Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Być może zakup Grande Punto 1.4 8v (negocjacja ceny)

Featured Replies

Napisano

> Ja z używką dłużej niż 2 lata nie wytrzymuje ale jakbym miał nówkę może dłużej bym przy niej

> usiedział.

3 lata wink.gif

Napisano

> no wlasnie starych znawców tych co juz sa na emeryturze i za duzo juz nie wiedza a skoda jest

> lepsza od fiata? w czym ciekawe? bo silniki ma od vw a ta marka ostatnio nie potrafi zrobic

> silnika bezproblemowego.

Mam porównanie, wcześniej miałem dwie fabie, każdą zrobiłem ponad 100 kkm i ZERO problemów, mam okazję jeździć punto II FL i same problemy, więc nie piszę sobie ot tak tylko z własnego doświadczenia, jeszcze wcześniej miałem uno fire, normalnie tragedia, fakt, że nic poważnego się nie działo prócz tego, że w 4 lata kilka razy wymieniałem zbiornik paliwa bo pękał zawsze w tym samym miejscu na zgrzewie...Po za tym jest jeszcze coś - podejście do klienta jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne, w skodzie czujesz się jak pan a we fiacie jak śmieć. Jeśli chodzi o nowoczesne silniki to tu już dużo koledzy pisali, że trend w motoryzacji jest teraz taki: zrobić silnik z badziewnym i awaryjnym osprzętem a fabryka w przyszłości na tym zarobi krocie.

Napisano
POST SKASOWAŁEM, PONIEWAŻ KAŻDE TDI Z PRZEBIEGIEM 500KKM JEST LEPSZE OD FIATA Z PRZEBIEGIEM 50KKM
Napisano
POST SKASOWAŁEM, PONIEWAŻ KAŻDE TDI Z PRZEBIEGIEM 500KKM JEST LEPSZE OD FIATA Z PRZEBIEGIEM 50KKM
Napisano

> Mam porównanie, wcześniej miałem dwie fabie, każdą zrobiłem ponad 100 kkm i ZERO problemów,

> Po za tym jest jeszcze coś - podejście do klienta jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne, w skodzie czujesz się jak pan a we fiacie jak śmieć.

Hmm... pewną niekonsekwencję węszę - jeśli zero problemów, to skąd wiesz jak się czujesz przy naprawach gwarancyjnych ?

Ja nie powiem żebym narzekał na podejście do napraw gwarancyjnych, ale bezproblemowy był pierwszy rok (25 kkm). Teraz w krótkim czasie łańcuch rozrządu, turbosprężarka - obie rzeczy ponoć znane VW, wymieniają bez ale, choć akcji serwisowej nie ogłaszają i rozrusznik.

No ale zachciało się tiesaj, to trzeba pokornie rolę beta testera wypełniać.

Napisano
Napisano

> Hmm... pewną niekonsekwencję węszę - jeśli zero problemów, to skąd wiesz jak się czujesz przy

> naprawach gwarancyjnych ?

Wiem, bo kumpel ma oktawie, u mnie raz coś się działo przy hamowaniu czuć było bicie na kierownicy, przy przebiegu ok 1000 km, podjechałem bez umawiania się, zrobili w godzinę i kłaniali się w pas

Napisano

> Wiem, bo kumpel ma oktawie, u mnie raz coś się działo przy hamowaniu czuć było bicie na kierownicy,

> przy przebiegu ok 1000 km, podjechałem bez umawiania się, zrobili w godzinę i kłaniali się w

> pas

no to ja Ci powiem że Kolega ma kupionego w salonie Roomsera- jedna wielka porażka nie tylko samochodu ale i serwisu- skarzypiące łamiące się plastiki odbarwiające szyby, nierówna praca silnika, buczenia klimy, jej nieszczelności szukają ...3 ci rok facepalm%5B1%5D.gif wymiany sprężarek, przewodów sprzęgiełek i innych dupereli nic nie dały - do tego totalna olewka ze strony SAP.

Ja ze swej strony ma zupełnie inne odczucia co do Fiata- żadnych kłopotów z naprawami gwarancyjnymi - nawet tymi wątpliwymi (nie było tego wiele) do tego skuteczna obsługa klienta w FAP - gesty handlowe nawet w przypadku 6 letniego samochodu - tak więc da się, tylko kwestia odpowiedniej argumentacji i podejścia konkretnego ASO- bez względu ma markę.

dlatego ...kupiłem kolejnego ...fiata

Napisano

> Ciekawa teoria.

