Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam klasyka i rece mi opadaja

Featured Replies

Napisano

Zaczalem od Syreny, ogladalem kilka egzemplarzy i stwierdzilem, ze lepiej kupic trupa i samemu reanimowac bo to co handlarze wyprawiaja facepalm.gif

Zrazony niepowodzeniem szukam Fiata 125p. Wiekszosc odpada juz po zdjeciac. Zwlaszcza pociagniete na czarno progi. Dyskretny hak i dziury po lpg hehe.gifzlosnik.gif Ale cena i tak grubo ponad 10k zlosnik.gif

I tak sprzedaja od dziadka nie jezdzony.

Syrena czeka na okazje, jak kupie jakiegos zapomnianego zlomka to wstawie do garazu i bede powoli remontowal.

Teraz kolej na Fiata 125p a raczej FSO 1500. Mam duzy sentyment do tego auta nie chce zoltych tablic czy 101% orginal. Ma byc zadbany i bez rudy zlosnik.gif Poczatkowo chcialem dac do calkowitego remontu ale okazuej sie, ze jest duzo egzemlarzy w dorbym stanie.

Co powiecie na ten egzemplarz?

jakiś tekst

Albo jest odpicowany, albo rzeczywiscie dobry. Widze, ze niezniszczona deska i wykladzina. Porwany mieszek od skrzyni ale u mnie po 40k byl porwany grinser006.gif Lakier sie blyszczy jak psu grinser006.gifhmm.gif

A tak BTW w 2000 roku sprzedalem FSO 1500 z 1987 roku za 600zl facepalm.gif Ale mialem go juz serdecznie dosc jak to sie z wiekiem zmienia hehe.gif

Napisano

Wygląda przyzwoicie hmm.gifNajistotniejsza jest podloga ok.gif Mój wujek miał dokładnie takiego samego grinser006.gif W środku były białe "barankowe" pokrowce grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wygląda przyzwoicie Najistotniejsza jest podloga Mój wujek miał dokładnie takiego samego W

> środku były białe "barankowe" pokrowce

Oczywiscie na miejscu sprawdze wszystko, tylko, ze czasem ktos chlodnym wzrokiem potrafi ocenic na podstawie zdjec.

Do Szczecina mam daleko.

Napisano

> Zaczalem od Syreny, ogladalem kilka egzemplarzy i stwierdzilem, ze lepiej kupic trupa i samemu

> reanimowac bo to co handlarze wyprawiaja

> Zrazony niepowodzeniem szukam Fiata 125p. Wiekszosc odpada juz po zdjeciac. Zwlaszcza pociagniete

> na czarno progi. Dyskretny hak i dziury po lpg Ale cena i tak grubo ponad 10k

> I tak sprzedaja od dziadka nie jezdzony.

> Syrena czeka na okazje, jak kupie jakiegos zapomnianego zlomka to wstawie do garazu i bede powoli

> remontowal.

> Teraz kolej na Fiata 125p a raczej FSO 1500. Mam duzy sentyment do tego auta nie chce zoltych

> tablic czy 101% orginal. Ma byc zadbany i bez rudy Poczatkowo chcialem dac do calkowitego

> remontu ale okazuej sie, ze jest duzo egzemlarzy w dorbym stanie.

> Co powiecie na ten egzemplarz?

> jakiś tekst

> Albo jest odpicowany, albo rzeczywiscie dobry. Widze, ze niezniszczona deska i wykladzina. Porwany

> mieszek od skrzyni ale u mnie po 40k byl porwany Lakier sie blyszczy jak psu

> A tak BTW w 2000 roku sprzedalem FSO 1500 z 1987 roku za 600zl Ale mialem go juz serdecznie dosc

> jak to sie z wiekiem zmienia

Z wyglądu jest nieźle ok.gif

Jak podłoga nieskorodowana to będzie dobrze.

