Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam klasyka i rece mi opadaja

Featured Replies

Napisano

> No taaak, bo przecież allegro to kopalnia OKAZJI... że też ludzie dają się wciąż na to nabierać.

ja kopiłem na Allegro już 3 Łady i Wołge ok.gif i jestem zadowolony ok.gif

ok wiem że sa magicy którzy spod ziemi wynajdują auta z lat 50 od dziadka za 1000zł ale raz że to jest czyste złodziejstwo (wprowadzanie dziadka w błąd co do wartości auta - o ile się nie mylę jest nawet na takie coś nawet paragraf) a dwa że nie każdy ma czas żeby poświęcać pół życia na zwiedzanie okolicznych wsi i szop... zlosnik.gif

Allegro ma ten plus że w piekny sposób widac na nim popyt na dany złom ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> mój kolega tez tak twierdzi jak Ty i sie z wami w sumie zgadzam tylko powiedz gdzie szukac

> prawdziwych okazji?

Cóż, gdy ja szukałem Syrenki to istniało już allegro, ale jeszcze dobrze fukcjionowały Anonse. Kupiłem, poczytałem i za 500 zł kupiłem.

Gdy szukałem części do Syrenki to jeździłem po wsiach, pytałem rolników kto miał Syrenę i kto może mieć części, sporo wartościowych rzeczy zdobyłem w ten sposób za cenę o jakiej dziś mogę tylko pomarzyć.

Samo szukanie i objeżdżanie wiosek może być fajnym sposobem na hobby, nawet ciekawszym niż sama reanimacja truchła. grinser006.gif

Inna sprawa że od lat nie mam czasu na takie zabawy.

Napisano

> a jak oceniecie ten egzemplarz?

> Fiat 125p 1983r

> nieco starszy fiacior

> oglądając te kanty sam mam ochotę jakiegoś kupić...

Do remontu w sam raz ok.gif Ja bym chciał zamienić siene na MR'a icon_rolleyes.gif ale nie ma chętnych sob.gif

Napisano

> Do remontu w sam raz Ja bym chciał zamienić siene na MR'a ale nie ma chętnych

co mam rozumieć pod słowem "remont"?

jeśli blacha jest zdrowa, to przywróciłbym tylko dawny połysk lakieru,odświeżył (wyczysnił do połysku wnętrze) dał jakiś ładny felunek... ewentualnie dla bajery PRLowski bagażnik z taką fajną torbą i ewentualnie troszkę mechanikę poprawiałm bo pewno w takim zabytku to jest co poprawiać zeby.GIF I autko ładnie by się prezentowało.

Napisano

Ja przed swoją Ładą trochę się najeździłem hehe.gif

I nie powiem, ludzie czasem ceny robią z kosmosu nieadekwatne do stanu technicznego.

Jak co to siostra bedzie sprzedawać malacza. Lata 80te. Deska kapliczka. Ale juz alterantor i palony z kluczyka. Zderzaki plastik. 2gi włascilel. grinser006.gif

Napisano

> Ja przed swoją Ładą trochę się najeździłem

> I nie powiem, ludzie czasem ceny robią z kosmosu nieadekwatne do stanu technicznego.

absolutna prawda... oglądając się za uniakami, trafiałem na takich co to na fotach to normlanie pokazują na foto i w opisie auto lepsze niż z fabryki... zajeżdżam na miesce a tam się okazuje, że drzwi od listewki w dół nie są z blachy, tylko ze szpachli...

Zaś czasem się zdarza kupić zarąbiste auto za w sumie darmo.

Znajomy tak kupił 3-4lata temu właśnie Fiata 125p...za uwaga... 500zł!!! Od dziadka ze wsi. Blacharka była bardzo dobra. Jedynie co trza było to troszku go na woskować i takie tam zadrapania poprawić i w środku poogarniać - ale to kosmetyka była.

Napisano
  • Autor

> a jak oceniecie ten egzemplarz?

> Fiat 125p 1983r

> nieco starszy fiacior

> oglądając te kanty sam mam ochotę jakiegoś kupić...

Zielony do remontu, ten drugi IMO lepszy.