> Uważasz, że lepsze auto pożarte przez rdzę, z " nieświeżym wnętrzem" i nieznanej przeszłości, w tym

> np. rozbite, niż nowe, na 3letniej gwarancji, tyle, że z silnikiem, którego trzeba się

> "nauczyć" ?

> To ja jestem ciekawy co powiedzą na tą teorię rzesze osób, które jeżdzą dużo słabszymi autami, niż

> GP 1.4 77km, a tych jest spooooro.

> Mentalność typowa dla grup społecznych*, które masowo ściągają z Dojczland TeDeiKi - 10latki, które

> 4 razy były bite, licznik kręcony 3 razy, w

> tym 2 Polsce.

> No gratulacje.

> Tylko zdaj sobie sprawę, że taki nowy GP objedzie Zafirę 1.8 w ujęciu czasowym 2-3 razy. Jak Zafira

> wyrzuci kierowcę przez przegniłą podłogę, to Grande z mułowatym silnikiem ją dogoni

> * z grzeczności nie przytoczę tu nazw powszechnie funkcjonujących

Takim tokiem myślenia niech zakupi GP 1.2, przeciez wystarczy...

Napisano

> Takim tokiem myślenia niech zakupi GP 1.2, przeciez wystarczy...

a pewnie że wystarczy - do typowej miejskiej jazdy, i spokojnej jazdy poza nim to czemu nie?

wytłumacz mi - po co komuś do podwożenia dzieci do szkoły i jednego lub dwóch wypadów na wakacje w roku auto np z 150 konnym motorem? ja jakoś tego pojąć nie mogę - no chyba żeby "zadać szyku" wśród znajomych i respekt na dzielni plus 100 punktów.

i jeszcze jedno - czytając czasem "opowieści" na AK to wydaje mi się,że samochód powinien mieć minimum 150 koni w budzie SC, a gdyby userów AK podsumować i wyciagnąć średnią to wyszłaby grubo poniżej 100 koni z_lol1.gif

Napisano

> a pewnie że wystarczy - do typowej miejskiej jazdy, i spokojnej jazdy poza nim to czemu nie?

> wytłumacz mi - po co komuś do podwożenia dzieci do szkoły i jednego lub dwóch wypadów na wakacje w

> roku auto np z 150 konnym motorem? ja jakoś tego pojąć nie mogę - no chyba żeby "zadać szyku"

> wśród znajomych i respekt na dzielni plus 100 punktów.

> i jeszcze jedno - czytając czasem "opowieści" na AK to wydaje mi się,że samochód powinien mieć

> minimum 150 koni w budzie SC, a gdyby userów AK podsumować i wyciagnąć średnią to wyszłaby

> grubo poniżej 100 koni

Nie popadajmy w skrajności w skrajność, poprostu np takie GP 77 km, zapakowane w trasie chyba jest mało dynamiczne do komfortowej jazdy, a użytkowanie go przez 10 lat to np nie dla mnie

Napisano

> wytłumacz mi - po co komuś do podwożenia dzieci do szkoły i jednego lub dwóch wypadów na wakacje w

> roku auto np z 150 konnym motorem? ja jakoś tego pojąć nie mogę

Pojeździj takim autem jakiś czas i zobaczysz, że się przekonasz, że auto klasy A/B z silniczkiem o mocy 60 KM powinno zawracać przy znaku koniec terenu zabudowanego.

Tu nie chodzi o lans czy "zadawanie szyku", tylko o komfort. Za stary już jestem na to, żeby drżeć, czy na kilometrowej prostej uda mi się wyprzedzić rozklekotanego Żuka, albo pod małą górkę redukować na 3, bo inaczej nie wyjdzie.

Aktualnie każde z używanych przeze mnie aut ma +/- 100 KM i o ile w aucie klasy B jest OK, to w tym większym jest ciut mało - ale liczę na to, że uda się go tanio "dmuchnąć" na jakieś 120-130 KM.

