Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poczytałem o Uniroyal RainExpert i mam

Featured Replies

Napisano

lekkiego dylema bo mało co miałem zamówić te opony gdy nagle wkradł mi się Nankang NS 20

=>uniroyaluniroyal-rainexpert-png-t-f-l250-sk3.png............ =>nankangnankang-ns-20-jpg-t-f-l250-sk3.png

potrzebuję w cenie budżetowej letnie kapcie, dobre na deszcz, na alusy. w poprzednim aucie tez miałem Uniroyale i w deszczu były rewelacyjne. szybko nie jeżdżę, ale chcę na mokrym bezpiecznie trzymać się drogi.

te Nankangi są chwalone za trzymanie się na mok rym, ale to jakiś Tajwan jest 270751858-jezyk.gif

z drugiej strony znam faceta co to na jednym z for gumowych napisał kilkanaście komentarzy (pod różnymi nickami, zmienne IP) nt. jednej opony. więc dziękuję za takie opinie no.gif

mój rozmiar to 205/55R16

pomoże ktoś?

Napisano

Ja się na RainExpertach zawiodłem - pierwszy sezon świetnie, ale po 20 tys km już jest coraz gorzej - stały się bardziej podatne na ślizganie na mokrym.

Napisano
  • Autor

czyli tak, jakby guma sztywniejsza była?

Napisano

Na Nankangach jeździłem szybko, a nawet bardzo szybko i wszystko OK, na mokrym dobre trzymanie.

Tajwan to jest design, a made in China ok.gifgrinser006.gif

Myślę, że śmiało można brać, jeśli cena jest atrakcyjna.

Napisano

Mam obecnie Uniroyale (2 sezony) o jakich piszesz i nie narzekam.

W poprzednim aucie również miałem i też się sprawdziły. Spokojnie mogę polecić waytogo.gif

Napisano

> czyli tak, jakby guma sztywniejsza była?

tak to wygląda

Napisano

> lekkiego dylema bo mało co miałem zamówić te opony gdy nagle wkradł mi się Nankang NS 20

Słowem "rain" w nazwie się nie kieruj grinser006.gif, nie tędy droga. Do tych dwóch modeli weź pod uwagę jeszcze Klebery Dynaxer Hp2 - świetne oponki na lato w umiarkowanej cenie. Mają jedną dodatkową zaletę nad pozostałymi - nie są kierunkowe. Jak jednak z tych dwóch to Nankang, bo o tych Unirojalach słyszałem złe opinie od kierowców (Mondeo i jakiś dostawczak, mówią że na mokrym tragedia), ale wiesz jak to jest grinser006.gif.

Napisano
  • Autor

no właśnie... te opinie to jakieś dziwne są, bo przecież na mokrym rzekomo mają trzymać grinser006.gif

HP2 już chyba nie ma. teraz jest HP3, ale cena wyższa crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Mam obecnie Uniroyale (2 sezony) o jakich piszesz i nie narzekam.

jak zużycie mm/rok?

Napisano

> no właśnie... te opinie to jakieś dziwne są, bo przecież na mokrym rzekomo mają trzymać

> HP2 już chyba nie ma. teraz jest HP3, ale cena wyższa

Co prawda nie ten rozmiar co twoj, ale do malucha po wielu, wielu pytaniach i opiniach na przodkupilem wlasnie Uniroyale RainExperty, bo zalozenie mialo byc wlasnie takie, ze na mkrym ma bardzo dobrze trzymac. I jak na razie jestem bardzo zadowolony tym bardziej, ze na mokrym przy dodaniu gazu przod stae sie duzo lzejszy, a mimo to dalej jest sterowany. Analogicznie przy hamowaniu - szczerze polecam.

Napisano

ja tam mam uniroyale i sobie chwalę te opony, zwłaszcza jak jadę w koleinach po tirach jak jest mokro wink.gif

Napisano

> Słowem "rain" w nazwie się nie kieruj , nie tędy droga. Do tych dwóch modeli weź pod uwagę jeszcze

> Klebery Dynaxer Hp2 - świetne oponki na lato w umiarkowanej cenie. Mają jedną dodatkową

> zaletę nad pozostałymi - nie są kierunkowe. Jak jednak z tych dwóch to Nankang, bo o tych

> Unirojalach słyszałem złe opinie od kierowców (Mondeo i jakiś dostawczak, mówią że na mokrym

> tragedia), ale wiesz jak to jest .

Widzę że kolega jest już również specjalistą od opon icon_eek.gif

szczególnie na podstawie zasłyszanych opinii. facepalm%5B1%5D.gif

Jeździłem zarówno na Dynaxerach jak i Rain Expertach, Uniroyale są DUŻO lepsze na mokrym.

Napisano

miałem opony nankang sport ns1. O ile na suchym jako tako to na mokrym był dramat, hamowania zero, przy ruszaniu pod lekkie wzniesienia potrafiła mi się kontrola trakcji włączyć, jeśli ten ns2 ma podobną mieszankę to życzę powodzenia.

Obecnie śmigam na uniroyal rainsport 2 i jest jakieś hofnaście razy lepiej. Przy normalnej eksploatacji nie mam nic do zarzucenia po za tym, że dość szybko się ścierają.

Pozdrawiam

Napisano

> Ja się na RainExpertach zawiodłem - pierwszy sezon świetnie, ale po 20 tys km już jest coraz gorzej

> - stały się bardziej podatne na ślizganie na mokrym.

Ja również no.gif Pisałem już kiedyś o tym. W Yarisie II 1.0 nie dawały rady w żadnej konkurencji - start, hamowanie, skręt sciana.gif

Napisano

> Jeździłem zarówno na Dynaxerach jak i Rain Expertach, Uniroyale są DUŻO lepsze na mokrym.

Mam dynaxery hp2.Wcześniej miałem hydraxery.Generalnie powiem,ze źle nie jest,ale zbytnich fajerwerków też nie ma.

W moim odczuciu hydraxer lepiej się sprawował.

Napisano

drugi komplet Uniroyali rainexpert ujeżdżam i uważam, je za jedne z lepszych opon w tej klasie i za te pieniadze.

Żadne opony ktore do tej pory miałem tak dobrze z woda sobie nie radziły, naprawde super wg. mnie ja odprowadzają.

Co do minusów to imo guma szybko się ściera bynajmniej na kołach pędnych ale tragedii nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.