Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

test Cruze w Auto Świat

Featured Replies

Napisano

widzieli test Cruze w ostatnim numerze Auto Świat???

Jak wiadomo często takie testy są sponsorowane ale mimo wszystko nie przypominam sobie jeszcze sytuacji żeby auto Chevi/Du dostało ocenę "5" ok.gif

była to wersja z nowym silnikiem 2.0D 163konie

Napisano

Postarali by sie chociaz w necie zdjecia z wlasciwego auta wstawic.

Ten co jest w artykule na skrzynie 5 biegów, a 163KM ma juz ich 6.

284732321-cruze.JPG

post-115536-14352511732485_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

zdjęcia nawet z zewnątrz widać, że były robione na jesieni czyli ogólnie fotki od innej wersji

Napisano

Jezdze takim od wczoraj. Fajnie sie smiga. Narazie zrobilm 114 km. Fajnie sie zbiera, jesli nie bedzie usterek to bedzie super auto.

Napisano

> Jezdze takim od wczoraj. Fajnie sie smiga. Narazie zrobilm 114 km. Fajnie sie zbiera, jesli nie

> bedzie usterek to bedzie super auto.

Wynogocjowales lepsza cene nize te 71k?

Napisano

> Wynogocjowales lepsza cene nize te 71k?

65, rocznik 2010

Napisano

> Ale z którym silnikiem? 163KM?

Tak, 2.0 VCDi 163 KM LS+Premium

Napisano

> Ja tez juz mam takiego samego

Ostatnio tak sie zastanawialem - po pozytywnych doswiadczeniach z Epica, niewiele brakowalo, a bym sie skusil na Cruze'a w najmocniejszej dieslowej wersji. Podejrzewam, ze sie zbiera naprawde szybko i ciezko znalezc sciganta, ktory dotrzymalby mu kroku pad.gif

Napisano

> Ostatnio tak sie zastanawialem - po pozytywnych doswiadczeniach z Epica, niewiele brakowalo, a bym

> sie skusil na Cruze'a w najmocniejszej dieslowej wersji. Podejrzewam, ze sie zbiera naprawde

> szybko i ciezko znalezc sciganta, ktory dotrzymalby mu kroku

Na razie nie wiem, slisko jest.

Napisano

> Na razie nie wiem, slisko jest.

Aj tam, Aj tam. Podejrzewam, ze auto jest znacznie lzejsze od Epici, wiec przy tej mocy jest niezlym scigantem. Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM. chyba, ze kierownik da ciala.

Napisano

> Aj tam, Aj tam. Podejrzewam, ze auto jest znacznie lzejsze od Epici, wiec przy tej mocy jest

> niezlym scigantem. Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM. chyba, ze kierownik da

> ciala.

Na razie oszczedzam, bo jest jakas kampania na wycieki i oczywiscie nie zdazyli zrobic. Wiec samochod dostalem warunkowo.

Chcieli mi wcisnac Lacetti na 3 dni, to ich wysmialem i powiedzialem nie po to sprzedalem swoje Lacetti zeby teraz znowu do niego wsiadac.

Napisano

> Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM. chyba, ze kierownik da

> ciala.

Hahaha smile.gif

Napisano

> Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM.

Dość śmiała teza. Ja się obawiam, że do 100 mógłby spuchnąć np. przy golfie III VR6 (178 KM). smile.gif

Napisano

> Dość śmiała teza. Ja się obawiam, że do 100 mógłby spuchnąć np. przy golfie III VR6 (178 KM).

najpierw trzeba znaleźć zdrowe te vr6 w golfie III waytogo.gif

Napisano

> Dość śmiała teza. Ja się obawiam, że do 100 mógłby spuchnąć np. przy golfie III VR6 (178 KM).

Do setki mozliwe, ze przegra (chociaz nie jestem 100% pewny). Ale w trasie raczej zajezdzone VR6 zostanie daleko w tyle.

Napisano

> Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM.

Co, diesel zakrzywia czasoprzestrzeń i obala prawa fizyki ?

To czemu głupie rajdowce ścigają się benzynami ?

Napisano

> Co, diesel zakrzywia czasoprzestrzeń i obala prawa fizyki ?

