Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] który rejestrator godny uwagi?

Featured Replies

Napisano

Nie pytam o najlepszy, ani o najtańszy...

na alegro jest duży wybór..

Wiem, że kilku kilkunastu wozi takie coś u siebie, możecie coś polecić?

Napisano

podaj może max cenę to uprości sprawę ok.gif

Napisano
  • Autor

> podaj może max cenę to uprości sprawę

wiadomo, że księgowy zona.gif siedzi na karku 270635636-JUMP2.gif

do 300 duży wybór.. co te po 600-700 mają lepszego?

teraz nagrywam HTC HD2 i jakość jest wystarczająca.... najprostsze działające, sprawdzone rozwiązanie mnie interesuje..

Napisano

Mam coś takiego już długo, dałem za to tyle, że jeszcze mnie głowa boli frown.gif

Obecnie kupiłbym dużą kartę do HTC i śmigał ile się da. Rejestrator pewnie będzie lepszy, w końcu do tego go wyprodukowali. Ale programy na Androida też mają pozycję GPS itd. tak jak mój rejestrator. A ja swój kupowałem dawnoooo temu..

Proponuje na HD2 wcisnąć androida i cieszyć się nim smile.gif

Napisano
  • Autor

> Proponuje na HD2 wcisnąć androida i cieszyć się nim

Się to nie uda dlatego ponieważ aczkolwiek bo tak jak ja się z Hołkiem i AM lubię...... tak on się z Androidem nie lubi.... HD2 w trasie to w większości AM, lokalnie robi za rejestrator....

Rejestratory mają fajną funkcję zapętlenia nagrania, zapis GPS zbędny mi się wydaje..

Napisano

A czy AM na androida już nie zrobili? Jedyna przewaga godna uwagi, to to zapętlanie nagrań, a co do zapisu GPS to słyszałem o wypadku, w którym policial.gif przesunęli go o 60m, co znacząco wpłynęło na określenie kto jest winny. Ile w tym prawdy niewiem.gif

Napisano

> Nie pytam o najlepszy, ani o najtańszy...

GoPro HD Hero.

Napisano

> GoPro HD Hero.

A jak to jest zasilane?

Napisano

> A jak to jest zasilane?

Jak telefon, wbudowany akumulatorek i gniazdo USB.

Napisano

> Jak telefon, wbudowany akumulatorek i gniazdo USB.

Czyli da się ładować w samochodzie?

Napisano

> Czyli da się ładować w samochodzie?

Musisz mieć gdzie wsadzić wtyczkę USB.

Napisano

> możecie coś polecić?

Miałem możliwość przetestować kilka egzemplarzy u siebie i zebrałem doświadczenia znajomych smile.gif

Powiem tak: powiedzenie "chytry dwa razy płaci" sprawdza się w tym przypadku jak w żadnym. Nawet nie spoglądaj w kierunku urządzeń tańszych niż 250zł.

Te tanie to:

1. Marny przetwornik a co za tym idzie jakość obrazu.

2. Wypisywany na aukcjach kąt widzenia 130* to tak naprawdę 80* - po zamontowaniu dokładnie pod lusterkiem, na granicy obrazu prawo-lewo widzisz narożniki maski auta

3. Rozdzielczość mają ustawianą: 320x240 (co jest kompletną porażką), VGA 640x480 i "superhiperextra SXGA 1280x960", co tak naprawdę jest interpolowaną VGA i kupą.

4. Nie radzą sobie z nagłymi zmianami oświetlenia: następuje kilkunastosekundowa zawiecha sprzętu i na ekraniku masz stop-klatkę lub zielony/niebieski obraz, a później na nagraniu efekt teleportowania się wink.gif Stwierdzone w 8 egzemplarzach na 12

5. Jeżeli ustawisz sobie kamerkę jako stróża, czyli włącza się kiedy wykryje ruch przed autem, to trzeba się położyć na szybie, żeby kamerka się włączyła wink.gif

6. Trudno nazwać oglądany obraz jako "płynny". Bardziej pasuje "tnie się" wink.gif

Droższe, w granicach 250 - 350zł:

Tutaj różnie można trafić.

Kąt widzenia w większości w okolicach 120*, ale trzeba sprawdzić, bo można się naciąć.

