Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2013 Hyundai [...] -nastepne ladne coupe dla mas pracujacych

Featured Replies

Napisano

A wiec jest Ladies & Gents - Elantra Coupe - IThankYou.gif - oficialny debiut na 2012 Chicago Auto Show juz za pare tygodni, zrobione wg juz chyba tradycyjnego jezyka Hyundai - Fluidic Sculpture.

012013hyundaielantracou.jpg

022013hyundaielantracou.jpg

032013hyundaielantracou.jpg

052013hyundaielantracou.jpg

062013hyundaielantracou.jpg

072013hyundaielantracou.jpg

082013hyundaielantracou.jpg

092013hyundaielantracou.jpg

102013hyundaielantracou.jpg

112013hyundaielantracou.jpg

Source: Autoblog, Hyundai Car Forum

ikonka_photo2.gif: KGP Photography

I jak tu dzis nie kupic Hyundainiewiem.gif? lizak.gif?

A jak sie popatrzy na posty z AK z konca lat 90tych to "syf", obraza jedynej sluszenje D motoryzacjifly.gif[..] - 15 lat pozniej patrzac na to gdzie stoi Hyndai - smiley-sex011.gif kto dzis kogo270747800-sex.gifzlosnik.gif - EU moto, czy Hyundai EU motolizak.gifwink.gif[...]

Napisano

> A wiec jest Ladies & Gents - oficialny debiut na 2012 Chicago Auto Show juz za pare tygodni,

> zrobione wg juz chyba tradycyjnego jezyka Hyundai - Fluidic Sculpture.

> Source: Autoblog, Hyundai Car Forum

> : KGP Photography

> I jak tu dzis nie kupic Hyundai? ?

> A jak sie popatrzy na posty z AK z konca lat 90tych to "syf", obraza jedynej sluszenje D

> motoryzacji[..] - 15 lat pozniej patrzac na to gdzie stoi Hyndai - kto dzis kogo - EU moto,

> czy Hyundai EU moto[...]

Fajny, tylko felgi wieksze bym wrzucil grinser006.gif

Ja tam do tej pory milo wspominam mojego Hyundia Pony 90'!!!

Z reszta jak bylem w SYD to widzialem kilka sztuk w swietnym stanieok.gif

Napisano
  • Autor

> IMO wyglada jak kupa

Ale qpa z dobra Q - wykonaniaold.gif[...]zlosnik.gif

Szczerze, hmm.gif, mi sie podobaniewiem.gif, kazdemu wg gustuzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Fajny, tylko felgi wieksze bym wrzucil

zobaczymy, zawsze na zywo jest ciut roznicyhmm.gif. IMVHO - i nie kazdy musi sie zgodzic mnie sie design Hyundai podoba - ale mogli by ciut poszczegolne modele rozroznicconfused.gif

> Ja tam do tej pory milo wspominam mojego Hyundia Pony 90'!!!

Excelwink.gif - wczoraj kolega z pracy sprzedal go jeszcze za $250hahaha.gif

Hyundai_Excel_LX_4dr_94-97_front.gif[/img]

> Z reszta jak bylem w SYD to widzialem kilka sztuk w swietnym stanie

To bylo auto na 5 latzlosnik.gif, teoretycznie, auto ktore mialo 3 lata/100 k km gwarancji od zderzaka do zderzaka - i kosztowalo 1/2 Toyota. Co ciekawe dolej te 3 letnie auta jezdzadrive.gif

Napisano

Przod wyglada jak po wypadku hehe.gif

Jeszcze sie Koreanczycy musza nauczyc designu.

Napisano

> A wiec jest Ladies & Gents - oficialny debiut na 2012 Chicago Auto Show juz za pare tygodni,

> A jak sie popatrzy na posty z AK z konca lat 90tych to "syf", obraza jedynej sluszenje D

> motoryzacji[..] - 15 lat pozniej patrzac na to gdzie stoi Hyndai - kto dzis kogo - EU moto,

Hondą zalatuje hmm.gif

Napisano

> Jeszcze sie Koreanczycy musza nauczyc designu.

Koreańczycy? hehe.gif

przecież i w H, i w Kia chefdesignerami są Niemcy zlosnik.gif

Napisano

W EU IMO nie bedzie. To jest elantra coupe? W EU bedzie i30 3D.