> To czemu głupie rajdowce ścigają się benzynami ?

A dlaczego na Le Mans24 wygrywają diesle?

Napisano

Dokładnie... chyba trochę przesadzacie. Diesel ok, ale to trochę pozorant, dobry jest do jazdy, ale wtedy gdy benzyna przekracza 5 tys. obrotów to nie ma szans.

Napisano

> A dlaczego na Le Mans24 wygrywają diesle?

to wyścig wytrzymałościowy a nie wydajnościowy - a dlaczego w f1 nie ma diesela ??

Napisano

zresztą porównujecie TURBO diesela z benzyną czy TURBO benzyną ? ;-)

Napisano

t> Aj tam, Aj tam. Podejrzewam, ze auto jest znacznie lzejsze od Epici, wiec przy tej mocy jest

> niezlym scigantem. Diesel 163 KM objedzie kazda bene o mocy do 200 KM. chyba, ze kierownik da

> ciala.

Smiem twierdzic ,ze turbodiesel nie mialby szans z turbobenzyna o nawet nizszej mocy. Bo auto bedzie lzejsze a do tego bedzie mialo duzo lepszy zakres uzytecznych obrotow waytogo.gif

Napisano

> 65, rocznik 2010

Bardzo dobra cena. Obilo mi sie o uszy, ze jeszcze daja rabat za lojalnosc marki. Wyszloby 62 yay.gif

Napisano

> Aj tam, Aj tam. Podejrzewam, ze auto jest znacznie lzejsze od Epici, wiec przy tej mocy jest

> ciala.

I bez problemu mozna chipa wlanac na + 30KM. Wtedy jest prawie 200KM a to juz jest czym jechac grinser006.gif

Napisano

Audi klika lat z rzędu wygrywa TDI w La Mans.

Napisano

> Bardzo dobra cena. Obilo mi sie o uszy, ze jeszcze daja rabat za lojalnosc marki. Wyszloby 62

Na Cruze'a jest tylko 2000, wiec byloby 63000

Napisano

> Audi klika lat z rzędu wygrywa TDI w La Mans.

Jedem samochod wiosny nie czyni.

Napisano

> to wyścig wytrzymałościowy a nie wydajnościowy - a dlaczego w f1 nie ma diesela ??

A dlaczego dlugo nie było turbo? Przepisy trzeba zmieniac a nie kazdemu sie chce.

Napisano

> Audi klika lat z rzędu wygrywa TDI w La Mans.

Uczepiliście się tego LeMans, a to tylko wyjątek potwierdzający regułę.

Rajdy od KJS do WRC, wyścigi - wszystkie formuły to benzyna, chyba nie bez powodu ?

Napisano

> Bardzo dobra cena. Obilo mi sie o uszy, ze jeszcze daja rabat za lojalnosc marki. Wyszloby 62

cennikowo cruze 2.0VCDi 163KM LS+Premium kosztuje 73 000 + 700 + 1900 = 75 600

promocja - 7500

lojalnosc - 2000

co daje nam 66 100 pln - dobra cena w stosunku do konkurencji

a dalej mozna sie targowac z dilerem

i na ten przyklad ja od swojego dilera moge dostac na ten samochod jeszcze ~6% rabatu czyli ~4000pln

tak wiec cruze 2.0VCDi 163KM LS+Premium moze kosztowac 62 100 pln yay.gif

ja jeszcze chwile poczekam az wejdzie do sprzedazy cruze HB i cena powinna byc jeszcze nizsza zlosnik.gif

mysle ze w sierpniu przesiade sie do takiego cruza yay.gif

Napisano

> mysle ze w sierpniu przesiade sie do takiego cruza

Ja tez powoli mysle nad zmiana ale.. Nie wiecz czy studia podyplomowe + nowa kuchnia nie wygraja frown.gif

Napisano

> mysle ze w sierpniu przesiade sie do takiego cruza

u mnie raczej to nie bardzo - raczej przegra z mieszkaniem i innymi duperelami w sumie auto rzecz nabyta

Napisano

> Do setki mozliwe, ze przegra (chociaz nie jestem 100% pewny). Ale w trasie raczej zajezdzone VR6

> zostanie daleko w tyle.

