Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaźnik temp 126 BIS

Featured Replies

Napisano

czy ten wskaźnik pokazuje temperaturę płynu chłodzącego czy oleju?

chodzi mi po głowie taki patent - wskaźnik z BISA wkładam do zestawu wskaźników 126p, i podpinam do czujnika co jest w bagnecie.

będzie działać? cool.gif

Napisano

To jest wskaźnik z temp. wody.

Ja kiedys miałem taki patent: w misce olejowej na dnie wywiercony otwór i wspawana nakrętka - w nakrętkę wkręcony czujnik od poloneza i hulało pod wskaznikami z CC900 ok.gif

Ahhh... to były czasy 275123014-zielony.gif

Napisano
  • Autor

ooo to też dobre rozwiązanie waytogo.gif

Napisano

Możesz kupić zawsze michę do malca (Lavazza) z miejscem na czujnik.

Ale dla mnie łatwiejszą (tańszą) opcją było wspawanie nakrętki ok.gif

Może wynik nie był w 100% miarodajny, ale jakiś pogląd na to co się dzieje w aucie zawsze był ok.gif

Napisano
  • Autor

miski mam trzy to można spróbować z nakrętką.

powiedzmy, że mam też bagnet z czujnikiem wiec i tak spróbuję.

chciałem wiedzieć czy wskaźnik z czujnikiem "niefabrycznym" będzie bardzo przekłamywał

Napisano

Pytaj Żurawia - ja byłem wtedy gnojem jak modziłem 126p zlosnik.gif

Miałem tylko pogląd, że robi się niebezpiecznie i trzeba zdjąć nogę z gazu zlosnik.gif

Napisano

Wspawaj sobie nakrętkę i daj zwykły czujnik, który jest od płynu chłodzącego ok.gif W Uno Turbo jest na tej zasadzie fabrycznie zrobione i działa waytogo.gif Przez jakiś czas (nieświadomie grinser006.gif) jeździłem ze źle podpiętymi czujnikami - wskaźnik temperatury oleju pokazywał płyn i odwrotnie hehe.gif

Napisano

> To jest wskaźnik z temp. wody.

> Ja kiedys miałem taki patent: w misce olejowej na dnie wywiercony otwór i wspawana nakrętka - w

> nakrętkę wkręcony czujnik od poloneza i hulało pod wskaznikami z CC900

> Ahhh... to były czasy

Nie pamiętam dokładnie ale chyba w na początku lat 90-tych w Polmozbytach można było kupic bagnet oleju z czujnikem hmm.gif

Napisano

> To jest wskaźnik z temp. wody.

> Ja kiedys miałem taki patent: w misce olejowej na dnie wywiercony otwór i wspawana nakrętka - w

> nakrętkę wkręcony czujnik od poloneza i hulało pod wskaznikami z CC900

> Ahhh... to były czasy

W sumie można by wkręcić czujnik w otwór po korku, aczkolwiek z tego co pamiętam to korek w Maluchu jest stożkowy i uszczelnią na gwincie hmm.gif

Napisano

> miski mam trzy to można spróbować z nakrętką.

> powiedzmy, że mam też bagnet z czujnikiem wiec i tak spróbuję.

> chciałem wiedzieć czy wskaźnik z czujnikiem "niefabrycznym" będzie bardzo przekłamywał

wsadz do garka, podepnij kabelki i zobacz czy pokaże 100C gdy woda zacznie wrzeć

Napisano

> Nie pamiętam dokładnie ale chyba w na początku lat 90-tych w Polmozbytach można było kupic bagnet

> oleju z czujnikem

Bo to było chyba do kompletu z taki zegarem który pokazywał temperaturę i coś jeszcze, Michał pokazywał takowy komplet

Napisano

> czy ten wskaźnik pokazuje temperaturę płynu chłodzącego czy oleju?

> chodzi mi po głowie taki patent - wskaźnik z BISA wkładam do zestawu wskaźników 126p, i podpinam do

> czujnika co jest w bagnecie.

> będzie działać?

Najlepiej miec komplet czujnik-wskaznik. Jesli czujnik fiatowski ma taka sama charakterystyke jak wskaznik dfa to mozesz spokojnie je razem spiac. Jesli nie - albo znalezc czujnik do wskaznika, albo wskaznik do czujnika. Ja u siebie mam czujnik wody wkrcony w miske do montorowania temperatury oleju i wskaznik zrobiony w zegarach. Do bisa mozesz zaadoptowac zegary z cienkiego jakiegos, ale nie widzialem zegarow z dwoma wskaznikami temperatury. Zawsze pozostaje Prot, ktory robi zegary na zamowienie. Ponizej probka zegarow zrobionych przez niego (sa rowniez i moje):

Daje linka, bo fota rozjechalaby forum

Napisano
  • Autor

nie tak.

cool.gif

ja mam malucha 126p FL. Chce w seryjny licznik wstawić wskaźnik temperatury wody z Bisa. W miejsce gdzie jest zaślepka z ciśnieniem opon. I ma to być u mnie wskaźnik temperatury oleju. I zastanawia mnie czy podpiąć to pod bagnet z czujnikiem(moge taki mieć ale bez wskaźnika co był w komplecie) czy jako czujnik do oleju zastosować bisowski czujnik wody 893goodvibes.gif mam nadzieje że teraz jest jaśniej smile.gif

Napisano

> nie tak.

> ja mam malucha 126p FL. Chce w seryjny licznik wstawić wskaźnik temperatury wody z Bisa. W miejsce

> gdzie jest zaślepka z ciśnieniem opon. I ma to być u mnie wskaźnik temperatury oleju.

A nie prościej będzie przełożyć licznik z BISa ? hmm.gif

Napisano

> zastosuj bisowski (lub ogólnie fiatowski czy polonezowski) czujnik temperatury

> pozdr

albo termistor 10k 10kohm w 20*C o takiej charakterystyce:

czujki.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.