Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak najtaniej przywiezc uszkodzone auto z Austrii?

Featured Replies

Napisano

Jak najtaniej przywiezc uszkodzone auto Chrysler Grand Voayger z Klagenfurtu? no chyba ze bardziej oplaca sie naprawic na miejscu - padl silnik.

Napisano

> Jak najtaniej przywiezc uszkodzone auto Chrysler Grand Voayger z Klagenfurtu?

"Prywatnie" laweta z "firmy". Moralizatorom dziękujemy, chyba że maja jakieś lepsze propozycje? grinser006.gif

Napisano

> Jak najtaniej przywiezc uszkodzone auto Chrysler Grand Voayger z Klagenfurtu? no chyba ze bardziej

> oplaca sie naprawic na miejscu - padl silnik.

wypożyczalnia samochodów - lawet

ew. na CB krzyknąć i dogadać cene

Napisano

Auto-laweta na dobę, 2 kierowców.

350zł opłata dobowa, 50zł za przejechane km, plus ON na 1000km.

Pozdrawiam BAS

ps. Da się wynająć taniej auto-lawetę.

Napisano
  • Autor

> Auto-laweta na dobę, 2 kierowców.

> 350zł opłata dobowa, 50zł za przejechane km, plus ON na 1000km.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Da się wynająć taniej auto-lawetę.

problem jest tego rodzaju ze laweta do 3,5t ma ladownosc 1500kg a aut AFAIK wazy 2100kg?

Napisano
  • Autor

> wypożyczalnia samochodów - lawet

> ew. na CB krzyknąć i dogadać cene

szukalem, znalazlem jedna, ale za mala ladownosc do tej landary sciana.gif

Napisano

> Jak najtaniej przywiezc uszkodzone auto Chrysler Grand Voayger z Klagenfurtu? no chyba ze bardziej

Nie wiem czy nie prościej by było po prostu je zaciągnąć na holu? Skoro padł

silnik, to ono nadal przecież jeździ... Hamulce bez wspomagania będą, ale chyba

działają, no nie?

Napisano

> szukalem, znalazlem jedna, ale za mala ladownosc do tej landary

w Łodzi na 3 maja looknij

Napisano

> Nie wiem czy nie prościej by było po prostu je zaciągnąć na holu? Skoro padł

> silnik, to ono nadal przecież jeździ... Hamulce bez wspomagania będą, ale chyba

> działają, no nie?

Tyle, że tam jest pewnie automat a tego holować nie można bez pracującego silnika.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> problem jest tego rodzaju ze laweta do 3,5t ma ladownosc 1500kg a aut AFAIK wazy 2100kg?

Trzeba by poszukać jakiejś ciężarówki, która nie ma ładunku na powrót i zapakować autko na ciężarówkę. Tak się wozi angliki do PL.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> problem jest tego rodzaju ze laweta do 3,5t ma ladownosc 1500kg a aut AFAIK wazy 2100kg?

ale te 2100 to MW czy DMC?

bo ja DMC to MW będzie w okolicach 1500kg.

pozdr

Napisano
  • Autor

> w Łodzi na 3 maja looknij

a dokladniej?

btw dobrze wiem ze to ma MW 2100kg?

Napisano

Skrzynka narzędzi zdolny mechanik i jazda waytogo.gif Asistance niema?

Napisano

> Auto-laweta na dobę, 2 kierowców.

> 350zł opłata dobowa, 50zł za przejechane km, plus ON na 1000km.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Da się wynająć taniej auto-lawetę.

tylko nie kazda laweta to wezmie, a smiem twierdzić, że rzadna zarejestrowana do 3500kg legalnie tego nie przewiezie bo grand voyager wazy więcej niż 1700kg, a laweta na C, z tacho to bedzie grubsza kasa - jezeli mowimy o legalnej jezdzie, bo noca mozna ryzykowac i sa tacy co tak robią....

