Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 125p Kombi

Featured Replies

Napisano

No męczyło mnie to kombi i męczyło panic.gif ... i wymęczyło zlosnik2.gif

Niestety 126p Kombi to tylko prototyp, więc nie ma opcji icon_rolleyes.gif Ale tutaj jest przynajmniej duuużo miejsca 270635636-JUMP2.gif

pf001.jpg

pf002.jpg

A teraz na serio.... grinser006.gif

Gdyby nie serce.gif do 126p to pewnie kupił bym tego Kombiaczka. Bliski znajomy moich rodziców po 32 latach sprzedaje swojego Fiaciora.

Poprosił mnie o pomoc, bo nie ma bladego pojęcia ile może za niego wziąć 893goodvibes.gif

I tutaj ja Was proszę o pomoc! wink.gif Ile to jest warte?

125p_001.jpg

125p_002.jpg

125p_003.jpg

125p_005.jpg

125p_007.jpg

125p_008.jpg

125p_011.jpg

125p_013.jpg

125p_017.jpg

125p_018.jpg

125p_019.jpg

125p_020.jpg

Przebieg, to o 100.000 więcej niż na ZDJECIU zlosnik.gif Ale odpala ładnie i silnik pracuje równomiernie ok.gif

Rocznik 1979 wink.gif

Dziesięć lat temu był cały lakierowany. W oryginale był granatowy, ale właściciel miał problem z dostępem do tego koloru i padło na taki, jak jest zlosnik.gif

Dzisiaj go oglądałem i WSZĘDZIE jest nowy kolor... i w środku i w komorze silnika, więc profi ok.gif

Ogólne wrażenie robi bardzo pozytywne i wygląda świetnie biglaugh.gif Z minusów ma kilka plam na dachu, które powstały w "kapiącym garażu" oslabiony.gif

125p_010.jpg

Tylko w jednym miejscu dopatrzyłem się w odprysku oryginalnego lakieru grinser006.gif

43422830.jpg

To jest NAJPOWAŻNIEJSZY minus zlosnik.gif Gorszych kwiatków naprawdę nie ma zlosnik.gif

43276029.jpg

Taki odprysk przy listwie bocznej:

22171630.jpg

Więc na ile wycenić to autko?

Znajomy poprosił o pomoc a ja nie jestem w stanie (to nie 126p grinser006.gif) a naprawdę chcę temu człowiekowi pomóc ok.gif

20.GIF

Napisano

Jaaacieeekręcę!! Moje pierwsze auto - identyko!! :-)

Dzięki niemu zostałem mistrzem mechaniki we własnym garażu. rotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> gdybym miał gdzie go trzymac .......

Ten garażowany od zawsze zlosnik.gif

Nawet byłem dzisiaj w tym garażu wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jako, że kombi jest rzadkie to pewnie od 5---

5? hmm.gif

Napisano

> 5?

5.000 ----> oczywiście ok.gif Baza do renowacji jest idealna ok.gif Zresztą wiele przy nim do zrobienia nie ma wiec nie sprzedawałbym go pierwszemu lepszemu za byle grosze ok.gif

Napisano

> Jako, że kombi jest rzadkie to pewnie od 5---

Rocznik zacny, jeszcze skrzynia biegów starego typu, ale parę drobnych mankamentów ma i troszkę odbiega od oryginału, także ja bym wycenił mniej więcej na 2 - 3 tys. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Rocznik zacny, jeszcze skrzynia biegów starego typu, ale parę drobnych mankamentów ma i troszkę

> odbiega od oryginału, także ja bym wycenił mniej więcej na 2 - 3 tys.

3 to był mój typ, ale nie siedzę w 125, więc się nie znam wink.gif

Napisano
  • Autor

> 5.000 ----> oczywiście Baza do renowacji jest idealna Zresztą wiele przy nim do zrobienia nie ma

> wiec nie sprzedawałbym go pierwszemu lepszemu za byle grosze

Tu jest właśnie główny problem.

Ja bym go zostawił, dopieścił, "poprawił" dach i starał się go dobrze sprzedać ok.gif Czy by to trwało miesiąc czy pół roku, czy rok cfaniaczek.gif

Właściciel potrzebuje kasy... ale będę walczył, żeby go nie sprzedał za grosze wink.gif

Napisano

> Tu jest właśnie główny problem.

> Ja bym go zostawił, dopieścił, "poprawił" dach i starał się go dobrze sprzedać Czy by to trwało

> miesiąc czy pół roku, czy rok

> Właściciel potrzebuje kasy... ale będę walczył, żeby go nie sprzedał za grosze

to moze ty daj mu te grosze...

a sam sprzedaj drozej... cfaniaczek.gif

Napisano

> Tu jest właśnie główny problem.

> Ja bym go zostawił, dopieścił, "poprawił" dach i starał się go dobrze sprzedać Czy by to trwało

> miesiąc czy pół roku, czy rok

> Właściciel potrzebuje kasy... ale będę walczył, żeby go nie sprzedał za grosze

przyjmując że spód jest w porównywalnym stanie jak buda to 2 do 2,5 dałbym , ale już 3 tysie i powyżej to raczej nie. Głównym jego atutem jest to że to kombi i to nie po karetce.