Napisano

> zrobili w godzinę i kłaniali się w pas

I pewnie jeszcze bombonierkę dorzucili ok.gif

Ach ta Skoda... samochody tanie, jakość jak w Audi, a obsługa jak w MB.

"Škoda - Simply clever" hehe.gif

Napisano

> Pojeździj takim autem jakiś czas i zobaczysz, że się przekonasz, że auto klasy A/B z silniczkiem o

> mocy 60 KM powinno zawracać przy znaku koniec terenu zabudowanego.

> Tu nie chodzi o lans czy "zadawanie szyku", tylko o komfort. Za stary już jestem na to, żeby drżeć,

> czy na kilometrowej prostej uda mi się wyprzedzić rozklekotanego Żuka, albo pod małą górkę

> redukować na 3, bo inaczej nie wyjdzie.

> Aktualnie każde z używanych przeze mnie aut ma +/- 100 KM i o ile w aucie klasy B jest OK, to w tym

> większym jest ciut mało - ale liczę na to, że uda się go tanio "dmuchnąć" na jakieś 120-130

> KM.

Tymbardziej popatrzmy, że takie 1.4 77 km spali tyle samo co takie 1.9 multijet 100km, tyle ze w jednym masz 14 s do setki w drugim 11... pewnie gdyby diesel nie był droższy na starcie to wielu by go wybrało tongue.gif

Napisano

> Ciekawa teoria.

> Uważasz, że lepsze auto pożarte przez rdzę, z " nieświeżym wnętrzem" i nieznanej przeszłości, w tym

> np. rozbite, niż nowe, na 3letniej gwarancji, tyle, że z silnikiem, którego trzeba się

> "nauczyć" ?

> To ja jestem ciekawy co powiedzą na tą teorię rzesze osób, które jeżdzą dużo słabszymi autami, niż

> GP 1.4 77km, a tych jest spooooro.

> Mentalność typowa dla grup społecznych*, które masowo ściągają z Dojczland TeDeiKi - 10latki, które

> 4 razy były bite, licznik kręcony 3 razy, w

> tym 2 Polsce.

> No gratulacje.

> Tylko zdaj sobie sprawę, że taki nowy GP objedzie Zafirę 1.8 w ujęciu czasowym 2-3 razy. Jak Zafira

> wyrzuci kierowcę przez przegniłą podłogę, to Grande z mułowatym silnikiem ją dogoni

Nie spinaj się tak, bo popuścisz... hehe.gif

Nigdzie nie namawiam do kupna wyciuchanego helmuta z pół milionowym przebiegiem.

Wolałbym 2-3 letnie GP z mocnym silnikiem niż nówkę z salonu z 1.4 8V. Dobrze szukając można wyrwać podemówkę 1.4 16V za niewiele ponad 40k (znajomy na początku bieżącego roku kupił takie z klimą i ~20kkm za <45kPLN).

zeby nie było - jeździłem GP 1.4 8V i to dość dużo. Auto jedzie porównywalnie do P2 1.2 8V - jeżeli miałeś okazję jeździć czymś takim to wiesz, że w trasie jazda jest mordęgą (no chyba, że lubisz wlec się za każdą napotkaną ciężarówką).

No ale Ty wiesz lepiej...

PS. Czasami ten opluwany TDI z 500kkm w kołach jest mniej awaryjny od Fiata z 50kkm...

Napisano

> Wzajemnie, bo ja z wykrzyknikami nie majstruję.

Z wykrzyknikami nie, ale w inny sposób lecisz po bandzie.

> A gdzie ja napisałem, że to zły pomysł? Tylko sam dołóż autorowi wątka to będzie ekstra. Naprawdę

> masz go za kretyna?

Ty mnie masz za kretyna? Zejdz na ziemię i ochłon, bo napinasz się jakbym co najmniej opluł Cię.

> Jasne, zwłaszcza jak:

> a) auto potrzebne na teraz

> b) za pół roku może nie być już zdolności kredytowej, pieniadze mogą się rozlecieć lub po prostu

> nie ma na co czekać, bo kasy więcej nie będzie na ten cel.

> 10.000zł to 25% z ogółu budżetu założonego budżetu. Uważasz, że w kraju gdzie średnia krajowa to

> podobno około 3kpln NETTO , wyłożenie 10kpln "dodatkowo" to taka prosta rzecz?

