Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy zdjęciowych - Sharan

Featured Replies

Napisano

> Rok temu kupowałem AQUARIUM i pierwsze pytanie do sprzedającego czy zgadza sie na przegląd w ASO.

> Większość odkładała słuchawkę. W końcu trafiłem na sprzedawcę, który poszedł na taki układ.

> ale

> Jak wszystko ok. to ja płacę. Jak wyjdą kwiatki, które zostały zatajone to on płaci.

> Zapłaciłem za przegląd i auto.

> Sprzedający to osoba prywatna.

Zależy czym dla ciebie są owe kwiatki, dla jednego będzie to dziura w podłodze a dla drugiego jakaś pierdołka typu słaby ręczny.

Napisano

> Zależy czym dla ciebie są owe kwiatki, dla jednego będzie to dziura w podłodze a dla drugiego jakaś

> pierdołka typu słaby ręczny.

Dokładnie.

Auto ma nadawać się do jazdy.

Wiadomo, że w używanym zawsze coś może się wysypać.

Napisano

Do mnie ostatnio dzwonil jakis klient i pierwsze pytanie to czy felgi aluminiowe nosza slady uzytkowania icon_eek.gif

Podziekowalem serdecznie i sie rozlaczylem, az takiego cisnienia na sprzedaz auta nie mam

Napisano

> Znam lepiej niż Ci sie wydaje.

> Koryguje sie głównie w Polsce. JAk kupujesz lorę taksówek czy polizingówek z dużym przebiegiem to

> tego na miejscu sie nie zrobi. Wieziesz do Polski. Wiec nie pisz o czymś o czym masz blade

> pojęcie. Znam gostka który pracując w ASO kręci szafy swojej marki dla jednego z komisów na

> Sadybie. Auta przyjeżdza ją z Włoch bez kręcenia. A ten komis oczywiście zgadza sie na

> weryfikację w ASO bo jest tak zrobione że sie nie wyłapie . Moja szwagierka jeździ Renówką

> kręconą przez mojego kumpla który pracuje w ASO tej marki i kręci i spawa zestawy z Francji.

(...)

Co do Włoch i Francji sie zgodze, jak ktos bezposrednio tam kupuje to moga byc duze przebiegi. Ale co innego w Niemczech - tam sa zwozone auta wlasnie z Wloch, Danii, Francji, i innych krajów, przeciez w komisach w Niemczech tylko polowa to auta z Niemiec. Wiesz ilu juz bylo posrednikow zanim auto np. z Włoch stanelo w komisie w Niemczech? Niemcy to jak Litwa - wszystko z calej Europy jest tam zwozone, wiec juz gotowe do sprzedazy - liczniki cofniete, wady ukryte itp. Co innego jak ktos bez posrednikow bierze auta tak jak mowisz prosto z innych krajów - to jasne ze trzeba sobie skrecic licznik i wymienic zderzaki (w przypadku Włoch np. wink.gif )

> Proponuję zakończyć na tym tą przepychankę bo Ty wiesz swoje a ja swoje.

Spoko , konczymy offtopic, pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Masz tą Alfę od nowości?

> Ja szukam i szukam AR159 i ni chu chu nie ma nic poniże 100tyś. Jak jest poniżej 150tyś to jest

> sukces i jest to prawdopodobnie auto z silnikiem benzynowym

Poproś handlarza, to Ci obniży przebieg zlosnik.gif

Napisano

> co to ma do rzeczy ja mam ar 159 z 2006 i ma 71 tyś km,

Może większość swego czasu przestała w serwisie, albo strach nią jeździć, żeby się nie popsuła po drodze zlosnik.gif

Napisano

> Żartujesz?

> A jesteś pewny że nie masz luzów na wahaczu w swoim aucie? Bo ja w swoim nie byłbym pewny

> Ani tego że na 100% równo bierze np hamulec ręczny

Mówię o poważnych problemach, jak np. spawane belki, składany z dwóch itp. a nie o pukającym łączniku stabilizatora czy coś. Przy małych usterkach, zawsze można zejść z ceny.

