Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

druga chlodnica

Featured Replies

Napisano

prosze o rozjasnienie co i jak wink.gif

od czego moznaby zaadoptowac druga malutka chlodnice ?

wentylator rozumiem ze zostaje jeden wink.gif

polaczenie chlodnic rownolegle i nic wiecej tak smile.gif?

jakies za i przeciw smile.gif?

Napisano

> prosze o rozjasnienie co i jak

> od czego moznaby zaadoptowac druga malutka chlodnice ?

> wentylator rozumiem ze zostaje jeden

> polaczenie chlodnic rownolegle i nic wiecej tak ?

> jakies za i przeciw ?

Nie słyszałem o dokładaniu drugiej, ale ostatnio wyczytałem że bardzo dorbym patentem jest większa chłodnica. Idealnie pasuje z Felicji 1,6 bez klimy;)

Napisano

> jakies za i przeciw ?

jka wstawisz równolegle druga MALUTKA chłodnice to spierniczysz sprawe bo mniejsza chłodnica =mniejszy przepływ

i moze byc gorzej (nie musi)

Napisano

> jka wstawisz równolegle druga MALUTKA chłodnice to spierniczysz sprawe bo mniejsza chłodnica

> =mniejszy przepływ

> i moze byc gorzej (nie musi)

mylisz sie, stary patent to dolozenie z 700 ale sporo zabawy z odpowietrzaniem

Napisano

> jakies za i przeciw ?

pompa wody ma sporo roboty. proponuje felicje 1.6 lub wieksza na zamówienie- wieksza 300-400zł a felicja 70 zl

Napisano
  • Autor

> pompa wody ma sporo roboty. proponuje felicje 1.6 lub wieksza na zamówienie- wieksza 300-400zł a

> felicja 70 zl

przeczytalem Twoj watek o chlodnicy z felicji

narazie mam 3 pytania:

czy ona faktycznie tak nisko schodzi pod zderzak ?.. po przy glebie moze byc problem

czy da sie ja zamocowac te 3 centy wyzej ?

i jak generalnie z mocowaniami,, duzo trzeba kombinowac zeby spasowala w seryjne miejsca ?

z wentylem sobie poradze dzieki Twoim fotom wink.gif

Napisano

do twojego cchesz wieksza lub druga ? czemu seria przy serii nie wyrabia ?

Napisano

a dobre pytanie...po co Ci 2 chłodnice?

za słabo chłodzi czy jak?

Napisano

> przeczytalem Twoj watek o chlodnicy z felicji

> narazie mam 3 pytania:

> czy ona faktycznie tak nisko schodzi pod zderzak ?.. po przy glebie moze byc problem

> czy da sie ja zamocowac te 3 centy wyzej ?

> i jak generalnie z mocowaniami,, duzo trzeba kombinowac zeby spasowala w seryjne miejsca ?

> z wentylem sobie poradze dzieki Twoim fotom

ja zrobilem tak by w razie bum odgiela sie do tylu a nie poszla. ktoś ma zrobione mocowanie inaczej bo ona cieniutka jest

Napisano
  • Autor

> do twojego cchesz wieksza lub druga ? czemu seria przy serii nie wyrabia ?

do mojego

wiesz jak jest, po usunieciu nagrzewnicy uklad zrobil sie bardzo maly, do tego zbiorniczek mam malutki wink.gif

narazie luzno mysle bo chociaz teraz patent ze zbiorniczkiem od plynu hamulcowego jako chlodniczym spisuje sie dobrze, mam obawy co do mocnych upalow i korkow

obecnie w miescie wentyl chodzi 90 % czasu, czujnik zalacza go poprawnie

mam male obawy czy przy cieplejszych dniach wentylator nadazy

Napisano

> do mojego

> wiesz jak jest, po usunieciu nagrzewnicy uklad zrobil sie bardzo maly,

Ale nagrzewnica, nie używana (czyli latem), robi tylko za zbiornik i nie ma w niej przepływu (zaworek odcina)

> do tego zbiorniczek mam

> malutki

Ale tam też za wiele płynu się nie mieści, może z litr.

> narazie luzno mysle bo chociaz teraz patent ze zbiorniczkiem od plynu hamulcowego jako chlodniczym

> spisuje sie dobrze, mam obawy co do mocnych upalow i korkow

> obecnie w miescie wentyl chodzi 90 % czasu, czujnik zalacza go poprawnie

> mam male obawy czy przy cieplejszych dniach wentylator nadazy

To załącz go na stałe dodatkowym wyłącznikiem, ale na mniejsze obroty.

