Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Być może zakup Grande Punto 1.4 8v (negocjacja ceny)

Featured Replies

Napisano

> Z 40tyś jest z klimą, elektryką i lpg brc, bez przebiegu. Ale nie ma lampków przeciwmgilenych

Jeśli nie brać pod uwagę silnika to bardzo dobra oferta! smile.gif

A kwestia tych lampek oink.gif

Napisano
  • Autor

> A kwestia tych lampek

cóż ukrywać by się przydały grinser006.gif co prawda w zafirze w nich nie korzystałem ale wiesz jak jest, niby zbędne ale jednak się chce, to coś jak elektryczne lusterka.

Napisano

> cóż ukrywać by się przydały co prawda w zafirze w nich nie korzystałem ale wiesz jak jest, niby

> zbędne ale jednak się chce, to coś jak elektryczne lusterka.

hehe.gif rzadko się ich używa, bardzo rzadko, nie ma co żałować, jedynie podnoszą masę samchodu i lekko poprawiają wygląd smirk.gif

Napisano

> Z 40tyś jest z klimą, elektryką i lpg brc, bez przebiegu. Ale nie ma lampków przeciwmgilenych

żadna okazja

za taką kasę dostałem ofertę demo srebrnego EVO 5 d 1,4 z przebiegiem 800 km z czerwca tego roku

z wyposażenia miało 7 jaśków, klimę halogeny z doświetlaniem ESP, alu 16 lotka z tyłu radio MP3 blue&me, navi tom toma, podłokietnik, lotka na klapie etc

więc moim zdaniem Grande z LPG 1,4 bez specjalnego wypasu to może kosztować max 36 tyś

Napisano
  • Autor

> więc moim zdaniem Grande z LPG 1,4 bez specjalnego wypasu to może kosztować max 36 tyś

hmm nie wiem czy w jakimkolwiek salonie zejdą mi do takiej ceny. Komukolwiek udało się uzyskać taką cenę?

Napisano

> hmm nie wiem czy w jakimkolwiek salonie zejdą mi do takiej ceny. Komukolwiek udało się uzyskać taką

> cenę?

Za 36 tys dostaniesz golasa. No może z klimą. Wspomniane wyżej Evo (ale Demo) to raczej jednostkowy przypadek. Jak już nie chcesz Octavvii to sprawdź ceny Fabii, I20 czy Clio. To wszystko podobne auta, no może Clio jest troszkę wygodniejsze.

Napisano

> Może Octavia 2 Tour z pakietem optimum i silnikiem 1.4 80km. Za ok 42tys dostaniesz taki model.

> Pali to mało, silnik sprawdzony na lata jak znalazł. No i auto juz duże. Na prawdę fajnie sie

> tym jeździ. Z gazem wersja 100 konna bedzie kosztować niestety ok 45 tys min.

To aktualnie jedno z ciekawszych cenowo aut na rynku.

Między innymi dlatego czas oczekiwania przekracza pół roku grinser006.gif

Napisano

> Między innymi dlatego czas oczekiwania przekracza pół roku

O ile jeszcze przyjmują na toura zamówienia - miał być produkowany tylko do końca roku.

Napisano

> O ile jeszcze przyjmują na toura zamówienia - miał być produkowany tylko do końca roku.

A tego to nie wiem, wujaszek zamawiał w połowie maja i aktualny teoretyczny termin to połowa listopada hehe.gif

Napisano

> hmm nie wiem czy w jakimkolwiek salonie zejdą mi do takiej ceny. Komukolwiek udało się uzyskać taką

> cenę?

bierz pod uwagę ze teraz masz we fiacie LPG gratis

Napisano
  • Autor

> Jak już nie chcesz Octavvii

na octę po prostu mnie nie stać smile.gif

> to sprawdź ceny Fabii

paskudna

> , I20

oj nie chce tego badziewia

> czy Clio.

renault podziękuje.