Napisano

> Poproś handlarza, to Ci obniży przebieg

Ja właśnie chcę kupić nie od handlarza. I takich nie ma zlosnik.gif

Napisano

> Mówię o poważnych problemach, jak np. spawane belki, składany z dwóch itp.

No dobra, ale jak swojego auta nie masz od nowości, tylko kupiłeś je kiedyś od jakiegoś handlarza, to jesteś pewny że on nie jest spawany z dwóch? zlosnik.gif Bo ja bym taki pewny wcale nie był zlosnik.gif

Może i nawet byłbym tego ciekaw, ale nie w przypadku auta które właśnie chcę sprzedać wink.gif A na stacji diagnostycznej, to sprawdzą Ci luzy na wahaczu, a nie spawanie dachu grinser006.gif

Napisano

> Do mnie ostatnio dzwonil jakis klient i pierwsze pytanie to czy felgi aluminiowe nosza slady

> uzytkowania

> Podziekowalem serdecznie i sie rozlaczylem, az takiego cisnienia na sprzedaz auta nie mam

Dlaczego? Przecież wiele osób trzyma alu w piwnicy i wyjmuje je tylko do zdjęcia na otomoto hehe.gif

Napisano

> Myślisz, że jak ktoś jest pewny auta, to się na to nie zgodzi ?

pewnie, ze nie...kupowanie auta uzywanego jest ryzykiem kupujacego i nie dam na siebie tego ryzyka przerzucic...kupiłem kiedys uzywane i opowiem o tym co sie dzialo przez okres gdy ja auto uzytkowalem...a jak ktos chce sobie sprawdzac w warsztatach to nie ma problemu, ale ja za to złotowki nie zaplace grinser006.gif

dla mnie to dziwactwo alien.gif

Napisano

> Przed wizytą w ASO powiedzieć handlarzowi, że jak coś będzie nie tak to on płaci za przegląd.

A jaka jest definicja czegoś nie tak? Chyba żartujesz, że ktoś sie zgodzi na taki warunek.

Napisano

> Znam gostka który pracując w ASO kręci szafy swojej marki dla jednego z komisów na

> Sadybie.

Przy Bernardyńskiej wodzie ?? zlosnik.gif

Napisano

> Stawiam tezę, że tylko Tobie nie przeszkadza.

mnie też nie. Czyli już jest nas dwóch.

Auto ma byc proste, nie zlozone z dwóch. Sprawne. Reszta mi dynda jak kilo kitu. No ale ja się nie modle do mojego auta.

Napisano

> mnie też nie. Czyli już jest nas dwóch.

> Auto ma byc proste, nie zlozone z dwóch. Sprawne. Reszta mi dynda jak kilo kitu. No ale ja się nie

> modle do mojego auta.

Dokladnie ok.gif

Napisano

> mnie też nie. Czyli już jest nas dwóch.

I tak jesteście "promilem". 033102bebe_1_prv.gif

> Auto ma byc proste, nie zlozone z dwóch. Sprawne. Reszta mi dynda jak kilo kitu. No ale ja się nie

> modle do mojego auta.

Ruda wyłażąca po robocie też Ci "dynda"? cfaniaczek.gif

Napisano

> A jaka jest definicja czegoś nie tak? Chyba żartujesz, że ktoś sie zgodzi na taki warunek.

Zgadzają się - oczywiście, ze nie wszyscy, ale Ci którzy nie chcą - to ich strata, ja po prostu nie biorę takiego auta.

Napisano

> W poniedziałek ze szwagrem zamierzamy jechać po Sharana. Z odbytej rozmowy telefonicznej wynika, że

> handlarz godzi się podjechać do dowolnego ASO. Oczywiście zapewnia, że auto bezwypadkowe etc.