Napisano

> mylisz sie, stary patent to dolozenie z 700 ale sporo zabawy z odpowietrzaniem

Kałuża do tej pory tak z powodzeniem robi. Ewentualnie zamiast chłodnicy od 700 można zapodać...nagrzewnicę

Napisano

> pompa wody ma sporo roboty. proponuje felicje 1.6 lub wieksza na zamówienie- wieksza 300-400zł a

> felicja 70 zl

A ty w końcu odpowietrzyłeś tą chłodnicę? Zaworkiem przy nagrzewnicy?

Napisano

> A ty w końcu odpowietrzyłeś tą chłodnicę? Zaworkiem przy nagrzewnicy?

ta i dziala ok nim szybciej jade tym lepiej

Napisano

> Ale nagrzewnica, nie używana (czyli latem), robi tylko za zbiornik i nie ma w niej przepływu

> (zaworek odcina)

> Ale tam też za wiele płynu się nie mieści, może z litr.

> To załącz go na stałe dodatkowym wyłącznikiem, ale na mniejsze obroty.

wawerku, stając w korku, opuszczasz szyby otwierasz nagrzewnice na full temperatura jest mniejsza i to duzo

Napisano

> wawerku, stając w korku, opuszczasz szyby otwierasz nagrzewnice na full temperatura jest mniejsza i

> to duzo

Ale on nie ma nagrzewnicy.

A to o czym piszesz, to tylko dowód na to, że normalnie nagrzewnica nie działa, dopiero jak sie ją włączy to jest w niej obieg zlosnik.gif

Napisano

> Ale on nie ma nagrzewnicy.

> A to o czym piszesz, to tylko dowód na to, że normalnie nagrzewnica nie działa, dopiero jak sie ją

> włączy to jest w niej obieg

dobra nie dogadamy sie a niechce mi sie kłocic, a to ze dareq nie ma nagrzewnicy to ja wiem

Napisano

> Ale on nie ma nagrzewnicy.

> A to o czym piszesz, to tylko dowód na to, że normalnie nagrzewnica nie działa, dopiero jak sie ją

w sc jest zawór odcinajacy nagrzewnice a w cc nie ma i obieg jest cały czas... ciepłe pow. odcina tylko klapka od nawiewu

Napisano

> do mojego

> wiesz jak jest, po usunieciu nagrzewnicy uklad zrobil sie bardzo maly, do tego zbiorniczek mam

> malutki

> narazie luzno mysle bo chociaz teraz patent ze zbiorniczkiem od plynu hamulcowego jako chlodniczym

> spisuje sie dobrze, mam obawy co do mocnych upalow i korkow

> obecnie w miescie wentyl chodzi 90 % czasu, czujnik zalacza go poprawnie

> mam male obawy czy przy cieplejszych dniach wentylator nadazy

ale to nadal seryjny silnik i nie widze powodu dla ktorego musialbys stosowac wieksza lub nawet dwie chlodnice no.gif

dobra nowa chlodnica i musi byc dobrze

u mnie i wielu innych turbo jezdza seryjne chlodnice i nawet w upalne dni podczas palowania wydalaja. U mnie tez maly uklad bez nagrzewnicy i turbo chlodzone woda

Napisano

> w sc jest zawór odcinajacy nagrzewnice a w cc nie ma i obieg jest cały czas... ciepłe pow. odcina

> tylko klapka od nawiewu

Tylko że chłodnica w CC i SC jest taka sama, pompa też, przewody, no wszystko praktycznie.

Tak że w sumie, jak tu niektórzy sugerują, nie ma sensu kombinować, dać nową chłodnicę ewentualnie i musi być SI

Napisano

> w sc jest zawór odcinajacy nagrzewnice a w cc nie ma i obieg jest cały czas... ciepłe pow. odcina

> tylko klapka od nawiewu

Dokładnie tak ok.gif

Napisano

Taquito ma racje, nowa chłodnica i będzie git. Polecam miedzianego Nissensa, mam takie w fajnej cenie do zdobycia jak coś smile.gif Sam taką będę zakładać + wentylator Spala.

Napisano

> Taquito ma racje, nowa chłodnica i będzie git. Polecam miedzianego Nissensa, mam takie w fajnej

> cenie do zdobycia jak coś Sam taką będę zakładać + wentylator Spala.

pokaz jak ta chlodnica wyglada? i cena? jakie ma wymiary?

