Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

corolla E a Octavia III

Featured Replies

Napisano

Witam

mam do wyboru nowa "sluzbowke" jakie i jakie sprzeciw za konkretnymi modelami, wyposazenie podobne, silniki tez, kolor srebrny metalic smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> mam do wyboru nowa "sluzbowke" jakie i jakie sprzeciw za konkretnymi modelami, wyposazenie podobne,

> silniki tez, kolor srebrny metalic

> pozdrawiam

nie ma czegoś takiego jak Octavia III

Napisano

> jest II i pół

II FL a nie III

Napisano

Pytanie. Jakie silniki? Jaka wersja?

Napisano

moja siostra ma Corollę 2.0D 110KM a ja mam O2fl 1.9TDI 105KM. Bierz Octavie, Toyota jest jeszcze gorsza, jeszcze brzydsza w środku... ponadto mojej siostrze sie sypie (świece żarowe poszły i zawieszenie jest po 100kkm bardzo wytłuczone) zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> mam do wyboru nowa "sluzbowke" jakie i jakie sprzeciw za konkretnymi modelami, wyposazenie podobne,

> pozdrawiam

Bierz Toykę, chociaż przyzwoicie wygląda na zewnątrz i w środku. Chociaż na ulicy będziesz miał auto, które nie powtarza się co dwie minuty.

Napisano

> Bierz Toykę, chociaż przyzwoicie wygląda na zewnątrz i w środku. Chociaż na ulicy będziesz miał

> auto, które nie powtarza się co dwie minuty.

tylko co 2min 30s hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> tylko co 2min 30s

No proszę Rolek jest mniej na ulicach, trzeba poczekać ze trzy minuty na kolejną. Po całym dniu wychodzi prawię połowę mniej. zlosnik.gif

Napisano

> No proszę Rolek jest mniej na ulicach, trzeba poczekać ze trzy minuty na kolejną. Po całym dniu

> wychodzi prawię połowę mniej.

Wg statsów rejestracyjnych (nowe samochody) za 2010 Octavii zarejestrowano w PL prawie 7500 a Corolli niewiele ponad 1000, także to akurat jest dobry argument wink.gif

Napisano

> Wg statsów rejestracyjnych (nowe samochody) za 2010 Octavii zarejestrowano w PL prawie 7500 a

> Corolli niewiele ponad 1000, także to akurat jest dobry argument

i dlatego kupiłeś golfa? :-D

luuudzie, wy tak naprawdę z tą ilością na ulicach?

i może jeszcze "w życiu nie srebrne, bo sąsiedzi pomyślą, że służbowe"?

PS. aktualnie obydwa mam srebrne, w tym jedno służbowe :-PPP

Napisano

> i dlatego kupiłeś golfa? :-D

> luuudzie, wy tak naprawdę z tą ilością na ulicach?

> i może jeszcze "w życiu nie srebrne, bo sąsiedzi pomyślą, że służbowe"?

> PS. aktualnie obydwa mam srebrne, w tym jedno służbowe :-PPP

No co Ty, sluzbowe auto przecietniaka jest biale, srebrnej sluzbowki to zazdrosci pol bloku rotfl.gif

Napisano

> No co Ty, sluzbowe auto przecietniaka jest biale, srebrnej sluzbowki to zazdrosci pol bloku

a to przepraszam, nie wiedziałem

ostatnio był wątek o wyborze koloru auta i srebrne zostały go tej grupy zakwalifikowane

Napisano

> i dlatego kupiłeś golfa? :-D

Dlatego, że Octavii w 2010 zarejestrowano więcej niż Corolli?

Tak, wyłącznie dlatego hehe.gif

Napisano

Jak dla mnie:

Corolla = sedan

Octavia = min. liftback

i to jest b. duzy plus Octavii

a jesli mozesz wziac kombi to bym sie nie zastanawial nawet

Napisano

Corolla ma większy rozstaw osi. Octavia jest nuuuudna, ale chyba bardziej praktyczna ze względu na "piąte drzwi".

Jakie silniki?

Napisano

> Witam

> pozdrawiam

pamiętaj tylko, że w przez przypadek biorąc octę możesz nie dostać choćby radia hehe.gif

Napisano

> Corolla ma większy rozstaw osi. Octavia jest nuuuudna, ale chyba bardziej praktyczna ze względu na

> "piąte drzwi".

> Jakie silniki?

ale że niby corolla nie jest nudna?

Napisano

> Dlatego, że Octavii w 2010 zarejestrowano więcej niż Corolli?

> Tak, wyłącznie dlatego

wydaje Ci się, że jesteś błyskotliwy...

wiesz o co chodzi, ale ok - nie musisz odpowiadać :-)

Napisano

> wiesz o co chodzi, ale ok - nie musisz odpowiadać :-)

Czyli co, Twoim zdaniem ludzie wybierają Golfa, który jest nr 1 pod względem sprzedaży w Europie, zamiast Octavii żeby się wyróżnić?

Golf jest lepiej wykończony i wyciszony, ma alcantarę bez dopłaty (Highline vs Elegance), wygodniejsze fotele i w moim przypadku silnik 1.4 TSI 160. Za Octavią przemawiał tylko wielki bagażnik, którego nie potrzebuję.

