Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passaty od B6 wzwyż a silniki diesla.

Featured Replies

Napisano

Czyżby od passata B6 VW skończył montaż diesli V6 w tych autach?

Przeglądam allegro oraz stronę VW, największe jednostki to 2.0 170 KM.

A jeśli tak to ciekawe dlaczego. hmm.gif

Tak przy okazji zastanawiam się czy dałoby się zaimplementować V6 TDI z paska b5 do b6 i czy jest sens takiej operacji. devil.gif

Napisano

> Czyżby od passata B6 VW skończył montaż diesli V6 w tych autach?

> Przeglądam allegro oraz stronę VW, największe jednostki to 2.0 170 KM.

> A jeśli tak to ciekawe dlaczego.

> Tak przy okazji zastanawiam się czy dałoby się zaimplementować V6 TDI z paska b5 do b6 i czy jest

> sens takiej operacji.

Zaimplementować pewnie tak, tylko po co skoro te V6 cieszyły się równie "dobra" opinią jak pierwsze 2.0 TDI w B6?

Napisano

Glownie dlatego, ze V6 2.5TDI to megaszmelc, a nie chcieli montowac 2.7/3.0 zeby nie robic wiekszej wewnetrznej konkurencji dla Audi. No i Passat wrocil do poprzecznego motoru wiec adaptacja tez taka P&P nie byla.

Napisano

> Tak przy okazji zastanawiam się czy dałoby się zaimplementować V6 TDI z paska b5 do b6 i czy jest

> sens takiej operacji.

Od passata b6 zaczął się mega szmelc. Najlepiej omijać go szerokim łukiem. Ciekawe jak się to zmieni w autach po lifcie.

Napisano

> Od passata b6 zaczął się mega szmelc. Najlepiej omijać go szerokim łukiem. Ciekawe jak się to

> zmieni w autach po lifcie.

A konkretnie co nie działa w tych silnikach?

Napisano

A znasz jakiś poprzeczny diesel V6 w grupie VAG? clown.gif

B5 miało silniki wzdłużne i było łatwiej.

Napisano

> sens takiej operacji.

passat B5 miał silnik wzdłuż, a B6 w poprzek - średnio mi się widzi tak zamontować ten silnik żeby pasował smile.gif

Napisano
  • Autor

> passat B5 miał silnik wzdłuż, a B6 w poprzek - średnio mi się widzi tak zamontować ten silnik żeby

> pasował

Aaa - i wszystko jasne. ok.gif

Czemu już się nie chwalisz autem w profilu? wink.gif

Napisano
  • Autor

> A znasz jakiś poprzeczny diesel V6 w grupie VAG?

> B5 miało silniki wzdłużne i było łatwiej.

ok.gif

Napisano

> A konkretnie co nie działa w tych silnikach?

Poczytaj forum passata. Słowa kluczowe: pompowtryski, siemens. Cała biblia tego jest.

Napisano

> Aaa - i wszystko jasne.

> Czemu już się nie chwalisz autem w profilu?

A co tu sie chwalić - pastucha B6 mam od ponad roku, B5fl też dużo jeżdżę zlosnik.gif

Napisano

> Bo już chce małe i szybkie tylko się jeszcze wstydzi

E tam - chciałbym mieć go na dodatek, passa zostawiam. jednak dobrze jest miec czym w trasę pojechać zlosnik.gif

Napisano

> Poczytaj forum passata. Słowa kluczowe: pompowtryski, siemens. Cała biblia tego jest.

te pompowtryski siemens co VW je za darmo wymienia i juz nie ma problemu? smile.gif

Napisano

> te pompowtryski siemens co VW je za darmo wymienia i juz nie ma problemu?

To też. I nie zawsze za darmo. O ile masz auto krajowe i nie przekracza 200kkm to jest ok. Gorzej jak ktoś ma importowane i bóg wie kto łapy pchał pod dekiel.

Ale to tylko część. O trwałości wnętrza nie wspominając sick.gif

Napisano

> To też. I nie zawsze za darmo. O ile masz auto krajowe i nie przekracza 200kkm to jest ok. Gorzej

> jak ktoś ma importowane i bóg wie kto łapy pchał pod dekiel.

tutaj cały wątek o tym smile.gif

> Ale to tylko część. O trwałości wnętrza nie wspominając

no niestety wnętrzu do jakości passata B5 daleko. nie wiem jak z trwałością, ale jakościowo jest dużo słabsze...

Napisano

> tutaj cały wątek o tym

> no niestety wnętrzu do jakości passata B5 daleko. nie wiem jak z trwałością, ale jakościowo jest

> dużo słabsze...

Heh no szkoda. Bo autko na prawdę fajne. Środek mi się podoba, dobrze mi się nim manewruje. Ale coś czuję że podzieli los laguny II.

Napisano

> Heh no szkoda. Bo autko na prawdę fajne. Środek mi się podoba, dobrze mi się nim manewruje. Ale coś

> czuję że podzieli los laguny II.

Nie podzieli - poza problemami z napędem pompy oleju (o ktorych jeśli się wie i po prostu zdjemie miskę olejową i wymieni taki imbusik za parę zł, to jest OK - obszerny wątek także na vw-passat.pl), ewentualnie czymś jak te pompki co VW wymienia za friko, to nadal niezłe auto.

W porównaniu do B5 Vw ewidentnie przyoszczędził. Ale szukając nowego auta dla siebie ogladałem też inne auta np. avensisa nowego - na nim toyota też przyoszczędziła w porównaniu do poprzednika. Czyli w porównaniu do konkurentów nie jest źle.

2.0 TDI common rail to z kolei bezproblemowy silnik - dlatego go kupiłem smile.gif

Napisano

> te pompowtryski siemens co VW je za darmo wymienia i juz nie ma problemu?

jesli serwis only ASO !

Napisano

> jesli serwis only ASO !

poczytaj przytoczony wątek - auto nie musi mieć serwisu only ASO, ale pompki nie mogą być ruszane przez domorosłych dobromirów. Jak już grzebałeś przy pompkach to ich nie wymienią.

Napisano

> poczytaj przytoczony wątek - auto nie musi mieć serwisu only ASO, ale pompki nie mogą być ruszane

> przez domorosłych dobromirów. Jak już grzebałeś przy pompkach to ich nie wymienią.

Nie wszystkie jednak sa objęte akcją zlosnik.gifwaytogo.gif i dobrze bo to dobre siano jest zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.