Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra z ogłoszenia

Featured Replies

Napisano

Wybieram sie obejrzec ASTRA może ktoś zauważy jakies rzeczy na które warto zwrócić uwagę, bo mnie tak jakoś dziwnie opis nie gra z stanem niby pisze że zadbany a w srodku piechu i brudu pełno... i cos jakby lewe tylne nadkowe nad progiem cos jakos dziwnie wygląda.

Napisano

Sprawdź czy aby nie topielec.

Krawiec

Napisano

> Wybieram sie obejrzec ASTRA może ktoś zauważy jakies rzeczy na które warto zwrócić uwagę, bo mnie

> tak jakoś dziwnie opis nie gra z stanem niby pisze że zadbany a w srodku piechu i brudu

> pełno... i cos jakby lewe tylne nadkowe nad progiem cos jakos dziwnie wygląda.

Prawe (od strony pasażera) przednie nadkole chyba miało jakąś przygodę. Zobacz na pierwszej fotce spasowanie przy łączeniu z tą blachą przy szybie, która jest częścią dachu. Dla porównania na trzecim zdjęciu jest druga strona i tam ładnie jest spasowane.

Coś mocno wietrzy klimą to auto.

Napisano

> Wybieram sie obejrzec ASTRA może ktoś zauważy jakies rzeczy na które warto zwrócić uwagę, bo mnie

> tak jakoś dziwnie opis nie gra z stanem niby pisze że zadbany a w srodku piechu i brudu

> pełno... i cos jakby lewe tylne nadkowe nad progiem cos jakos dziwnie wygląda.

A tam zaraz piachu, trochę tylko kurzu naniesione.

Za to spasowanie prawego słupka "A" z nadkolem jakoś mi nie wygląda na fabryczną robotę icon_rolleyes.gif.

Ale to standard w samochodach "bezwypadkowych" - może faktycznie nie było "ofiar" w ludziach grinser006.gif

Napisano

> Za to spasowanie prawego słupka "A" z nadkolem jakoś mi nie wygląda na fabryczną robotę .

Wszystkie Astry G tak mają, nic nadzwyczajnego. Ze zdjęć nic nie wynika, jechać i oglądać.

Napisano

> Wszystkie Astry G tak mają, nic nadzwyczajnego. Ze zdjęć nic nie wynika, jechać i oglądać.

Czyli jednak można fabrycznie zrobić samochód "powypadkowy" icon_eek.gif

Powiem szczerze, że nigdy Astrze się nie przyglądałem, ale nigdy wcześniej takiego spasowania elementów w bezwypadkowym samochodzie nie widziałem.

P.S. Jednak widziałem - w samochodzie Tata mniej więcej tak samo spasowane były plastiki wewnątrz grinser006.gif

Napisano

> Wybieram sie obejrzec ASTRA może ktoś zauważy jakies rzeczy

usyfiona komora silnika gdzie ten człowiek jeździł, ja kupowałem rocznik 99 a komora mimo iż nie myta nie była tak styrana ciekaw jestem jak wygląda w nim podwozie. Poza tym silnik denny X16XEL ani to nie jedzie ani to ekonomiczne poza tym 99% egzemplarzy fabrycznie bierze olej. Jeśli już czegoś szukasz to nie schodz poniżej 1.8 a najlepiej Z18XE

Napisano

> usyfiona komora silnika gdzie ten człowiek jeździł

Dziwić się, że handlarze wylewają litry plaków przed sprzedażą... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Dziwić się, że handlarze wylewają litry plaków przed sprzedażą...

bzdury gadasz, to świadczy o właścicielu oleju też pewnie nie zmieniał komora tak wygląda jakby nikt do niej nie zaglądał. Jednym słowem syf.

Napisano

> usyfiona komora silnika gdzie ten człowiek jeździł, ja kupowałem rocznik 99 a komora mimo iż nie

> myta nie była tak styrana ciekaw jestem jak wygląda w nim podwozie.

nie przesadzaj. moje auto (2009) ma tak samo wyglądający silnik. troche nieutwardzonych dróg, jak jest sucho i po kilku przejazdach tak wyglada silnik i całe auto...

