Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kiedy FIAT upadnie

Featured Replies

Napisano

> Dzisiaj najtańsze Bravo można realnie kupić za 39,9 tys. złotych. Jest to wersja w zasadzie "tylko"

> bez klimy i karbonu na desce . Najtańszy wypas kosztuje 46 tys. Kia czy Hyundai musi za tyle

> dać przynajmniej zauważalnie mocniejszy silnik, żebym chociaż spojrzał na ich ofertę, a

> właśnie szukam godnego następcy Lanosa za dziesięć średnich na kolejne 10 lat

wiesz, zależy czego oczekujesz. Jeżeli tylko przewieźć siebie i rodzinę możliwie wygodnie i tanio, to te Koreańczyki będą dobrym wyborem. Jeśli jednak kupujesz samochód też dla siebie i lubisz mieć trochę przyjemności z jazdy, to raczej szukaj gdzie indziej, np. Fiata z T-Jet'em zlosnik.gif

Napisano

> to niech wypuszczą coś pokroju

> Smarta... nawet Seicento nie było by złe... tanie małe wozidełko 3 drzwiowe ... dlaczego nie

> zrobią Pandy 3 drzwiowej?

toppolino juz niedlugo smile.gif

Napisano
  • Autor

> toppolino juz niedlugo

Oby bo słychać o nim już od kilku lat a ciągle nie widać... oslabiony.gif jak będzie miało dobrą cene taka jak Fiat powinien mieć to było by w obecnym kryzysie paliwowym niewątpliwie hiciorem smile.gif

Napisano

> Oby bo słychać o nim już od kilku lat a ciągle nie widać... jak będzie miało dobrą cene taka jak

> Fiat powinien mieć to było by w obecnym kryzysie paliwowym niewątpliwie hiciorem

Średnie spalanie z "3" z przodu i trzeba będzie zapisy robić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Myślę, że obcięcie dwóch drzwi nie sprawi że produkcja auta w cudowny sposób zacznie kosztować

> kilka tysięcy mniej.

Tak jest... zlosnik.gif Nie trzeba wstawiać 2 x zamków, 2x klamek, 2x mechanizmu opuszczania szyb, 2 x zawiasów, mniej blachy na przetłoczenia drzwi i karoserii, mniej lakieru, mniej uszczelek gumowych, śrub, prostsze plastyki ..... Więc tego naprawdę jest za kilka tys zł... i jeśli nawet auto w wersji 3 drzwiowej kosztuje w salonie tyle co w wersji 5 drzwiowej ( swego czasu ford prowadził taka politykę, że niezależnie od wersji tyle samo płaciłeś ) to producent ma większa marże - czytaj więcej na nim zarabia ... zlosnik.gif Miałem okazje jexdzić Wanem Pandy i zastanawiałem się po kiego te drzwi .... tylko przeszkadzały sick.gif

> A na produkcji małych aut pewnie i tak zarabia się znacznie mniej niż na większych.

Dlatego trzeba ich sprzedawać dużo... bardzo dużo i trafiać do wszystkich klientów zlosnik.gif

Napisano

> ale dzisiaj jesli

> nawet chcą produkować małe auta ze względu na kryzys paliwowy to niech wypuszczą coś pokroju

> Smarta... nawet Seicento nie było by złe... tanie małe wozidełko 3 drzwiowe ... dlaczego nie

> zrobią Pandy 3 drzwiowej? jaki to by był problem obciąć drzwi i sprzedać je o kilka tyś zł

> taniej...

Nie ma popytu na auta 3 drzwiowe.

Nawet Audi A1 jest juz oferowane w wersji 5 drzwiowej.

Syf policja.. ale decyduje klient a producent sie dostosowuje.

Jezdzilem dzis nowa Panda. Jego zaleta sa na prawde tylne drzwi.

Wsiadlem, zmiescilem sie. A za kierownica czulem sie jak na taborecie w barze..

Napisano

> Zapewne nie. Zresztą nie chce mi się wierzyć, że ktoś kto rozważa zakup klasy C, 3er czy A4 pójdzie

> do salonu Fiata.

Pomału, mówimy o samochodzie klasy średniej - zwykłym, a nie premium.

Do premium to trzeba mieć MARKĘ.

Napisano

> Wsiadlem, zmiescilem sie. A za kierownica czulem sie jak na taborecie w barze..

czyli norma, jak na Pandę. A prawa noga się mieści? zlosnik.gif

Napisano

> A prawa noga się mieści?

O, teraz mi przypomniałeś.