Nie wiem gdzie Ty żyjesz, ale tu w Polszcze podobno ~3500 brutto, a to napewno nie daje 3k netto.

Napisano

> Pojeździj takim autem jakiś czas i zobaczysz, że się przekonasz, że auto klasy A/B z silniczkiem o

> mocy 60 KM powinno zawracać przy znaku koniec terenu zabudowanego.

> Tu nie chodzi o lans czy "zadawanie szyku", tylko o komfort. Za stary już jestem na to, żeby drżeć,

> czy na kilometrowej prostej uda mi się wyprzedzić rozklekotanego Żuka, albo pod małą górkę

> redukować na 3, bo inaczej nie wyjdzie.

> Aktualnie każde z używanych przeze mnie aut ma +/- 100 KM i o ile w aucie klasy B jest OK, to w tym

> większym jest ciut mało - ale liczę na to, że uda się go tanio "dmuchnąć" na jakieś 120-130

> KM.

Zrozumie to ten kto z mocnego wozidła przesiądzie się do miejskiej taczki i będzie próbwał jeździć w trasy...

Polecam uczyć się na błędach innych. Zaoszczędzić można trochę $$ i nerwów.

Napisano
  • Autor

Mam świadomość, że fiat nie dojdzie nigdy do poziomu opla, nie stać mnie na opla z wyższej półki muszę zadowolić się fiatem chociaż domyślam się, że 10letni opel może sprawiać mniej problemów, a właściwie jestem tego pewien bo mam 10letni egzemplarz totalnie bezproblemowy w którym na próżno szukać dziur w podłodze czy jakiejkolwiek innej korozji.

Napisano

> Mam świadomość, że fiat nie dojdzie nigdy do poziomu opla, nie stać mnie na opla z wyższej półki

> muszę zadowolić się fiatem chociaż domyślam się, że 10letni opel może sprawiać mniej

> problemów, a właściwie jestem tego pewien bo mam 10letni egzemplarz totalnie bezproblemowy w

> którym na próżno szukać dziur w podłodze czy jakiejkolwiek innej korozji.

Przed zakupem dorwij jakąs demówkę z tym silnikiem, zrób przynajmniej 0,5-1kkm i odpowiedz sobie, czy chcesz tak jeździć przez najbliższe 10 lat :-)

Napisano

> Zrozumie to ten kto z mocnego wozidła przesiądzie się do miejskiej taczki i będzie próbwał jeździć

> w trasy...

O ile gdzieś kiedyś mu nie braknie tych kilku metrów ....

Napisano

> Mam świadomość, że fiat nie dojdzie nigdy do poziomu opla, nie stać mnie na opla z wyższej półki

> muszę zadowolić się fiatem chociaż domyślam się, że 10letni opel może sprawiać mniej

> problemów, a właściwie jestem tego pewien bo mam 10letni egzemplarz totalnie bezproblemowy w

> którym na próżno szukać dziur w podłodze czy jakiejkolwiek innej korozji.

Ja mam 13-to letni "oplopodobny" samochód i szczerze współczuję posiadaczom dużo nowszych Fiatów (w tym własnej żonie i w związku z tym też i pośrednio sobie), ale nie bierz tego zbyt do siebie grinser006.gif, bo chcę mieć tutaj święty spokój zlosnik.gif. Daleki szwagier pracujący w ASO Fiata co imprezę odradza mi kupno nowego Bravo, a na nową Astrę mnie nie stać, bo mimo upustów jest o 1/3 droższa, więc coś w tym jednak jest. Nie róbmy z Fiata klasy premium grinser006.gif. ale z tym Oplem też nie przesadzaj facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif.

Napisano

> Witajcie

> myślałem o pługu ale się wyleczyłem (badziewny silnik) z kolei chevrolet nie przewiduje obecnie lpg

> w aveo myślę więc o grande. Wiem muł i rdzewieje ale może jak zabezpieczę nówkę to mi posłuży

> dłużej? Dostałem dwie oferty 39500zł oraz 40500zł za wersję 5D z blutufem i lpg ale może da

> się zejść jeszcze niżej? Ma ktoś jakieś doświadczenia z negocjacją cen na ten model?