Swoja droga bardzo ladne auto.

Napisano

> To kia forte coup w wersji ze znaczkiem h?

Skoro Elantra jest odpowiednikiem forte to na to wychodzi. Ciekaw jestem nowej forte.

Napisano

Bardzo mi się to podoba, z jakimś ciekawym silniczkiem żeby był, czyli czymś większym niż 1,6 CVVT, bo to w i30 średnio jedzie i będzie fajnie zlosnik.gifok.gif

Czy ja wiem, sąsiedzi u mnie na wsi mają jeszcze Excela włąśnie, z początku produkcji jakoś, bo rejestracja z pierwszej połowy lat 90-tych, rudej nie widać, awarii malutko, żadnych poważnych, tylko pierdółki, a pojazd cały czas jeździ waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo mi się to podoba, z jakimś ciekawym silniczkiem żeby był, czyli czymś większym niż 1,6 CVVT,

> bo to w i30 średnio jedzie i będzie fajnie

niewiem.gif

> Czy ja wiem, sąsiedzi u mnie na wsi mają jeszcze Excela włąśnie, z początku produkcji jakoś, bo

> rejestracja z pierwszej połowy lat 90-tych, rudej nie widać, awarii malutko, żadnych

> poważnych, tylko pierdółki, a pojazd cały czas jeździ

co ciekawe wiekszosc ludzi, tych ktorzy maja jeden egzemplarz od nowosci to mowihmm.gif. Tak, jak mowie, wzail $250 za auto - az nie wierzylemlizak.gif. Malolaty kupily (16 lat i 9 miesiecy) na pierwsze auto001.gif, a jakie ucieszone bylyzlosnik.gif[...]. Jak go nie rozwala to jeszcze IMVHO pare ladnych lat pojezdzihmm.gif

Napisano
  • Autor

> W EU IMO nie bedzie. To jest elantra coupe?

ano, Elantra Koupzlosnik.gif

W EU bedzie i30 3D.

> Swoja droga bardzo ladne auto.

Oficjalnie wiadomo, ze ma byc wersja 3dhmm.gif?

BTW jak z obecnym - chyba 3 d nie maniewiem.gif?

Napisano

> Nie podobne - to jest Elantra Coupe

To chyba jeden z niewielu przypadków gdzie 4d jest ładniejsze od 2d spineyes.gif

W sumie nie wygląda jakoś tragicznie, ale jest zdecydowanie za wysokie, przez co sylwetka zamiast być smukła zrobiła się jakaś taka bulwiasta hmm.gif

Napisano

> IMO wyglada jak kupa

A ja wcale tak nie uważam i wcale nie dlatego że jeżdżę czymś podobnym od pół roku

285677405-100_8139.JPG

Stary slogan mówi, że o gustach się nie dyskutuje, bo wtedy ktoś mógłby np. powiedzieć, że jak kupa - to wygląda auto z logo z zieloną kurą.

post-8372-1435251522329_thumb.jpg

Napisano

> co ciekawe wiekszosc ludzi, tych ktorzy maja jeden egzemplarz od nowosci to mowi. Tak, jak mowie,

> wzail $250 za auto - az nie wierzylem. Malolaty kupily (16 lat i 9 miesiecy) na pierwsze auto,

> a jakie ucieszone byly[...]. Jak go nie rozwala to jeszcze IMVHO pare ladnych lat pojezdzi

Ależ się machnąłem, nie Excel, a Pony z początku 90s, piękny błękitny kolor zlosnik.gifok.gif

Napisano

> ano, Elantra Koup

> W EU bedzie i30 3D.

> Oficjalnie wiadomo, ze ma byc wersja 3d?

> BTW jak z obecnym - chyba 3 d nie ma?

Tak oficjalnie potwierdzili bedzie ceed i i30 3D.

Napisano

brzydactwo.

I ma zagięcie na lewym tylnym błotniku. Chyba ktoś podczas transportu uszkodził. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Ależ się machnąłem, nie Excel, a Pony z początku 90s, piękny błękitny kolor

Excel = Pony zlosnik.gif

Napisano

> Bardzo podobne do obecnego Hyundai Elantry ...

