Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plecy (barwy)

Featured Replies

Napisano

Chyba kiedyś widziałem już podobny wątek ale szukaczka nic nie znajduje.... Z tego co wiem nie można sobie założyć z sąsiadem grupę motocyklową, zaprojektować sobie nazwę grupy i herb, naszyć na plecy i jeździć... A czy naszywka EASY RIDER czy FREE BIKER (sama szarfa) też się pod to kwalifikuje czy spokojnie można szyć... Chodzi mi żebym nie musiał tego pruć na jakimś zlocie gdzie spotkam kolegów z "innych klubów"...

Napisano

> Z tego co wiem nie można sobie założyć z sąsiadem grupę motocyklową, zaprojektować sobie nazwę grupy i herb,

> naszyć na plecy i jeździć...

Taaaak? A dlaczego? icon_eek.gif

Napisano

> Taaaak? A dlaczego?

Bo Ci Hells'i oraz inni ortodoksi zrobią z d... jesień średniowiecza no.gif

Napisano

Z tego co slyszalem o nalezy sie spiknac z jakims innym klubem, ktory nada barwy.

wink.gif

Napisano

> Chyba kiedyś widziałem już podobny wątek ale szukaczka nic nie znajduje.... Z tego co wiem nie

> można sobie założyć z sąsiadem grupę motocyklową, zaprojektować sobie nazwę grupy i herb,

> naszyć na plecy i jeździć... A czy naszywka EASY RIDER czy FREE BIKER (sama szarfa) też się

> pod to kwalifikuje czy spokojnie można szyć... Chodzi mi żebym nie musiał tego pruć na jakimś

> zlocie gdzie spotkam kolegów z "innych klubów"...

A to już nie można jeździć dla samej przyjemności jazdy, bez naszywania czegokolwiek na plecach, brzuchu, jajkach, czy gdziekolwiek indziej?

zlosnik.gif

Napisano

> Chyba kiedyś widziałem już podobny wątek ale szukaczka nic nie znajduje.... Z tego co wiem nie

> można sobie założyć z sąsiadem grupę motocyklową, zaprojektować sobie nazwę grupy i herb,

> naszyć na plecy i jeździć... A czy naszywka EASY RIDER czy FREE BIKER (sama szarfa) też się

> pod to kwalifikuje czy spokojnie można szyć... Chodzi mi żebym nie musiał tego pruć na jakimś

Watpie zeby majac freerider na plecach mozna bylo dostac w czape.

W polsce niestety rozpanoszyl sie kongres motocyklowy i uzurpuje sobie prawo do decydowania kto i co moze nosic na plecach. Ciekawe ze Hellsi maja ich slusznie w d..ie a smieszny kongres jakos ich nie zaczepia smile.gif.

Jaki kraj takie niestety głupoty.

Napisano

> Watpie zeby majac freerider na plecach mozna bylo dostac w czape.

> W polsce niestety rozpanoszyl sie kongres motocyklowy i uzurpuje sobie prawo do decydowania kto i

> co moze nosic na plecach. Ciekawe ze Hellsi maja ich slusznie w d..ie a smieszny kongres jakos

> ich nie zaczepia .

> Jaki kraj takie niestety głupoty.

kiedys czytalem o tym kongresie i dla mnie to dosc zabawna grupa ludzi ktorzy nadaja cos komus odbieraja wykluczaja i co tam chca robia a na drodze jezdzic nie potrafia co potwierdza sytuacja ich wlaczania sie do ruchu w drodze w tym roku do Czestochowy... zrobili takie zamieszanie i rozpizdziel na drodze ze tylko cudem nic sie nikomu nie stalo...

Napisano

> odbieraja wykluczaja i co tam chca robia a na drodze jezdzic nie potrafia co potwierdza

> sytuacja ich wlaczania sie do ruchu w drodze w tym roku do Czestochowy... zrobili takie

> zamieszanie i rozpizdziel na drodze ze tylko cudem nic sie nikomu nie stalo...

A Ty przypadkiem za duzo od nich nie oczekujesz ? Minister czy Premier tez nie musi wszystkiego wiedziec, ma byc reprezentatywny i rzadzic biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> A Ty przypadkiem za duzo od nich nie oczekujesz ? Minister czy Premier tez nie musi wszystkiego

> wiedziec, ma byc reprezentatywny i rzadzic

pewnie cos w tym jest smile.gif

Napisano

Gdyby nie ten wątek to bym nie wiedział, że są takie akcje shocked.gif

Napisano

A kto Ci zabroni założyć sobie klub z sąsiadem? Wszystko możesz:) Możecie zrobić sobie własną nazwę i barwy i jeździć nie należąc pod kongres. Nie radził bym jednak naszywać bawrw jakiegoś klubu tylko dla tego, że są ładne bo można za to dostać w czapę:) Ludzie długo muszą czekać żeby dostać plecy. Należąc pod kongres dostaje się dodatkowo naszywkę kongresu na przód i z tyłu znaczek MC lub FG zależnie od tego pod co się należy. Ludzie należący do klubów MC bardzo przestrzegają praw i kamizelka jest świętością, więc lepiej się nie narażać:).

Swoją drogą nie widzę żadnego sensu żeby cokolwiek sibie naszywać na plecy jeśli się do klubu nie należy.

Napisano

> Gdyby nie ten wątek to bym nie wiedział, że są takie akcje

To tak jak i ja... Ludzie to jednak mają nasrane w głowach.

