Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[dla kobitki] sportowe, nietuzinkowe, "rzucające się w oczy"

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Zleceniodawca: koleżanka z pracy, rodzaj: mulher.gifspineyes.gifbiglaugh.gif

Przyszła do mnie i mówi, że bym jej podpowiedział jakieś fajne, sportowe (wygląd) autko, "o nietuzinkowym wyglądzie, rzadko spotykane na mieście, za którym by się niejeden facet obejrzał" [cytat] biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif. Krótko mówiąc panna chce się polansować na dzielni i ew. złapać jakiegoś faceta (choć w zasadzie ma wszystko, co potrzeba spineyes.giffood.gif i samochód do łapania jej nie jest potrzebny).

W rozmowie wyszło jeszcze kilka kryteriów dla poszukiwanego samochodu:

- niekoniecznie nowe (ograniczenia finansowe), ale nie stare (capri odpadło wink.gif); tak do powiedzmy 5 lat

- ma wyglądać sportowo, niekoniecznie rzucać na kolana osiągami

- OBOWIĄZKOWO 4 miejsca; a szkoda, bo proponowałem BMW Z4

- wszelki Astony, Maserati czy inne takie odpadają ze względu na cenę; nie ta półka.

No i ciekaw jestem, co Wy byście takowej pannie zaproponowali?

Moje typy: BMW 3 coupe, Renault Laguna Coupe, Nissan 370Z, Infiniti G35/37, Hyundai Genesis Coupe.

I co, można coś dodać?

Pozdro

Bartek

Napisano

> (...)

> I co, można coś dodać?

> Pozdro

> Bartek

Subaru Impreza. Obejrzą się tylko faceci, którzy wiedzą o co w motoryzacji chodzi.

Maminsynki i metroseksualni pomyślą że to zwykły hatchback.

hehe.gif

Napisano

Mały OT, ale o tempora, o mores! facepalm%5B1%5D.gif Dożyliśmy czasów, kiedy to kobiety podrywają facetów na sportowe auto crazy.gif

Ale porponuję Lancera Evo food.gif

Napisano
  • Autor

> Subaru Impreza. Obejrzą się tylko faceci, którzy wiedzą o co w motoryzacji chodzi.

> Maminsynki i metroseksualni pomyślą że to zwykły hatchback.

Proponowałem. I absolutnie nie chodzi o taki samochód. Odpadają wszelkiego rodzaju "wściekłe" wersje typowych modeli (np. Golf GTI) czy cywilne rajdówki. Osiągi nie są tutaj priorytetem, silnik może być napędzany gnojówką.

Pozdro

Bartek

Napisano

> I co, można coś dodać?

poza ww.

Mazda RX8

Ford Mustang

Mercedes E coupe

Audi A5/S5

BMW M6

Volkswagen Scirocco

Honda Accord coupe

Mini wink.gif

a ile kasy?

Napisano

> Moje typy: BMW 3 coupe, Renault Laguna Coupe, Nissan 370Z, Infiniti G35/37, Hyundai Genesis Coupe.

> I co, można coś dodać?

370Z jest dwuosobowy. Jesli sie panna nie boi kosztow paliwa to RX-8 jest nietuzinkowe i praktyczne. Ewentualnie wlasnie Genesis, G35/G37, BMW 3, Audi A5...inne coupe, nawet jesli sa z nazwy 4os to wlasciwie jakby tego tylu nie bylo.

Napisano

> Proponowałem. I absolutnie nie chodzi o taki samochód. Odpadają wszelkiego rodzaju "wściekłe"

> wersje typowych modeli (np. Golf GTI) czy cywilne rajdówki. Osiągi nie są tutaj priorytetem,

> silnik może być napędzany gnojówką.

Calibra po wiejskim tuningu? grinser006.gif IMHO spełnia założenia, a i faceta na to wyrwie odpowiedniego hehe.gif

Napisano

> Subaru Impreza. Obejrzą się tylko faceci, którzy wiedzą o co w motoryzacji chodzi.

> Maminsynki i metroseksualni pomyślą że to zwykły hatchback.