Niesamowite ze wersja 2D tego samego modelu jest bardzo podobna do 4D hehe.gif

Napisano

Dzis jechalem za Elantrą sedan i tak wlasnie myslalem ze bardzo mi sie podoba ok.gif

Wchodze na forum a tutaj jaki watek... i wersja coupe tez mi sie bardzo podoba ok.gif

To jest to cool.gifclaps.gif

Napisano

> Excel = Pony

To wyjaśnia, czemu te dwie nazwy mi pasowały rotfl.gif

Ale ten mojego sunsiada jest z tych starszych, bardziej kanciastych, niż ten zaprezentowany w wątku wink.gif

BTW. Czy już wiadomo jakie silniki i skrzynie tam umieszczą? hmm.gif

Napisano
  • Autor

[...]jest z tych starszych, bardziej kanciastych, niż ten zaprezentowany w wątku

chipsy.gif

Hyundai-Excel-X2-Manual-Sedan-1993-005.jpg

> BTW. Czy już wiadomo jakie silniki i skrzynie tam umieszczą?

Nieniewiem.gif. IMVHO to auto trafi do EU, bo jest globalizacjalizak.gif. U mnie raczej bedzie to 2.0l bo z takim i30 przychodzi.

Napisano
  • Autor

> To kia forte coup w wersji ze znaczkiem h?

Na to wyglada. Chyba w EU nie ma Koupniewiem.gif. IMVHO ten bedzie globalna masowkahmm.gif, tylko czy Veloster-a nie pozrehmm.gifidea.gif

Napisano

Normalnie. Wnetrza sa nadal bardzo koreanskie a wiec co najmniej krok za europejska konkurencja (jak nie 2 kroki). Powiedzialbym, ze jest to amerykanski poziom wykonczenia smile.gif

Nie spieszylbym sie tak z tym. Wystarczy popatrzec na utrate wartosci - Korea jest tu nadal baaardzo slaba w porownaniu z EU.

Napisano

> Trzeba bylo trzymac. Kiedys bedzie vintage

To było ponad 20 lat temu smile.gif Trochę sie to psuło, ale w porownaniu z obowiązującymi wtedy na polskich drogach Polonezami był to bardzo fajny samochód.

Napisano

> Na to wyglada. Chyba w EU nie ma Koup. IMVHO ten bedzie globalna masowka, tylko czy Veloster-a nie

> pozre

Chyba trochę inny segment kupujących - veloster jest dla bogatszych z dzieckiem, to jest dla nastolatek.

Napisano
  • Autor

> Normalnie. Wnetrza sa nadal bardzo koreanskie a wiec co najmniej krok za europejska konkurencja

> (jak nie 2 kroki).

szczerzehmm.gif? IMVHO uwazam, ze np Korea jest lepiej wykonczona niz moja BMWhmm.gif. Przynajmniej nic nie trzeszczy po 30k kmpad.gif. Jesli chodzi o Q plastikowhmm.gif - kwestia dyskusujna IMVHO. 50-50 - zalezy co porownujemy. Np - tych ktorych nie widac to BMW IMVHO uzywa z jakiegos zdechlego smietnika - gdzie oprocz konkurencji Oscar-a jest conajmniej 10 smietnikowych kotowlizak.gif.

Oscar+Loves+Trash.png

Powiedzialbym, ze jest to amerykanski poziom wykonczenia

> Nie spieszylbym sie tak z tym. Wystarczy popatrzec na utrate wartosci - Korea jest tu nadal

> baaardzo slaba w porownaniu z EU.

tez nie,hmm.gif - wiadomo, ze beda roznice w sprzedazy w EU ale wezmy Hyundai i45 vs Passat:

Model 2010

Private Price Guide $21,100 - $23,600

* Trade In Price Guide $16,900 - $19,400

* Average Km 30,000 - 50,000

* Price When New $29,590*

Czyli z ok $30k zlecial na ok $20k jesli wyciagniemy przyblizona srednia z trade in vs sprzedaz prywatna. 66% wartosci zostalo.

teraz Passathmm.gif

Valuation Prices

* Private Price Guide $28,100 - $31,000

* Trade In Price Guide $23,300 - $26,200

* Average Km 30,000 - 50,000

* Price When New $38,990*

Cena zakupu +$10 k w goreno.gif. Utratahmm.gif tez ok 33% z ok $40k na powiedzmy $27k. Roznica IMVHO zadna.