W zeszłym roku znajomy kupił sedana za 2200 w stanie takim jak ten lub lepszym od 1-go właściciela, 82 rok. A te wykwity to trzeba by już robić...

Napisano
  • Autor

> to moze ty daj mu te grosze...

> a sam sprzedaj drozej...

Nie zrozumiałeś poprzedniej odpowiedzi icon_rolleyes.gif

Znam człowieka osobiście i bardzo dobrze mu życzę ok.gif

Napisano

Egzemplarz w całkiem dobrym stanie. Tak jak któryś poprzedników powiedział: wykwity natychmiast do usunięcia. Dalej to chuchać dmuchać i cieszyć się jazdą. Jako kombi w dzisiejszych czasach to rzadkość a o pick-upie nie wspomnę.

Na wartościach takich aut się nie znam

Napisano

> No męczyło mnie to kombi i męczyło ... i wymęczyło

> Niestety 126p Kombi to tylko prototyp, więc nie ma opcji Ale tutaj jest przynajmniej duuużo

> miejsca

> A teraz na serio....

> Gdyby nie do 126p to pewnie kupił bym tego Kombiaczka. Bliski znajomy moich rodziców po 32 latach

> sprzedaje swojego Fiaciora.

> Poprosił mnie o pomoc, bo nie ma bladego pojęcia ile może za niego wziąć

> I tutaj ja Was proszę o pomoc! Ile to jest warte?

> Przebieg, to o 100.000 więcej niż na ZDJECIU Ale odpala ładnie i silnik pracuje równomiernie

> Rocznik 1979

> Dziesięć lat temu był cały lakierowany. W oryginale był granatowy, ale właściciel miał problem z

> dostępem do tego koloru i padło na taki, jak jest

> Dzisiaj go oglądałem i WSZĘDZIE jest nowy kolor... i w środku i w komorze silnika, więc profi

> Ogólne wrażenie robi bardzo pozytywne i wygląda świetnie Z minusów ma kilka plam na dachu, które

> powstały w "kapiącym garażu"

> Tylko w jednym miejscu dopatrzyłem się w odprysku oryginalnego lakieru

> To jest NAJPOWAŻNIEJSZY minus Gorszych kwiatków naprawdę nie ma

> Taki odprysk przy listwie bocznej:

> Więc na ile wycenić to autko?

> Znajomy poprosił o pomoc a ja nie jestem w stanie (to nie 126p ) a naprawdę chcę temu człowiekowi

> pomóc

Poza tymi mankamentami, które pokazałeś wygląda na świetny stan.

Pewnie dla purystów problemem jest że był lakierowany - zwłaszcza że na całkiem inny kolor.

Sądzę że 4-5 TPLN powinieneś wziąć za niego...

Napisano
  • Autor

> Poza tymi mankamentami, które pokazałeś wygląda na świetny stan.

> Pewnie dla purystów problemem jest że był lakierowany - zwłaszcza że na całkiem inny kolor.

> Sądzę że 4-5 TPLN powinieneś wziąć za niego...

Zmiana koloru sporo tutaj miesza oslabiony.gif Gdyby to był fabryczny lakier, do tego tak utrzymany to faktycznie byłby to rodzyn ok.gif

Ale tak jak pisałem wcześniej, nowy lakier jest w komorze silnika, od środka itp, więc ktoś się postarał ok.gif No i lakier ma już 10 lat.

Znam to auto z mniej więcej 7 lat wstecz (imprezy na działce), znam też człowieka i wiem, jak starał się o nie dbać.

Gdyby nie fakt, że WRESZCIE podjąłem decyzję o zakupie 126p to w tej chwili miał bym poważną zagwozdkę ok.gif

Napisano

> Zmiana koloru sporo tutaj miesza Gdyby to był fabryczny lakier, do tego tak utrzymany to

> faktycznie byłby to rodzyn

Jeżeli ktoś chciał by to porządnie i na lata odrestaurować, to kolor nie stanowi problemu, bo i tak cała buda po obraniu poszła by do piaskowania, trawienia i ocynku. Sam miał bym problem, czy robić oryginał FSO zlosnik.gif, czy jednak lekką "wioskę" - lakier głęboka perła, niski zawias, 100 koni, skóra i 16" biglaugh.gif. No nie wiem, co bym zrobił grinser006.gif.

Napisano

> Ten garażowany od zawsze

> Nawet byłem dzisiaj w tym garażu

gdybym ja miał garaż, to pewnie już by jakieś 125p w nim stało, albo ostro bym zbierał na jakiegoś.... niestety na razie takie marzenia muszę odkładać na półkę i pewnie je kurz pokryje.

Napisano

> gdybym ja miał garaż, to pewnie już by jakieś 125p w nim stało, albo ostro bym zbierał na

> jakiegoś.... niestety na razie takie marzenia muszę odkładać na półkę i pewnie je kurz

> pokryje.

