Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zerknijcie na ten VIN-skąd pochodzi ta Astra?

Featured Replies

Napisano

W0L0TGF35X8047455

zamierzam kupić tą astrę ale po rozkodowaniu VINu wychodzi coś śmiesznego, może wam się uda rozszyfrować z jakiego kraju pochodzi opel?być może ja się mylę bo mi wyszło że to Anglik a kierownicę ma normalnie po lewej:)

Napisano

> W0L0TGF35X8047455

Quote:

Miasto Fabryka: Ellesmere Port, Wlk. Brytania

Napisano
  • Autor

> Quote:

> Miasto Fabryka: Ellesmere Port, Wlk. Brytania

czyli jednym słowem ktoś zrobił przekładkę skoro kiera jest teraz po lewej stronie?bo juz zgłupiałem

Napisano

> czyli jednym słowem ktoś zrobił przekładkę skoro kiera jest teraz po lewej stronie?bo juz

> zgłupiałem

może ktoś ci pozniej zdekoduje łącznie z wyposażeniem ten VIN to wtedy bedzie jasne po której stronie była kierownica...

Napisano
  • Autor

już musi być coś nie tak bo w ogłoszeniu tej astry ktoś podaje kraj pochodzenia Polska-kraj aktualnej rejestracji Polska więc chyba jakaś nieścisłość

Napisano

> już musi być coś nie tak bo w ogłoszeniu tej astry ktoś podaje kraj pochodzenia Polska-kraj

> aktualnej rejestracji Polska więc chyba jakaś nieścisłość

to jeszcze o niczym nie świadczy, wpisac można, że jest nawet i z hameryki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to jeszcze o niczym nie świadczy, wpisac można, że jest nawet i z hameryki

no to czekam żeby ktoś dokładnie mi go rozkodował, a już myślałem że znalazłem dla siebie auto:)

Napisano

> no to czekam żeby ktoś dokładnie mi go rozkodował, a już myślałem że znalazłem dla siebie auto:)

jak chcesz to wrzuc link do ogłoszenia to może ktoś coś w nim zauwazy co jest nie tak wink.gif

Napisano
  • Autor

> jak chcesz to wrzuc link do ogłoszenia to może ktoś coś w nim zauwazy co jest nie tak

w sumie tak,nie wiem czemu od razu tego nie zrobiłem:)

a s t r a k l i k

Napisano

Niekoniecznie, mogła wyjść z kierą po lewej stronie..

Zafiry z Gliwic wychodziły też z kierą po prawej smile.gif

Napisano

> w sumie tak,nie wiem czemu od razu tego nie zrobiłem:)

> a s t r a k l i k

za duzo to na tych zdjeciach nie widac z wyjatkiem tego ze byla w zadek trzepnięta. Kierownica nei zjechana. Dziwnie wygląda ten podnóżek po lewej stronie ale zakryty jest jakos dziwnie dywanikiem.

Napisano

> za duzo to na tych zdjeciach nie widac z wyjatkiem tego ze byla w zadek trzepnięta. Kierownica nei

> zjechana. Dziwnie wygląda ten podnóżek po lewej stronie ale zakryty jest jakos dziwnie

> dywanikiem.

Nie sądzę, żeby przy przekładce chciało się komuś jeszcze 2 klamek szukać, żeby zamek w drzwiach przełożyć..

W UK robili też astry z kierownicą po lewej stronie.

Napisano

> W0L0TGF35X8047455

Astra złożona w UK ale dla klienta z Niemiec więc spokojna głowa.

produkcja 01.12.1998

I rejestracja: FR-A 8172 (czyli Niemcy)

serce X16SZR02JN0128

reszta w załączniku

285532454-Astra.pdf

Napisano

> Nie sądzę, żeby przy przekładce chciało się komuś jeszcze 2 klamek szukać, żeby zamek w drzwiach

> przełożyć..

tez tak mysle. Ale robią takie wały że IMO lepiej przyjrzec sie krytycznie wszystkiemu.

Napisano

> tez tak mysle. Ale robią takie wały że IMO lepiej przyjrzec sie krytycznie wszystkiemu.

vectry np sa skladane w Luton. w Uk jest normalnie fabryka, wazne jest po ktorej stronie byla kiera a nie gdzie wyprodukowana.

Napisano

Np. nowe astry H sprzedawane w polsce pochodzily z tej wlasnie fabryki tzn Ellesmere Port

Napisano

> Np. nowe astry H sprzedawane w polsce pochodzily z tej wlasnie fabryki tzn Ellesmere Port

Nowa Astra J w wersji kombi jest robiona tylko w Ellesmere Port

Napisano

> Np. nowe astry H sprzedawane w polsce pochodzily z tej wlasnie fabryki tzn Ellesmere Port

A pochodziły jeszcze z Bochum i Antwerpii. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Astra złożona w UK ale dla klienta z Niemiec więc spokojna głowa.