Ciekawe jak to ma sie w EUniewiem.gif?

Napisano
  • Autor

[...] to jest dla

> nastolatek.

W EU bedzie to Coupe o zacieciu sportowymlizak.gif, cena inna , klient innyhmm.gif

Napisano

> [...] to jest dla

> W EU bedzie to Coupe o zacieciu sportowym, cena inna , klient inny

Myśle ze nie beda go sprzedawali w EU - na parkingu drzwi nie otworzysz.

Napisano

> Ciekawe jak to ma sie w EU?

No "nieco" inaczej smile.gif Jednak w US czy OZ nie patrza na ta Koree az tak krytycznie. Tutaj patrza...

Napisano
  • Autor

> No "nieco" inaczej Jednak w US czy OZ nie patrza na ta Koree az tak krytycznie. Tutaj patrza...

Popatrz - z moich lat w Tripoli - duzo Hyundai jezdzilo, niewiem.gif czy teraz, ale podejrzewaz ze dalej + Toyota kroluje.

Wiem IMVHO kwestia marketingu (i snobizmu marki)lizak.gif.

Napisano
  • Autor

> Myśle ze nie beda go sprzedawali w EU - na parkingu drzwi nie otworzysz.

Zobaczymyhmm.gif. Sadzielm, ze np Kia Optima do EU nie trafi z 2.4l silnikiem a tu prosze. IMVHO globalizacja i np polityka "One Ford" robi sie juz w kazdej drive.gif korporacji.

Popatrz, kto by pomyslal jeszcze 15 lat temu ze BMW bedzie np na export Made in USAzlosnik.gif, albo jeszcze lepiej Hynudai - Made in USApanic.gif.

Z innej strony - modelowo - Taurus/Mondeo - ta sama platformalizak.gif, Focus - na calym swieciepanic.gif - ja sie pytam co sie ze straym dobrym Ford Laserwink.gifhahaha.gif stalo?

Napisano

> Popatrz - z moich lat w Tripoli - duzo Hyundai jezdzilo, czy teraz, ale podejrzewaz ze dalej +

> Toyota kroluje.

Nie, absolutnie nie. Ludzie sie przekonuja powoli - duzo Korei jezdzi, co prawda wiecej Kia niz Hyundai ale zawsze. Tylko, ze to raczej wiekszosc ludzie co kupili i beda tym jezdzic dluuugo...wiec utrata wartosci po 3 latach im niestraszna.

> Wiem IMVHO kwestia marketingu (i snobizmu marki).

Raczej snobizmu ludzi grinser006.gif

Napisano

> A wiec jest Ladies & Gents - Elantra Coupe -

Mam Hyundai, znajomi mają Hyundai, lubię Hyundai ...ale ten mi się nie podoba zlosnik.gif

Wygląda tak jak powinien wyglądać następca Civic Coupe poprzedniej generacji wink.gif

Napisano

> A wiec jest Ladies & Gents - Elantra Coupe - - oficialny debiut na 2012 Chicago Auto Show juz

> za pare tygodni, zrobione wg juz chyba tradycyjnego jezyka Hyundai - Fluidic Sculpture.

Fatalny design.

Ponadto uwazam, przednionapedowe Coupe powinny zniknac. zlosnik.gif

Napisano

> Fatalny design.

> Ponadto uwazam, przednionapedowe Coupe powinny zniknac.

Zdecydowanie ladniejszy od Fabii :D

Napisano

> Zdecydowanie ladniejszy od Fabii :D

Z moich wszystkich aut tylko Scirocco bylo kupione ku uciesze oka.

Lanos, Fabia a teraz Civic byly po prostu dobrym biznesem.

CC to pierwsze auto, wiec trudno mowic o swiadomosci,

106 troche wtopa ale 318 jest zajebiste.

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Coś czuję że VAG w kilku swoich markach będzie musiał zmienić politykę rynkową.

Bardzo mi się widzi nowa elantra, optima czy sportage koncernu hyundai.

Napisano

> Coś czuję że VAG w kilku swoich markach będzie musiał zmienić politykę rynkową.

sam już to dostrzegł zlosnik.gif - że przypomnę zlosnik.gif

> Bardzo mi się widzi nowa elantra, optima czy sportage koncernu hyundai.

Coupe, I40, ix35 a nadchodza nastepne ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.