Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC w InterRisk...

Featured Replies

Napisano

Mój agent ubezpieczeniowy poleca mi zawarcie umowy na ubezpieczenie AC auta właśnie w IR, chwaląc sprawną obsługę.

Składka również wychodzi najtańsza.

Proste pytanie - warto, jakie macie doświadczenia z tą ubezpieczalnią?

Napisano

> Mój agent ubezpieczeniowy poleca mi zawarcie umowy na ubezpieczenie AC auta właśnie w IR, chwaląc

> sprawną obsługę.

> Składka również wychodzi najtańsza.

> Proste pytanie - warto, jakie macie doświadczenia z tą ubezpieczalnią?

Szkoda z AC, 9 dni i kasa na kącie.

Napisano

> Mój agent ubezpieczeniowy poleca mi zawarcie umowy na ubezpieczenie AC auta właśnie w IR, chwaląc

> sprawną obsługę.

likwidowalem szkode z OC sprawcy (i to calkowita)

mialem duze obawy po uslyszeniu samej nazwy

jednak finalnie nie wyszlo źle i nawet w miare szybko

Napisano
  • Autor

Tak teraz siadłem i przeliczyłem składkę w Aviva Direct, wyszło podobnie tylko nie wiem jaką wartość auta przyjęli. Zapewne niższą niż zadeklarowałem w IR.

Napisano

> Tak teraz siadłem i przeliczyłem składkę w Aviva Direct, wyszło podobnie tylko nie wiem jaką

> wartość auta przyjęli. Zapewne niższą niż zadeklarowałem w IR.

No to chyba lepiej? Po co płacić składkę od większej kwoty, skoro i tak dostaniesz tyle, ile auto jest warte rynkowo (i to raczej "dolne widełki")

Napisano
  • Autor

> No to chyba lepiej? Po co płacić składkę od większej kwoty, skoro i tak dostaniesz tyle, ile auto

> jest warte rynkowo (i to raczej "dolne widełki")

Myślę, że jeśli potwierdzi się telefonicznie wysokość składki to postawię na CU.

PS. idzie w jakiś sposób wyszarpać zniżkę w Avivie czy dalej tylko dla pracowników?

Napisano

> Myślę, że jeśli potwierdzi się telefonicznie wysokość składki to postawię na CU.

> PS. idzie w jakiś sposób wyszarpać zniżkę w Avivie czy dalej tylko dla pracowników?

Przelicz dla pewności na ich stronie wpisując wszystkie dane. Mi na dniach odnawiają polise i wyliczyli 491zł za OC wchodze na strone a tam 371zł, dzwonie na infolinie i słysze że w internecie są inne stawki i dlatego jest taniej, podałem numer kalkulacji i przysłali kwity na 371zł.

Napisano
  • Autor

> Przelicz dla pewności na ich stronie wpisując wszystkie dane. Mi na dniach odnawiają polise i

> wyliczyli 491zł za OC wchodze na strone a tam 371zł, dzwonie na infolinie i słysze że w

> internecie są inne stawki i dlatego jest taniej, podałem numer kalkulacji i przysłali kwity na

> 371zł.

Problem jest w tym, że chcę samo AC - OC mam do września.

Zaś Avivowski kalkulator umożliwia wyliczenie tylko OC+AC, przynajmniej nie doklikałem się do miejsca gdzie mógłbym obliczyć same AC.

W przypadku pakietu zapewne cena za AC jest niższa.

• 1 rok później...
Napisano

> jakie macie doświadczenia z tą ubezpieczalnią?

Beznadziejne. Moja była miała AC w Interrisk i kiedy doszło do kolizji z dzikiem, rżnęli ją po całości. Niestety polisa nie uwzględniała naprawy warsztatowej ze względu na 11 letni pojazd. Trzeba było naprawę wykonać we własnym zakresie. Pierwsze oględziny i wycena była powierzchowna, bo jak się później okazało pod zderzakiem były dalsze uszkodzenia, których rzeczoznawca nie zakwalifikował. Przy drugich oględzinach rzeczoznawca, przy których miał je zakwalifikować, tego nie zrobił, bo kazał uprzednio w czasie naprawy uszkodzone elementy zdemontować i poddać wymianie; wtedy mieliśmy dać znać, że auto jest rozbebeszone i może ponownie przyjechać. Protokół nie został więc stworzony, a mimo to przyznano z tych oględzin szkodę w wysokości 90pln. Jakim cudem ? Kiedy gość przyjechał na trzecie oględziny powiedział, że te elementy uwzględnił już w poprzednim protokole i nie zostaną one uwzględnione. I tak się właśnie ta historia skończyła dokładnie tydzień temu. Reklamacja została odrzucona.

