Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cena montażu instalacji

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie,

Ile może kosztować założenie instalacji IV gen do chyba dość nieskomplikowanego auta Fiata Panda.

Zastanawiam się na opłacalnością kupna wszelkich bebechów w necie(alledrogo itp) i zlecenia samego montażu jakiemuś fachurze.

Czy ktoś trenował taki temat i może pomóc?

Dzięki z góry za odpowiedź.

Napisano

> Witam Panowie,

> Ile może kosztować założenie instalacji IV gen do chyba dość nieskomplikowanego auta Fiata Panda.

> Zastanawiam się na opłacalnością kupna wszelkich bebechów w necie(alledrogo itp) i zlecenia samego

> montażu jakiemuś fachurze.

> Czy ktoś trenował taki temat i może pomóc?

> Dzięki z góry za odpowiedź.

generalnie temat nie jest taki tani... ja totalnie po znajomości zapłaciłem 850zł, a wszędzie gdzie nie dzwoniłem to krzyczeli 1000-1200zł (za 6 cylindrów)

Napisano

> generalnie temat nie jest taki tani... ja totalnie po znajomości zapłaciłem 850zł, a wszędzie gdzie

> nie dzwoniłem to krzyczeli 1000-1200zł (za 6 cylindrów)

pierwsze słyszę o pandzie w sześciu cylindrach...

Napisano

> pierwsze słyszę o pandzie w sześciu cylindrach...

Czytamy ze zrozumieniem grinser006.gif

Napisano

ogólnie koło 2tys

Napisano

> ogólnie koło 2tys

2tysie sam montaż w pandzie??? zlosnik.gif

generalnie cena jest trudna do oszacowania, bo instalator ma swoją kalkulacje, osprzęt kupuje po dobrych cenach, a na fakturze raczej nie napisze, że zarobił 800zł na instalacji tylko podolicza sobie to do cen osprzętu, a w pozycji instalacja napisze 200zł

Napisano

> pierwsze słyszę o pandzie w sześciu cylindrach...

a gdzie ja pisałem o pandzie?

ostatnio przekładałem II na IV gen (miałem swoje części) stąd piszę...

Napisano

> 2tysie sam montaż w pandzie???

nie no nie montaż, montaż i części

Napisano

> nie no nie montaż, montaż i części

Panda nie Panda, żeby to miało ręce i nogi to trzeba porządnych wtryskiwaczy i elektroniki więc 2500zł trzeba wywalić. Kumaty gazownik to podstawa sukcesu. Wtryskiwacze Hana H2000 typ A, reduktor Tomasetto Alaska do 90PS wystarczy i Stag 4 albo 300-4. Inna opcja do BRC Sequent 24 wraz z poprawnym montażem ok 2800PLN.

Napisano

> 2tysie sam montaż w pandzie???

> generalnie cena jest trudna do oszacowania, bo instalator ma swoją kalkulacje, osprzęt kupuje po

> dobrych cenach, a na fakturze raczej nie napisze, że zarobił 800zł na instalacji tylko

> podolicza sobie to do cen osprzętu, a w pozycji instalacja napisze 200zł

na mojej fakturze jest napisane ok.gif

Napisano

> Witam Panowie,

> Ile może kosztować założenie instalacji IV gen do chyba dość nieskomplikowanego auta Fiata Panda.

> Zastanawiam się na opłacalnością kupna wszelkich bebechów w necie(alledrogo itp) i zlecenia samego

> montażu jakiemuś fachurze.

> Czy ktoś trenował taki temat i może pomóc?

> Dzięki z góry za odpowiedź.

LR Omegas 2800 PLN, Lovato 2300 PLN do silniczka 1.6 16V.

Napisano

> na mojej fakturze jest napisane

napisane jest, ale czy tyle ile policzył ?

załóżmy że pozycja graty to 2000zł

może za graty dać 2000zł, a może z rabatami 1500zł ?

i teraz montaż wpisuje 800zł, a w praktyce jest 1300zł

suma i tak wyjdzie 2800zł

przecież na gratach też można narzucić marże hmm.gif

Napisano

> przecież na gratach też można narzucić marże

Jak w działalności ma handel, to nie jest to chyba przestępstwem. smile.gif

Napisano
  • Autor

doprecyzowując, chodziło mi o cenę za samą robociznę gaziarza. Kombinuje nad opłacalnością takiej oto opcji, że przynoszę ze sobą wszystkie potrzebne graty a on mi to montuje.