Ale trochę sporo jak za zwykłe 125 z końca produkcji hmm.gif

W okolicach dychy pojawiają się wczesne 125, jeszcze z chromawaną kratą

Napisano

kupując auto zabytkowe z okresu PRL najlepiej patrzeć na stan podłogi przede wszystkim, resztę i tak będzierz odnawiał/wymieniał - a reanimacja zgnitych podłużnic/budy to największa kasa.

a i wytłumacz mi czemu kupujesz takie auto na wiosnę, gdy są najdroższe zamiast przed zimą gdy można je kupić za pół tego co dziś biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Z wyglądu jest nieźle

> Jak podłoga nieskorodowana to będzie dobrze.

> Ale trochę sporo jak za zwykłe 125 z końca produkcji

> W okolicach dychy pojawiają się wczesne 125, jeszcze z chromawaną kratą

Chcialbym zbic sporo z ceny grinser006.gif Ale to juz duzo starsze. A trafienie fiata z lat 70tyc w dobrym stanie swieca.gif

Napisano
  • Autor

> a i wytłumacz mi czemu kupujesz takie auto na wiosnę, gdy są najdroższe zamiast przed zimą gdy

> można je kupić za pół tego co dziś

Rozgladam sie narazie zlosnik.gif Chcialbym max 8k przeznaczyc a pozniej odswiezyc.

Napisano

> Rozgladam sie narazie Chcialbym max 8k przeznaczyc a pozniej odswiezyc.

Wołge se kup ok.gifzlosnik.gif

ma lepszy klimat i jest dużo rzadsza na ulicy palacz.gif

i płyyyynie palacz.gif

Napisano

> Chcialbym zbic sporo z ceny Ale to juz duzo starsze. A trafienie fiata z lat 70tyc w dobrym stanie

Jakbym kupował 125p to jednak sprzed MR75 - wtedy jest klimat ok.gif

A już ten co pokazujesz to do bólu przeciętność - no ale skoro ci się podoba to targuj cenę - IMO do 4 TPLN

Napisano
  • Autor

> Wołge se kup

> ma lepszy klimat i jest dużo rzadsza na ulicy

> i płyyyynie

Ale wez mi tu Wolge znajdz. zlosnik.gif IMO ciezko.

Napisano
  • Autor

> Jakbym kupował 125p to jednak sprzed MR75 - wtedy jest klimat

> A już ten co pokazujesz to do bólu przeciętność - no ale skoro ci się podoba to targuj cenę - IMO

> do 4 TPLN

Tak masz racje ale... Tutaj wiekszosc czesci podejdzie od poloneza i sa latwiej dostepne. Nie zalezy mi na zoltych blachach i chuchaniu i dmuchaniu. To ma byc ot takei hobby. Ewentualne naprway na czeciach orginalnych lub bardzo podobnych. Prosty przyklad przelaczniki, nagrzewnica, swiece itp to wszystko mi wejdzie od poloneza.

Chcialbym sie tez w przyzwoitej kwocie zamknac. To nie ma byc skarbonka a chwilowa radosc na weekend.

Napisano

> Ale wez mi tu Wolge znajdz. IMO ciezko.

za 8kzł spokojnie ładną kupisz ok.gif

wiadomo ze trzeba będzie coś porobić ale potem się micha cieszy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> za 8kzł spokojnie ładną kupisz

> wiadomo ze trzeba będzie coś porobić ale potem się micha cieszy

Mowisz hmm.gif To musze zglebic temat.

Napisano

> Jakbym kupował 125p to jednak sprzed MR75 - wtedy jest klimat

> A już ten co pokazujesz to do bólu przeciętność - no ale skoro ci się podoba to targuj cenę - IMO

> do 4 TPLN

Moim zdaniem Kanta warto kupować maksymalnie z ~1980 roku. Później jakość się bardzo pogorszyła, a i wyposażenie było gorsze. Jedyną zaletą 125p po 1983 roku jest szerszy tunel, dzięki czemu bez problemu można założyć skrzynię "piątkę", co jest na pewno wygodniejsze podczas jazdy, aczkolwiek gorzej to wygląda niż wąski tunel i prosty lewarek we wcześniejszych MR-ach ok.gif