Napisano
  • Autor

> Skrzynka narzędzi zdolny mechanik i jazda Asistance niema?

nie ma, na parkingu hotelowym ciezko bedzie wymienic silnik. a jak ma to assistance nie pozwala na przywiezienie go do PL

Napisano
  • Autor

> tylko nie kazda laweta to wezmie, a smiem twierdzić, że rzadna zarejestrowana do 3500kg legalnie

> tego nie przewiezie bo grand voyager wazy więcej niż 1700kg, a laweta na C, z tacho to bedzie

> grubsza kasa - jezeli mowimy o legalnej jezdzie, bo noca mozna ryzykowac i sa tacy co tak

> robią....

a na przyczepie? tez jest tacho potrzebne czy mozna jechac na jakiejs ksiazce jazd? czy czyms? jak z oplatami?

Napisano

> Trzeba by poszukać jakiejś ciężarówki, która nie ma ładunku na powrót i zapakować autko na

> ciężarówkę. Tak się wozi angliki do PL.

> Pozdrawiam BAS

I to jest słuszna koncepcja.

Napisano

Coś mi się kojarzy, że znajomy kiedyś mówił, że odchudzali ciągnięte auta tj,. demontowali np. drzwi, fotele, klapę bagażnika i przekładali do auta ciągnącego przyczepę.

Napisano

> Nie wiem czy nie prościej by było po prostu je zaciągnąć na holu? Skoro padł

> silnik, to ono nadal przecież jeździ... Hamulce bez wspomagania będą, ale chyba

> działają, no nie?

Hol i zachodnia autostrada? Nie przejdzie kolego...

Napisano

> Coś mi się kojarzy, że znajomy kiedyś mówił, że odchudzali ciągnięte auta tj,. demontowali np.

> drzwi, fotele, klapę bagażnika i przekładali do auta ciągnącego przyczepę.

tak i ważyć każdą cześć która się wyciągnie?

Napisano

Samochod np jakiegos busa i wypozyczyc lawete

sprawa banalnie prosta jak cep a tu tyle wydumek....

Napisano

> a na przyczepie? tez jest tacho potrzebne czy mozna jechac na jakiejs ksiazce jazd? czy czyms? jak

> z oplatami?

powyzej 3500kg tach czy to zestaw czy pojedyncze auto, no chyba, ze ktos pojedzie nie zarobkowo po swoje kupione auto i bedzie mogl to latwo udowodnic umowa kupna sprzedazy smile.gif

Napisano

Jeśli nadal potrzebujesz, to odezwij się do mnie na priv. Dam Ci namiar na kumpla, który ma lory jeżdżące regularnie na Zachód. Może się z nim dogadasz. Spoko koleś.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> a dokladniej?

> btw dobrze wiem ze to ma MW 2100kg?

Swego czasu na 3 maja była wypożyczalnia samochodów (pożyczałem 2x dostawczaka) i widziałem że mieli auto lawety ale to było 4-5 lat temu mogło się zmienić

Napisano
  • Autor

> Samochod np jakiegos busa i wypozyczyc lawete

> sprawa banalnie prosta jak cep a tu tyle wydumek....

a nie potrzebne wtedy tacho? jak z viatollem, premidem i tym co tam jest w austrii?

Napisano
  • Autor

> powyzej 3500kg tach czy to zestaw czy pojedyncze auto, no chyba, ze ktos pojedzie nie zarobkowo po

> swoje kupione auto i bedzie mogl to latwo udowodnic umowa kupna sprzedazy

to co wtedy niepotrzebne tacho?

Napisano

Szukam na google czy jakieś firmy oferują transport LORĄ czy jak to się tam nazywa. Z Hiszpani znajomy tak wozi samochody i wychodzi to tanio. Czeka się do dwóch tygodni na transport. Jak coś znajdę to podlinkuje

Napisano

> a nie potrzebne wtedy tacho? jak z viatollem, premidem i tym co tam jest w austrii?

Juz Ci ktos odpisal ze jesli nie wieziesz jako transport zarobkowy to tacho nie jest potrzebne

Napisano

mialem teraz identyczna sytuacje w nl , peug,ot boxer maxi z zakapionym sprzeglem. po 2 tygodniach kombinowania i myslenia co i jak skonczylo sie na lawecie (ciezarowce ) innej opcji nie ma

Napisano

Mocno strzelam, ale może podzwonić po dealerach czy przypadkiem nie mają miejsca na jakiejś lawecie jadącej gdzieś po trasie? Ew. jak ktoś pisał, zrobić zapas kanapek i powoli doholować.

Napisano

> to co wtedy niepotrzebne tacho?

niepotrzebne jak jedziesz prywatnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.