> Proszę o ocenę kącikowych ekspertów.

> link dl allegro

Jest poniedziałek, kupił szwagier auto ?

Napisano
  • Autor

Nie miałem czasu dzisiaj z nim jechać bo miałem pilne sprawy do załatwienia. Dzwonie do szwagra około 9.00, że jutro pojedziemy. On na to ok. O 13 dzwoni do mnie zadowolony, że ..... jedzie do domu Sharanem zlosnik.gif Przez telefon powiedział tylko, że tylko drzwi kierowcy były malowane, a wnętrze faktycznie wygląda na dużo więcej przejechanym kilometrów. No ale kupił i póki co jest zadowolony zlosnik.gif

Napisano

> Nie miałem czasu dzisiaj z nim jechać bo miałem pilne sprawy do załatwienia. Dzwonie do szwagra

> około 9.00, że jutro pojedziemy. On na to ok. O 13 dzwoni do mnie zadowolony, że ..... jedzie

> do domu Sharanem Przez telefon powiedział tylko, że tylko drzwi kierowcy były malowane, a

> wnętrze faktycznie wygląda na dużo więcej przejechanym kilometrów. No ale kupił i póki co jest

> zadowolony

I bardzo dobrze, wazne ze zdaje sobie sprawe ze stanu technicznego i wie co kupil ok.gif Dobre podejscie, a nie szukanie igiełek w stogu siana ok.gif Kto inny by objechal pol Polski i obejrzal 20 Sharanów i narzekał że nie ma bezwypadkowych...

Napisano

> Nie miałem czasu dzisiaj z nim jechać bo miałem pilne sprawy do załatwienia. Dzwonie do szwagra

> około 9.00, że jutro pojedziemy. On na to ok. O 13 dzwoni do mnie zadowolony, że ..... jedzie

> do domu Sharanem Przez telefon powiedział tylko, że tylko drzwi kierowcy były malowane, a

> wnętrze faktycznie wygląda na dużo więcej przejechanym kilometrów. No ale kupił i póki co jest

> zadowolony

Oby jeździł bezawaryjnie ok.gif

Napisano

> I bardzo dobrze, wazne ze zdaje sobie sprawe ze stanu technicznego i wie co kupil

Faktycznie, po przejechaniu trasy do domu wie co kupił... hehe.gif

Napisano

> Faktycznie, po przejechaniu trasy do domu wie co kupił...

No chyba go sprawdzal, skoro wie ze drzwi byly malowane...

Napisano

> No chyba go sprawdzal, skoro wie ze drzwi byly malowane...

Może uwierzył na słowo handlarzowi

Napisano

> Faktycznie, po przejechaniu trasy do domu wie co kupił...

Wujek znajomego kupił jakiś czas temu Sharana w kolorze budyniowym grinser006.gif

Entuzjazm opadł gdy zaczęły się problemy ze wszystkim, przy okazji dłubania przy kompie wyszło,

że przebieg miał "8" z przodu hehe.gif

Napisano

> zadowolony

Dobrze wyszło...........przynajmniej w razie czego nie będzie Ci truł, że źle doradziłeś devil.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wujek znajomego kupił jakiś czas temu Sharana w kolorze budyniowym

> Entuzjazm opadł gdy zaczęły się problemy ze wszystkim, przy okazji dłubania przy kompie wyszło,

> że przebieg miał "8" z przodu

Wiesz, trzeba być idiotą żeby wierzyć że budyniem nikt nie jeździł na taxi w Reichu zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, trzeba być idiotą żeby wierzyć że budyniem nikt nie jeździł na taxi w Reichu

Znam takiego co wmowil klientowi ze budyn to kolor na specjalne zamowienie i nie bylo to taxi, po prostu niemcowi sie podobal ten kolor wink.gif przebieg na liczniku 160 tys, cofniete z ponad 700 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.