Do tego jeszcze jakieś ciekawe felgi, parę gadżetów z epoki i wyjdzie naprawdę fajne auto, aczkolwiek kto co lubi, niektórzy wolą pozostawiać takie auta w 100% tak jak wyszły z fabryki wink.gif

EDIT: na tej aukcji jest w podobnej cenie, a rocznik zdecydowanie lepszy, kolor ciekawszy (moim zdaniem), no i odległość byłaby mniejsza cool.gif Nie śledzę jakoś specjalnie rynku 125p, ale z tego co kojarzę, to ten egzemplarz już jakiś czas stoi. Albo cena jeszcze za wysoka jak na takiego Kanta, albo może wcale nie jest taki idealny hmm.gif

Napisano

> EDIT: na tej aukcji jest w podobnej cenie, a rocznik zdecydowanie lepszy, kolor ciekawszy

Listwę na progu zapomnieli z prawej strony zamontować hehe.gif

Napisano

> Tak masz racje ale... Tutaj wiekszosc czesci podejdzie od poloneza i sa latwiej dostepne. Nie

> zalezy mi na zoltych blachach i chuchaniu i dmuchaniu. To ma byc ot takei hobby. Ewentualne

> naprway na czeciach orginalnych lub bardzo podobnych. Prosty przyklad przelaczniki,

> nagrzewnica, swiece itp to wszystko mi wejdzie od poloneza.

> Chcialbym sie tez w przyzwoitej kwocie zamknac. To nie ma byc skarbonka a chwilowa radosc na

> weekend.

Podoba mi się Twój tok myślenia. ok.gif

Napisano

> Listwę na progu zapomnieli z prawej strony zamontować

Fakt wink.gif To tylko akurat jako taki pierwszy z brzegu przykład podałem. Może to, że już od jakiegoś czasu jest na alledrogo wynika właśnie z nie najlepszego jego stanu, pomimo całkiem ładnych zdjęć grinser006.gif

Napisano

> Fakt To tylko akurat jako taki pierwszy z brzegu przykład podałem. Może to, że już od jakiegoś

> czasu jest na alledrogo wynika właśnie z nie najlepszego jego stanu, pomimo całkiem ładnych

> zdjęć

No taaak, bo przecież allegro to kopalnia OKAZJI... facepalm.gif że też ludzie dają się wciąż na to nabierać.

Napisano

> Oczywiscie na miejscu sprawdze wszystko, tylko, ze czasem ktos chlodnym wzrokiem potrafi ocenic na

> podstawie zdjec.

> Do Szczecina mam daleko.

A na co popatrzec bo z fotek to stoi niedaleko moich rodzicow?

Napisano

> Ale wez mi tu Wolge znajdz. IMO ciezko.

Stoi obok mojej roboty od dluzszego czasu, codziennie obok niej przejezdzam myslac o koniku. Jak chcesz moge porobic zdjecia.

Napisano

> Stoi obok mojej roboty od dluzszego czasu, codziennie obok niej przejezdzam myslac o koniku. Jak

> chcesz moge porobic zdjecia.

Czarna? Widziałem zlosnik.gif

Napisano

> Czarna? Widziałem

Czarna, czarna. Po zimie siwa hehe.gif

Napisano

> ta nie jest najgorsza:

> http://otomoto.pl/wolga-gaz-24-C17668794.html

> dach na czarno, środek inny z allegro i już by wyglądała

znowu się pokazała na allegro ... tylko cena podskoczyła o 2k clown.gif

tą Wołgą jechałem do ślubu zlosnik.gif

wiem jakie były jej słabe strony swiety.gif ... chyba że obecny właściciel to poogarniał hmm.gif

Napisano

> Czarna, czarna. Po zimie siwa

Po zimie nie widziałem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> EDIT: na tej aukcji jest w podobnej cenie, a rocznik zdecydowanie lepszy, kolor ciekawszy (moim

> zdaniem), no i odległość byłaby mniejsza Nie śledzę jakoś specjalnie rynku 125p, ale z tego

> co kojarzę, to ten egzemplarz już jakiś czas stoi. Albo cena jeszcze za wysoka jak na takiego

> Kanta, albo może wcale nie jest taki idealny

Rzeczywiscie blizej zadzwonie. zlosnik.gif Widze, ze nie ma przelacznika od przeciwmgielnego i tylnea szyba nieogrzewana. IMO wtedy byla jeszcze nieogrzewana a dziura jest hmm.gif

Napisano

fajniejszy :-)

i zacny rocznik już zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Podoba mi się Twój tok myślenia.