A co do dylematu autora wątku - wg mnie dużo zależy od silnika.

Jeśli wybór to np. 1.4 TSI vs 1.4/1.6i w Corolli, wygrywa Octa. Tak samo 1.6 TDI vs 1.4 D4D, ale jeśli byłoby to np. 1.6i vs 1.6i, wybrałbym Corollę.

Napisano

A co to za różnica? Przecież to służbówka. Serwis to nie Twoja broszka. Wybierz ładniejszą albo praktyczniejszą. Ewentualnie jeśli ją odkupisz po okresie leasingu to zobacz która sie łatwiej sprzeda

Ja brałbym Skodę bo mi sie bardziej środek podoba. I piąte drzwi są lepsze bo można wiecej przewieźć.

Napisano
  • Autor

> A co to za różnica? Przecież to służbówka. Serwis to nie Twoja broszka. Wybierz ładniejszą albo

> praktyczniejszą. Ewentualnie jeśli ją odkupisz po okresie leasingu to zobacz która sie łatwiej

> sprzeda

> Ja brałbym Skodę bo mi sie bardziej środek podoba. I piąte drzwi są lepsze bo można wiecej

> przewieźć.

wlasnei serwis wogole mnie nei interesuje, co do silnikow nic nei wiem - tylk otyle ze oba klekoty, wyposazenie pewnie zblizone.

Bardziej wlasnie interesuje mnie sprawa wizualna, smigalem juz corolla ale biala wiec szalu nie bylo smile.gif w sumie i octavia i corolla ma dla mnie jakies + i - wizualne

Napisano

> moja siostra ma Corollę 2.0D 110KM a ja mam O2fl 1.9TDI 105KM. Bierz Octavie, Toyota jest jeszcze

> gorsza, jeszcze brzydsza w środku... ponadto mojej siostrze sie sypie (świece żarowe poszły i

> zawieszenie jest po 100kkm bardzo wytłuczone)

nie wiem jak jezdzi corolla, ale octavia z tym silnikiem to jakis dramat.... mamy kilka takich, i jestem chory jak mam tym gdzies jechac i biore stara 1.8T smile.gif

Napisano

> wlasnei serwis wogole mnie nei interesuje, co do silnikow nic nei wiem - tylk otyle ze oba klekoty,

> wyposazenie pewnie zblizone.

> Bardziej wlasnie interesuje mnie sprawa wizualna, smigalem juz corolla ale biala wiec szalu nie

> bylo w sumie i octavia i corolla ma dla mnie jakies + i - wizualne

Jak Octavia bedzie w wersji elegance to bierz Octe jak nie to corolle. Jest szansa, ze w srodku bedzie mniej tandetna.

Napisano

> Jak Octavia bedzie w wersji elegance to bierz Octe jak nie to corolle. Jest szansa, ze w srodku

> bedzie mniej tandetna.

dość nikła...

Napisano

> dość nikła...

Od czasu do czasu jezdze Auris wersja bida 1.4D i jest o wiele lepiej niz w Octavi wersja chiba mint. Ale za to elegance z auto klima i rzbudowanym radiem i schowkami jest IMO lepsza.

Napisano

> Bardziej wlasnie interesuje mnie sprawa wizualna, smigalem juz corolla ale biala wiec szalu nie

> bylo

Z pewnością w kolorze metalic będą lepsze osiągi zlosnik.gif

> w sumie i octavia i corolla ma dla mnie jakies + i - wizualne

Jak diesle, to chyba Toyota - powinna być cichsza w środku, bo 1.9 TDi sie mało kulturalnie zachowuje... To chyba jest największa wada Skody: kiepskie wyciszenie silników diesla.

Napisano

> Bierz O2 FL w kombi. Toyota jest ciaśniejsza.

Porównywałeś? Ja przed chwilą zauważyłem, że corolla ma większy rozstaw osi niż Avensis T25 yikes.gif

Napisano

> nie ma juz 1.9TDi w O IIFL

to chyba jakoś od teraz, niedawno były

Napisano

> nie wiem jak jezdzi corolla, ale octavia z tym silnikiem to jakis dramat.... mamy kilka takich, i

> jestem chory jak mam tym gdzies jechac i biore stara 1.8T

zgadam się z Tobą w całej rozciągłości, serio ok.gifsmile.gif

z jednym ALE, Corolla też dramat zlosnik.gif

Napisano

> to chyba jakoś od teraz, niedawno były

tak jakoś od normy EURO5, czyli mniej więcej od początku roku

Napisano

> to chyba jakoś od teraz, niedawno były

Teraz to chyba 1.6 jest zamiast 1.9

Tak w ogóle to trzeba by zacząć od tego jaki motorek w każdym aucie wchodzi w gre bo jeśli najmniejszy diesel to mimo wszystko wolałbym 105 KM z Octy niż 90 z Toyki Jeśli słabsza 2 litrówka z Octy to wolałbym Toykę Jeśli normalne 2 litrówki to znów Octa.

Ale to mój subiektywny wybór. Z wyglądu brałbym Octę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.