Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy FIAT upadnie

Featured Replies

Napisano

> To z kim ma UP konkurować

raczej z CC i SC tam ostatnio połacie gołej blachy widziałem grinser006.gif

Napisano

> raczej z CC i SC tam ostatnio połacie gołej blachy widziałem

I tak najwięcej z tortu weźmie ten, który w benzynowym silniku będzie miał średnie spalanie z "3" z przodu na dużych bilbordach i odpowiednio niską ceną.

Liczę na to Topolino, bo Citigo w wersji "zielonej" ma 4,1l/100km, a to nie to samo grinser006.gif

Chyba, że wprowadzą do Up'a jakieś 0,8 TSI to będzie robiło robotę grinser006.gif, albo wersja elektryczna w przystępnej opłacalnej cenie.

Napisano
  • Autor

> dla zainteresowanych

> AutoŚwiat Nr. 11 (862)-12.marca.2012

Oooo ciekawy jestem co oni porównywali ... muszę to przeczytać... wink.gif

Napisano

> Oooo ciekawy jestem co oni porównywali ... muszę to przeczytać...

Jutro AK wykupi cały nakład grinser006.gif

I wieczorem dyskusja do białego rana zlosnik.gif

Dobra czas spać sleeping_2.gif

Napisano

> I tak najwięcej z tortu weźmie ten, który w benzynowym silniku będzie miał średnie spalanie z "3" z

> przodu na dużych bilbordach i odpowiednio niską ceną.

Lekki off T.:

też dałem się na te obietnice złapać - TwinAir 0,9 by FPT ma jak byk w instrukcji spalanie w trybie mieszanym lekko powyżej 3 litrów; ogólnie między 4,5 do 5 z ogonkiem. Żeby nie powodować zagrożenia zdrowia fizycznego i psychicznego, nawet w niewielkiej miejscowości, średnie spalanie oscyluje wokół 6,5 litra smile.gif Albo mam zepsuty samochód, albo tym się nie da inaczej jeździć.

konkludując - cała ta idea downsizingu jest chyba jakimś nieporozumieniem. Jestem ciekaw jak zachowuje się F.Focus z 3-ma cylindrami i 1,0 litrowym silnikiem zlosnik.gif

Napisano

> Lekki off T.:

> też dałem się na te obietnice złapać - TwinAir 0,9 by FPT ma jak byk w instrukcji spalanie w trybie

> mieszanym lekko powyżej 3 litrów; ogólnie między 4,5 do 5 z ogonkiem. Żeby nie powodować

> zagrożenia zdrowia fizycznego i psychicznego, nawet w niewielkiej miejscowości, średnie

> spalanie oscyluje wokół 6,5 litra Albo mam zepsuty samochód, albo tym się nie da inaczej

> jeździć.

> konkludując - cała ta idea downsizingu jest chyba jakimś nieporozumieniem. Jestem ciekaw jak

> zachowuje się F.Focus z 3-ma cylindrami i 1,0 litrowym silnikiem

no popacz. A ja swoim 1.4 z turbinką nie mam problemu, żeby mieścić się w spalaniu katalogowym hmm.gif

Napisano
  • Autor

sick.gif

> spalanie oscyluje wokół 6,5 litra Albo mam zepsuty samochód, albo tym się nie da inaczej

> jeździć.

>

Tak naprawdę w trakcie jazdy z 90 km/h auto potrzebuje tylko z 18 KW ... reszta nie jest potrzebna ... bynajmniej takie wnioski wyciągam na podstawie aut elektrycznych....

A spalanie silnika na biegu jałowym to zaledwie 0,4 - 0,7 litra na godzinę ( ja u siebie mam 0,5 litra w 1,9 MJTD 150 KM ) więc ile tu można zaoszczedzić na mniejszym silniku .... raczej niewiele... confused.gif

Napisano

> no popacz. A ja swoim 1.4 z turbinką nie mam problemu, żeby mieścić się w spalaniu katalogowym

Ale masz 1.4 litra, który (pomijając oprogramowanie) w wersji wolnossącej osiąga przyzwoite 9x KM.

