Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto dla mamusi - do 10kzł :)

Featured Replies

Napisano

Moja mama została nie tak dawno babcią i w wieku już nie najmłodszym zrobiła właśnie PJ żeby wozić wnuczkę (zdała 2 dni temu za 1 razem!!!).

W związku z tym szuka pierwszego auta do jazdy głównie po mieście - plus w wakacje może dalsza trasa po PL - za umiarkowaną cenę aby się nauczyć jeździć bez stresu o zniszczenie wozu..

Auto ma być nie za małe - preferowany hatchback o słusznych gabarytach. Ma to być jednak oszczędna benzyna, nie musi być mocna.

Co sądzicie o takim autku:

http://otomoto.pl/mazda-323f-okazja-klima-w-idealnym-stani-C22101903.html

totalnie nie mam pojęcia o tych autach, warte toto uwagi/ Aha - nie proponujcie mi Astry 2 zlosnik.gif

Napisano

proponuje corolle e11

miałem i nawet niskie osoby mogą super sobie dać rade za kierownicą bo i kierownica regulowana i w standardzie siedzenie takze regulowane... autko bezawaryjne, mało pali, polecam smile.gif

BO ROZUMIEM że yaris za mały?? cfaniaczek.gif

Napisano

Odnośnie tej mazdy (mam ten sam model BJ):

- dość sztywne, mało komfortowe zawieszenie, ale dobrze się prowadzi w trasie.

- silnik 1.3 - w opinii innych jest za słaby na tę budę, ja mam 1.5 i czuje, że trochę jeszcze brakuje.

- w pewnych miejscach jest, bądź będzie korozja (dół drzwi, nadkola)

- części ogólnie są dostępne (na zamówienie), jest ich mniej niż do innych modeli i nieznacznie droższe jeśli chodzi o zamienniki

- trwałość i bezawaryjność jak dla mnie bdb, w zeszłym roku zrobiłem trasę do Chorwacji 3500km, bez większych przygotowań (auto z '98, 250kkm licznikowe)

- wszystkie egzemplarze są lub były z importu (wtedy nie sprzedawali w Polsce)

- kiepsko wygłuszone

- ciężko spotkać auto bez klimy, elektrycznie ster. szyb czy ABS

- sporo przestrzeni wewnątrz kosztem bagażnika (płyta podłogowa od większej 626)

Napisano
  • Autor

> Odnośnie tej mazdy (mam ten sam model BJ):

> - dość sztywne, mało komfortowe zawieszenie, ale dobrze się prowadzi w trasie.

> - silnik 1.3 - w opinii innych jest za słaby na tę budę, ja mam 1.5 i czuje, że trochę jeszcze

> brakuje.

> - w pewnych miejscach jest, bądź będzie korozja (dół drzwi, nadkola)

> - części ogólnie są dostępne (na zamówienie), jest ich mniej niż do innych modeli i nieznacznie

> droższe jeśli chodzi o zamienniki

> - trwałość i bezawaryjność jak dla mnie bdb, w zeszłym roku zrobiłem trasę do Chorwacji 3500km, bez

> większych przygotowań (auto z '98, 250kkm licznikowe)

> - wszystkie egzemplarze są lub były z importu (wtedy nie sprzedawali w Polsce)

> - kiepsko wygłuszone

> - ciężko spotkać auto bez klimy, elektrycznie ster. szyb czy ABS

> - sporo przestrzeni wewnątrz kosztem bagażnika (płyta podłogowa od większej 626)

dzięki za rzeczową wypowiedź, o tym że lubią gnić to słyszałem ale na 2-3 lata wystarczy smile.gif

jutro jadę oglądać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> proponuje corolle e11

> miałem i nawet niskie osoby mogą super sobie dać rade za kierownicą bo i kierownica regulowana i w

> standardzie siedzenie takze regulowane... autko bezawaryjne, mało pali, polecam

> BO ROZUMIEM że yaris za mały??

yaris mały, a jaki silnik do tej Corolli?

szczerze mówiąc siostra ma Corollę E12 2.0D 90KM i trochę problemów z tym autem było hmm.gif

Napisano

4e-fe w corolli pojemność 1332cm3, małe spalania i dość dobre osiągi, silnik bezkolizyjny z tego co wiem, od 2000 były montowane vvti 14. na łańcuchu rozrządu.

Napisano

> yaris mały, a jaki silnik do tej Corolli?