Interrisk uwzględnił tylko zderzak, atrapę + lakierowanie oraz halogeny. Dalsze uszkodzenia w postaci obudowy chłodnic, chłodnic klimy i silnika, wentylatora klimy, 3 osłon silnika i skrzyni biegów. Odszkodowanie dostała 1980zł, gdzie taka suma przy naprawie w ASO wystarczyłaby jedynie na nowy zderzak i jego lakierowanie.

Napisano

> Beznadziejne. Moja była miała AC w Interrisk i kiedy doszło do kolizji z dzikiem, rżnęli ją po

> całości. Niestety polisa nie uwzględniała naprawy warsztatowej ze względu na 11 letni pojazd.

No ale to było w umowie zawarte (że jak jest 11 latek to brak opcji warsztat)?

Czy nagle się pozmieniało?

Napisano

zero problemów,likwidowałem szkode z AC,kase za koncie miałem bo ok tygodniu od zaistnienia szkody.

Napisano

> sprawną obsługę.

mam od kilku lat w interrisku

robiłem auta z ac i oc zadnych problemów...

Napisano

> No ale to było w umowie zawarte (że jak jest 11 latek to brak opcji warsztat)? Czy nagle się pozmieniało?

Tak powiedział agent ubezpieczeniowy i taką polisę sprzedał. Niestety mając taką polisę pozostała naprawa we własnym zakresie.

Napisano

> sprawną obsługę.

Zadzwoń do ASO marki Twojego auta i zapytaj czy zrobią naprawę bezgotówkową z Interrisk. Ich odpowiedź powinna być dla Ciebie decydująca. Jeżeli tak (w co wątpię) to znaczy, że nie robią problemów wyceną i wypłacają odszkodowania zgodnie z cenami napraw ASO.

Napisano

> Zadzwoń do ASO marki Twojego auta i zapytaj czy zrobią naprawę bezgotówkową z Interrisk. Ich

> odpowiedź powinna być dla Ciebie decydująca. Jeżeli tak (w co wątpię) to znaczy, że nie robią

> problemów wyceną i wypłacają odszkodowania zgodnie z cenami napraw ASO.

Kup normalne ubezpieczenie w wariancie "WARSZTAT" bez udziału własnego i z wykupioną amortyzacją. Zarówno w interesie ubezpieczyciela jak i ASO jest naprawić samochód za normalne pieniądze. OWU AC Interrisku pozwalają na taką procedurę bez problemów.

Napisano

ja miałem szkodę z OC sprawcy i było wszystko w porządku. MPK w Krakowie ma nalepki że ubezpieczone w IR :D

Jednak jak poczytałem na necie o tej firmie to się przestraszyłem. Oddział mam w mieście więc kontakt był łatwy. Ja bym się tym kierował - czy masz oddział blisko co byłoby jak molestować. Przeczytać OWU. Skalkulować jakie auto itp... wszystko trzeba rozważyć. Osobiście stwierdziłem że auta które średnio jest warte nie opłaca się ubezpieczać AC - ewentualna naprawa to 2-3 składki. Lepiej się pilnować i dobrze jeździć :D

Napisano

> Kup normalne ubezpieczenie w wariancie "WARSZTAT" bez udziału własnego i z wykupioną amortyzacją.

> Zarówno w interesie ubezpieczyciela jak i ASO jest naprawić samochód za normalne pieniądze.

> OWU AC Interrisku pozwalają na taką procedurę bez problemów.

To, że ubezpieczyciel oferuje wariant warsztat nie znaczy, że ASO chce pracować z ubezpieczycielem w tej formie.

