.

I są najbezpieczniejsze dla podłoży nienasiąkliwych.

Powodzenia.

Napisano

> Podgrzać suszarką ale lepiej opalarką.

> Potem zmyć resztki kleju benzyną ekstrakcyjną.

Jesli benzyna to lakowa. Nie rozpusci lakieru cfaniaczek.gif

> Zapolerować.

Napisano

> Podgrzewaj folię suszarką do włosów... pomocna może być plastikową szpachelka.

Z suszarka sie zgodze, ze szpachelka juz nie. Pol biedy hak masz jasny lakier ale jak robisz to na czarnym, do tego akrylu to zryjesz lakier.

> Nas koniec może być tempo...itp.

Fajnie, polysk jako tako wyprowadzisz ale dolozysz kolejne rysy jak kratery ta pasta. Najlepszy sposob to obejrzec lakier po odpaleniu halogenu 500 wat albo w pelnym sloncu. Zrozumiecie o czym pisze, bo zaloze sie ze teraz kazdy kto uzywa tempo jest wniebowziety, bo pasta daje super polysk.

> Nie używaj opalarki bo spalisz lakier.

Mozna uzywac opalarki, byle z glowa. Osobiscie wolalbym farelke, grzeje wolniej i wieksza powierzchnie.

Napisano

swego czasu pracowalem w reklamie i dokladnie tak jak poprzednicy napisali tylko i wylacznie podgrzewanie opalarka i zrywasz i przy obecnej pogodzie polecam prace tylko i wylacznie w garazu badz innym cieplejszym miejscu bo bedzie sie reklama rwala i naprawde idzie sie zarobic a przy odrobinie wprawy po podgrzaniu da sie zerwac kazda jej czesc w calosci ( kleju rowniez malo pozostaje)

do do odtluszczania/zmywania kleju w robocie uzywalismy tylko i wylacznie bialego denaturatu w ogromnych ilosciach i nigdy nie bylo problemow aczkolwiek do swojego auta proponuje zakupic zmywacz silikonu dostepny w mieszalniach lakieru koszt 11-12zl za litr zmywa rewelacyjnie i w 100% bezpieczny!!

Napisano
  • Autor

> Podgrzanie opalarką i zdejmowanie po jednej.

a co z lakierem ?? nie zaszkodzi mu ciepełko...

Napisano
  • Autor

> Z Renówki (czarna perła) zdejmowałem suszarka --> odklejanie --> heksan --> na koniec polerka

> lakieru delikatna. Wyszło wizualnie miodzio

heksan - a co to takiego ??

Napisano
  • Autor

> Podgrzewaj folię suszarką do włosów... pomocna może być plastikową szpachelka. (sprawdzony i

> niezawodny sposób nawet z odblaskową folią)

> Resztki kleju zmyjesz benzyną ekstrakcyjną. (lub specjalnym zmywaczem do silikonu - z tym radze

> uważać bo może rozpuszczać lakier)

> Nas koniec może być tempo...itp.

> Nie używaj opalarki bo spalisz lakier.

tak coś czuje w kościach, że opalarka może być za mocna

Napisano
  • Autor

> swego czasu pracowalem w reklamie i dokladnie tak jak poprzednicy napisali tylko i wylacznie

> podgrzewanie opalarka i zrywasz i przy obecnej pogodzie polecam prace tylko i wylacznie w

> garazu badz innym cieplejszym miejscu bo bedzie sie reklama rwala i naprawde idzie sie zarobic

> a przy odrobinie wprawy po podgrzaniu da sie zerwac kazda jej czesc w calosci ( kleju rowniez

> malo pozostaje)

> do do odtluszczania/zmywania kleju w robocie uzywalismy tylko i wylacznie bialego denaturatu w

> ogromnych ilosciach i nigdy nie bylo problemow aczkolwiek do swojego auta proponuje zakupic

> zmywacz silikonu dostepny w mieszalniach lakieru koszt 11-12zl za litr zmywa rewelacyjnie i w

> 100% bezpieczny!!

dzięki

Napisano

do zmycia resztek to jak ci pisali zmywacz do silikonu

jak masz oddzielne literki to weź je zmyj karcherem na gorąco (90 stopni czyni cuda) - na 200% nic nie uszkodzisz

Napisano

uzywam takiego czegos:

13743433244c7a4c6638a4f.jpg

z racji, ze sluzy to do czyszczenia plyt ceramicznych nie rysuje lakieru/szyb, a dziala wysmienicie. nawet udalo mi sie przekleic zlosnika z jednego auta do drugiego za pomoca tego urzadzenia.

ztcw firmy, ktore wymieniaja szyby uzywaja tego lub podobnych do zrywania/przeklejania naklejki rej.

Napisano

> uzywam takiego czegos:

> z racji, ze sluzy to do czyszczenia plyt ceramicznych nie rysuje lakieru/szyb, a dziala

> wysmienicie. nawet udalo mi sie przekleic zlosnika z jednego auta do drugiego za pomoca tego

> urzadzenia.

> ztcw firmy, ktore wymieniaja szyby uzywaja tego lub podobnych do zrywania/przeklejania naklejki

> rej.

słyszałem że WD40 daje rade, nie próbowałem...

Napisano

> Podgrzać suszarką ale lepiej opalarką.

> Potem zmyć resztki kleju benzyną ekstrakcyjną.

> Zapolerować.

claps.gif20.GIF

Napisano

> słyszałem że WD40 daje rade, nie próbowałem...

Tak samo jak oleje. Bezpiecznie ale skutecznie tylko jeśli jest ciepło.

Pozdrawiam.

Napisano

Użyj suszarki w celu uelastycznienia folii i odpuszczeniu kleju

Napisano

> słyszałem że WD40 daje rade, nie próbowałem...

ja próbowałem plakiem do plastików i zmył pozostałości klejowe smile.gif

Napisano

Delikatenie naderwać róg nakleki, resztę odrywać strumieniem wody z Karchera pod dużym ciśnieniem i odpowiednim kątem, najlepiej ciepłej wody ok.gif Najskuteczniejsza metoda na małe literki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.