Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie najtaniej ubezpieczyc auto?

Featured Replies

Napisano

niebawem sie konczy polisa i tak dzis usiadlem i podzwonilem

i ceny szok: od 2680 do 1676 ----> ponad 1000zł różnicy

mam obecnie w ergo hestia i w tej owej firmie przedłuzenie koszt 2680

w interisku 2070

telefonicznie w aviva 1676

ma ktos ubezpiecznie w aviva - jakies chaczyki ze taka cena? dziwne to to jest zeby az 1000zł róznicy było pomiedzy firmami grinser006.gif

Napisano

> ma ktos ubezpiecznie w aviva - jakies chaczyki ze taka cena? dziwne to to jest zeby az 1000zł

Jeśli auto do 5 lat to raczej nie ma haczyków w OWU. Powyżej naliczają dość mocną amortyzację części (oczywiście w AC).

A co do samej realizacji polisy to mam nadzieję nie sprawdzać w praktyce zlosnik.gif

Edit: Aha, minus jest taki, że później co miesiąc dzwonią i zawracają d..ę czy aby nie potrzebujesz polisy na mieszkanie, na życie, na psa, kota...

Napisano

u mnie od paru lat najtaniej wychodzi za posrednictwem mbanku. Maja kalkulator na stronie to sobie mozesz sprawdzic ok.gif

Napisano

> niebawem sie konczy polisa i tak dzis usiadlem i podzwonilem

> i ceny szok: od 2680 do 1676 ----

> mam obecnie w ergo hestia i w tej owej firmie przedłuzenie koszt 2680

> w interisku 2070

> telefonicznie w aviva 1676

> ma ktos ubezpiecznie w aviva - jakies chaczyki ze taka cena? dziwne to to jest zeby az 1000zł

> róznicy było pomiedzy firmami

a jaki zakres ubezpieczenia bo to chyba najistotniejsze

Napisano

> u mnie od paru lat najtaniej wychodzi za posrednictwem mbanku. Maja kalkulator na stronie to sobie

> mozesz sprawdzic

Potwierdzam, ubezpieczyciel to Benefia, HDI lub mBank (chyba tylko OC), minusem jest konieczność posiadania eKonta...

Napisano

> Potwierdzam, ubezpieczyciel to Benefia, HDI lub mBank (chyba tylko OC), minusem jest konieczność

> posiadania eKonta...

teoretycznie mozna w breubezpieczenia bezposrednio ale nie wiem jak wtedy wygladaja stawki

Napisano

> w interisku 2070

Skode ?

Najlepiej opłaca się brac pakiet dilerski

od nowosci auta nie wychodzi wiecej niz ~1200zl/rok - w Allianz

OC/AC/NNW/CA/mCA/IP + zielona karta

W razie awarii dostajesz auto zastepcze na 5 dni, w czasie kolizji badz wypadku na 9

Aha 60%zniżek z OC oczywiście i tylko 10% z AC ze względu na 3 szkody ( łącznie na kwotę 30kpln zlosnik.gif )

Zadnych durnych wykluczen typu wiek kierowcy, kto kieruje , itd.

Napisano

> w interisku 2070

sprawdź zakres (udział włansy, amortyzacja części itp) oraz kwotę ubezp.

mi gdy dzwoniłem do link4 wyliczyli dużo niżej niż u konkurencji, ale z kwotą ubezp 30% niższą niż przeciętna rynkowa wartosć biglaugh.gif

ja wcześniej miałem w COmpensie, ale ostatnio 1 auto ubezpieczyłem w Concordi (bo oprócz standardowych zniżek mam tam dodatkową branżową zniżkę -30% na OC i AC)

Napisano

> Skode ?

> Najlepiej opłaca się brac pakiet dilerski

> od nowosci auta nie wychodzi wiecej niz ~1200zl/rok - w Allianz

True, true ok.gif

Pójść do jakiegoś salonu Skody, Seata, VW i dostaje się chyba najlepszy pakiet jaki można dostać za te pieniądze.

Są dwa Optimum i Premium. To co pisze Boruch, to Premium - parę PLN więcej.

Napisano

> True, true

> Pójść do jakiegoś salonu Skody, Seata, VW i dostaje się chyba najlepszy pakiet jaki można dostać za

> te pieniądze.

> Są dwa Optimum i Premium. To co pisze Boruch, to Premium - parę PLN więcej.

A czy orientujecie się może, czy auto musi spełniać jakieś specjalne warunki typu: max 2-3 letnie, kupiony w polskim salonie, itp.?

Napisano

> w interisku 2070

teraz ubezpieczyłem w avivia... nie doszukałem sie żadnych haczyków a mieli najtaniej...

AC - Udział własny w szkodzie: 0 zł

Naprawa pojazdu z użyciem części oryginalnych: tak

Szkody o niewielkiej wartości: odszkodowanie nie zostanie wypłacone, jeżeli wysokość szkody nie przekroczy: 500 zł

Napisano

> A czy orientujecie się może, czy auto musi spełniać jakieś specjalne warunki typu: max 2-3 letnie,

> kupiony w polskim salonie, itp.?

