Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zrobić ? Za wysoko.

Featured Replies

Napisano

Mam taki problemik. Posiadam zestaw pospring 70/50 i coś mi za wysoko auto stoi mad.gif. Są jakieś sposoby na posadzenie jeszcze trochę auta bez kupowania sprężyn na zamówienie?

Tak to teraz wygląda na 70/50:

91772103547804232748_thumb.jpg

Napisano

Możesz obciąć po zwoju

Napisano

> Możesz obciąć po zwoju

Ale tylko tył grinser006.gif odboje ma wyjęte ?

Napisano
  • Autor

Odboje wycięte, została jedna kulka z całego bałwanka. Właśnie chodzi głównie o przód bo tył to wiem, że można ciachnąć.

Napisano

Ściskanie u kowala

Napisano

> Mam taki problemik. Posiadam zestaw pospring 70/50 i coś mi za wysoko auto stoi . Są jakieś sposoby

> na posadzenie jeszcze trochę auta bez kupowania sprężyn na zamówienie?

> Tak to teraz wygląda na 70/50:

Niech ktoś zrobi zdjęcie jak siedzisz w środku zlosnik.gif

Napisano

> To wtedy gleba tylko z jednej strony :D A co z drugą ?

Musisz z dziewczyną jeździć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> To wtedy gleba tylko z jednej strony :D A co z drugą ?

a jakie masz opony ?? jakiej firmy masz te sprężyny

Napisano
  • Autor

przód 145/70 tył 155/70 r13. Balony sa bo zimowe ale jak azłożyłem mattigi 7j z oponą 165/55 to była ogromna dziura między błotnikiem a kołem. Sprężyny firmy pospring.

Napisano

> zmien te balony bedzie nizej

Własnie że nie, bo wtedy dopiero bedzie widać szczelinę pomiędzy błotnikiem a oponą.

Napisano

> Własnie że nie, bo wtedy dopiero bedzie widać szczelinę pomiędzy błotnikiem a oponą.

To się zgadza , ale auto siądzie niżej ziemi , ale jemu raczej chodzi o efekt wizualny typu nadkole-opona

Napisano

a tak powaznie to ściskanie springów u P. kowala.

Bądź duciarstwo i skręcenie springów obejmami, ale nie polecam bo nie ustawisz samochodu równo no.gif

Napisano

Springi pospring, a jakie masz amorki?

Napisano

PZM Krosno ma wink.gif

Napisano

> a tak powaznie to ściskanie springów u P. kowala.

tak, ale już przy -70 sprężyna jest luźna, więc przy tym to raczej nie jest dobry pomysł

palacz.gif

> Bądź duciarstwo i skręcenie springów obejmami, ale nie polecam bo nie ustawisz samochodu równo

a nie dlatego, że to niebezpieczne sick.gif

Napisano

> PZM Krosno ma

Coś wysoko stoi jak na taki zestaw...A niech kolega zmierzy ile jest od środka otworu centrującego felgi do rantu błotnika ok.gif

Napisano

Może na odbojach mu się wspiera...

Napisano

> Może na odbojach mu się wspiera...

Pisał, że ciął odbój ok.gif

Napisano

Nie doczytałem... Mój błąd 20.GIF Z tego co z nim rozmawiałem to kupił używki i nie jest sam pewny czy są -70 do końca , trzeba by zmierzyć względem seryjnej sprężyny , seria ma ~32cm

Napisano

> Nie doczytałem... Mój błąd Z tego co z nim rozmawiałem to kupił używki i nie jest sam pewny czy

> są -70 do końca , trzeba by zmierzyć względem seryjnej sprężyny , seria ma ~32cm

po symbolu sprezyny mozna sie dowiedziec jaka to jest

Napisano

> Bądź duciarstwo i skręcenie springów obejmami, ale nie polecam bo nie ustawisz samochodu równo

skręcenie springów obejmami to druciarstwo, a ściskanie u kowala już nie? icon_rolleyes.gif

Napisano

Ściśnięty spring może pęknąć a skręcanie obejmami jest skrajną głupotą i ustawienie samochodu jest najmniejszym problemem.

Napisano

jeszcze jedna taka glupia rada i wylecisz, jakie kowalstwo i jaki beton? opanuj sie kolego. czerwona.gif

Do autora watku: zrob tak jak mówią, zmierz wymiar od osi kola do rantu blotnika, bysmy ocenili czy to na pewno pospringowi wyszlo -70.

Napisano

Chcesz go zabić takimi radami ? panic.gif

Napisano
  • Autor

A więc. Springi kupiłem od użytkownika blueseja z AK więc z jednej strony nie sądze żeby mnie oszukał. Oznaczeń nie przeczytam bo były malowane. Amorki zgadza się PZM. Zastanawiam się nad wywaleniem całkowicie odboju ? A wysokość zmierzę nie ma problemu. Mam zdjęcie tego springa co mam założonego i springa -40.

http://www.iv.pl/images/06389687518403427447.jpg

Napisano

> A więc. Springi kupiłem od użytkownika blueseja z AK więc z jednej strony nie sądze żeby mnie

> oszukał. Oznaczeń nie przeczytam bo były malowane. Amorki zgadza się PZM. Zastanawiam się nad

> wywaleniem całkowicie odboju ? A wysokość zmierzę nie ma problemu. Mam zdjęcie tego springa co

> mam założonego i springa -40.

> http://www.iv.pl/images/06389687518403427447.jpg

kolego te sprazyny byly robione na zamowienie wiec jestem pewien ze maja 70/50 w firmie pospring a po co bym mial cie oszukiwac jest jakis sens tuk.gif

Napisano

>A wysokość zmierzę nie ma problemu. Mam zdjęcie tego springa co

To może być nie miarodajne, FK-40 ,a seria SCS są takie same w fazie spoczynku, a auto inaczej "siada".

Poczekaj, może uklepie się jeszcze wink.gif

Napisano

> A więc. Springi kupiłem od użytkownika blueseja z AK więc z jednej strony nie sądze żeby mnie

> oszukał. Oznaczeń nie przeczytam bo były malowane. Amorki zgadza się PZM. Zastanawiam się nad

> wywaleniem całkowicie odboju ? A wysokość zmierzę nie ma problemu. Mam zdjęcie tego springa co

> http://www.iv.pl/images/06389687518403427447.jpg

kolego popierwsze to pojezdzij troche na tych springach z sie uloza po 2. czego ty sie spodziewasz ze ile ci usiadze jak masz 900 pod maska

zmien silnik i odrazu bedziesz mial 1-1.5 cm nizej

Napisano
  • Autor

> kolego te sprazyny byly robione na zamowienie wiec jestem pewien ze maja 70/50 w firmie

> pospring a po co bym mial cie oszukiwac jest jakis sens

Dlatego też wykluczyłem w sumie tą opcje.

A co do tego, że siądą to chyba nei bo na samochodzie są już prawie rok.

Od środka felgi do rantu błotnika jest 285mm.

Napisano

> Od środka felgi do rantu błotnika jest 285mm.

Mam 900tke, PZM-1 i -70FK, jutro Ci sprawdze ile mi wychodzi mm wink.gif

Najlepiej poślij via priv albo umieść tu foto od którego miejsca do którego mierzyłeś, bo to, że od środka do rantu wiem, ale przy takim mierzeniu to te 5mm zrobi różnice 270751858-jezyk.gif

Po ilu kkm masz tego PZMa?

Napisano
  • Autor

Z tego co mi wiadomo to chwile po regeneracji, a ja zrobiłem na nich 8k km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.