Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W końcu ktoś napisał prawdę ile...

Featured Replies

Napisano

> Ja wierzę, no moje Ducato przy takiej jeździe nie chce wziąć więcej niż 10l/100km jeżdżąc bez

> autostrad. Jeśli trochę odpuszczę to spada w okolice 9l.

> Bo jak 140-160km/h non top to pod 12l podejdzie.

> Zresztą jeździłem kiedyś sporo Vectrą B 2.0 DTL 82KM i w trasie przy non top, więcej jak 6l nigdy

> nie spaliła.

Przy "butowaniu na max"?

Bo to właśnie o tą część wypowiedzi mi chodziło.

Napisano

> Przy "butowaniu na max"?

> Bo to właśnie o tą część wypowiedzi mi chodziło.

Tak, ale w polskich warunkach i z zachowaniem jako takiego zdrowego rozsądku na drodze.

Wiadomo, że jeśli konkurs polegał by na: "komu najwięcej spali" to "1" gaz do oporu i jedziemy.

Raz spalił mi (bus) w trasie 12l/100km ale to można nazwać jazdą autostradową bez autostrad spineyes.gif

A Vectrą to samo, gdzie można było to but.gif, a często można było, ale były odcinki, że jechało się grzecznie.

Żeby spalić tą Vectrą ok. 7l w trasie bez autostrad! to naprawdę trzeba by się postarać, mi agresywnej jazdy się nie udało.

Ale już np. Mondeo 2.0 TDDi chlało jak nie normalne i 7-8l/100km w trasie można było zrobić.

Napisano

> Tak, ale w polskich warunkach i z zachowaniem jako takiego zdrowego rozsądku na drodze.

> Wiadomo, że jeśli konkurs polegał by na: "komu najwięcej spali" to "1" gaz do oporu i jedziemy.

> Raz spalił mi (bus) w trasie 12l/100km ale to można nazwać jazdą autostradową bez autostrad

> A Vectrą to samo, gdzie można było to , a często można było, ale były odcinki, że jechało się

> grzecznie.

> Żeby spalić tą Vectrą ok. 7l w trasie bez autostrad! to naprawdę trzeba by się postarać, mi

> agresywnej jazdy się nie udało.

> Ale już np. Mondeo 2.0 TDDi chlało jak nie normalne i 7-8l/100km w trasie można było zrobić.

Cóż, mamy zatem skrajnie różne pojęcie agresywnej i dynamicznej jazdy. Tym bardziej, że w polskich warunkach auto pali mi więcej, szczególnie gdy trzeba jechać szybko.

Naturalnie kwestią kluczową jest co obaj rozumiemy jako rozsądek i dynamiczną jazdę.

Masz może jakiś film poglądówy czy coś takiego?

Napisano

> palą samochody

> 1.2 TSI VS 1.6 TDI

> dla mnie w końcu podali realne spalanie przy

Czyli że zwróci mi się po 40 kkm?

To mi się opłaca, bo ja samochodu nie kupuję na rok.

Napisano

> prawda. Jednak mimo to dziwi że auto wielości tej skody tyle pali. Potwierdza się fakt, że na trasę

> duży silnik dobra rzecz

Ciekawe zatem ile wynosi spalanie yeti czy octavii z tym silnikiem...

Napisano

> Ciekawe zatem ile wynosi spalanie yeti czy octavii z tym silnikiem...

To pewnie zależy od użytej skrzyni ale na logikę powinno wyjść więcej.

Napisano

> To pewnie zależy od użytej skrzyni ale na logikę powinno wyjść więcej.

Wynik pewnie przyprawiłby o zawał swojego oszczędnego właścicela zlosnik.gif

Napisano

> Wynik pewnie przyprawiłby o zawał swojego oszczędnego właścicela

mozliwe. tym paliwo bardziej, ze czytajac wypowiedzi niektorych nabieram pewnosci, ze na stacje jezdza zeby oddawac paliwo hehe.gif

Napisano

> mozliwe. tym paliwo bardziej, ze czytajac wypowiedzi niektorych nabieram pewnosci, ze na stacje

> jezdza zeby oddawac paliwo

Tutaj wśród wulkanu testosteronu każdy samiec alfa bez kozery wyśrubuje swoje spalanie do granic absurdu aby jego oponent nie mógł się z nim zmierzyć... Bo niby jak z absurdem polemizować? hehe.gif

Napisano

> Cóż, mamy zatem skrajnie różne pojęcie agresywnej i dynamicznej jazdy. Tym bardziej, że w polskich

> warunkach auto pali mi więcej, szczególnie gdy trzeba jechać szybko.

> Naturalnie kwestią kluczową jest co obaj rozumiemy jako rozsądek i dynamiczną jazdę.

> Masz może jakiś film poglądówy czy coś takiego?

Nie wiem jaki u Ciebie wygląda butowanie ale przykładowo Passat 1.9 TDI (130KM) zapakowany, na trasie Wrocław - morze polskie spalił 6,5. Wolno nie było ale też nie na zabój. Wiec chyba niema tragedii.

Napisano

> Nie wiem jaki u Ciebie wygląda butowanie ale przykładowo Passat 1.9 TDI (130KM) zapakowany, na

> trasie Wrocław - morze polskie spalił 6,5. Wolno nie było ale też nie na zabój. Wiec chyba

> niema tragedii.

nie będę pokazywał bo bana dostanę smile.gif

Napisano

> nie będę pokazywał bo bana dostanę

W Niemczech to przecież legalne zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Cóż, mamy zatem skrajnie różne pojęcie agresywnej i dynamicznej jazdy. Tym bardziej, że w polskich

> warunkach auto pali mi więcej, szczególnie gdy trzeba jechać szybko.