A z 890 cm3 i dwóch cylindrów muszę uciągnąć ponad 1000 kg. W zasadzie operowanie gazem jest w trybie zero-jedynkowym. Aż strach pomyśleć o wolnossącej wersji TwinAir. No chyba że będzie się kręciła do 7000 rpm palacz.gif

Druga opcja - nie potrafię jeździć smile.gif

Napisano

> Ale masz 1.4 litra, który (pomijając oprogramowanie) w wersji wolnossącej osiąga przyzwoite 9x KM.

> A z 890 cm3 i dwóch cylindrów muszę uciągnąć ponad 1000 kg. W zasadzie operowanie gazem jest w

> trybie zero-jedynkowym. Aż strach pomyśleć o wolnossącej wersji TwinAir. No chyba że będzie

> się kręciła do 7000 rpm

> Druga opcja - nie potrafię jeździć

nie będę się spierał, bo nigdy nie jechałem TwinAirem. Może fakt, że moc faktycznie wynika głównie z turbo, a nie z pojemności jak u mnie (120KM z pojemności 1.4 to faktycznie żaden szał, a turbinka sprawia głównie, że nie trzeba kręcić wysoko, żeby jako tako przyspieszać), powoduje większe spalanie.

Napisano

Jeśli dobrze pamiętam to Yarek pisał coś o dziwnym spalaniu tego silnika hmm.gif

Może już po prostu jest za słaby.

U mnie w 1.4 TSI 180KM spalanie katalogowe jest jak najbardziej osiągalne.

A na tempomacie przy 70km/h jest ok. 4,4-4,7l.

Napisano

> Jeśli dobrze pamiętam to Yarek pisał coś o dziwnym spalaniu tego silnika

> Może już po prostu jest za słaby.

> U mnie w 1.4 TSI 180KM spalanie katalogowe jest jak najbardziej osiągalne.

> A na tempomacie przy 70km/h jest ok. 4,4-4,7l.

KLIK zlosnik.gif

Napisano

> KLIK

Dokładnie takie same odczucia mam frown.gif

Dziś korzystając z akcji serwisowej zaprogramowano na nowo body comp. Jest jakby odrobinę lepiej z elastycznością poniżej 2000 rpm. Ale nadal jeździ się ciężko, gdy priorytetem jest utrzymanie spalania w trybie mieszanym poniżej 7 litrów (sic!).

Napisano

Ja do nowej Pandy wziąłbym stare sprawdzone 1,2 69HP. Tego Twin-air to jedynie na swapa do malucha dla zwały :D

Napisano
  • Autor

> Angela Merkel zaprasza Fiata do wznowienia negocjacji w sprawie Opla

Znany chwyt.... smile.gif

Fiat kupuje Opla za pożyczki/akcje itp z Opla po czym nie może ich spłacić - odsetek ( już ma 5 miliardów długu ) i zostaje wchłonięty przez Opla i w ten sposób Niemcy będą mieli i Alfe i Ferari i Fiata którego odsprzedadzą do chin lub Indii .... Po rozparcelowaniu zostanie jeszcze mnóstwo $$$$$$ smile.gif

To samo kilka lat temu zrobił VW z Porsche ... wszyscy się zastanawiali jak to możliwe że Porsche kupiło VW.... a teraz Do koncernu VW należy Porsche smile.gif

Napisano

> tak

> że UP! jest lepszy;]

prawda to, że w UP (5 drzwiowy) tylne szyby są...uchylane? hehe.gif

Napisano

> prawda to, że w UP (5 drzwiowy) tylne szyby są...uchylane?

tak zlosnik.gif

tak samo zreszta jak u konkurencji ( trojaczki czy suzuki alto)

Napisano

Mój fiat UPADŁ we wrześniu pod Kielcami na pole pod domem Mariana hehe.gif czyli to chyba już po temacie grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.