Napisano
  • Autor

> co mam rozumieć pod słowem "remont"?

> jeśli blacha jest zdrowa, to przywróciłbym tylko dawny połysk lakieru,odświeżył (wyczysnił do

> połysku wnętrze) dał jakiś ładny felunek... ewentualnie dla bajery PRLowski bagażnik z taką

> fajną torbą i ewentualnie troszkę mechanikę poprawiałm bo pewno w takim zabytku to jest co

> poprawiać I autko ładnie by się prezentowało.

To, ze ten zielony moze miec przegnite progi bo ma pociagneite czarna farba.

Napisano

ale ten pierwszy jest okej. Troszkę bym popracował nad estetyką i gitara smile.gif

no ten drugi to już inna bajka... ale w sumie za dużo to o nim nie wiemy... Fakt, że ma 150% duszę klasyka i jest warty pracy nad nim smile.gif

Napisano
  • Autor

> ale ten pierwszy jest okej. Troszkę bym popracował nad estetyką i gitara

> no ten drugi to już inna bajka... ale w sumie za dużo to o nim nie wiemy... Fakt, że ma 150% duszę

> klasyka i jest warty pracy nad nim

Pierwszy znaczy ten ze szczecina?

Napisano

> Pierwszy znaczy ten ze szczecina?

ten młodszy z Poznania, co daje jeszcze troszkę bajerów z PRL zeby.GIF

Napisano

> Czarna, czarna. Po zimie siwa

No trochę tak zlosnik.gif

13019867.jpg

29043641.jpg

34040496.jpg

Napisano

> No trochę tak

znam to auto, stoi tam już z 4 lata jak nic...

drzwi z 2410, lusterka z W123...

i ma coś przespawane z tyłu, poniżej tylnego zderzaka jakiś dziwny tylny pas:

34040496.jpg

413684410593konradn00000000.jpg

ja bym odpuścił...

Napisano

> ja bym odpuścił...

spoko, ja się nie przymierzam palacz.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> A gdzie to stoi, bo ma białostockie blachy...?

z tego co pamiętam to gdzies na Ursynowie ;-)

Napisano

> A gdzie to stoi, bo ma białostockie blachy...?

Warszawa - Ursynów wink.gif

Napisano

> z tego co pamiętam to gdzies na Ursynowie ;-)

Na tylach mojej roboty przy Chinczyku grinser006.gif

Napisano

przecież był niedawno na giełdzie naszej tutejszej za 2200 czerwony fiacior, jest w pchlim targu, kolega zefir sprzedaje albo już sprzedał, zapytać można

Napisano

> a to ?

> jakiś tekst

To? To chyba czeka na generalke, bo innej przyszlosci nie widze... icon_rolleyes.gif

Napisano

A ja wiem gdzie stoi 125p kombi i niszczeje, stoi tak z drugi rok w tym samym miejscu że aż opona zapadła się z asfaltem i nie wiem czy da radę to wyrwać z miejsca.

No i teraz najgorsze, auto należy do kogoś z FSO Auto Klub więc powinno być lux a jest masakra.

Kawałek dalej stoi Mini Moriss i też marnieje, jak ktoś chce to mogę podać namiary

Napisano

> Ale cena chora.

wszystko zależy jak wygląda podłoga zlosnik.gif

IMO bardziej chora jest cena FSO 1500 w okolicach 5kzł ;-)

Napisano

> wszystko zależy jak wygląda podłoga

> IMO bardziej chora jest cena FSO 1500 w okolicach 5kzł ;-)

Mieliśmy kiedyś w rodzinie GAZ 24. Podłogę staraliśmy się systematycznie ratować ale to była nierówna walka. Wołga została sprzedana jakiemuś Ukraińcowi z Odessy.

Na marginesie - przesymaptyczny człowiek.

