Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test Dacia Logan Pickup

Featured Replies

Napisano

> Chłopaku ogarnij się. Piszesz jak "arystokratyczna panienka". To Cię dupcia boli, to łokieć.

> Charakterny bądź trochę...

> > Mnie wozili po 140 km - wiec zdazylo zabolec A lokiec, uwierz mi, boli juz po 5 minutach.

facepalm%5B1%5D.gif

Place niemala kase za przewiezienie i mam podrozowac w warunkach znacznie gorszych niz w swoim aucie?? No chyba nie tak ma to byc... Widze, ze sie nie dogadamy smile.gif

Napisano

> Place niemala kase za przewiezienie i mam podrozowac w warunkach znacznie gorszych niz w swoim

> aucie?? No chyba nie tak ma to byc... Widze, ze sie nie dogadamy

to korzystaj z firm które za odpowiednią opłatę wykonują takie usługi przewożąc pasażerów w autach o podwyższonym standardzie i po problemie

Napisano

> W każdym. Próbujesz się wykazać jakąś znajomością na temat wyżej wymienionego auta ale nie masz o

> tym zielonego pojęcia, ja użytkowałem takiego Logana na testy i powiem w skrócie: idealne auto

> na taxi oraz dla firm, tani w zakupie. A propo taxi to widac że przytaczasz jakieś najgorsze

> przypadki, lub korzystasz z najtańszych korporacji. Jak próbujesz wywrzeć na kimś wrażenie że

> jeździłeś S-ka TAXI to sory ale z całym szacunkiem dla AK ale to nie to forum.

Nie bede sie kopal z koniem, i tylko krotko napisze - ja nie jestem taksowkarzem, tylko KLIENTEM (w PL zadkim). I jako KLIENTA guzik mnie obchodzi, czy to auto sie nie psuje, czy jest tanie itp itd. Ja chce byc przewieziony BEZPIECZNIE i KOMFORTOWO z punktu A do puntu B. Jeszcze raz - to punkt widzenia KLIENTA!!!

I nie przeczytales dokladnie, albo nie zrozumiales, co chcialem powiedziec - bo z 2 razy w tym watku pisalem, ze nie ma lepszego auta na woz roboczy.

Aha - najezdzilem sie w zyciu loganem zarowno za kolkiem jak i jako pasazer smirk.gif

Napisano

> Nie bede sie kopal z koniem

konia to Ty zostaw w spokoju grinser006.gif

, i tylko krotko napisze - ja nie jestem taksowkarzem, tylko KLIENTEM (w

> PL zadkim). I jako KLIENTA guzik mnie obchodzi, czy to auto sie nie psuje, czy jest tanie itp

> itd. Ja chce byc przewieziony BEZPIECZNIE i KOMFORTOWO z punktu A do puntu B. Jeszcze raz - to

> punkt widzenia KLIENTA!!!

już napisałem są odpowiednie firmy na rynku

> I nie przeczytales dokladnie, albo nie zrozumiales, co chcialem powiedziec - bo z 2 razy w tym

> watku pisalem, ze nie ma lepszego auta na woz roboczy.

a taxi to nie wół roboczy?

> Aha - najezdzilem sie w zyciu loganem zarowno za kolkiem jak i jako pasazer

no to mamy odmienne odczucia na temat logana ok.gif

Napisano

> a taxi to nie wół roboczy?

Z punktu widzenia klienta - nie smile.gif

Napisano

> to korzystaj z firm które za odpowiednią opłatę wykonują takie usługi przewożąc pasażerów w autach

> o podwyższonym standardzie i po problemie

Nie interesowalem sie czyms takim, nawet mi do glowy nie przyszlo. Ale zastanawia mnie jedno - czy cena przewozu w takim "luksusie" nie jest rowna/wyzsza od ceny taksowki na tzw. "zachodzie", gdzie jezdza same s-klasy i temu podobne auta. I znowu wyjdzie, ze w PL jest taniej, ale tak jakos nie do konca, bo usluga o tej samej jakosci jest drozsza, a taniej to mozna tylko pomyje dostac oslabiony.gif

A ja sie na najblizszy czas (znaczy do czasu, kiedy ludzie w PL zaczna jezdzic wedlug ograniczen, czyli na zawsze....) przerzucilem calkowicie na komunikacje miejska, bo takie limuzyny tez pewnie prowadza drogowi wariaci frown.gif

Napisano

> Z punktu widzenia klienta - nie

Tylko w większości wypadku ważniejszy jest punkt widzenia właściciela korporacji lub samochodu. Im ma mniejsze koszty eksploatacji tym lepiej ok.gif i mówie to z doświadczenia bo jak tak dalej będzie to chyba zwinę swój grajdołek sick.gif

Napisano

> wreszcie . . . Po tylu latach sa . teraz w koncu sie dobrze czyta I wreszcie oglada.

> I teraz pytanie czy ta Dacia ma taka sam a dlugosc jak Wersja sedan czy jest dluzsza?

Jak logan MCV, czyli jest chyba ze 20+ cm dłuższa (większy rozstaw osi).

Mnie natomiast martwi/zastanawia jedno - jak tego typu, zwłaszcza tak długie nadwozie zniesie trudy eksploatacji w polskich warunkach.

Coponiektórzy zapewne pamiętają takie auto jak Polonez Truck, który to miał mało sympatyczną tendencję do "składania się" przy nawet niezbyt wielkich przeładowaniach.

Napisano

> Do takich zastosowan Dacia to swietny wybor - jako wol roboczy.