Potwierdzam, mam wydech przelotowy i większość facetów sie ogląda ehh ten dźwięk silnika cool.gif

Napisano
  • Autor

> Mały OT, ale o tempora, o mores! Dożyliśmy czasów, kiedy to kobiety podrywają facetów na sportowe auto

Wiekszy nacisk został połozony na "rzucanie się w oczy" aniżeli przyciąganie samców. Mam wrażenie, że zaimponowanie rodzince oraz koleżankom również wchodzi w rachubę. Na facetów ona ma tez inne sposoby. wink.gif

> Ale porponuję Lancera Evo

E-eeeee. Za mało się wyróżnia, wygląda jak popularny model. Nie chodzi o wyczynowe osiągi, lecz o wygląd.

SUVy na razie odpadają, nadwozie typu coupe ma największe szanse sprostac wymaganiom "fajności".

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> E-eeeee. Za mało się wyróżnia, wygląda jak popularny model. Nie chodzi o wyczynowe osiągi, lecz o

> wygląd.

> SUVy na razie odpadają, nadwozie typu coupe ma największe szanse sprostac wymaganiom "fajności".

No to faktycznie jak ktoś już wspomniał Mazda RX-8. Auto bardzo fajne (jeździłem trochę) ok.gif Osiągi prawdziwie sportowe, prowadzenie również (jak na cywilne auto, oczywiście). Minus - żre zarówno paliwo, jak i olej (litr na 1000 to normalka), nie ma mechaników potrafiących to ogarnąć.

Napisano
  • Autor

> Calibra po wiejskim tuningu? IMHO spełnia założenia, a i faceta na to wyrwie odpowiedniego

Proponowałem Peugeota 406/407 coupe oraz Volvo C70. Rozważa.

Calibra odpada. Zbyt przestarzały design oraz stereotyp dresswagena skreśla to autko. Podobne problemy mam z BMW 3-er.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Jeśli ma się rzucać w oczy, to może troszkę inaczej:

-biała perła

-żółty

-czerwień meksykańska

-pomarańcz

Do tego ładna felga i można szukać dopiero modelu według tych kryteriów zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Wiekszy nacisk został połozony na "rzucanie się w oczy" aniżeli przyciąganie samców. Mam wrażenie,

> że zaimponowanie rodzince oraz koleżankom również wchodzi w rachubę. Na facetów ona ma tez

> inne sposoby.

> E-eeeee. Za mało się wyróżnia, wygląda jak popularny model. Nie chodzi o wyczynowe osiągi, lecz o

> wygląd.

> SUVy na razie odpadają, nadwozie typu coupe ma największe szanse sprostac wymaganiom "fajności".

> Pozdrawiam

> Bartek

Wrangler na 33 calowych kołach, z 10 calowym liftem i w pełnym wyposażeniu bojowym

konkretnie uwalony błotem i oczywiście wersja z soft-topem

jak wysiądzie laska z auta nie będzie faceta co się nie obejrzy biglaugh.gif

Napisano

> Jesli sie panna nie boi kosztow paliwa to RX-8 jest nietuzinkowe i

> praktyczne.

IMHO wygląda zupełnie zwyczajnie. Dopiero jak lecisz w zakręcie czujesz różnicę.

A i dźwiękiem nie powala grinser006.gif

Ale jest praktyczne, po złożeniu siedzeń wchodzi beczka 200 litrów shocked.gif

A zużycie paliwa będzie miała nie dużo większe niż R4 turbo.

Napisano
  • Autor

> Wrangler na 33 calowych kołach, z 10 calowym liftem i w pełnym wyposażeniu bojowym

> konkretnie uwalony błotem i oczywiście wersja z soft-topem

> jak wysiądzie laska z auta nie będzie faceta co się nie obejrzy

Wranglera proponowałem i o dziwo pomysł się spodobał.

Nie odważyłem sie co prawda pokazywać wersji full off-road, ale pewnie sama w googlach się na takie wersje natknie. smile.gif

Ten styl raczej do niej nie pasuje, aczkolwiek dzioucha lubi czasem zaszokować.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Proponowałem Peugeota 406/407 coupe oraz Volvo C70. Rozważa.

A może volvo c30? Nieduży, może kobiecie spodoba się taki zgrabny samochodzik.

Alternatywnie vw sciricco albo ford mustang - jesli woli większy wagomiar.

Napisano
  • Autor

> Mazda RX8 - "a czy tam jest miejsce na tylnej kanapie?"

> Ford Mustang - nie podoba się

> Mini - za dużo tego na mieście

> Mercedes E coupe - ładny, ale chyba dla starszych osób

> Audi A5/S5 - ładny, ale szału nie ma

> BMW M6 - "przecież to BMW, co Ty mi tu pokazujesz?!"; na razie przełknęła 3 coupe ale bez entuzjazmu

> Volkswagen Scirocco - bardzo ładny, ale "czy tam jest miejsce na tylnej kanapie?"