Sprzedawcy reklamują się, że urządzenie nagrywa w HD. Też trzeba sprawdzić, bo później ustawiając opcje okazuje się, że zamiast HD jest D1. To lepsza jakość od VGA ale do HD to trochę brakuje.

Powyżej 350zł do 800zł. Tutaj już nie trafisz na nic kiepskiego. HD jest naprawdę HD a i "rybie oko" nie jest tak widoczne.

Najciekawsze jest to, że urządzenia tanie, jak i te ze średniej półki jak i te super wyglądają identycznie smile.gif Dlatego jeśli możesz nie kupuj na allegro, żebyś się nie naciął. Jak czytam opisy to wszystkie niemal takie same, widać jedni kopiują od drugich i to tych z wyższej półki wink.gif Nawet na fotach pokazują pudełko od innego urządzenia a samo urządzenie inne. I do tego instrukcja od jeszcze innego.

Ostatnia sprawa: nie ma sensu kupować z diodami IRED. Moja szyba ani szyby znajomych nie przepuszczają podczerwieni. A nawet jeśli by przepuszczała, to zasięg "świecenia" jest dosłownie kilka metrów. W małym pomieszczeniu, owszem sprawdza się, ale drogi nie oświetli.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

no i to jest konkret...

Możesz wskazać te które jako tako się sprawdziły?

Może być na priv....

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja niedlugo bede testowal taki za 140 zl zlosnik.gif jak sie bedzie cielo to oddam, bo gosciu pisze ze w ciagu 10 dni mozna dokonac zwrotu, a ze jest z tego samego miasta to raczej nie bedzie problemu ok.gif

Napisano

> Miałem możliwość przetestować kilka egzemplarzy u siebie i zebrałem doświadczenia znajomych

> Powiem tak: powiedzenie "chytry dwa razy płaci" sprawdza się w tym przypadku jak w żadnym. Nawet

> nie spoglądaj w kierunku urządzeń tańszych niż 250zł.

A wiesz może jak wygląda kasowanie najstarszego pliku i rozpoczęcie nagrywania w nowym?

Ja mam taki najtańszy sprzęt (za jakieś 180zł) i powiedzmy że 'styka'.

Nagrywa we fragmentach 5, 10 lub 15 minutowych (jak większość).

Ale przy zakończeniu nagrywania jednego pliku i rozpoczęciu nowego jest kilkusekundowa przerwa

między nimi. Jeden fragment się kończy a drugi zaczyna powiedzmy 200-300m dalej. Oczywiście

ustawiając nagrywanie w 15 minutowych fragmentach te kilka sekund przerwy to statystycznie mało

ale... żeby się nie okazało że jak coś się 'zdarzy' to się akurat nie nagra.

Orientujesz się jaka jest ta przerwa między fragmentami w droższych sprzętach?

Napisano

> no i to jest konkret...

> Możesz wskazać te które jako tako się sprawdziły?

> Może być na priv....

Nie na priv bo ja też jestem zainteresowany (a i pewnie inne osoby również) więc lepiej oficjalnie.

Bo cena jeszcze nie świadczy o jakości produktu czyli kupując za niby wyższą cenę możemy kupić kupę zlosnik.gif

Napisano

Czołem

Akurat testuję 2 rejestratory. Pierwszy to mediatech, drugi to Omega. Cena pierwszego ~300zł, drugi 200.

> Te tanie to:

> 1. Marny przetwornik a co za tym idzie jakość obrazu.

Zgoda

> 2. Wypisywany na aukcjach kąt widzenia 130* to tak naprawdę 80* - po zamontowaniu dokładnie pod

W w/w kąt jest bdb.

> 3. Rozdzielczość mają ustawianą: 320x240 (co jest kompletną porażką), VGA 640x480 i

> "superhiperextra SXGA 1280x960", co tak naprawdę jest interpolowaną VGA i kupą.

Zgadza się, jednak wg mnie taka ~700 styka.

> 4. Nie radzą sobie z nagłymi zmianami oświetlenia: następuje kilkunastosekundowa zawiecha sprzętu i

Nic takiego nie zaobserwowałem

> 5. Jeżeli ustawisz sobie kamerkę jako stróża, czyli włącza się kiedy wykryje ruch przed autem, to

Funkcja irytująca. Czasami nawet w menu wejśc nie można bo od razu włącza się nagranie - czyli nie zgadzam się:)

> 6. Trudno nazwać oglądany obraz jako "płynny". Bardziej pasuje "tnie się"

Mediatech nie ma żadnych przycięć, omega ma miminalne, jednak jak ktoś lubi ekstra płynny obraz (jak ja) to będzie mu to przeszkadzało.