No to teraz tylko szukac dobrego egzemplarza zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A na co popatrzec bo z fotek to stoi niedaleko moich rodzicow?

20.GIF Jakbys przejezdzal obok to zobacz ogolny stan bo zdjecia mizernej jakosci. Czy rzeczywiscie wyglada na nowy czyli jak tam wykladzina, lakier, reflektory. Czy ruda sprytnie nie ukryta. Wiadomo swoje lata ma ale czy nie jest styrany i "odswiezony" na sprzedaz.

Ja go dokladnie na miekscu obejrze, tylko tak sie zastawiam czy jest sens taki kawal jezdzic. Moze lepiej skupic sie na centralnej Polsce?

Napisano
  • Autor

> http://otomoto.pl/moskwicz-408-orginal-47tys-km-od-nowosci-C18046006.html

> takich mało jest ;-)

> ma swój urok, i silnik z BMW

Zacne auto ale... Wlasnie kupilem garaz bez pradu i bez kanalu zlosnik.gif Ale byla okazja zlosnik.gif Kanal mam 3km dalej wiec nie ma problemu. Tylko, ze zalezy mi na aucie mozliwie jak najmlodszym zeby za duzo problemow z nim nie bylo. A tu renowacja to juz duze zadanie.

Napisano
  • Autor

> Stoi obok mojej roboty od dluzszego czasu, codziennie obok niej przejezdzam myslac o koniku. Jak

> chcesz moge porobic zdjecia.

W Wawie? To podjade zlosnik.gif Tylko, ktora ta czarna?

Napisano

> one sa w takich cenach czy cos z nim nie tak?

są w takich smile.gif

Napisano

> Zacne auto ale... Wlasnie kupilem garaz bez pradu i bez kanalu Ale byla okazja Kanal mam 3km

> dalej wiec nie ma problemu. Tylko, ze zalezy mi na aucie mozliwie jak najmlodszym zeby za duzo

> problemow z nim nie bylo. A tu renowacja to juz duze zadanie.

renowacja mechaniczna tego auta to nie jest specjalny problem, wszystkie czesci kupujesz na allegro albo np od bartixa na AK ;-)

pytanie tylko JAK WYGLĄDA PODŁOGA ;-)

ale jesli myślisz że kupisz jakiekolwiek stare auto co ma 30 lat i nie będziesz w nim grzebał to możesz sie rozczarować hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> W Wawie? To podjade Tylko, ktora ta czarna?

tylko schyl się i zobacz na podłogę, Wołgi nie lubią stać w zimie na zewnątrz zlosnik.gif

Napisano

> Mozesz rozwinać?

mogę, ale pomyliłem się, tu jest opel, w Moskwiczu 412 jest BMW M10 1,5l

moskvich+engine.jpg

Napisano
  • Autor

> renowacja mechaniczna tego auta to nie jest specjalny problem, wszystkie czesci kupujesz na allegro

> albo np od bartixa na AK ;-)

> pytanie tylko JAK WYGLĄDA PODŁOGA ;-)

> ale jesli myślisz że kupisz jakiekolwiek stare auto co ma 30 lat i nie będziesz w nim grzebał to

> możesz sie rozczarować

Musze grzebac w kazdym, zlosnik.gif Tylko pozostaje kwestia dostepnosci czesci. Akurat na Woldze sie nie znam.

Napisano

> skoda rapid

ale stara ok.gif

Skoda_110R_in_central_Germany.jpg

Napisano

> Musze grzebac w kazdym, Tylko pozostaje kwestia dostepnosci czesci. Akurat na Woldze sie nie znam.