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> IMHO wygląda zupełnie zwyczajnie.

Nietuzinkowe znaczy bardziej, ze malo tego jezdzi. Bo malo. W Warszawie mniej niz Lancerow Evo, a co dopiero Imprez STI. Nie ma w ogole co wspominac o BMW czy Audi, ktorych jest masa.

> A i dźwiękiem nie powala

Fakt, odkurzacz.

> A zużycie paliwa będzie miała nie dużo większe niż R4 turbo.

Taaaaaa...nieduzo wieksze pod warunkiem, ze tym i tym ciagle palnik. Bo na spokojnie to zwykle R4 nie pali, a wankel pali caly czas. Zreszta to akurat jest znany fakt - RX8 pali a nie jedzie. Ale jest coupe, ma 4 w miare wygodne miejsca i spory bagaznik.

Napisano
  • Autor

> A może volvo c30? Nieduży, może kobiecie spodoba się taki zgrabny samochodzik.

> Alternatywnie vw sciricco albo ford mustang - jesli woli większy wagomiar.

C30 za mały a do tego jeszcze się wygadałem, że to Focus zlosnik.gif

Mustang odpada. Scirocco się podoba, choć istnieją wątpliwosci co do pojemności tylnej kanapy. A jak pisalem, samochód musi potrafić przewieźć 4 os dorosłe.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Scirocco się podoba, choć istnieją wątpliwosci co do pojemności tylnej kanapy. A

> jak pisalem, samochód musi potrafić przewieźć 4 os dorosłe.

To niech pojdzie do salonu i zobaczy. Miejsca tyle co w Golfie, tylko trudniej sie wsiada.

Napisano
  • Autor

> Nietuzinkowe znaczy bardziej, ze malo tego jezdzi. Bo malo. W Warszawie mniej niz Lancerow Evo, a

> co dopiero Imprez STI. Nie ma w ogole co wspominac o BMW czy Audi, ktorych jest masa.

> Fakt, odkurzacz.

> Taaaaaa...nieduzo wieksze pod warunkiem, ze tym i tym ciagle palnik. Bo na spokojnie to zwykle R4

> nie pali, a wankel pali caly czas. Zreszta to akurat jest znany fakt - RX8 pali a nie jedzie.

> Ale jest coupe, ma 4 w miare wygodne miejsca i spory bagaznik.

RX-8 już zdaje się nie produkują, ze względu na normy spalin.

Ze wstepnej oceny - "może być, choć szału nie ma". Zobaczymy dalej.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Taaaaaa...nieduzo wieksze pod warunkiem, ze tym i tym ciagle palnik. Bo na spokojnie to zwykle R4

> nie pali, a wankel pali caly czas. Zreszta to akurat jest znany fakt - RX8 pali a nie jedzie.

Ale np. taka laguna turbo (była jedną z propozycji) też sobie lubi wypić i nie koniecznie pojechać.

> Ale jest coupe, ma 4 w miare wygodne miejsca i spory bagaznik.

Potwierdzam. Ale w autach typu laguna coupe, 406 coupe są jednak miejca pełnowymiarowe.

Napisano

> RX-8 już zdaje się nie produkują, ze względu na normy spalin.

Chyba produkują, ale nie sprzedają w UE hmm.gif

Napisano
  • Autor

> To niech pojdzie do salonu i zobaczy. Miejsca tyle co w Golfie, tylko trudniej sie wsiada.

Jeśli Scirocco trafi na short listę, to na pewno sie przejdzie.

Pozdrawiam

bartek

Napisano

> C30 za mały a do tego jeszcze się wygadałem, że to Focus

> Mustang odpada. Scirocco się podoba, choć istnieją wątpliwosci co do pojemności tylnej kanapy. A

> jak pisalem, samochód musi potrafić przewieźć 4 os dorosłe.

>

A Lexus nie ma w ofercie jakiegos podchodzącego modelu? Specjalistą od lexusów nie jestem, ale zawsze można o rekomendacje i opinię poprosić naszego kolegę, który w tej marce się specjalizuje.

Napisano

> Ale np. taka laguna turbo (była jedną z propozycji) też sobie lubi wypić i nie koniecznie pojechać.

Takich rzeczy jak Laguna to ja w ogole nie biore pod uwage smile.gif

> Potwierdzam. Ale w autach typu laguna coupe, 406 coupe są jednak miejca pełnowymiarowe.