Katalogowo to auta miały jedynie 178KM, a nie 200, jak pisałeś, więc dlaczego chciałbyś się porównywać z zajeżdżonym egzemplarzem? Coś mi tu jednak pachnie strachem. hehe.gif

Napisano

> najpierw trzeba znaleźć zdrowe te vr6 w golfie III

Pewnie będzie równie trudno, jak znaleźć diesla z mocą maksymalną 163 KM, który obskoczy jakąkolwiek benzynę o mocy silnika 200KM.

Żebyśmy już mieli jasność: mam na myśli jednak coś nieco dłuższego niż 0-50m i auta w podobnym stanie technicznym (czyli z osiągami zbliżonymi do tych "papierowych").

Napisano

> Pewnie będzie równie trudno, jak znaleźć diesla z mocą maksymalną 163 KM, który obskoczy

> jakąkolwiek benzynę o mocy silnika 200KM.

> Żebyśmy już mieli jasność: mam na myśli jednak coś nieco dłuższego niż 0-50m i auta w podobnym

> stanie technicznym (czyli z osiągami zbliżonymi do tych "papierowych").

Te 200KM to oczywiście przesada, ale sam przyznasz że 163 konny Cruze z czasem 0-100 ok. 8,5s jest w stanie zostawić w tyle większość aut, z jakimi spotka się na naszych drogach.

PS. Sam się zaczynam nad takim Cruzem zastanawiać, odkąd zniknęła Epica. hmm.gif

Napisano

> Te 200KM to oczywiście przesada, ale sam przyznasz że 163 konny Cruze z czasem 0-100 ok. 8,5s jest

> w stanie zostawić w tyle większość aut, z jakimi spotka się na naszych drogach.

Zgadza się. Mi chodziło tylko lekkie braki stawianej wyżej tezy.

> PS. Sam się zaczynam nad takim Cruzem zastanawiać, odkąd zniknęła Epica.

Ja, póki co, niestety nie mam co się zastanawiać, ale nie zmienia to faktu, że takie auto chciałbym mieć.

Napisano

> PS. Sam się zaczynam nad takim Cruzem zastanawiać, odkąd zniknęła Epica.

Cruze jest bardzo zgrabnym samochodem; GM moim zdaniem trafił idealnie w oczekiwania potencjalnych nabywców. Nie wiem jak w PL, ale w USA Cruze konkuruje z Corollą, Civic'iem, Lancerem, Sentrą i Focusem. I jak się przyjrzeć konkurencji, to w Cruze dostaje się znacznie więcej wszystkiego.

Edycja - tutaj można popatrzyć na porównanie:

http://www.chevrolet.com/tools/comparato...mp;snType=model

Napisano

> Cruze jest bardzo zgrabnym samochodem; GM moim zdaniem trafił idealnie w oczekiwania potencjalnych

> nabywców. Nie wiem jak w PL, ale w USA Cruze konkuruje z Corollą, Civic'iem, Lancerem, Sentrą

> i Focusem. I jak się przyjrzeć konkurencji, to w Cruze dostaje się znacznie więcej

> wszystkiego.

> Edycja - tutaj można popatrzyć na porównanie:

> http://www.chevrolet.com/tools/comparato...mp;snType=model

Ja przyglądałem się polskiej konkurencji na wszystkie możliwe sposoby. I - szczerze mówiąc - w ogóle nie widzę dla siebie auta. Założyłem budżet do 100kPLN. Praktycznie wszystko co można w tej cenie kupić jest jakieś niedoposażone. Te auta przegrywają nawet z moim Lacetti, jeśli nie wyposażeniem to osiągami, jeśli nie osiągami to awaryjnością. Po prostu nie mam pomysłu. Lacetti powoli dojeżdża do 200kkm a ja nie mam pomysłu na następcę. Chyba będę nim następne 200kkm jeździł.

hehe.gifcrazy.gif

Napisano

Do 100K:

Cruze wersja full wypas i zostanie na paliwo

i30 diesel i bardzo odbrze wyposazony

i40 diesel

Kia Optima.

Napisano

> Do 100K:

> Cruze wersja full wypas i zostanie na paliwo

Rozważam tę opcję. Za 81kPLN mam Cruze z automatem i dobrym wyposażeniem.