>Poza tym silnik denny X16XEL ani to nie jedzie ani to ekonomiczne poza tym 99% egzemplarzy fabrycznie bierze olej.

to nie tragedia. trzeba miec na dolewki i trudno - tttm

> Jeśli już czegoś szukasz to nie schodz poniżej 1.8 a najlepiej Z18XE

no ale wtedy mniejszy wybor i ceny wyzsze.

Napisano

Stelaż fotela kierowcy mu troche rdzewieje icon_rolleyes.gif zobacz czy inne roczniki wygladają podobnie w tym miejscu...

Napisano

> nie przesadzaj. moje auto (2009) ma tak samo wyglądający silnik. troche nieutwardzonych dróg, jak

> jest sucho i po kilku przejazdach tak wyglada silnik i całe auto...

nie potwierdzam, do głównej drogi mam ok 15km (drogi polne itp) i jakoś daję radę bez ufajdania wszystkiego.

> to nie tragedia. trzeba miec na dolewki i trudno - tttm

olej to olej ale irytujące jest to, że jest taki wołowaty, zetec w escorcie o mniejszej mocy lepiej ciągnął.

> no ale wtedy mniejszy wybor i ceny wyzsze.

to prawda, ale jednak moim zdaniem warto, mam z18xe w zafirze i jedzie o wiele lepiej, w astrze powinno być jeszcze lepiej. Co prawda silnik ma wadę w postaci pękającego kolektora z którym teraz walczę, ale to raz się wymienia i pozamiatane można też trafić na egzemplarz który ma cały kolektor.

Napisano

> Stelaż fotela kierowcy mu troche rdzewieje zobacz czy inne roczniki wygladają podobnie w tym

> miejscu...

99rok zero rdzy na stelażach.

Napisano

> nie potwierdzam, do głównej drogi mam ok 15km (drogi polne itp) i jakoś daję radę bez ufajdania

> wszystkiego.

to umiesz jezdzic miedzy czasteczkami kurzu smile.gif prosze Cie... zapraszam do mnie na osiedle smile.gif silnik się kurzy i tyle. zaleznie od warunków w jakich jezdzi, jeden szybciej drugi wolniej. o czym to swiadczy?

o niczym jesli chodzi o zakup auta. bo jak wypucowany - to zle, bo picowany. jak zakurzony - zle bo... wlasnie co? nic, silnik ma pracowac a nie wyglądac smile.gif

> olej to olej ale irytujące jest to, że jest taki wołowaty, zetec w escorcie o mniejszej mocy lepiej

> ciągnął.

> to prawda, ale jednak moim zdaniem warto, mam z18xe w zafirze i jedzie o wiele lepiej, w astrze

> powinno być jeszcze lepiej. Co prawda silnik ma wadę w postaci pękającego kolektora z którym

> teraz walczę, ale to raz się wymienia i pozamiatane można też trafić na egzemplarz który ma

> cały kolektor.

mialem astre F GSI X18Xe - rewelacyjny silnik. dobrze mi sie jezdzilo, ale zebym jakąs szczegolna sympatią zapałał do niego... nie bardzo.

Napisano

> bzdury gadasz, to świadczy o właścicielu oleju też pewnie nie zmieniał komora tak wygląda jakby

> nikt do niej nie zaglądał. Jednym słowem syf.

Wlasnie grinser006.gif

Bo kazdy Helmut to jedwabiem silnik polerujehehe.gif

Wez Ty przestan pisac te swoje bzdury bo to juz nawet smieszne nie jestsmirk.gif

MIelismy w domu Primere P11 od nowosci do 350kkm i silnik wygladal podobnie... Auto od poczatku do konca bylo serwisowane w ASO, a silnik nigdy nie byl myty.

Bo i po co?