Wydawało mi się, że mówimy o jeździe w trasie typu "spóźniony handlowiec" czyli wyprzedzam wszystko co przede mną, przelotowo lecę 120-140km-160km/h, ale jak warunki nie pozwalają to jadę tak jak wszyscy i tyle. Czyli i tak już mało normalnej dla niektórych.

> Masz może jakiś film poglądowy czy coś takiego?

No Ty masz i jak dla mnie to jest tryb RACE albo prawie RACE. link

I jeśli tak to:

Ducato dokładnie nie wiem, ale podejrzewam że 14-15 to chyba będzie max.

Lancia 17l/100km, a Fabia ok. 25l/100km.

Filmik mam ale zapraszam Cię na prawy jak będziesz w Polsce to ocenisz co i jak ok.gif

Napisano

> W Niemczech to przecież legalne

Wolę nie ryzykować, jeszcze spalą mnie na stosie smile.gif

Poza tym mam rodzinę w kraju, boję się represji...

Napisano

> Wydawało mi się, że mówimy o jeździe w trasie typu "spóźniony handlowiec" czyli wyprzedzam wszystko

> co przede mną, przelotowo lecę 120-140km-160km/h, ale jak warunki nie pozwalają to jadę tak

> jak wszyscy i tyle. Czyli i tak już mało normalnej dla niektórych.

> No Ty masz i jak dla mnie to jest tryb RACE albo prawie RACE. link

to jeszcze nie race wink.gif

> I jeśli tak to:

> Ducato dokładnie nie wiem, ale podejrzewam że 14-15 to chyba będzie max.

> Lancia 17l/100km, a Fabia ok. 25l/100km.

> Filmik mam ale zapraszam Cię na prawy jak będziesz w Polsce to ocenisz co i jak

Skorzystam o ile tylko będę mógł ok.gif

Napisano

> Ciekawe zatem ile wynosi spalanie yeti czy octavii z tym silnikiem...

Octavia coś tu jest i tak mniej więcej będzie pewnie:

A Yeti na pewno więcej trochę.

Napisano

> A Yeti na pewno więcej trochę.

No, chwilowe podstakiwalo do 13-14 smile.gif

Ale srednio z calej trasy wyslo 9,3 o ile pamietam.

Napisano

> to jeszcze nie race

Jak się tył odkleja to jest już RACE ok.gif, a że nie na każdym zakręcie to inna bajka.

A że po suchym można szybciej to insza inszość.

> Skorzystam o ile tylko będę mógł

Zapraszam.

Napisano

> Jak się tył odkleja to jest już RACE , a że nie na każdym zakręcie to inna bajka.

Zimowe opony i zmęczony po pracy. Tył odkleił bo za głęboko sciąłem i złapałem prawym przednim zielonego. Żeby się ratować trochę za mocno ująłem. Mój błąd i tyle.

> A że po suchym można szybciej to insza inszość.

ano. Tyle, że to już temat rzeka. W każdym razie sądzę że teraz przynajmniej nie będziemy mieli problemu z definicją dynamicznej jazdy smile.gif

> Zapraszam.

smile.gif

Napisano

>W każdym razie sądzę że teraz przynajmniej nie będziemy mieli

> problemu z definicją dynamicznej jazdy

A jak nazwiesz w takim razie jazdę, o której dyskutujemy już bez sensu na 2 strony ?? cfaniaczek.gif

Napisano

> A mnie dziwi ich wynik z autostrady. Spodziewałem się sporo mniejszego zużycia. U siebie mam niższe

> i to przy większym aucie, większym silniku i większym stadzie koni.

> Trochę dziwnie im to wyszło.

Mi właśnie wyszło ponad 9l/100km.

Silnik wolnossący 1.6 16V 109KM.

Autostrada i prędkości rzędu 150km/h.

Auto o masie 1250kg + 2 osoby na pokładzie.

Jazda raczej aktywna. zlosnik.gif

Na zwykłych drogach, gdy jadę spokojnie, auto pali około 7,5l/100km.

Na upartego można zbliżyć się do 7l/100km.

Tak więc sporo zależy od prawej nogi kierowcy smile.gif

Napisano

Dziś zajrzałem w sklepie do gazety Auto Motor i Sport. Jest tam porównanie Fabii 1.2 TSI 85KM i 1.2TDI w wersji GreenLine. Porównywano między innymi spalanie. W całym teście dla TSI wyszło 5.5l/100km, a dla TDI 4,8l/100km. Wreszcie ktoś napisał prawdę o spalaniu....

zlosnik.gif

Napisano

> Dziś zajrzałem w sklepie do gazety Auto Motor i Sport. Jest tam porównanie Fabii 1.2 TSI 85KM i

> 1.2TDI w wersji GreenLine. Porównywano między innymi spalanie. W całym teście dla TSI wyszło

> 5.5l/100km, a dla TDI 4,8l/100km. Wreszcie ktoś napisał prawdę o spalaniu....

I dyskusję zaczynamy od początku rotfl.gifgrinser006.gif

Może ma ktoś z Dolnego Śląska jakieś TDI małopalące i jest chętny na wspólny test, tankowanie pod korek,

jakaś wspólna wycieczka w interesującym kierunku,

jazda jeden za drugim, w jedną stronę Eco w drugą dynamicznie w trzecią średnio hehe.gif

To jak, są jacyś zboczeńcy ? oink.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.