Mam to samo sick.gif

Napisano

> Jeżeli ktoś chciał by to porządnie i na lata odrestaurować, to kolor nie stanowi problemu, bo i tak

> cała buda po obraniu poszła by do piaskowania, trawienia i ocynku. Sam miał bym problem, czy

> robić oryginał FSO , czy jednak lekką "wioskę" - lakier głęboka perła, niski zawias, 100

> koni, skóra i 16" . No nie wiem, co bym zrobił .

ja bym nie mial watpliwosci zlosnik.gif AIR RIDE szerokie kolo skora i jakis swap i ogien zlosnik.gif

zajebista maszyna claps.gif

Napisano

pytanie nr 1

czy kierunków w przednich błotnikach nie zaczęto montować w latach 90'tych ?

Napisano

> (...) czy jednak lekką "wioskę" - lakier głęboka perła, niski zawias, 100

> koni, skóra i 16" . No nie wiem, co bym zrobił .

Niski zawias do kanciaka to nie jest lekka wioska, tylko ciężka wiocha ! grinser006.gif

Napisano

> pytanie nr 1

> czy kierunków w przednich błotnikach nie zaczęto montować w latach 90'tych ?

nie, zaczeto montować ok. 83 roku,

ten ma dołozone bo ma hak, był taki przepis, że jak długośc sam z przyczepą przekracza ileś tam to trzeba zamontować kierunkowskazy boczne

Napisano

> ja bym nie mial watpliwosci AIR RIDE szerokie kolo skora i jakis swap i ogien

> zajebista maszyna

I po dwóch sezonach karoseria na złom ok.gif

Napisano

> I po dwóch sezonach karoseria na złom

dokładnie, osłabiona korozją i wiekiem konstrukcja nie nadaje się do takich zabaw.

Napisano

> dokładnie, osłabiona korozją i wiekiem konstrukcja nie nadaje się do takich zabaw.

Pomijając to, karoseria 125p jest mało sztywna ok.gif Polonez pod tym względem jest lepszy ok.gif

Napisano

> nie, zaczeto montować ok. 83 roku,

> ten ma dołozone bo ma hak, był taki przepis, że jak długośc sam z przyczepą przekracza ileś tam to

> trzeba zamontować kierunkowskazy boczne

dzięki za wytłumaczenie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Kurde, do twarzy Ci w tym Fijacie

Nawet mi wygodnie było w środku grinser006.gif

Napisano

> I po dwóch sezonach karoseria na złom

2x125p jezdza juz na AR w PL i z tego co wiem maja sie dobrze smile.gif

Napisano

Jako pseudo kolekcjoner nie widząc podłogi, tapicerki i silnika to niedalbym więcej jak 1500zl. Gdyby to był sedan to maks. 1000zl. Wbrew pozorom przy tym aucie jest dużo do zrobienia. Gdyby było zrobione to można myśleć o 4-5 tys. zł.

Napisano

biorąc pod uwagę, że to kombi to spokojnie 4-5 tys powinien za niego dostać

sam wyjąłbym 4 tys z kieszeni bez żalu, gdyby nie fakt, że miejsca we wszystkich garażach mam już zajęte

to jest naprawdę super fundament do projektu w każdą stronę, czy to restauracji, czy oldschool'u

Napisano

No, niektórzy to tu chyba nieźle szaleja-5 tyś albo i więcej yikes.gif

Ciekawe czy sami by kupili to auto za te pieniądze hehe.gif

Napisano

claps.gif

mam tylne lampy do takiego kombi u ojca w sklepie zlosnik.gif

Napisano

Czy on nie był kiedyś na numerach WGG? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Czy on nie był kiedyś na numerach WGG?

Nie, od początku jest WE wink.gif

Napisano
  • Autor

> Od 1979!?

Od kiedy jest biała blacha smirk.gif

Napisano

Mieliśmy takiego przez kilka lat w latach 90'tych , rocznik 82' , skrzynia 5 biegowa od poldka. Bardzo miło go wspominamy , technika wiadomo jaka ale czy zima czy lato , palił od "kopa" ok.gif . Został sprzedany za 2500zł jakieś 15 lat temu .

Napisano

> Od kiedy jest biała blacha

Dlatego pytam, bo białe zaczęli wydawać "troszkę" później niż w 1979.

Napisano
  • Autor

> Dlatego pytam, bo białe zaczęli wydawać "troszkę" później niż w 1979.

Nie wiem jakie były czarne.

Napisano

> No, niektórzy to tu chyba nieźle szaleja-5 tyś albo i więcej

> Ciekawe czy sami by kupili to auto za te pieniądze

tak ok.gif

Napisano
  • Autor

Wstępnie samochód "wyceniony" na 4500zł.

Jak by ktoś był zainteresowany kupnem to podam na priv nr do własciciela wink.gif

Samochód do obejrzenia w Warszawie na Mokotowie, ale bez umówienia się nie ma opcji, bo stoi w garażu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.