Napisano

> silnik ma pracowac a nie wyglądac

kieruje się innymi standardami widocznie grinser006.gif

> mialem astre F GSI X18Xe - rewelacyjny silnik. dobrze mi sie jezdzilo, ale zebym jakąs szczegolna

> sympatią zapałał do niego... nie bardzo.

ja nie piszę o tym silniku a o Z18XE brak EGR brak krokowca same plusy, jedynie 2 sondę dołożyli ale i na to już powoli znajduje sposób.

Napisano

> Wez Ty przestan pisac te swoje bzdury bo to juz nawet smieszne nie jest

mam ciebie i twoje wypociny w d...., jak nie chcesz nie czytaj no.gif

Napisano

> usyfiona komora silnika gdzie ten człowiek jeździł, ja kupowałem rocznik 99 a komora mimo iż nie

> myta nie była tak styrana

Pleciesz. Moja ma cztery lata i chyba gorzej wygląda.

Napisano

> kieruje się innymi standardami widocznie

kazdy ma prawo do swoich dziwactw smile.gif

> ja nie piszę o tym silniku a o Z18XE brak EGR brak krokowca same plusy, jedynie 2 sondę dołożyli

> ale i na to już powoli znajduje sposób.

X18XE nie ma egr.

edit: ma egr smile.gif

a brak krokowca to nie zaleta - bo ten zawor elektromagnetyczny jest kaprysny i trzeba go czyscic, inaczej gasnie na wolnych obrotach.

Napisano

> kazdy ma prawo do swoich dziwactw

Tak komora silnika wygląda w aucie które przytargałem ostatnio, nie była myta bo silnik zakurzony ale nie zasyfiony.

SDC12230.JPG

Dla mnie przyjemniej pracuje się przy czystym aucie.

> X18XE nie ma egr. a brak krokowca to nie zaleta - bo ten zawor elektromagnetyczny jest kaprysny i

> trzeba go czyscic, inaczej gasnie na wolnych obrotach.

być może, ale ja to zrobiłem raz i nie mam problemów, zatyka się mała szczelinka igła 30min pracy i załatwione.

Napisano

> Pleciesz. Moja ma cztery lata i chyba gorzej wygląda.

to ja się już poddaje nie wiem jak Wy jeździcie u mnie po 5mc użytkowania zafiry komora silnika nadal czysta grinser006.gif dodam, że nie siędzę ze szmatką i nie poleruje wszystkiego na lustro co chwile bo po prostu nie mam na to czasu.

Napisano

> mam ciebie i twoje wypociny w d...., jak nie chcesz nie czytaj

Siejesz wyssane z palca teorie o związku przyczynowo skutkowym między czystością silnika, a wymianami oleju - takich bzdetów dawno nie czytałem.

Napisano

Zaloz sobie Ty jakies forum domoroslych dlubakow i tam wypisuj wlasne teoriehehe.gif

Jak nie w koloko o rdzy to o tym jakie to 10+ letnie Ople sa super grinser006.gif

Jak dla mnie to EOTok.gif

Napisano

> to ja się już poddaje nie wiem jak Wy jeździcie u mnie po 5mc użytkowania zafiry komora silnika

> nadal czysta dodam, że nie siędzę ze szmatką i nie poleruje wszystkiego na lustro co chwile

> bo po prostu nie mam na to czasu.

Ja nigdy nie czyściłem komory. W zimie, na poprzednim przeglądzie się chyba zlitowali mi przetarli trochę wink.gif Ale chyba znowu wygląda gorzej niż na tej aukcji icon_rolleyes.gif

Napisano

> Siejesz wyssane z palca teorie o związku przyczynowo skutkowym między czystością silnika, a

> wymianami oleju - takich bzdetów dawno nie czytałem.

To może nie był najlepszy przykład, ale takiego syfu pod maską nie widziałem dawno no może poza tym jak moja żona ostatnio jechała po glinie a nie miała osłony pod silnikiem to wszystko ufajdała (ale to extremum)

Napisano

> Tak komora silnika wygląda w aucie które przytargałem ostatnio, nie była myta bo silnik zakurzony

> ale nie zasyfiony.