> i30 diesel i bardzo odbrze wyposazony

Siekierka na kijek. Gdybym chciał i30 to bym go kupił zamiast Lacetti, bo był już wtedy na rynku. Lacetti wygrał bo oferował więcej za lepszą cenę.

> i40 diesel

> Kia Optima.

Tych aut jeszcze nie ma. Chętnie natomiast dorwałbym jakiś cennik bo podoba mi się Optima.

EDIT: Podzieliłem się moim dylematem ostatnio z dilerem na przeglądzie mojego Chevyego. Próbowali mi wcisnąć Saaba 9-3 z turbobenzyną 150KM. Ale chyba Marek z Florydy miał z takim autem niemiłe doświadczenia...

hmm.gif

Napisano

> Tych aut jeszcze nie ma. Chętnie natomiast dorwałbym jakiś cennik bo podoba mi się Optima.

W 100K bedzie na wypasie grinser006.gif Takze czekaj jeszcze pol roku albo kupuj cruza. Naczytalem sie o tym automacie. Pozniej okazalo sie, ze samochod na wakacje - dodge grand caravan mial ta skrzynie. IMO porazka. Chyba, ze ktos mnie wyprowadzi z beldu i to byla inna skrzynia. zlosnik.gif

Napisano

> W 100K bedzie na wypasie Takze czekaj jeszcze pol roku albo kupuj cr

>uza.

Mam czas. Zakupy planuję pod koniec roku.

> Naczytalem sie o tym

> automacie. Pozniej okazalo sie, ze samochod na wakacje - dodge grand caravan mial ta skrzynie.

> IMO porazka. Chyba, ze ktos mnie wyprowadzi z beldu i to byla inna skrzynia.

Jeśli to ten sam, sześciobiegowy automat co w Epice, to jest to doskonała skrzynia.

893goodvibes.gif

Napisano

> Mam czas. Zakupy planuję pod koniec roku.

> Jeśli to ten sam, sześciobiegowy automat co w Epice, to jest to doskonała skrzynia.

Widzialem lepsze... Mowie powaznie. Jest dosc powolna przy gwaltowniejszym dodaniu gazu np przy wyprzedzaniu.

Napisano

> to jest to doskonała skrzynia.

Moja córka ma tą skrzynię (6T40) w Malibu. Jest OK jak na automat - zmienia biegi w miarę szybko i do tego ma guziczki na kierownicy. W porównaniu z np. Aisin'em z Saab'a czy sześciobiegowego Lexusa to ta skrzynia jest bardzo dobra - zmiany są dość szybkie, na trasie nie myszkuje po biegach i generalnie jest OK. Oczywiście że są lepsze skrzynie, ale ta jest przyzwoita. Szczególnie biorąc pod uwagę takie wyroby GM jak 4T45...

Napisano

Jestem chyba jeszcze za młody...

Od 1992 roku mam styczność z automatami i nadal mówię im NIE zlosnik.gif

Miasto jeszcze ok, ale trasa... Nie.

Napisano

> Jestem chyba jeszcze za młody...

> Od 1992 roku mam styczność z automatami i nadal mówię im NIE

> Miasto jeszcze ok, ale trasa... Nie.

Bo nie spróbowałeś jeszcze dobrego automatu. Ja do niedawna też uważałem że manuala nic nie zastąpi. Obecnie już tak nie uważam. W życiu bym nie umiał tak szybko zmienić biegu.

Napisano

> Założyłem budżet do 100kPLN. Praktycznie wszystko co można w

> tej cenie kupić jest jakieś niedoposażone. Te auta przegrywają nawet z moim Lacetti,

Przesadzasz i to grubo.

Z budżetem 100 k idę do marki z zieloną kurą i:

- jeśli chcę auto wielkości kompakta, biorę Yeti 1,8 TSI 4x4 Experience,

- jeśli chcę większe, biorę Superba kombi 1,8 TSI Ambition.

Przy każdym z tych aut Lacetti to taczka - mam bezpośrednie porównanie Rezzo do Yeti i niestety Rezzo wypada tylko troszkę lepiej niż wóz drabiniasty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.