A teraz konkrety co do moich testowych:

- Z zewnątrz są to te same urządzenia, jednak mediatech nagrywa bez zacięć, omega ma mikro przycięcia.

- Omega nagrywa lepiej w ciemności. Wiadomo, że w lesie tylko na światłach szczegóły będą żadne, jednak w mieście już jakoś to wygląda - rejestrator spełnia swoją rolę.

- Ogólnie wykonanie średnie jednego i drugiego.

- Jeśli ktoś nie chce 500zł czy 1000 wydawać na rejestrator to jak najbardziej polecam. Funkcję swoją spełnia:)

Jeśli ktoś by miał jakieś pytania odnośnie tych rejestratorów (mediatech/omega) to chętnie odpowiem.

Napisano

Od dawna miałem sobie coś takiego sprawić a w sobotę to by było co oglądać sciana.gif

Teraz będę musiał zanabyć chociaż kolejnego dacha nie wypatruję.

Napisano

pierwszy wieczor testowania sprzetu za 140 zl zakonczony 270751858-jezyk.gif pod wieczor, gdy jest szarowka i latarnie jeszcze nie swieca faktycznie jakosc nie powala, ale najwazniejsze wq mnie to ze sprzet sie nie tnie, chodzi plynnie. Zobaczymy jak sobie radzi za dnia, ale poki co jestem zadowolony ok.gif

Napisano

> Od dawna miałem sobie coś takiego sprawić a w sobotę to by było co oglądać

> Teraz będę musiał zanabyć chociaż kolejnego dacha nie wypatruję.

Lepiej, żebyś nagrywał "popisy" innych, niż swoje dachowanka. Ciesz się, ze z życiem uszedłeś.

W realu w cenie 189zł będzie od 28 września w ofercie (ta ostatnia książeczka str6 - chyba) .

http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/

• 2 tygodnie później...
Napisano

> pierwszy wieczor testowania sprzetu za 140 zl zakonczony pod wieczor, gdy jest szarowka i latarnie

> jeszcze nie swieca faktycznie jakosc nie powala, ale najwazniejsze wq mnie to ze sprzet sie

> nie tnie, chodzi plynnie. Zobaczymy jak sobie radzi za dnia, ale poki co jestem zadowolony

A jaki konkretnie masz?

Napisano

> Czołem

> Akurat testuję 2 rejestratory. Pierwszy to mediatech, drugi to Omega. Cena pierwszego ~300zł, drugi

> 200.

Jakie modele?

Napisano

> A jaki konkretnie masz?

dokladnie Ci nie powiem, bo ten koles u ktorego bralem juz ich nie ma :D ale moj rejestrator wyglada identycznie jak ten

http://allegro.pl/rejestrator-kamera-2-5-lcd-tryb-noc-6led-t96-i1849476729.html

jak cos to moge wrzucic jakis przykladowy filmik za dnia w nocy, podczas dobrej pogody i szarowki 270751858-jezyk.gif pozdro

Napisano

> dokladnie Ci nie powiem, bo ten koles u ktorego bralem juz ich nie ma :D ale moj rejestrator

> wyglada identycznie jak ten

> http://allegro.pl/rejestrator-kamera-2-5-lcd-tryb-noc-6led-t96-i1849476729.html

> jak cos to moge wrzucic jakis przykladowy filmik za dnia w nocy, podczas dobrej pogody i szarowki

> pozdro

Wrzuć. Też się zastanawiam nad zakupem i chętnie bym zobaczył efekty działania.

Napisano

jak bedziesz mogl to daj te filmiki bo ja tez potrzebuje kupic dla kogos a nie chce zeby to zupelna k..pa bylo smile.gif

Napisano

> Wrzuć. Też się zastanawiam nad zakupem i chętnie bym zobaczył efekty działania.

dzien

szarowka

wieczor

mysle ze jak na 140 zl jest dobrze smile.gifok.gif

Napisano

> mysle ze jak na 140 zl jest dobrze

a coś z niezabudowanego nocą masz?

to co wrzuciłeś jest nawet ok przy tej cenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.