> produkcja 01.12.1998

> I rejestracja: FR-A 8172 (czyli Niemcy)

> serce X16SZR02JN0128

> reszta w załączniku

dziekuje za odpowiedź troszke mnie uspokoiłeś w wekend pojade ją dokładnie obejrzeć

Napisano
  • Autor

> za duzo to na tych zdjeciach nie widac z wyjatkiem tego ze byla w zadek trzepnięta. Kierownica nei

> zjechana. Dziwnie wygląda ten podnóżek po lewej stronie ale zakryty jest jakos dziwnie

> dywanikiem.

po czym wnosisz ze byla walnieta w dupcie?bo ja chyba jestem ślepy:)

Napisano

> po czym wnosisz ze byla walnieta w dupcie?bo ja chyba jestem ślepy:)

albowiem na dwóch zdjeciach widać roznice w odcieniu tylnego błotnika. Wykluczam działanie swiatla skoro widac to pod dwoma roznymi kątami na dwoch roznych zdjęciach. Dodatkowo przyjrzyj się gdzie jest naklejony napis astra

Napisano

W oryginale napis "1.6" jest naklejony pod napisem "Astra"- i to by wzbudziło już moją czujność bo nikt raczej znaczków bez powodu nie odkleja wink.gif. Poza tym jak kolega wyżej pisał listwa z lewej str ma wlepkę LS, z prawej wlepy nie ma i nie ma miejsca na nią w listwie więc pewnie była wymieniana...co do różnicy lakieru to najlepiej na żywo oblukać, strasznie daleko nie masz to może warto się przejechać? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jesteście niesamowici 893goodvibes.gif mnie to jednak padło coś na oczy bo ja nie dostrzegam takich znaczących róznic grinser006.gifale dobrze że brać kącikowa jest czujna i proszę o jeszcze jakiś uwag na temat tego wozika:)to że było malowane to jeszcze jakoś mnie nie odpycha od zakupu, gorzej jak tam jest tona szpachli i wszystko krzywe ale to sie okaze, jade w wekend obejrzec

Napisano

Jasne że jedz wink.gif. Niedawno takze szukałem takiej sztuki i trudno jest znalezc coś co było nie tknięte, zwłaszcza w tym wieku wink.gif. Jak nie zobaczysz to się nie przekonasz.

Ja widziałem w twoim mieście sztukę. Na zdjęciach wydaje się ok, pomijając malowane głupie lusterko 270751858-jezyk.gif. Przez telefon także było mówione że samochód w bardzo fajnym stanie, na miejscu okazało się że auto stoi na łysych oponach, OC jest nieopłacone, a miernik lakieru pokazał malowane lewe tylne drzwi, szpachle na prawym tylnym błotniku i cieniowane prawe tylne drzwi, no i wykwity w robionych miejscach...do tego urwać szlo na tym tylko 500zł hehe.gif. Ogólnie auto do doinwestowania więc za max 7000zł...minęły 2 m-ce a astra w czewie nadal do sprzedania zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

nawet mi nie mów o tej firmie:)widizałem to ogłoszenie na necie i nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby jechac bo wiem co sprzedają jakie auta.w tym wszystkim to jest straszne ze przez tel pan ci mówi super hiper wypas auato a jedziesz np 150km a tam smietnik nie auto

Napisano

Panowie ,szczelinka inna między tylnymi drzwiami a błotnikiem ,przeca to widać.

Napisano
  • Autor

No i już wszystko wiadomo ponieważ autko było badane i wnioski są straszne:)

Tak jak mówiliście dostał w dupcie- cały tył robiony-tylni zderzak, klapa, obydwa błotniki - czujnik pokazywał od 1100 do 1300 mikrona plus przednie prawe drzwi 900 893goodvibes.gif także szukam dalej no i przestrzegam innych żeby nawet nie fatygowali się dzwonić. Oczywiście jak panu pokazałem wynik na mierniku to usłyszałem: " ja nic o tym nie wiedziałem" hehe.gif

dziękuje kolegą za pomoc i szukam dalej

Napisano

To że pisze że zrobiona w Angli nie znaczy że przeznaczona na rynek angielski, doszukaj się w opisie VIN- u kraju przeznaczenia, ja mam też asterkę sciagnieta z niemiec ktora byla robiona w angli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.