Ceny instalacji z montażem już znam w swojej okolicy i chcę wiedzieć czy druga droga będzie tańsza czy droższa.

Napisano

Gaziarz musi wyjść na swoje. Wg. mnie możesz wyjść na tym gorzej, bo raczej nie będziesz miał tak dobrego, jak on, rabatu na części.

Napisano

> Gaziarz musi wyjść na swoje. Wg. mnie możesz wyjść na tym gorzej, bo raczej nie będziesz miał tak

> dobrego, jak on, rabatu na części.

Dokładnie. Części kupi w detalu i z przesyłką. Marne szanse na wyczarowanie sumarycznie lepszej ceny niż będzie dawał zakład za całość. No chyba że bliski znajomy gazownik. Tylko po co wtedy kupować na alledrogo? Takie eksperymenty sa chyba opłacalne tylko w przypadkach zakupu i własnoręcznego montażu a gazownik jedynie przybije pieczątkę za skromną opłatą. hmm.gif

Napisano

> Ja takich nie znam.

Ja też nie. zlosnik.gif

Napisano

> doprecyzowując, chodziło mi o cenę za samą robociznę gaziarza. Kombinuje nad opłacalnością takiej

> oto opcji, że przynoszę ze sobą wszystkie potrzebne graty a on mi to montuje.

> Ceny instalacji z montażem już znam w swojej okolicy i chcę wiedzieć czy druga droga będzie tańsza

> czy droższa.

Tu masz chyba jakąś aukcję z samym montażem+papiery

montaż lpg

i tutaj też coś

montaż i homologacja

Napisano

Nie twierdze, że takich ludzi nie ma. Napisałem tylko, że ja takich nie znam.

Teraz pasowałoby wszystko podliczyć i wyjdzie pewnie na jedno lub prawie na jedno.

Do tego w razie ewentualnych niedomagań problemy z odpowiedzialnością gwarancyjną wręcz murowane.

Zauważ też, że ludzie ci w swoich ogłoszeniach obnażają swoje braki w języku ojczystym. To też o czymś świadczy.

Chyba, że to nie są Polacy? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tu masz chyba jakąś aukcję z samym montażem+papiery

> montaż lpg

> i tutaj też coś

> montaż i homologacja

dzięki za zainteresowanie,

za 300 zł to by się opłacał ten biznes, ale za 700 to już nie bardzo ... wink.gif

Napisano

> doprecyzowując, chodziło mi o cenę za samą robociznę gaziarza. Kombinuje nad opłacalnością takiej

> oto opcji, że przynoszę ze sobą wszystkie potrzebne graty a on mi to montuje.

> Ceny instalacji z montażem już znam w swojej okolicy i chcę wiedzieć czy druga droga będzie tańsza

> czy droższa.

podjedź i zapytaj, może w ogóle nie będą chcieli iść w takie coś ?

przecież to śmierdzi kłopotami na odległość oslabiony.gif

padnie Ci sterownik po tygodniu i co ?

będziesz miał pretensje do montażysty czy sprzedawcy ?

co z homologacją, przeważnie załatwia to zakład ?

IMO żaden duży = szanujący się zakład nie będzie się chciał bawić w takie kombinacje

a oszczędzisz 200zł spineyes.gif

Napisano

> Nie twierdze, że takich ludzi nie ma. Napisałem tylko, że ja takich nie znam.

> Teraz pasowałoby wszystko podliczyć i wyjdzie pewnie na jedno lub prawie na jedno.

> Do tego w razie ewentualnych niedomagań problemy z odpowiedzialnością gwarancyjną wręcz murowane.

> Zauważ też, że ludzie ci w swoich ogłoszeniach obnażają swoje braki w języku ojczystym. To też o

> czymś świadczy.

> Chyba, że to nie są Polacy?

Nie twierdzę, że jest to dobre rozwiązanie. Zarówno pod względem gwarancji jak też ekonomii. Dałem tylko przykład, że coś takiego istnieje i jak ktoś się uprze na takie rozwiązanie to można zrobić.

Bo wiadomo, że jak ktoś montuje z powierzonych przez klienta podzespołów to później jest problem jak się coś zepsuje. Mechanik powie, że to wina części a sprzedawca powie, że wina montażu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.