>To wszystko podobne auta, no może Clio jest troszkę wygodniejsze.

niby tak, ale tylko w fiacie mam spore pole manewru jeśli chodzi o samodzielne naprawy i inne duperele za które normalnie straciłbym gwarancję smile.gif

Napisano

> niby tak, ale tylko w fiacie mam spore pole manewru jeśli chodzi o samodzielne naprawy i inne

> duperele za które normalnie straciłbym gwarancję

czy masz to na piśmie? Bo to, że Panowie z ASO mówią, że problemu nie będzie to raczej bajki. Jak będzie problem i FAP nie będzie chciał uznać gwarancji (nie zapłaci ASO za naprawę) to wtedy ASO wypnie się na Ciebie.

Więc takie ustalenia tylko na piśmie

Napisano

> oj nie chce tego badziewia

póltora roku temu temu teściowie kupili. Ostatnio miałem okazję pojeździć i... jeździ mi się lepiej niż Fabią, chociaż widać że auto jest "zrobione" jakby gorzej niż Fabia. trudno to opisać bo są to subiektywne odczucia.

Oczywiście Fabia też ma swoje mankamenty.

Najlepszym autem z tego segmentu według mnie jest Polo. Niestety cena jest zdecydowanie "premium"

Napisano
  • Autor

> czy masz to na piśmie?

znam tam wszystkich grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> póltora roku temu temu teściowie kupili. Ostatnio miałem okazję pojeździć i... jeździ mi się lepiej

> niż Fabią,

być może mnie też to auto się podoba wizualnie i ma fajne wnętrze, ale nie jestem przekonany co do jakości karoserii a jak sporo ludzi stąd wie, mam fioła na tym punkcie. Już hultaja i30 z rudą widziałem co nie nastraja optymistycznie.

Napisano

> na octę po prostu mnie nie stać

2-3 tys różnicy w przeciągu 10 lat to żadna kwota. Zresztą przejedz sie octą a potem punto... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> 2-3 tys różnicy w przeciągu 10 lat to żadna kwota. Zresztą przejedz sie octą a potem punto...

Mysle, ze octavia moze byc naprawde dobrym wyborem. Mamuska ma golfa IV i nie robi przy nim zupelnie nic a lekkiego zycia nie ma. W ciagu tych 10 lat sporo moze sie zmienic. Skoda gabarytami moze byc wtedy idealna. Nie mowie juz, ze prowadzenie bedzie zupelnie inne. Oczywiscie na plus skody.

Napisano

> Mysle, ze octavia moze byc naprawde dobrym wyborem. Mamuska ma golfa IV i nie robi przy nim

> zupelnie nic a lekkiego zycia nie ma. W ciagu tych 10 lat sporo moze sie zmienic. Skoda

> gabarytami moze byc wtedy idealna. Nie mowie juz, ze prowadzenie bedzie zupelnie inne.

> Oczywiscie na plus skody.

Ale niekoniecznie wygodnie sie w niej siedzi icon_rolleyes.gif. Z miejscem na nogi to jakas porazka, fotele w Octavi II oraz Fabii II to chyba jakis Chinczyk projektowal, sa za waskie oslabiony.gif. Nie wiem co im przyszlo do glowy aby zrobic je mniejsze niz w poprzednich wersjach tych samochodow facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Ale niekoniecznie wygodnie sie w niej siedzi . Z miejscem na nogi to jakas porazka, fotele w Octavi

> II oraz Fabii II to chyba jakis Chinczyk projektowal, sa za waskie . Nie wiem co im przyszlo

> do glowy aby zrobic je mniejsze niz w poprzednich wersjach tych samochodow .

w goferze miejsca dla mnie tj 95kg jest ok i nie narzekam jesli chodzi o fotele. Natomiast jesli chodzi o miejsce w drugim rzedzie to chyba pomylka. W matizie chyba jeat wiecej. Octa na tej samej plycie podlogowej co golf robiona?

Napisano

> w goferze miejsca dla mnie tj 95kg jest ok i nie narzekam jesli chodzi o fotele. Natomiast jesli

> chodzi o miejsce w drugim rzedzie to chyba pomylka. W matizie chyba jeat wiecej. Octa na tej

> samej plycie podlogowej co golf robiona?