W Audi A5 tez. A ktorym bys wolal jezdzic? :D

Napisano

> Ze wstepnej oceny - "może być, choć szału nie ma". Zobaczymy dalej.

Jak dla kogos jest szal w Scirocco a nie ma w RX8 to ja nie mam pytan wiecej. grinser006.gif

Napisano

> Pozdrawiam

> Bartek

VW - trochę

Mazda - trochę mniej

Mercedes - starsi ludzie wiedzą co dobre zlosnik.gif

Reszta to kwestia gustu, więc nie wnikam

Napisano

> Takich rzeczy jak Laguna to ja w ogole nie biore pod uwage

> W Audi A5 tez. A ktorym bys wolal jezdzic? :D

Ceny międzynumerowych Audi i BMW są z innego świata.

Brał bym Lexa 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Jak dla kogos jest szal w Scirocco a nie ma w RX8 to ja nie mam pytan wiecej.

Wiesz, jak to jest z gustem. A mówimy o kobitce.

Zapomnij zupełnie o osiągach czy wybitnym prowadzeniu się.

Pozdro

bartek

Napisano

> Ceny międzynumerowych Audi i BMW są z innego świata.

> Brał bym Lexa

Ale ktorego? Bo z nowych coupe to jest tylko jeden...i w dodatku to coupe-cabrio, ktore nie jedzie, nie skreca, nie hamuje i wyglada duzo slabiej niz zwykly IS.

Napisano
  • Autor

> VW - trochę

> Mazda - trochę mniej

> Mercedes - starsi ludzie wiedzą co dobre

> Reszta to kwestia gustu, więc nie wnikam

Z Mercedesów pokazałem jej jeszcze CLC. Podoba się bardziej, aniżeli E-klasse.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Wiesz, jak to jest z gustem. A mówimy o kobitce.

> Zapomnij zupełnie o osiągach czy wybitnym prowadzeniu się.

Wiem, wiem. Chodzi mi bardziej o to, ze C30 nie bo to Focus a Scirocco juz ok, mimo ze Golf grinser006.gif Zreszta "klasa" auta taka sama, wymairy bardzo podobne itp. Nie zebym bronil C30 bo obiektywnie jest to auto slabe, sporo gorsze niz Scirocco ale wiesz o co chodzi.

Napisano

Mojej serce.gif marzy się białe audi TT .

Ale dopiero TTS wg mnie rzuca się w oczy wink.gif

click

Napisano

> Proponowałem. I absolutnie nie chodzi o taki samochód. Odpadają wszelkiego rodzaju "wściekłe"

> wersje typowych modeli (np. Golf GTI) czy cywilne rajdówki. Osiągi nie są tutaj priorytetem,

> silnik może być napędzany gnojówką.

> Pozdro

> Bartek

No to ja bym to podzielił wg jakichś skojarzeń, np.:

Nowoczesna elegancja - Laguna coupe

Klasyczna elegancja - Peugeot 406 coupe

Zachwycający wygląd - Alfa Romeo Brera

Muscle car - coś z Ameryki, np. Mustang

Ekstrawagancja - Lancia Kappa coupe

Większość pozostałych jest nudna lub bez duszy.

Napisano

> Ale ktorego? Bo z nowych coupe to jest tylko jeden...i w dodatku to coupe-cabrio, ktore nie jedzie,

> nie skreca, nie hamuje i wyglada duzo slabiej niz zwykly IS.

No z tym Lexem trochę od tematu odjechaliśmy.

Jak dla mnie może być nawet limuzyna zlosnik.gif im większa tym lepiej.

Za normalne pieniądze masz auto ze słusznym silnikiem, automatem, za takie fanaberie konkurencja każe sobie słono płacić. W odróżnieniu od Scirocco widać, że jedzie ktoś z klasą a nie zagniewany młodociany.

Napisano

> Mojej marzy się białe audi TT .

Ale dwoch doroslych to tak nie przewieziesz raczej z tylu smile.gif

> Ale dopiero TTS wg mnie rzuca się w oczy

Moze i rzuca. Szkoda tylko, ze dynamicznie to srednie auto na tle konkurencji.

Napisano

> No to ja bym to podzielił wg jakichś skojarzeń, np.:

> Nowoczesna elegancja - Laguna coupe

> Klasyczna elegancja - Peugeot 406 coupe

> Zachwycający wygląd - Alfa Romeo Brera

> Muscle car - coś z Ameryki, np. Mustang

> Ekstrawagancja - Lancia Kappa coupe

> Większość pozostałych jest nudna lub bez duszy.