> Dla mnie przyjemniej pracuje się przy czystym aucie.

dla mnie najprzyjemniej jest jak przy aucie nie trzeba nic robic i się nie psuje smile.gif

> być może, ale ja to zrobiłem raz i nie mam problemów, zatyka się mała szczelinka igła 30min pracy i

> załatwione.

a po miesiącu znowu czyszczenie smile.gif przerabiałem to przez 2 lata jazdy smile.gif 30 minut to przesada - 10 maks smile.gif

Napisano

> Tak komora silnika wygląda w aucie które przytargałem ostatnio, nie była myta bo silnik zakurzony

> ale nie zasyfiony.

Jak sprowadziłeś to przecież nie wiesz kiedy był ostatnio myty.

Po 40 tkm znajoma ma silnik bardzo mocno uwalony, a jej auto nie widziało nigdy drogi gruntowej, dodatkowo komora jest zabudowane od spodu.

Napisano

> bzdury gadasz, to świadczy o właścicielu oleju też pewnie nie zmieniał komora tak wygląda jakby

A jak ma wygladac komora silnika w 9 letnim samochodzie?

IMO zupełnie normalny wyglad....

Napisano

> a po miesiącu znowu czyszczenie przerabiałem to przez 2 lata jazdy 30 minut to przesada - 10 maks

ja to najpierw moczyłem więc dlatego trwało dłużej, poza tym nie wydaje mi się aby musiał tam znowu szybko zaglądać smile.gif czas pokaże.

Napisano

> ale nie zasyfiony.

No faktycznie taka komora silnika jest opewnym dowodem ze ten dziadek tylko do koscioła jeździł i to co drugą niedzielę... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> A jak ma wygladac komora silnika w 9 letnim samochodzie?

> IMO zupełnie normalny wyglad....

u mnie wygląda jak w załączeniu

post-73346-14352512847002_thumb.jpg

Napisano

> u mnie wygląda jak w załączeniu

Nie myta od 2002 roku?

Napisano

> u mnie wygląda jak w załączeniu

Nudzi Ci się to myjesz - inny się nie nudzą zlosnik.gif.

Napisano

> Nie myta od 2002 roku?

myta raz- zdjęcie z 2009 roku po zakupie

teraz tylko przecieram co jakiś czas i jest ok

ale ja lubię mieć czyste auto:

na zewnątrz, w środku i pod maską- mycie i odkurzanie min. raz w tygodniu

jak zmieniam żarówki, czy dolewam jakiegos płynu to się nie uwalę po łokcie

na poprzednią astrę miałem kolejkę znajomych którzy chcieliby ją kupić, tyle ze jej nie sprzedawałem

niestety skonczyła na drzewie

na obecną już kilku się szykuje, tyle że też ma u mnie dożywocie smile.gif

Napisano

> myta raz- zdjęcie z 2009 roku po zakupie

Handlarz umył?

Napisano

zegary z wersji Njoy

brak oznaczeń na drzwiach przednich, ciemnych lamp przód i tył

albo ktoś zegary wymienił, albo coś robione

na chłodnicy klimy wentylator- w mojej jest tylko jeden - a to ten sam rocznik i wersja silnikowa

skoro ma 2 wentylatory to powinien byc ich sterownik pod zderzakiem

brak tabliczki na pasie przednim

na zdjęciu, po prawej stronie od chłodnicy widać jakiś zardzewiały element- niebardzo kojarzę co tam takiego jest,ale raczej nie powinno to tak wyglądać

warto by po VINie sprawdzić wersję i wyposażenie

Napisano

> Handlarz umył?

sam umyłem po zakupie

auto z prywatnych rąk

znalezione na allegro

cenowo trzecie od góry na liście wyników - sortowanie włączone od najwyższej do najniższej

6 dni po wypadku pojechałem i kupiłem pierwsze które obejrzałem

Napisano

> sam umyłem po zakupie

No ale czego dowodem ma byc foto świeżo umytem komory silnika?

Tego ze dobrze umyleś?

I jaki to ma związek z wyglądem komory nie mytej od 9 lat?