Napisano

> A kto Ci zabroni założyć sobie klub z sąsiadem? Wszystko możesz:) Możecie zrobić sobie własną nazwę

> i barwy i jeździć nie należąc pod kongres. Nie radził bym jednak naszywać bawrw jakiegoś klubu

> tylko dla tego, że są ładne bo można za to dostać w czapę:) Ludzie długo muszą czekać żeby

> dostać plecy. Należąc pod kongres dostaje się dodatkowo naszywkę kongresu na przód i z tyłu

> znaczek MC lub FG zależnie od tego pod co się należy. Ludzie należący do klubów MC bardzo

> przestrzegają praw i kamizelka jest świętością, więc lepiej się nie narażać:).

> Swoją drogą nie widzę żadnego sensu żeby cokolwiek sibie naszywać na plecy jeśli się do klubu nie

> należy.

Trochę pomieszałeś.

Otóż śmieszny kongres kwestionuje prawo do tego abyś założył klub i naszył sobie na plecach np. zlosnika a nad nim autokacik a pod nim polska mc.

Nie chodzi wiec glownie o to zeby nie nasladowac barw innych klubow a o niepodzielne rzadzenie Twoimi "plecami".

Takie bylo zapewne zalozenie, aby kongres byl czyms na wzor organizacji ktora bedzie porzadkowac to jakie w polsce sa kluby i czy ich barwy sie nie dubluja. Nie mniej jak to zwykle bywa rzeczywistosc wyszla inna.

Sa juz HellsAngels z cala zgraja supportow, beda pewnie niebawem i Bandidos.

Niech teraz kongres probuje kwestionowac HA ktory powstal kiedy o kongresie nie cwierkaly wroble.

Inna sprawa czym HA jest i czy jest u nas w PL potrzebny.

Napisano
  • Autor

> Swoją drogą nie widzę żadnego sensu żeby cokolwiek sibie naszywać na plecy jeśli się do klubu nie

> należy.

M.in. żeby zakryć dziry w kamizelce po naszywkach klubowych z którego właśnie odeszłem smile.gif

Napisano

> M.in. żeby zakryć dziry w kamizelce po naszywkach klubowych z którego właśnie odeszłem

No to skoro odszedłeś to wiesz wszystko w temacie, albo zostali Ci kumple z klubu, którzy Ci udzielą informacji.

BTW Też kiedyś mnie wkurzało to rządzenie czyimiś plecami, ale IMHO jeśli chciałbym sobie coś naszyć to bym sobie naszył, na drodze to mogą mi naskoczyć, bo przeważnie spotykani są w ilościach znikomych w jednym miejscu na raz, poza tym w miejscach publicznych nie są tacy wyrywni jak na zlocie. Po drugie nie pchałbym się na zloty organizowane przez MC, bo to oni je organizują i skoro mają takie swoje prawa, to należy je uszanować będąc u nich gościem.

Takie moje zdanie, ale nigdy nie weryfikowałem w praktyce, bo mi plecy do szczęścia nie są potrzebne.

Napisano

ja mam na klacie napis QUECHUA

ktos jeszcze jest w tym klubie?

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No to skoro odszedłeś to wiesz wszystko w temacie, albo zostali Ci kumple z klubu, którzy Ci

> udzielą informacji.

No własnie według nich nie można absolutnie nic sobie naszyć... smile.gif

Napisano

> No własnie według nich nie można absolutnie nic sobie naszyć...

tez mi sie tak wydaje... nie dozwolone sa zadne naszywki... a nie jak to kolega kilka postow wyzej pisal ze tylko z flaga czy mc

Napisano

> tez mi sie tak wydaje... nie dozwolone sa zadne naszywki... a nie jak to kolega kilka postow wyzej

> pisal ze tylko z flaga czy mc

Dozwolone jest wszystko co nie kojarzy sie bezwzglednie z Motorcycle Club.

U gory nazwa klubu

W srodku godlo klubu

U dolu kraj/region i skrót MC

Pogladowo

sonsofanar_2hffh5tk.jpg

A jak zakupisz np taka kamizelke:

p_75150.jpg

To mozesz miec poniekad problem bo uklad graficzny ociera sie o schemat jak wyzej podalem.

Ale juz np taka kamizelka:

p_75155.jpg

Powinna byc OK.

I takie to wlasnie sa kompletne nonsensy ktorych z ludzmi zwiazanymi z MC nijak wyjasnic nie idzie. Wyprane mozgi niestety nie sa w stanie myslec samodzielnie.

Napisano

> I takie to wlasnie sa kompletne nonsensy ktorych z ludzmi zwiazanymi z MC nijak wyjasnic nie idzie.

> Wyprane mozgi niestety nie sa w stanie myslec samodzielnie.

właśnie dlatego nie byłem, nie jestem i raczej (zdecydowanie) nie chcę być w żadnym "klubie" motocyklowym, nie mam, nie miałem i nie chcę żadnych naszywek, żadnych zlotów, mordobicia itp, chcę być niezależny i ma być tylko moja maszyna, droga i ja waytogo.gif + czasami serce.gif moja małżowinka z tyłu 30.GIF

Napisano

> właśnie dlatego nie byłem, nie jestem i raczej (zdecydowanie) nie chcę być w żadnym "klubie"...

Dobrze napisane, mam podobne odczucia. Zatem jak to mówią, witaj w klubie rotfl.gif

Napisano

> Watpie zeby majac freerider na plecach mozna bylo dostac w czape.

> W polsce niestety rozpanoszyl sie kongres motocyklowy i uzurpuje sobie prawo do decydowania kto i

> co moze nosic na plecach. Ciekawe ze Hellsi maja ich slusznie w d..ie a smieszny kongres jakos

> ich nie zaczepia .

> Jaki kraj takie niestety głupoty.

To kurtki na lewą stronę pewnie też nie można założyć? Nie wiedziałem, że istnieje jakiś kongres motocyklowy, ale człowiek uczy się jednak całe życie yikes.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.