Może Octavia 2 Tour z pakietem optimum i silnikiem 1.4 80km. Za ok 42tys dostaniesz taki model. Pali to mało, silnik sprawdzony na lata jak znalazł. No i auto juz duże. Na prawdę fajnie sie tym jeździ. Z gazem wersja 100 konna bedzie kosztować niestety ok 45 tys min.

Napisano

> Mam świadomość, że fiat nie dojdzie nigdy do poziomu opla

Poziomu czego?

Napisano

> Może Octavia 2 Tour z pakietem optimum i silnikiem 1.4 80km. Za ok 42tys dostaniesz taki model.

> Pali to mało, silnik sprawdzony na lata jak znalazł. No i auto juz duże. Na prawdę fajnie sie

> tym jeździ.

Mało to znaczy ile przy tej masie?

Napisano

> Mało to znaczy ile przy tej masie?

Średnie mam 6,5l z 5 tys. km.. Taki przykład, z Zakopanego do Katowic, 2,5h jazdy, 30 min w korkach, 130km/h na ekspresówce, 140-150km/h na A4, maksymalne obciązenie, klima. Spalanie trochę ponad 5 litrów (ale wiadomo, to było z górki). Łącznie z jazdą po górach itp, cały wypad - także w granicach 6,5l. smile.gif

Napisano

Jasne, TDI 500kkm, "bywa", "jest" lepsze od kazdego Fiata z 50kkm.

MAsz rację, cofam wszystko, co napisałem.

Przepraszam najmocniej.

Napisano

To jest kombi z silnikiem 1,4 80 koni?Ile ta O2 waży?

Napisano

> Może Octavia 2 Tour z pakietem optimum i silnikiem 1.4 80km. Za ok 42tys dostaniesz taki model.

> Pali to mało, silnik sprawdzony na lata jak znalazł. No i auto juz duże. Na prawdę fajnie sie

> tym jeździ. Z gazem wersja 100 konna bedzie kosztować niestety ok 45 tys min.

Malkontenci znowu napiszą, że skoda z tym silnikiem nie jedzie a stoi.

Napisano

> Malkontenci znowu napiszą, że skoda z tym silnikiem nie jedzie a stoi.

Najlepiej się oszukiwać? Takie gadanie jest typowe dla 'namawiającego' w salonie gdy wyraźnie widać, że klient nie ma zbyt wielkiego budżetu spineyes.gif

Napisano

Zamiast nowego z nędznym wyposażeniem i na 10 lat proponuję inny, znacznie lepszy układ, tymbardziej, że z mechaniką czy blacharką coś masz wspólnego więc prawdopodobnie nie dasz się naciągnąć na minę, coś wspaniałego ale na 7 lat gdyż warto kupić 3 latka choćby to

fiat punto 1.4 :D

ewentualnie 120 konny t jet i będzie dobry

gp 120 km tjet

Napisano

> Zamiast nowego z nędznym wyposażeniem i na 10 lat proponuję inny, znacznie lepszy układ,

> tymbardziej, że z mechaniką czy blacharką coś masz wspólnego więc prawdopodobnie nie dasz się

> naciągnąć na minę, coś wspaniałego ale na 7 lat gdyż warto kupić 3 latka choćby to

> fiat punto 1.4 :D

Walony byl i to ostro, a wlasciwie porozbijany z kazdej strony. Jakis czas temu na otomoto wisialo ogloszenie.

Napisano

> Zamiast nowego z nędznym wyposażeniem i na 10 lat proponuję inny, znacznie lepszy układ,

> tymbardziej, że z mechaniką czy blacharką coś masz wspólnego więc prawdopodobnie nie dasz się

> naciągnąć na minę, coś wspaniałego ale na 7 lat gdyż warto kupić 3 latka choćby to

> fiat punto 1.4 :D

> ewentualnie 120 konny t jet i będzie dobry

> gp 120 km tjet

czyli z jednej skraności w druga?

Napisano

> Walony byl i to ostro, a wlasciwie porozbijany z kazdej strony. Jakis czas temu na otomoto wisialo

> ogloszenie.