Napisano

> Mieliśmy kiedyś w rodzinie GAZ 24. Podłogę staraliśmy się systematycznie ratować ale to była

> nierówna walka.

moja wołga ma oryginalną podłogę w 100%, jest cała zakonserwowana jakimś smarem który mimo lat jest całkiem elastyczny i niespękany. Podobnie wszystkie wnęki i profile wewnątrz... Poprzedni własciciel mówi że jaką już kupił i że ponoć jest to auto powojskowe, być może to coś tłumaczy ;-)

teraz już nic jej nie grozi bo w ziemie nie jeździ, ale wytrwała swoje bez zarzutu ;-))

Napisano

> Na marginesie - przesymaptyczny człowiek.

Bo tam większość jest bardzo pozytywnie nastawiona o dziwo. Potwierdzam mili i sympatyczni ludzie.

Napisano
  • Autor

> a to ?

> jakiś tekst

Do rozebrania i do generalnego remontu.

Napisano
  • Autor

> A ja wiem gdzie stoi 125p kombi i niszczeje, stoi tak z drugi rok w tym samym miejscu że aż opona

> zapadła się z asfaltem i nie wiem czy da radę to wyrwać z miejsca.

> No i teraz najgorsze, auto należy do kogoś z FSO Auto Klub więc powinno być lux a jest masakra.

> Kawałek dalej stoi Mini Moriss i też marnieje, jak ktoś chce to mogę podać namiary

No tak ja tez obok siebie mam kombiaka ale on nadaje sie tylko na zlom.

Napisano

U mnie od pomysłu do realizacji minęło jakieś 3 lata, z czego dobrze 1,5 roku na poszukiwanie.

Napisano
  • Autor

> U mnie od pomysłu do realizacji minęło jakieś 3 lata, z czego dobrze 1,5 roku na poszukiwanie.

Dlugo. shocked.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> klik?

Nie zlosnik.gif Jutro jade do Ozorkowa pod lodzia ogladac. Niestety nei mam zdjec jade troche w ciemno.

Napisano

> klik?

Wypasiony model - ma dwa obrotomierze devil.gif

Napisano

> klik?

Niby rocznik 1984 ale zegary napewno z nowszej wersji dlubniete.

Napisano

> Wypasiony model - ma dwa obrotomierze

Ja nie widze tam dwóch zlosnik.gif

Napisano

> Ja nie widze tam dwóch

Drugi jest tam gdzie oryginalnie w tym roczniku był obrotomierz - po prawej stronie od miejsca na radio.

W tym roczniku były zegary z "linijką"

Napisano

> Drugi jest tam gdzie oryginalnie w tym roczniku był obrotomierz - po prawej stronie od miejsca na

> radio.

> W tym roczniku były zegary z "linijką"

Sęk w tym, że tego pierwszego nie ma, bo tam jest tylko tarcza z kółkiem i napisem FSO hehe.gifok.gif

Napisano

> Sęk w tym, że tego pierwszego nie ma, bo tam jest tylko tarcza z kółkiem i napisem FSO

Aha - nie zauważyłem że to wersja bieda-licznik hehe.gif

Napisano

> Silnik 2300 D - jeden z najbardziej nieudanych silników w historii

oj tam, do wołgi da się wrzucić co sobie tylko wymarzysz, może być i 5.7l V8 ;-)

podstawa imo dobra ok.gif a i z tym silnikiem jak niezarżnięty rekreacyjnie można pare lat śmigać zlosnik.gif

Napisano

> no no, coraz bardziej mnie zachecasz

IMO jak pojedziesz i zobaczysz jakąs ładną Wołgę to zrozumiesz czemu zlosnik.gif

mi po zakupie nie schodził uśmiech z gęby przez pare tygodni zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Wujek mial syrenke wiec mam doradzacza odstraszacza ale cfaniaczek.gif

Co z nimi jest nie tak?

jakiś tekst

jakiś tekst

Na oko to maly przeglad i wstawic do garazu. Cena dobra IMO da sie troche zbic.

Napisano

> IMO jak pojedziesz i zobaczysz jakąs ładną Wołgę to zrozumiesz czemu

> mi po zakupie nie schodził uśmiech z gęby przez pare tygodni

OTOMOTO zlosnik.gif

Napisano

Bier tego fiaciora 900 z sąsiedniego wątku - oldskoolowe auto, prawie jak hipisowski ogórek. zlosnik.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.