Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jasny gwint znowu ASO

Featured Replies

Napisano

Wyobraźcie sobie że biore ja się dzisiaj za przekładkę kół na letnie i..... NIE MA klucza do śrub zabezpieczających.

Oczywiście gdzie auto było ostatnio? W ASO na przeglądzie i wymianie płynu hamulcowego i pytali sie gdzie klucz do śrub jest...

Jutro serce.gif robi dym...

No i wychodzi na to że za każdym razem trzeba sprawdzać czy czegoś mechanicy przez przypadek nie zapomnieli schować spowrotem.

Jak nie zostawią klucza na odpowieczniku od zacisku to zniknie ten do śrub. Całe szczęście że gumy nie złapałem bo wtedy czacha.gifczacha.gif

Oczywiście pewnie jutro serce.gif jadąc do pracy złapie gume zlosnik.gif

Krawiec

Napisano

Errare humanum est. Ktoś po prostu zapomniał oddać - ja bym sensacji nie szukał. Teraz zawsze odbierając z serwisu, od wulkanizatora będziesz pamiętał żeby sprawdzić czy wszystko oddali wink.gif

Napisano

Ja zawsze klucz zostawiam na półce koło dźwigni biegów i odbierając samochody sprawdzam, czy go tam oddali. To TY! masz pilnować swoich interesów, nie ASO zlosnik.gif, bo oni pilnują swoich hehe.gif. Myślisz, że oni będą mieli ten klucz? hehe.gifrotfl.gifhahaha.gif

Napisano

No wlasnie ja zawsze mam go tam gdzie producent przewidział... śruby fabryczne.

Krawiec

Napisano

Pewnie sobie Ciebie zapamiętali i stwierdzili, że jak Ty im zabrałeś klucz to teraz oni Tobie zabiorą. Nieważne jaki, sztuka jest sztuka.

grinser006.gif

Napisano

To ja wiem że zapomniał... teraz niech załatwią nowy albo przynajmniej odkręcą te sruby.

Krawiec

Napisano

> Ja zawsze klucz zostawiam na półce koło dźwigni biegów i odbierając samochody sprawdzam, czy go tam

> oddali. To TY! masz pilnować swoich interesów, nie ASO , bo oni pilnują swoich . Myślisz, że

> oni będą mieli ten klucz?

Spoko na pewno mają pudełeczko w którym jest nie jeden taki klucz 'zostawiony przez klienta' i któryś z nich się dopasuje hehe.gif

Napisano

Tylko ja im ten ich oddałem zlosnik.gif

Co prawda była wymiana na bluze polar ale klucz wrócił zlosnik.gif

Krawiec

Napisano

pochwal się które w KRK ? zlosnik.gif

czyżby mistrzowie z Kocmyrzowskiej? hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> pochwal się które w KRK ?

> czyżby mistrzowie z Kocmyrzowskiej?

Ja tego nie powiedziałem grinser006.gif

Krawiec

Napisano

> Jak nie zostawią klucza na odpowieczniku

Co to jest "odpowiecznik"?

Napisano

> Co to jest "odpowiecznik"?

To samo co "tłumnik" i "alumfelga" ok.gif

Napisano

> Tylko ja im ten ich oddałem

> Co prawda była wymiana na bluze polar ale klucz wrócił

> Krawiec

Może też będziesz musiał sie na cos wymienić zlosnik.gif

Napisano

> Wyobraźcie sobie że biore ja się dzisiaj za przekładkę kół na letnie i..... NIE MA klucza do śrub

> zabezpieczających.

> Oczywiście gdzie auto było ostatnio? W ASO na przeglądzie i wymianie płynu hamulcowego i pytali sie

> gdzie klucz do śrub jest...

> Jutro robi dym...

> No i wychodzi na to że za każdym razem trzeba sprawdzać czy czegoś mechanicy przez przypadek nie

> zapomnieli schować spowrotem.