Na zdjęciach wymodelowany jest ładnie ale wiadomo, że auto z taką mocą i z tym wyposażeniem coś za tanie czacha.gif

Napisano

> Na zdjęciach wymodelowany jest ładnie ale wiadomo, że auto z taką mocą i z tym wyposażeniem coś za

> tanie

To prawda. A o tym przypomnialem sobie jak zobaczylem te dodatkowe przelaczniki zamiast kratki nawiewu.

Napisano

> czyli z jednej skraności w druga?

t jet 120 km + lpg daje radość z jazdy i oszczędność wink.gif a te 180 km to oczywiście taka ironia, żarło by to paliwo no.gif Właśnie w grande to jeszcze jest 1.4 95 i ten w zupełności też by wystarczył, ale to także by była używka

Napisano

> To prawda. A o tym przypomnialem sobie jak zobaczylem te dodatkowe przelaczniki zamiast kratki

> nawiewu.

A co mogłbyś napisać ze zdjęć o tym drugim modelu co wkleiłem go w poprzednim poście (tjet 120 km)? Cena również jakaś niska clown.gif

Napisano

> t jet 120 km + lpg daje radość z jazdy i oszczędność a te 180 km to oczywiście taka ironia, żarło

> by to paliwo Właśnie w grande to jeszcze jest 1.4 95 i ten w zupełności też by wystarczył,

> ale to także by była używka

jest tylko jeden zasadniczy problem - autor wątku chce samochód NOWY. Nie demo, nie używka, tylko nowy, więc takie pierdzielenie nie ma sensu, bo równie dobrze możesz mu poradzić żeby nie kupował auta segmentu B tylko 8 letnia limuzynę (np. Vectre)

Napisano

> A co mogłbyś napisać ze zdjęć o tym drugim modelu co wkleiłem go w poprzednim poście (tjet 120 km)?

> Cena również jakaś niska

Dziwi mnie opis, ze to wersja Sport. A taka kazda jedna powinna miec 6 biegow, a ten ma 5.

Napisano

> jest tylko jeden zasadniczy problem - autor wątku chce samochód NOWY. Nie demo, nie używka, tylko

> nowy, więc takie pierdzielenie nie ma sensu, bo równie dobrze możesz mu poradzić żeby nie

> kupował auta segmentu B tylko 8 letnia limuzynę (np. Vectre)

Jeden z użytkowników napisał, żeby autor wątku wziął z salonu na test takie gp i zobaczy czy mu odpowiada, a poza tym jeszcze nie kupił więc można próbować go przekonać skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Jeden z użytkowników napisał, żeby autor wątku wziął z salonu na test takie gp i zobaczy czy mu

> odpowiada, a poza tym jeszcze nie kupił więc można próbować go przekonać

hmm nie brałem żadnego auta z salonu, natomiast przejechałem się w koło komina grande znajomego fakt to jest muł ale czy potrzeba więcej do dojazdów do pracy i do kilku wypadów za granice w roku? Moim zdaniem nie smile.gif Dostałem ofertę 40tyś już z gazem, coś szybko schodzą z ceny, warto wiec poczekać i wycisnąć jeszcze więcej. grinser006.gif Ciekawe za ile dealer kupuje takie auto?

Napisano

> roku? Moim zdaniem nie

Popatrz na to z innej strony - wydasz kupę kasy i będziesz sobie tłumaczył, że w sumie to nic więcej nie jest Ci potrzebne.

Mam nieco podobny dylemat z Yeti - jest troszkę słabe 1,2, ale ja sobie mogę tłumaczyć, że na 1,4 nie było szans, bo w chwili zamawiania jeszcze go nie było w sprzedaży, a i wersja z kratką nie powstała.

No i mogę myśleć o dmuchnięciu go na 120-130 KM.

Napisano

> hmm nie brałem żadnego auta z salonu, natomiast przejechałem się w koło komina grande znajomego

> fakt to jest muł ale czy potrzeba więcej do dojazdów do pracy i do kilku wypadów za granice w

> roku? Moim zdaniem nie Dostałem ofertę 40tyś już z gazem, coś szybko schodzą z ceny, warto

> wiec poczekać i wycisnąć jeszcze więcej. Ciekawe za ile dealer kupuje takie auto?