Napisano

Ale może byś tak łaskawie nieco powściągnął swój język? zolta.gif

mar00ha

Napisano

> No ale czego dowodem ma byc foto świeżo umytem komory silnika?

a czy ja napisałem że to jakiś dowód?

wygląda teraz tak samo od dnia zakupu

pokazuję, że można dbać o samochód

> I jaki to ma związek z wyglądem komory nie mytej od 9 lat?

taki, że jedni dbają bardziej inni mniej

komora z ogłoszenia- sory, tam nie widać nawet śladów po palcach na obudowie filtra powietrza

mechanik jak zmienia olej to przynajmniej korek wyciera

a tu śladu otwarcia maski praktycznie brak

a opis w ogłoszeniu, że auto zadbane, czyste, serwisowane w ASO itd

moja astra ma przebieg prawie dwa razy większy a wygląda o wiele lepiej niż ta na fotkach i w ASO serwisowana nie jest

zarówno w środku jak i na zewnątrz

Napisano

> komora z ogłoszenia- sory, tam nie widać nawet śladów po palcach na obudowie filtra powietrza

> mechanik jak zmienia olej to przynajmniej korek wyciera

A warto wiedzieć. Trzeba popaćkać paluchami na obudowie filtra powietrza, splunąć na korek, przetrzeć szmatką i będzie pan zadowolony grinser006.gif.

Napisano

> A warto wiedzieć. Trzeba popaćkać paluchami na obudowie filtra powietrza, splunąć na korek,

> przetrzeć szmatką i będzie pan zadowolony .

ja mysle ze mechanik po wymianie filtra i oleju naniósł specjalnym szprejem kurz, zeby bylo rowno brudno... innego wyjasnienia nie ma...

stop. jest! od wymiany filtra astra przejechała przez dobrą kurzawę i się troche przykurzyła! nie... to nieprawdopodobne zbyt.

Napisano

Od samego zaglądania zrobi się czyściej?

Napisano

> ja mysle ze mechanik po wymianie filtra i oleju naniósł specjalnym szprejem kurz, zeby bylo rowno

> brudno... innego wyjasnienia nie ma...

> stop. jest! od wymiany filtra astra przejechała przez dobrą kurzawę i się troche przykurzyła!

> nie... to nieprawdopodobne zbyt.

Filtr zmienia się pewnie, jak fabryka przykazała, co 60kkm. Astra ma przejechne 115kkm więc przez te 55kkm mogło się trochę przykurzyć?? grinser006.gif

Napisano

> usyfiona komora silnika gdzie ten człowiek jeździł,

Niektórym to nikt nie dogodzi. Jak właściciel dba o silnik i stara się mieć go czysty to od razu podejrzany, że ma zmyte wycieki. Jak brudny to znowu, że brudas, "gdzie on jeździł". Trzeba iść do salonu po nowy, a nie kupować używany!

Napisano

> Filtr zmienia się pewnie, jak fabryka przykazała, co 60kkm. Astra ma przejechne 115kkm więc przez

> te 55kkm mogło się trochę przykurzyć??

nawet nie wiedziałem że interwał jest co 60 tys km

ja zmieniam co 15 tys km- razem z olejem silnikowym oraz filtrem

ale zaraz ktoś napisze że mi się nudzi i mam za dużo wolnego czasu

Napisano

> nawet nie wiedziałem że interwał jest co 60 tys km

> ja zmieniam co 15 tys km- razem z olejem silnikowym oraz filtrem

Przyzwyczajenia z Łady?? grinser006.gif

Jak zmieniałem w Punciaku przy 64kkm to był IMHO jeszcze czysty zlosnik.gif.

> ale zaraz ktoś napisze że mi się nudzi i mam za dużo wolnego czasu

Swoją drogą wink.gif.

Napisano

> Ale może byś tak łaskawie nieco powściągnął swój język?

> mar00ha

z miłą chęcią, ale jeśli ktoś co chwile wrzuca mi docinki to może i on zasługuje na zolta.gif ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.