Napisano

> pokaz jak ta chlodnica wyglada? i cena? jakie ma wymiary?

Zamówiłem, powinna przyjechać po południu to pocykam foty i podam dokładne wymiary.

Napisano

> Zamówiłem, powinna przyjechać po południu to pocykam foty i podam dokładne wymiary.

A ja slyszalem ze miedzianych juz nie produkuja frown.gif

Daj cene na priv zlosnik.gif

Napisano

A seryjna chlodnica w turbo wyda, jesli chcialoby sie pojechac na tor i zrobic pare kolek? Czyli na przyklad 5 minut ciaglego upalania? Przy jakiej mocy Ci wytrzymuje?

Napisano

> A seryjna chlodnica w turbo wyda, jesli chcialoby sie pojechac na tor i zrobic pare kolek? Czyli na

> przyklad 5 minut ciaglego upalania? Przy jakiej mocy Ci wytrzymuje?

na torze bez chłodnicy oleju i dużej chłodni wody nie poszaleje

Napisano

ta chłodnica od felicji 1.6 jaka jest długa w porównaniu od do chłodnicy z CC 1.1 ? wink.gif

Napisano

> ta chłodnica od felicji 1.6 jaka jest długa w porównaniu od do chłodnicy z CC 1.1 ?

285070816-felicja.jpg

post-33926-14352513115338_thumb.jpg

Napisano

> ta chłodnica od felicji 1.6 jaka jest długa w porównaniu od do chłodnicy z CC 1.1 ?

use google około 10 cm

Napisano

> na torze bez chłodnicy oleju i dużej chłodni wody nie poszaleje

No tak turbo produkuje strasznie duzo ciepla. A czy chlodnica seryjna z 1.1 wyda na torze przy silniku 1.4 16v i mocy okolo 110 - 120 HP?

Pytam, bo chodzi mi po glowie swap. Teraz mam 1.2 8v 90 HP i jakos wydaje. Czyli po kazdym okrazeniu, ktore trwa powyzej 2 minut i sredniej predkosci powiedzmy 80 km/h temperatura nie wchodzi powyzej 85 stopni nawet w najwiekszym upale.

Napisano

> No tak turbo produkuje strasznie duzo ciepla. A czy chlodnica seryjna z 1.1 wyda na torze przy

> silniku 1.4 16v i mocy okolo 110 - 120 HP?

> Pytam, bo chodzi mi po glowie swap. Teraz mam 1.2 8v 90 HP i jakos wydaje. Czyli po kazdym

> okrazeniu, ktore trwa powyzej 2 minut i sredniej predkosci powiedzmy 80 km/h temperatura nie

> wchodzi powyzej 85 stopni nawet w najwiekszym upale.

wiesz sporo zależy od wysilenia. Pozatym podstawa przy takiej jeździe to chłodnica oleju

Napisano

> No tak turbo produkuje strasznie duzo ciepla. A czy chlodnica seryjna z 1.1 wyda na torze przy

> silniku 1.4 16v i mocy okolo 110 - 120 HP?

> Pytam, bo chodzi mi po glowie swap. Teraz mam 1.2 8v 90 HP i jakos wydaje. Czyli po kazdym

> okrazeniu, ktore trwa powyzej 2 minut i sredniej predkosci powiedzmy 80 km/h temperatura nie

> wchodzi powyzej 85 stopni nawet w najwiekszym upale.

Jeśli chodzi o nasze Lap Race (pozdrawiam, robiłem Ci "badanie" wink.gif ), to raczej nie masz się co bać - tor jest dosyć szybki, chłodzenie jest ok. Dopiero przy jakichś kręciołkach typu Monte Calvaria jest ryzyko skoku temperatury, choć trzeba by było dłużej latać wokół pachołków, żeby było gorzej wink.gif

Napisano

> Jeśli chodzi o nasze Lap Race (pozdrawiam, robiłem Ci "badanie" ), to raczej nie masz się co bać -

> tor jest dosyć szybki, chłodzenie jest ok. Dopiero przy jakichś kręciołkach typu Monte

> Calvaria jest ryzyko skoku temperatury, choć trzeba by było dłużej latać wokół pachołków, żeby

> było gorzej

Przekonales mnie smile.gif w razie czego mam w gratach wiatrak Spal, wiec bedzie mozna go zamontowac i wlaczac na stale na lap race.

Dzieki za odpowiedz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.