> szczerze mówiąc siostra ma Corollę E12 2.0D 90KM i trochę problemów z tym autem było

e12 to już węgierka... e11 to ostatnia prawdziwa japońska wersja claps.gif

Napisano

> Moja mama została nie tak dawno babcią i w wieku już nie najmłodszym zrobiła właśnie PJ żeby wozić

> wnuczkę (zdała 2 dni temu za 1 razem!!!).

> W związku z tym szuka pierwszego auta do jazdy głównie po mieście - plus w wakacje może dalsza

> trasa po PL - za umiarkowaną cenę aby się nauczyć jeździć bez stresu o zniszczenie wozu..

> Auto ma być nie za małe - preferowany hatchback o słusznych gabarytach. Ma to być jednak oszczędna

> benzyna, nie musi być mocna.

> Co sądzicie o takim autku:

> http://otomoto.pl/mazda-323f-okazja-klima-w-idealnym-stani-C22101903.html

> totalnie nie mam pojęcia o tych autach, warte toto uwagi/ Aha - nie proponujcie mi Astry 2

Moze jakies BMW 7? grinser006.gif

Napisano

> gdyby to ode mnie zależało

> 740i z automatem i LPG

> http://allegro.pl/bmw-e32-740-il-i2047374163.html

Automat jak najbardziej, ale rozmiar tego auta do miasta do lekkie nieporozumienie....

P.S.

Jeżdżę teraz trafikiem i często muszę się napocić, żeby zaparkować na mieście, nie korzystając z prywatnych parkingów

Napisano
  • Autor

> Automat jak najbardziej, ale rozmiar tego auta do miasta do lekkie nieporozumienie....

> P.S.

> Jeżdżę teraz trafikiem i często muszę się napocić, żeby zaparkować na mieście, nie korzystając z

> prywatnych parkingów

oj tam, przecież żartuję, mama obtłukłaby to w 2dni zapewne zlosnik.gif

ja tam zawsze znajdę jakąś dziurę, czy to E32 czy innym autem - te parę cm różnicy nie robi mi specjalnej różnicy zlosnik.gif

bardziej od wymiarów liczy się zwrotność a ta jest akurat bardzo dobra ok.gif

dostawczak to jednak inny kaliber wink.gif

Napisano

w tej cenie subaru justy, mamusia zapewne doceni napęd na 4 koła, 1.3 80 KM daje radę, a części nie zjedzą podczas eksploatacji (technicznie to suzuki swift/ignis)

Napisano
  • Autor

> w tej cenie subaru justy, mamusia zapewne doceni napęd na 4 koła, 1.3 80 KM daje radę, a części nie

> zjedzą podczas eksploatacji (technicznie to suzuki swift/ignis)

za małe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dla Twojej mamy?! No to może takie coś:

> http://allegro.pl/piekna-zastava-1100p-idealna-rarytas-prl-i2058673632.html

> Nawet kolor by sie zgadzał

fajna food.gif

dziadek miał identyko tylko z pomarańczowymi pluszowymi siedzeniami - do dziś pamietam wycieczki na wieś i stanie między przednimi fotelami zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ładna. Ale osobiście musiałbym bardzo nie kochać mamy żeby jej coś takiego kupić

patrz a ja mojej serce.gif kupiłem E12 - taki ze mnie straszny gość zlosnik.gif

Napisano

> patrz a ja mojej kupiłem E12 - taki ze mnie straszny gość

Myślisz że to podobne samochody? No cóż - miałem o BMW lepsze zdanie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Myślisz że to podobne samochody? No cóż - miałem o BMW lepsze zdanie

możesz masz zbyt złe zdanie o Zastawie, która specjalnie nie odbiega komfortem/dynamiką jazdy od takiej Pandy np. oczywiście IMO zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A może jakąś cytryne

mam identyczną w pracy, 1.4HDI - w sumie nie jest tak źle (wtryski poszły przy 90kkm ale poza tym ujdzie) - tyle ten środek jest strasznie posklecany... w tej maździe to lepiej wygląda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

E36 1.8 TDS ?

co to za silnik? hmm.gif

za 10 można kupić ładnego kompakta zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ładny kompakt to trochę taki oksymoron

chodziło mi o stan zlosnik.gif

niestety nie było E30 tds 270751858-jezyk.gif

Napisano

> możesz masz zbyt złe zdanie o Zastawie, która specjalnie nie odbiega komfortem/dynamiką jazdy od

> takiej Pandy np. oczywiście IMO

Nie mam złego zdania o Zastawie. Tylko kobiecie bym jej nie sprezentował. A skoro już porównujesz do Pandy to myślisz że taka 100 HP będzie gorzej jeździła od tej Zastavy?