Octa I to ta sama plyta co Golf IV. W kazdym badz razie z przodu na miejscu dla pasazera jest tragedia. Czasem jezdze szagra O1 i jesli ktos siedzi z tylu, to ja kolanami dotykam do schowka jesli siade na prawym fotelu. Jak sie odsune, to z tylu brak miejsca na nogi sick.gif. Dla porownania w Grande Punto na przednim fotelu pasazera moge nogi wyprostowac w kolanach i spokojnie da sie usiasc na tylnej kanapie, co jest niewykonalne w Skodzie. Jesli chodzi o same fotele w O1, to sa ok, ale jesli porownamy je z O2, to w tej drugiej sa wezsze przynajmniej z 10cm.

Napisano

> Ale niekoniecznie wygodnie sie w niej siedzi . Z miejscem na nogi to jakas porazka, fotele w Octavi

> II oraz Fabii II to chyba jakis Chinczyk projektowal, sa za waskie . Nie wiem co im przyszlo

> do glowy aby zrobic je mniejsze niz w poprzednich wersjach tych samochodow .

Ale do czego tę ilośc miejsca porównujesz, bo chyba nie do Punto. Mam 195cm wzrostu i przy odsuniętym fotelu nogi mam prawie wyprostowane, a fotele są w miarę OK. To jest auto za 40 tys, nie oczekuj foteli adaptacyjnych.

Napisano

> Ale do czego tę ilośc miejsca porównujesz, bo chyba nie do Punto. Mam 195cm wzrostu i przy

> odsuniętym fotelu nogi mam prawie wyprostowane, a fotele są w miarę OK. To jest auto za 40

> tys, nie oczekuj foteli adaptacyjnych.

Wyprostuj nogi w kolanach (o ile sie uda) w O1 na prawym przednim fotelu i niech ktos usiadzie za Toba na tylnej kanapie - niewykonalne. Byc moze w O2 juz jest z tym lepiej, ale po jakiego grzyba zrobili wezsze fotele niz w poprzedniej wersji, zarowno opracie jak i siedzisko. Nie oczekuje foteli adaptacyjnych, ale dali ciala i zrobili zydelek hehe.gif

Porownywalem nieraz O1, F II z GP i sorry, ale w tym trzecim jest wiecej miejsca dla pasazerow, ale kosztem przestrzeni bagaznika. Cos za cos. Z O2 jakos zapomnialem porownac, ale byc moze niedlugo bede mial okazje.

Napisano

> Porownywalem nieraz O1, F II z GP i sorry, ale w tym trzecim jest wiecej miejsca dla pasazerow, ale

> kosztem przestrzeni bagaznika. Cos za cos. Z O2 jakos zapomnialem porownac, ale byc moze

> niedlugo bede mial okazje.

cala roznica jest w rozwiazaniu deski przed pasazerem... w GP jest bardziej pionowa i jest gdzie kolana zmiescic. W O i O2 jest po prostu gleboka nora na nogi i jak kto wiekszy to nie ma co z kolanami zrobic zeby wygodnie siedziec - wiec sie musi nieco odsunac, a wtedy troche miejsca z tylu jest jakby mniej.

Napisano

> cala roznica jest w rozwiazaniu deski przed pasazerem... w GP jest bardziej pionowa i jest gdzie

> kolana zmiescic. W O i O2 jest po prostu gleboka nora na nogi i jak kto wiekszy to nie ma co z

> kolanami zrobic zeby wygodnie siedziec - wiec sie musi nieco odsunac, a wtedy troche miejsca z

> tylu jest jakby mniej.

A nawet jak nogi wejda juz pod deske od strony pasazera, to sciana grodziowa jest za blisko i nie da sie wyprostowac nog. Przed chwila chcialem porownac wymiary wnetrza, pomiedzy fotelami, na nogi itd w O2 vs GP i bardzo sie nie da oslabiony.gif. Producenci podaja wymiary w roznych miejscach tongue.gif. Ale przynajmniej sprawdzilem rozstaw osi, roznica miedzy samochodami to tylko 68mm na korzysc O2. Cos malo jak na samochody z roznych segmentow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.