> Natomiast traktowanie tych pojazdow jako samochod osobowy to lekkie naciaganie definicji auta

> osobowego. Np. rejestrowanie Dacii jako taksowek powinno byc

Hmmm....

Znaczy się że siarzeski tak podjechać daczonem pod pijalnię piwa, pardą - pab?

Napisano

> Hmmm....

> Znaczy się że siarzeski tak podjechać daczonem pod pijalnię piwa, pardą - pab?

? No przepraszam najmocniej, ale warszawski slang nie jest kompatybilny z moim zestawem slownictwa smile.gif

Napisano

> Jak logan MCV, czyli jest chyba ze 20+ cm dłuższa (większy rozstaw osi).

> Mnie natomiast martwi/zastanawia jedno - jak tego typu, zwłaszcza tak długie nadwozie zniesie trudy

> eksploatacji w polskich warunkach.

> Coponiektórzy zapewne pamiętają takie auto jak Polonez Truck, który to miał mało sympatyczną

> tendencję do "składania się" przy nawet niezbyt wielkich przeładowaniach.

Po 3 latach niezbyt łatwej eksploatacji MVC'a który bywał przeładowany mogę empirycznie stwierdzić że nic dosłownie mu nie jest. Logan śmiga po budowach, nierównościach na które nie wjechałbym swoim i30. Daję radę bez zająknięcia.

Napisano

> ? No przepraszam najmocniej, ale warszawski slang nie jest kompatybilny z moim zestawem slownictwa

"Taka tam Dacią podjechać to -10 punktów lansu na dzielnicy" grinser006.gif

Napisano

> W Polsce obecnie taksówkarza nie stać żeby

> kupić jakikolwiek nowy samochód za takie stawki jakie są.

Etam. W centrum Łodzi widziałem niedawno na postoju: w miarę nowego Fiata Linea, za nim nowa Dacia Logan kombi, a przed nimi nówka sztuka nie śmigana Chevrolet Cruze.

Napisano

> "Taka tam Dacią podjechać to -10 punktów lansu na dzielnicy"

śkoda klawiatury ...

ten user to taka typowa postać z reklamy dacii duster hehe.gif

Napisano

> Jak logan MCV, czyli jest chyba ze 20+ cm dłuższa (większy rozstaw osi).

hmm.gif porownujac z Opel Bakkie - tu wyglada na dosc krotkiehmm.gif

96eadf51cf09f5bf.jpg

1286356613_126519726_2-Pictures-of--Opel-Corsa-14-Bakkie-For-Sale-1286356613.jpg

Car-2006-Opel-Corsa-1_4-Club-Bakkie-1263-05.jpg

...ale moze tak ikonka_photo2.gif oddaje wiec dlatego pytamhmm.gif

> Mnie natomiast martwi/zastanawia jedno - jak tego typu, zwłaszcza tak długie nadwozie zniesie trudy

> eksploatacji w polskich warunkach.

> Coponiektórzy zapewne pamiętają takie auto jak Polonez Truck, który to miał mało sympatyczną

Napisano
  • Autor

> Może i są pordzewiałe, ale mają już często

> po 15 lat i jeżdżą. Myślisz, że autor wątku będzie tyle jeździł tą Dacią?

Odpowiem, że to auto ma u mnie dożywocie. Póki OSKP będzie podbijać dowód, Rumun będzie pracować. smile.gif

Dużo "kolegów z pracy" Logana ma korozję w zaawansowanym stadium, ale drogi są tylko dwie. Albo do roboty, albo na cmentarz. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

W Trucku wynikało to z - nazwijmy to prowizorycznej - konstrukcji. Łączenie nadwozia samonośnego Poloneza z ramą, która trzymała pakę i bak wisząc na resorach było tylko poprzez progi, które korodowały. Ciężar, który Trucki musiały wozić to nawet tona (legalnie), a przesunięcie tej tony tuż pod szoferkę powodowało ogromne obciążenie. Mój Truck (najbardziej łamliwy bo przedłużony) ma wzmocnione progi poprzez naspawanie blach i przeżył nawet tonową obrotnicę, ale stała na osi tylnej, a nie pod kabiną.

Logan Pick-up to zupełnie inna konstrukcja, 200 kg mniej ładowności, ale nie ma się gdzie złamać. Cała podłoga, całe błotniki.

Napisano

A - no i tu sie zgadzam - jezdzilem Matrixem, wiec ciezko mnie posadzac o przywiazywanie wagi do "lans factor" samochodu, ale jezdzenia dacia w celach niezarobkowych sobie nie wyobrazam - wstyd by mi bylo. Takie moje zdanie smile.gif

Napisano

no ba. ale tak samo dla VAG jest skoda, a dla hultaja jest Kia... tymi tez to strach sie pokazac wsrod znajomych rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> I teraz pytanie czy ta Dacia ma taka sam a dlugosc jak Wersja sedan czy jest dluzsza?

Nie. Sedan ma 4,25 m długości i osie oddalone o 2,63 m. Pickup jest na bazie MCV vel kombi i ma osie na 2,90 m, a długość 4,50 m.

> wnetrza wiecej mozna?

Proszzz...

8225299b65fb434e.jpg

4b7c956bfa4097ea.jpg

0a656498547dc172.jpg

fec8941f79d05991.jpg

A jako bonus jeszcze silnik Renault 1.6 l injection! cool.gif Zobaczcie na dostęp! To naprawi nawet murarz. zlosnik.gif

03a06fe54897cc1c.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.