Z tego co wiem to musi być kupione w PL i mieć mniej niż 5lat, taki pakiet możesz zawrzeć i kontynuować do 10 roku pojazdu, ale jeśli przerwiesz w trakcie to już nie możesz wznowić w postaci pakietu dilerskiego

Akurat co to allianza to obsługuje pakiety w grupie VAG, nie wiem czy też inne pojazdy.

Ogólnie VW ma w ofercie Allianz i Ergo Hestie

Hestia wychodzila 200pln mniej w moim przypadku, ale są durne wykluczenia, że auto nie moze byc prowadzone przez kierowce ponizej 25r zycia, bo dodakowo jest zwyzka 10%, nie ma auta zastepczego w razie czegokolwiek, nawet na te 5 dni, lawete mozesz wzywac ale min, w odleglosci 20km od domu.

A w Allianz jest tak, ze nie moge odpalic auta w garazu nawet i wzywam pomoc, jesli nie uporaja sie w przeciagu 6 godzin z naprawa, tzn jesli w przeciagu 6 godzin od przyjazdu pomocy nie bedzie auto na chodzi, dostaje na 5 dni auto zastepcze, a moje jest darmowo odholowane do serwisu wskazanego przeze mnie ( a nie przez ubezpieczyciela - przyp. hestii )

Napisano
  • Autor

konkretniej to najdozsze własnie wycenili mi w aso skody

konkretniej, pełny pakiet ac oc nw asi premium wartosc auta ok 60k roczne wiek 31 znizki 60/60

Napisano

> konkretniej to najdozsze własnie wycenili mi w aso skody

> konkretniej, pełny pakiet ac oc nw asi premium wartosc auta ok 60k roczne wiek 31 znizki 60/60

Bo wcześniej pakiet dilerski był tani bo zniżki z OC przechodziły na AC a teraz tak już nie ma i dlatego takie ceny-wczesniej opłacało się tylko brać pakiet dilerski a teraz to już nie wiem gdzie pójść

Napisano

> konkretniej, pełny pakiet ac oc nw asi premium wartosc auta ok 60k roczne wiek 31 znizki 60/60

sprawdz AXA

Napisano

jakbys byl z okolic to bym ci podal konkretny numer

a najtaniej to dostaniesz od agenta

nie zadne strony czy internetowi ubezpieczyciele smile.gif

w pzu jesli nic nie masz ubezpieczone dostaniesz extra : -15%

Napisano

to na o2?

rozmawiales z dealerem? czesto gesto pakiety dealerskie sa nie do przebicia....

Napisano

o qrcze

no to dziwne

chociaz Audi tez np. pakiety dealerskie ma drogie bo sa mega wypchane (np. samochod zastepczy na 30 dni)

spytaj sie u innego dealera

ja na jesieni szukalem do Laguny i byla spora roznica pomiedzy dealerami Renault

Napisano

ale całe WU AC żeś przeczytał tak dokładnie ?

Napisano

Pół roku temu najlepsza ofertę (samo OC) zaproponowało mi Generalli... w mBanku było nawet drożej zlosnik.gif

Napisano

A coś na temat Liberty? Ja jakiś czas temu miałem w Aliansie, ale w Liberty mieli lepszą oferte

Napisano

Od kilku lat mam w axie. 1.9 tdi vw passat ~1200zł oc+ac. oc max zniżki, za pierwszym razem jak sie ubezpieczałem przenieśli mi promocyjnie zniżki z oc na ac. Ta "promocja" z tego co wiem jest do teraz, tydzień temu ubezpieczałem samochody w firmie. Różnica w cenie ponad 1000zł, axa najtańsza. Bez udziału własnego itp itd, wg mnie warunki ok, nie znalazłem haków.

Warunkiem dobrego ubezpieczenia w axie jest to, żebyś miał czyste konto z ostatnich 5 lat. Jeśli masz coś na sumieniu to wtedy jakiś tam współczynnik się zwiększa i Cie kosztuje ac z tysiąc więcej. Tak więc przed zgłoszeniem jakiejś dupianej szkody za 500zł to trzeba się dobrze zastanowić czy się to opłaci w końcowym rozrachunku.

Najlepiej zadzwonić albo przez neta obliczyć składkę. W moim podpisie jest nr. mojej polisy, jak się na niego powołasz zaznaczając promocję "poleć axa znajomym" dostajesz jeszcze z 50-100zł rabatu. Można też z tego skorzystać kupując polise przez tel.

Napisano

> A coś na temat Liberty? Ja jakiś czas temu miałem w Aliansie, ale w Liberty mieli lepszą oferte

Dla mnie Liberty ma najlepsze ceny w tej chwili. Mam dwa samochody które były w link4, przy pierwszym konsultantka jak jej powiedziałem ile z kalkulatora LD wynika, powalczyła rabatami, zniżkami i się dogadaliśmy, został w Linku. Dwa tygodnie temu przyszła pora na drugi samochód, jak powiedziałem konsultantowi ile z kalkulatora LD wyskoczyło, poddał się bez walki...

Napisano

mi najtaniej wyszło w MTU

Napisano

AVIVA jest fajna, tylko na polisie nie znajdziesz jaka jest wartość pojazdu...

Napisano

> AVIVA jest fajna, tylko na polisie nie znajdziesz jaka jest wartość pojazdu...

A sumę ubezpieczenia? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.