Bardzo pozytywnie byłem zaskoczony po dniu spędzonym z Pandą, tylko ta prawa noga i konsola facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> toppolino juz niedlugo

To dopiero się zacznie wojna Toppolino vs. Up!/pochodne. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> czyli norma, jak na Pandę. A prawa noga się mieści?

W nowej nie ma już tego problemu.

Napisano

> toppolino juz niedlugo

masz jakieś potwierdzone informacje ?

Napisano

> czyli norma, jak na Pandę. A prawa noga się mieści?

Podczas bardzo spokojnej i krotkiej jazdy nic nie przeszkadzalo.

Ale mimo wszystko to auto nie jest dla kierowcy tylko dla pasazerow.

Napisano

> Oby bo słychać o nim już od kilku lat a ciągle nie widać... jak będzie miało dobrą cene taka jak

> Fiat powinien mieć to było by w obecnym kryzysie paliwowym niewątpliwie hiciorem

co znaczy "dobrą cene taka jak Fiat powinien mieć" ?

Napisano
  • Autor

> co znaczy "dobrą cene taka jak Fiat powinien mieć" ?

Za toppolino myślę że 26-7 tyś zł max...

Napisano

> Za toppolino myślę że 26-7 tyś zł max...

Czyli dobrej ceny miał nie będzie. zlosnik.gif

Napisano

> masz jakieś potwierdzone informacje ?

tylko przecieki z tych grinser006.gif

Napisano

za tyle to panda jest smile.gif ( z wyprzedazy )

Napisano

> Pomału, mówimy o samochodzie klasy średniej - zwykłym, a nie premium.

> Do premium to trzeba mieć MARKĘ.

Dokładnie o tym mówię. W klasie premium Fiat niczego nie zwojuje. Pod własna nazwą na pewno nie. jako Alfa/Lancia też może być ciężko - chociaż w mojej opinii tym autom obecnie zbyt dużo brakuje do premium.

"Zwykły" segment D to też nie rewir Fiata bo czym i czym?

Croma vs Passat/Mondeo/Accord/6?

Mimo sympatii dla turyńskiej marki to jakoś nie widzę ich jako zwycięzców wychodzących z takiego starcia wink.gif

Napisano

> "Zwykły" segment D to też nie rewir Fiata bo czym i czym?

> Croma vs Passat/Mondeo/Accord/6?

To też ciekawe, bo przecież croma to vectra czy saab. To było w sumie to samo auto. I w sumie miał czym konkurować, bo sprzedawał te same samochody.

Napisano

A dlaczego nie 35-37 jak za upa?

Napisano

A jakiś link jak ma wyglądać to nowe topolina

Napisano

> A jakiś link jak ma wyglądać to nowe topolina

A to zależy komu wierzyć grinser006.gif

fiat-topolino.jpg

Topolino5p_rear.jpg

Fiat-Topolino.jpg

290807_topolino_big.jpg

topolino.jpg

Jak będzie miał średnie spalanie z "3" z przodu to 1szt. można przygarnąć cool.gif

Napisano

> A to zależy komu wierzyć

> Jak będzie miał średnie spalanie z "3" z przodu to 1szt. można przygarnąć

wszystko VT skromny.gif

Napisano

> No właśnie co robi konkurencja z autami pokroju up? Up jest konkurencją dla trojaczków z Kolina a

> nie dla pandy. Goła blacha w środku jak w starym cinquecento jest teraz przełomem we

> wzornictwie? Zamiast tylnej klapy wielka szyba? Czytam zachwyty nad tym samochodem i mam

> wrażenie, że chyba nikt go nie widział.

Można jeszcze dodać, że 5drzwiowa wersja Up-a ma w tylnych drzwiach tylko uchylane szyby, a w wersji z elektrycznymi szybami kierowca nie ma możliwości operownia wszystkimi z nich tylko ma jeden przycisk do sterowania swoja szybą.

Napisano

> A to zależy komu wierzyć

> Jak będzie miał średnie spalanie z "3" z przodu to 1szt. można przygarnąć

Na a ciekawe czy będzie nowe UNO

Napisano

> Ciekawe dlaczego

co cie tak śmieszy niewiem.gif ok ok.gif wszystkie przedstawione przez ciebie są prawdziwe skromny.gif

Napisano
  • Autor

> A dlaczego nie 35-37 jak za upa?