Napisano

> To, że ubezpieczyciel oferuje wariant warsztat nie znaczy, że ASO chce pracować z ubezpieczycielem

> w tej formie.

Wiesz, widziałem już troche szkód: nigdzie nie jest napisane, że wina leży po stronie ubezpieczyciela. Często jest tak, że ASO ze znanych wyłącznie sobie powodów akceptuje tego lub innego ubezpieczyciela. I nie chodzi wyłącznie o stawki za RBG...

Napisano

> Wiesz, widziałem już troche szkód: nigdzie nie jest napisane, że wina leży po stronie

> ubezpieczyciela. Często jest tak, że ASO ze znanych wyłącznie sobie powodów akceptuje tego lub

> innego ubezpieczyciela. I nie chodzi wyłącznie o stawki za RBG...

A ja od trzech lat siedzę w tej branży smile.gif Najczęściej "wyłącznie sobie te powody" to właśnie to, że ASO nie chce się "walczyć" z ZU o wypłatę odszkodowania. Ja pracuję przy ubezpieczeniach do leasingu i również nie wszystko honorujemy, w tym interrisk bo to wg nas śmieciowy ubezpieczyciel jak cała Vienna Insurance (dla komunikacji).

Napisano

> A ja od trzech lat siedzę w tej branży Najczęściej "wyłącznie sobie te powody" to właśnie to, że

> ASO nie chce się "walczyć" z ZU o wypłatę odszkodowania. Ja pracuję przy ubezpieczeniach do

> leasingu i również nie wszystko honorujemy, w tym interrisk bo to wg nas śmieciowy

> ubezpieczyciel jak cała Vienna Insurance (dla komunikacji).

Na przykładzie uszkodzonych drzwi, które ubezpieczyciel wpisuje "do naprawy", a ASO żąda "do wymiany" podpierając się brakiem technologicznych możliwości. A wiesz jaka jest marża na częściach?

Na marginesie - nie wiem, czy UOKiK nie wydał decyzji w sprawie nieakceptowania przez leasingodawców polis takiego czy innego ubezpieczyciela...

Napisano

> Na przykładzie uszkodzonych drzwi, które ubezpieczyciel wpisuje "do naprawy", a ASO żąda "do

> wymiany" podpierając się brakiem technologicznych możliwości. A wiesz jaka jest marża na

> częściach?

A co mnie obchodzi marża i w ogóle cena naprawy. Jadę do ASO zostawiam auto, biorę zastępcze, za tydzień, dwa wracam i odbieram swoje. Gdzieś mam ceny.

> Na marginesie - nie wiem, czy UOKiK nie wydał decyzji w sprawie nieakceptowania przez

> leasingodawców polis takiego czy innego ubezpieczyciela...

Nie.

Napisano

> A co mnie obchodzi marża i w ogóle cena naprawy. Jadę do ASO zostawiam auto, biorę zastępcze, za

> tydzień, dwa wracam i odbieram swoje. Gdzieś mam ceny.

ASO twierdzi, że drzwi nie można technologicznie naprawić, koniecznie trzeba wymienić.

Ubezpieczyciel twierdzi, że drzwi można technologicznie naprawić.

Efekt? Brak możliwości naprawy bezgotówkowej. Ale jestem daleki od twierdzenia, że ubezpieczyciel jest "bee" i wina leży wyłącznie po stronie. A dodatkowo założę się, że można znaleźć profesjonalny, niezależny warsztat który wykona tę naprawę w takiej technologii.

Napisano

> A co mnie obchodzi marża i w ogóle cena naprawy. Jadę do ASO zostawiam auto, biorę zastępcze, za

> tydzień, dwa wracam i odbieram swoje. Gdzieś mam ceny.

Takie wizje to przeważnie w reklamach pokazują grinser006.gif, chociaż z roku na rok jest coraz lepiej.

Przypomniało mi się coś starego ale ciągle śmiesznego w tym temacie. Myślę, że takie ubezpieczenie powinien mieć każdy

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Tak powiedział agent ubezpieczeniowy i taką polisę sprzedał. Niestety mając taką polisę pozostała

> naprawa we własnym zakresie.

A czytali to, co podpisywali (wniosek, owu, polisa, zwłaszcza wyłączenia)? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.