Te samochody maja jeszcze dwie cechy wspolne, albo nawet 3:

- wszystkie sa slabe dynamicznie (poza Mustangiem Boss lub Shelby ale chyba nie o to chodzi)

- wszystkie maja ogromna utrate wartosci

- wszystkie sa ponadprzecietnie awaryjne

Napisano

> Ale dwoch doroslych to tak nie przewieziesz raczej z tylu

Ale 4 miejsca są, spełnia warunek zlosnik.gif

> Moze i rzuca. Szkoda tylko, ze dynamicznie to srednie auto na tle konkurencji.

Zależy jak kobitka jeździ, mojej to by starczyło jakby miało połowe tej mocy i tylko wygląd. Golfem zbiera więcej mandatów ode mnie. wink.gif

Napisano

> Ale 4 miejsca są, spełnia warunek

Zostal rozszerzony gdziestam w watku smile.gif

> Zależy jak kobitka jeździ, mojej to by starczyło jakby miało połowe tej mocy i tylko wygląd.

> Golfem zbiera więcej mandatów ode mnie.

To koniecznie kup jej cos szybszego cool.gif

Napisano

> Te samochody maja jeszcze dwie cechy wspolne, albo nawet 3:

> - wszystkie sa slabe dynamicznie (poza Mustangiem Boss lub Shelby ale chyba nie o to chodzi)

> - wszystkie maja ogromna utrate wartosci

> - wszystkie sa ponadprzecietnie awaryjne

Owszem, ale nie o to tu chodzi:

Nie muszą dysponować osigami, bo to auto dla kobiety która nie chce się ścigać lecz dobrze wyglądać.

Mają być nietuzinkowe, a takie auta muszą dużo tracić na wartości. Ale przy zakupie używanego to może być zaleta.

Awaryjność może zależeć też od sposobu eksploatacji. A każde z nich ma wiele wspólnych części ze swoimi "cywilnymi" odpowiednikami.

Za to wysiadająca z nich kobieta zrobi wrażenie, w odróżnieniu od dreswagonów z Niemiec lub plaskikowych zabawek a la Fast and Furious z Japonii.

Napisano

Z tych co podales to BMW 3 coupe dla panny najlepsze.

Pare razy spotkalem na ulicy i zawzse byly chetne zlosnik.gif

Napisano

> Zostal rozszerzony gdziestam w watku

A to nie zauważyłem. Jednak ze swojego doświadczenia wiem, że rzadko są wykorzystywane więcej niż 2 miejsca.

> To koniecznie kup jej cos szybszego

130KM ze spowalniaczem jej starczy.

Wolałbym jednak, żeby nie straciła prawa jazdy.

Czasami się przydaje jak nie mogę prowadzić pub2.gifzlosnik.gif

Napisano

> Owszem, ale nie o to tu chodzi:

> Nie muszą dysponować osigami, bo to auto dla kobiety która nie chce się ścigać lecz dobrze

> wyglądać.

> Mają być nietuzinkowe, a takie auta muszą dużo tracić na wartości. Ale przy zakupie używanego to

> może być zaleta.

> Awaryjność może zależeć też od sposobu eksploatacji. A każde z nich ma wiele wspólnych części ze

> swoimi "cywilnymi" odpowiednikami.

> Za to wysiadająca z nich kobieta zrobi wrażenie, w odróżnieniu od dreswagonów z Niemiec lub

> plaskikowych zabawek a la Fast and Furious z Japonii.

Też tak uważam. Trzeba pamiętać, że kobieta lubi mieć w aucie cicho, miękko, fajne radio, podgrzewane siedzenia. Można takim autem zabrać koleżanki. A z tą awaryjnością to nie przesadzajmy. Taka Laguna III nie jest specjalnie awaryjna.

Napisano

> Zleceniodawca: koleżanka z pracy,

I tak bez zdjęcia wink.gif ?

Co prawda Hyundai ale wygląda bojowo

Napisano

> Z tych co podales to BMW 3 coupe dla panny najlepsze.

> Pare razy spotkalem na ulicy i zawzse byly chetne

Czyli dobre dla Ciebie. Ja bym miał w głowie natłok myśli jakbym miał zasiąść na miejscu pasażera takiej bejcy hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.