Napisano
  • Autor

> Nie mam złego zdania o Zastawie. Tylko kobiecie bym jej nie sprezentował. A skoro już porównujesz

> do Pandy to myślisz że taka 100 HP będzie gorzej jeździła od tej Zastavy?

nie, ale typowym przedstawicielem Pandy jest Panda 1.1 która notabene ma chyba ten sam silnik co Zastava tylko że ma wtrysk zlosnik.gif

Pand 100HP jest na allegro parę sztuk, Pand 1.1 - milionpińcsetstodziewińcset. Pandę 100HP można porównać prędzej do pokrewnego Fiata 128p Sport L zlosnik.gif

kupie-fiata-128-sport-coupe-lub-3p-4TQzMjQxMj_o.jpg

Napisano
  • Autor

> Trochę OT - 20 letni zabytek, przebieg oczywiście 165 kkm ...

hehe, nawet na to nie patrzyłem szczerze mówiąc.. znając ten model przy tak wyglądającym wnetrzu może być nawet 300-400kkm zlosnik.gif

Napisano

> chodziło mi o stan

> niestety nie było E30 tds

TDS nie, ale miesiąc temu gość ze wsi moich teściów sprzedał przepiękną ciemnobrązową E30 324 turbo diesel touring, za całe 4800 PLN.

Napisano

> nie, ale typowym przedstawicielem Pandy jest Panda 1.1 która notabene ma chyba ten sam silnik co

> Zastava tylko że ma wtrysk

> Pand 100HP jest na allegro parę sztuk, Pand 1.1 - milionpińcsetstodziewińcset. Pandę 100HP można

> porównać prędzej do pokrewnego Fiata 128p Sport L

Panie gdzie silnik SOHC z Zastavy do FIRE 1,1 z Pandy. To 2 zupełnie różne konstrukcje ok.gif

Napisano
  • Autor

> Panie gdzie silnik SOHC z Zastavy do FIRE 1,1 z Pandy. To 2 zupełnie różne konstrukcje

jesteś pewien? hmm.gif

a jak mają sie te silniki do 1.4 z Uno?

Napisano

> jesteś pewien?

> a jak mają sie te silniki do 1.4 z Uno?

Jestem pewien smile.gif

1,4 z Uno to ta sama rodzina silników co ten z Zastavy. .

Napisano
  • Autor

> Jestem pewien

> 1,4 z Uno to ta sama rodzina silników co ten z Zastavy. .

a no tak, teraz patrzę i rzeczywiście - porypało mi sie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

dziękuję za odzew, zaryzykowałem 323f z 2000r z silnikiem 1.5 88KM, klimą, 4 poduszkami, elektryką i kontrolą trakcji smile.gif

mama na razie zadowolona :D

Napisano

> dziękuję za odzew, zaryzykowałem 323f z 2000r z silnikiem 1.5 88KM, klimą, 4 poduszkami, elektryką

> i kontrolą trakcji

> mama na razie zadowolona :D

dolej jej czasem oleju ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> dolej jej czasem oleju

sprawdzaj olej, bo moja madzia z tym samym silnikiem z 97r zjada 1l na tyś smile.gif

Można powiedzieć, że wada fabryczna tych silników, przynajmniej w modelach 94-98, nie wiem czy potem coś poprawili.

Napisano

> sprawdzaj olej, bo moja madzia z tym samym silnikiem z 97r zjada 1l na tyś

> Można powiedzieć, że wada fabryczna tych silników, przynajmniej w modelach 94-98, nie wiem czy

> potem coś poprawili.

Twój silnik to prawdopodobnie Z5 i w tym faktycznie połyka olej

PO '98 silniki są już oznaczone jako ZL i pozbawione tej uciążliwości, no chyba że trup zlosnik.gif

Napisano

> Twój silnik to prawdopodobnie Z5 i w tym faktycznie połyka olej

> PO '98 silniki są już oznaczone jako ZL i pozbawione tej uciążliwości, no chyba że trup

Zgadza się Z5

Napisano

Zamiast dolewać mu oblicz ile Ci wyjdzie kasy na rok to nowy silnik wpakujesz hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.