Jakbyś trafił te gp z lpg i z klima to by było pięknie, byś wtedy miał je plus dwa jaśki, wspomaganie, elektrykę i pod względem wyposażenia byłoby bardzo dobrze, ale tak to chyba tylko w t-mobileu cool.gif

Napisano

> hmm nie brałem żadnego auta z salonu, natomiast przejechałem się w koło komina grande znajomego

> fakt to jest muł ale czy potrzeba więcej do dojazdów do pracy i do kilku wypadów za granice w

> roku? Moim zdaniem nie Dostałem ofertę 40tyś już z gazem, coś szybko schodzą z ceny, warto

> wiec poczekać i wycisnąć jeszcze więcej. Ciekawe za ile dealer kupuje takie auto?

diler kupuje niewiele taniej. Marże na takich małych autach (tanich) są bardzo niskie. Jesli uda Ci się sprowokować takie przebijanie cen to kupisz u dilera który zarobi na tym jakiś 1%

Napisano

> diler kupuje niewiele taniej. Marże na takich małych autach (tanich) są bardzo niskie. Jesli uda Ci

> się sprowokować takie przebijanie cen to kupisz u dilera który zarobi na tym jakiś 1%

Wiadomo że większą kasę zarabia się na większych autach, ale nikt raczej nie sprzedaje aut klasy B z 1% narzutem.

Napisano

> Wiadomo że większą kasę zarabia się na większych autach, ale nikt raczej nie sprzedaje aut klasy B

> z 1% narzutem.

mylisz się, sprzedaje się czasem na zero

Napisano

> mylisz się, sprzedaje się czasem na zero

W takim razie biedni dilerzy,muszą dokładać do interesu:)

Z tym 0 to chyba jak auto już ze 2 lata stoi w salonie i rdza go zaczyna zżerać, może to jest jakiś promil sytuacji sprzedaż takich aut a nie nagminna praktyka.

Napisano

> W takim razie biedni dilerzy,muszą dokładać do interesu:)

nie znam takiego co dokłada

> Z tym 0 to chyba jak auto już ze 2 lata stoi w salonie i rdza go zaczyna zżerać, może to jest jakiś

> promil sytuacji sprzedaż takich aut a nie nagminna praktyka.

patrz szerzej. W sprzedaży aut jest wiele aspektów o których nie masz pojęcia. Czasem np. trzeba zrobić plan za który jest niezła kapusta. I opłaca się sprzedać na 0 ablo nawet dołożyć żeby na czymś innym zarobić więcej. Albo wiesz że konkurencja ma problem ze zrobieniem planu i poprzez politykę cenową robisz wszystko żeby nie wyrobili itd itp

Napisano

Widzę że kolega obcykany w temacie to się może podzieli adresem salonu który to sprzedaje poniżej ceny? Aktualnie szukam dla siebie autka z klasy B to po co mam gdzieś przepłacać?!

Napisano

> Widzę że kolega obcykany w temacie to się może podzieli adresem salonu który to sprzedaje poniżej

> ceny? Aktualnie szukam dla siebie autka z klasy B to po co mam gdzieś przepłacać?!

nakreśliłem tylko schematy działania aby wskazać Ci kierunek. Kiedy pracowałem w branży wiedziałem kto za ile sprzedaje i obniża mocno ceny, ale tylko w ramach jednej marki. Nie znam każdego salonu w Polsce więc nie dam Ci gotowego adresu i nie powiem: idź tam - dostaniesz za pół darmo.

Jeśli chcesz kupić najtaniej to musisz się postarać. Dzwoń, odwiedzaj salony, kombinuj. Skoro ma być po bandzie to trzeba się trochę pomęczyć, nie ma nic za free biglaugh.gif Jeśli ma być łatwo i szybko - idź do najbliższego salonu i zwyczajnie kładź kapuste na stół.

Jednak przy autach segmentu B raczej wielkich różnic w cenach się nie spodziewaj bo marża jest raczej gówniana i nie bardzo jest z czego opuszczać.

Napisano
  • Autor

> Jakbyś trafił te gp z lpg i z klima to by było pięknie, byś wtedy miał je plus dwa jaśki,

> wspomaganie, elektrykę i pod względem wyposażenia byłoby bardzo dobrze, ale tak to chyba tylko

> w t-mobileu

Z 40tyś jest z klimą, elektryką i lpg brc, bez przebiegu. Ale nie ma lampków przeciwmgilenych frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.