Wołga i Moskwicz czy Łada to wbrew pozorom mniejszy problem z częściami niż np stary Duży Fiat. A to dlatego że na Ukrainie i w Rosji te auta jeszcze jeżdżą. Wszystkie czesci kupisz na allegro, kwestia dogadania się ze sprzedającym. Poza tym Wołga w przeciwieństwie do Ład/Polonezów/Fiatów itd jest naprawdę mało awaryjna (zawieszenie, skrzynia, most, wyposażenie to zupełnie inna jakość) ok.gif

W wołdze - drążek zmiany biegów, kierownica, korbki od szyb - chodzą jednym palcem. Pedał sprzęgła i hamulca (bardzo wydajne wspomaganie) chodzą jednym paluszkiem u nogi. Prowadzenie Łady po Wołdze to jak prowadzenie wozu z węglem hehe.gif

Napisano
  • Autor

> skoda rapid

Nie grinser006.gif Jesli juz to stara.

Napisano

> ale stara

znalezienie 110r można powiedzieć że graniczy z cudem aczkolwiek po szopach za pewne stoją...

i jeżeli ktoś wie co ma to odpowiednią cenę krzyknie

Napisano
  • Autor

> Wołga i Moskwicz czy Łada to wbrew pozorom mniejszy problem z częściami niż np stary Duży Fiat. A

> to dlatego że na Ukrainie i w Rosji te auta jeszcze jeżdżą. Wszystkie czesci kupisz na

> allegro, kwestia dogadania się ze sprzedającym. Poza tym Wołga w przeciwieństwie do

> Ład/Polonezów/Fiatów itd jest naprawdę mało awaryjna (zawieszenie, skrzynia, most, wyposażenie

> to zupełnie inna jakość)

> W wołdze - drążek zmiany biegów, kierownica, korbki od szyb - chodzą jednym palcem. Pedał sprzęgła

> i hamulca (bardzo wydajne wspomaganie) chodzą jednym paluszkiem u nogi. Prowadzenie Łady po

> Wołdze to jak prowadzenie wozu z węglem

Szczerze przyznam, ze nei zglebialem tego tematu. A co chodzi z tymi silnikami? Jeden BMW drugi Opel? Taxi od multikara kiedys wkladalo hehe.gif Moge kupic wolge i wsadzic tam silnik od BMW? Co z przeneiszieneim napedu? Skrzynia, zawiecha?

Napisano

> Szczerze przyznam, ze nei zglebialem tego tematu. A co chodzi z tymi silnikami? Jeden BMW drugi

> Opel? Taxi od multikara kiedys wkladalo Moge kupic wolge i wsadzic tam silnik od BMW? Co z

> przeneiszieneim napedu? Skrzynia, zawiecha?

mówiłem o moskwiczu ;-)

w wołdze jest silnik wołgi 2,4l 95KM który jest fajny bo cichy ale pali ile widzi (18 l/100) dlatego ja mam diesla hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> wiem jakie były jej słabe strony ... chyba że obecny właściciel to poogarniał

no to podziel sie zlosnik.gif

widzimy że środek jest słaby, co jeszcze? zlosnik.gif

Napisano

> no to podziel sie

> widzimy że środek jest słaby, co jeszcze?

zacznijmy od tego że aukcja jest wystawiona z TYMI samymi zdjęciami z którymi Bartek (poprzedni właściciel ją sprzedawał) facepalm.gif ... obecny właściciel nawet starych numerów nie zakrył spineyes.gifhehe.gif

ta k że faktycznego stanu tak naprawdę nie znamy clown.gif

auto poszło do sprzedaży bo blacharka leciała w szybkim tempie oslabiony.gif .. widać to na jednym ze zdjęć gdzie auto stoi bokiem .. lecą drzwi tylny błotnik ok.gif

mechanicznie była dopieszczona waytogo.gif

Napisano

> No taaak, bo przecież allegro to kopalnia OKAZJI... że też ludzie dają się wciąż na to nabierać.

mój kolega tez tak twierdzi jak Ty i sie z wami w sumie zgadzam tylko powiedz gdzie szukac prawdziwych okazji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.