No bo to nie VW zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif jak sami tu piszecie frown.gif i o ile za Mini można dać $$$$$ bo jest kultowe.... za 500 $$ bo niby jest kultowe to taka szara mysz juz nie bardzo... i jeśli Fiat ma na nim zarobić to musiał by kosztować tyle wink.gif inaczej Up i jemu podobne Toyoty go pobiją w sprzedaży sick.gif

Napisano

> co cie tak śmieszy ok wszystkie przedstawione przez ciebie są prawdziwe

Napisałeś oczywistą oczywistość waytogo.gif

Są jakieś "szpiegowskie" ale niewiele na razie wnoszą, bo np. tył jest z Pandy II gen. doklejony itd.

Chyba, że ktoś coś znalazł ciekawego to niech wrzuci.

Napisano

> Napisałeś oczywistą oczywistość

> Są jakieś "szpiegowskie" ale niewiele na razie wnoszą, bo np. tył jest z Pandy II gen. doklejony

> itd.

> Chyba, że ktoś coś znalazł ciekawego to niech wrzuci.

no to jeszcze raz specjalni dla ciebie ok.gif - link

Napisano

> No bo to nie VW jak sami tu piszecie i o ile za Mini można dać $$$$$ bo jest kultowe.... za

> 500 $$ bo niby jest kultowe to taka szara mysz juz nie bardzo... i jeśli Fiat ma na nim

> zarobić to musiał by kosztować tyle inaczej Up i jemu podobne Toyoty go pobiją w sprzedaży

Nie wiem dlaczego topolino musi byc tansze od upa. Up jest słaby. Juz spark jest od niego lepszy

500 nie sprzedaje sie w podst kompletacjach tylko takich po 60-70k ... A i sa tacy co maja bmw i nie kupuja mini tylko 500. I nie zgodze Sie ze nie jest to kultowy samochod

Napisano

> dla zainteresowanych

> Nr. 11 (862)-12.marca.2012

to jeszcze tytul pisma byc podal wink.gif

Napisano

> dla zainteresowanych

> Nr. 11 (862)-12.marca.2012

Nr 11 ale czego? AŚ? I co tam napisali? :-)

Napisano

> Nr 11 ale czego? AŚ? I co tam napisali? :-)

napiszĄ ...

Napisano

> Gdyby była dobrym autem to by była doceniona - rynek się sam reguluje i dobre auta łyka

Dlaczego Leon tak słabo się sprzedaje. Toz to niemiecki cud w hiszpańskim wydaniu, a sprzedaż gorsza od takiego gofna jak Bravo icon_eek.gif

Napisano

> Dlaczego Leon tak słabo się sprzedaje. Toz to niemiecki cud w hiszpańskim wydaniu, a sprzedaż

> gorsza od takiego gofna jak Bravo

Bo ma deskę rozdzielczą plastikową i trąci już cały myszką zlosnik.gif

A ceny rok temu były bdb na niego.

W wersji FR 2.0 TDI 170KM z DSG kosztował ok. 80kzł gdzie Golf i Octavia z tym silnikiem powyżej 100kzł wychodziły idea.gif

Napisano

> Bo ma deskę rozdzielczą plastikową i trąci już cały myszką

> A ceny rok temu były bdb na niego.

> W wersji FR 2.0 TDI 170KM z DSG kosztował ok. 80kzł gdzie Golf i Octavia z tym silnikiem powyżej

> 100kzł wychodziły

Ale z rabatem ta cena? zlosnik.gif bo NB sport tjet + kilka dodatków w 2008 był do wyzwania za ok 64000 zl zlosnik.gif

Napisano

> Dlaczego Leon tak słabo się sprzedaje. Toz to niemiecki cud w hiszpańskim wydaniu, a sprzedaż

> gorsza od takiego gofna jak Bravo

Leon to jakością plastików wnętrza może konkurować co najwyżej z Pandą. sick.gif

mar00ha

Napisano

> Ale z rabatem ta cena? bo NB sport tjet + kilka dodatków w 2008 był do wyzwania za ok 64000 zl

Ja piszę o roku 2011 i o silniku diesla i automacie.

Cena Leona po rabatach ale z pakietem jakimś z którym miał "wszystko" z wypasu ok.gif

No ale te plastiki facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Leon to jakością plastików wnętrza może konkurować co najwyżej z Pandą.

> mar00ha

To z kim ma UP konkurować hehe.gif

Napisano

> Ja piszę o roku 2011 i o silniku diesla i automacie.

> Cena Leona po rabatach ale z pakietem jakimś z którym miał "wszystko" z wypasu

> No ale te plastiki

Plastiki olac, ale nie wiem czy cena która podajesz to dużo czy mało. Bo jak mało, to dlaczego się nie sprzedawał? Właściwie pytanie do kolegi doktora, który twierdzi, że rynek wie najlepiej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.