> Jak nie zostawią klucza na odpowieczniku od zacisku to zniknie ten do śrub. Całe szczęście że gumy

> nie złapałem bo wtedy

> Oczywiście pewnie jutro jadąc do pracy złapie gume

> Krawiec

mi na naprawie gwarancyjnej nie zakręcili korka do zbiorniczka płynu hamulcowego i co ...

na następnym przeglądzie stwierdzili brak w.w. i podali koszt uzupełnienia braku ...

oczywiście nie przyjęli do wiadomości że od 5000 km nikt pod maskę nie zaglądał oslabiony.gif

to była moja ostatnia wizyta w tym aso skromny.gif

Napisano

> Co prawda była wymiana na bluze polar ale klucz wrócił

O, widzisz - głupio im było upomnieć się o bluzę hehe.gif

Napisano

> Spoko na pewno mają pudełeczko w którym jest nie jeden taki klucz 'zostawiony przez klienta' i

> któryś z nich się dopasuje

Jeśli to taka firma z tradycjami, to jest szansa, że to spore pudło będzie hehe.gif

Napisano

Proponuję w ramach odwetu przy następnej usłudze zapomnieć zapłacić wink.gifwink.gif

Napisano

> To TY! masz pilnować swoich interesów, nie ASO , bo oni pilnują swoich.

Zupełnie nie zgadzam się z takim podejściem. Idea serwisowania w ASO teoretycznie polega na tym, że co jakiś czas powierzamy im samochód i przestajemy się interesować tym, co dzieje się pod maską, bo wiemy że ASO wszystko zrobi jak trzeba. W praktyce ASO z którymi miałem doświadczenia popełniały błędy nawet w najprostszych czynnościach serwisowych (zły poziom oleju, nieprawidłowe ciśnienie w kołach, błędne diagnozy prostych usterek itp.). Wniosek: jeździć tylko do sprawdzonych warsztatów (i raczej nie będą to ASO).

k.

Napisano

> co jakiś czas powierzamy im samochód i przestajemy się interesować tym, co dzieje się pod

> maską, bo wiemy że ASO wszystko zrobi jak trzeba.

wiemy? hmm.gif nie pojmuję, skąd u ciebie taka niezachwiana wiara i bezgraniczne zaufania... niewiem.gifbiglaugh.gif

Napisano

> wiemy? nie pojmuję, skąd u ciebie taka niezachwiana wiara i bezgraniczne zaufania...

bo za kasę, którą trzepią na czynnościach serwisowych powinni wykazać choć cień profesjonalizmu grinser006.gif

niestety w wielu przypadkach, z którymi miałem do czynienia, jakość usług w ASO pozostawia wiele do życzenia sick.gif

Napisano

i "spowrotem"...

Napisano

> i "spowrotem"...

a jak zjesz OBIAT, to możesz poczuć BUL brzucha? ;-)

Napisano

Ręka noga mózg na ścianie...

ASO zaczęło szukać tego klucza... i znaleźli... W śrubie w prawym tylnym kole... oczywiście pod kołpakiem facepalm.gif

No tam nie szukałem...

Krawiec

Napisano

> Ręka noga mózg na ścianie...

> ASO zaczęło szukać tego klucza... i znaleźli... W śrubie w prawym tylnym kole... oczywiście pod

> kołpakiem

> No tam nie szukałem...

> Krawiec

hahahaha no mistrzowie hahaha:D

Napisano

> ASO zaczęło szukać tego klucza... i znaleźli... W śrubie w prawym tylnym kole... oczywiście pod

> kołpakiem

> No tam nie szukałem...

Nie czułeś w trakcie jazdy? Niewyważenie tylnych kół najbardziej czuć podczas mocniejszego hamowania-tył chce przeskoczyć na ukos przez samochód do przodu wink.gif

Napisano

> kołpakiem

> No tam nie szukałem...

> Krawiec

Dobrze, że nie trafiłeś za "złodzieja kołpaków". Jego koledzy zajumaliby felgi cool.gif

Dostałeś koszuklę za ten klucz? hehe.gif

Napisano

No wlasnie nic a nic... Zresztą to stosunkowo mała masa i dość blisko osi obrotu wiec żadnych efektów ubocznych czuć nie było.

Krawiec

Napisano

> wiemy? nie pojmuję, skąd u ciebie taka niezachwiana wiara i bezgraniczne zaufania...

Czytał posty Sibuia grinser006.gif

Napisano

> kołpakiem

> No tam nie szukałem...

> Krawiec

Ciekawe które to ASO ??

Napisano

> Klient pewnie poprosił o fakturę.

Albo ośmielił się być niezadowolonym z jakości usług.

Wiesz - u pana Czesia ZAWSZE jest najlepiej i najtaniej. Taki aksjomat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.