Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy zdjęciowych - BMW 535i Anglik

Featured Replies

Napisano

Witam!

Kumpel szuka mocnej beemki w benzynie, niestety większość, jakie oglądaliśmy to "nówki z Niemiec po dziadku, który jeździł do kościoła" [do tego potrzebował ponad 200KM hehe.gif] . Gość niedaleko sprzedaje anglika aukcja bmw , zresztą to też taki znajomy znajomego itd... tak że w miarę pewne auto, na pewno nie kręcony licznik (119 tysięcy mil) , wypasiona wersja, nie poobijana (może ze 2 - 3 miejsca trzeba by poprawiać) tylko trochę mi się nie chce wierzyć w koszty przeróbki, bo gość twierdzi, że w 7 - 8 tysiącach powinno się zmieścić bez problemu, co daje ok 20 tysięcy za w sumie wypasioną furę. Może ktoś ma doświadczenia z tego typu autami i się orientuje ile mogą faktycznie wynosić koszty przeróbki? Silnikowo raczej ok, nie cieknie z niego, silnik chodzi równo a na światłach raczej konkurencji nie ma dużej biglaugh.gif Martwi "nas" jedynie automatyczna skrzynia, ale z tego co się czytałem po forach to jakoś specjalnie się chyba nie psują?

Napisano

> Witam!

> Kumpel szuka mocnej beemki w benzynie, niestety większość, jakie oglądaliśmy to "nówki z Niemiec po

> dziadku, który jeździł do kościoła" [do tego potrzebował ponad 200KM ] . Gość niedaleko

> sprzedaje anglika aukcja bmw , zresztą to też taki znajomy znajomego itd... tak że w miarę

> pewne auto, na pewno nie kręcony licznik (119 tysięcy mil) , wypasiona wersja, nie poobijana

> (może ze 2 - 3 miejsca trzeba by poprawiać) tylko trochę mi się nie chce wierzyć w koszty

> przeróbki, bo gość twierdzi, że w 7 - 8 tysiącach powinno się zmieścić bez problemu, co daje

> ok 20 tysięcy za w sumie wypasioną furę. Może ktoś ma doświadczenia z tego typu autami i się

> orientuje ile mogą faktycznie wynosić koszty przeróbki? Silnikowo raczej ok, nie cieknie z

> niego, silnik chodzi równo a na światłach raczej konkurencji nie ma dużej Martwi "nas"

> jedynie automatyczna skrzynia, ale z tego co się czytałem po forach to jakoś specjalnie się

> chyba nie psują?

Na forum anglików tez piszą ze w 7 tys sie zmiescisz. Jest tam duzo tematów, poszukaj. Lista części: http://angliki.info/f72/lista-czesci-bmw-seria-5-e39-128.html

Napisano

tylko ,że was Akcyza zabije:)))))))

Pojemność silnika (cm3): 3000

18,6 % podstawy opodatkowania - dla samochodów osobowych o pojemności silnika powyżej 2.000 centymetrów sześciennych;

i w celnym nie wytłumaczysz ze to był anglik

biorą stawkę z Eurotaxu czyli akcyzy do zapłaty wyjdzie z 4 tyś

Napisano

a może nie przerabiać.

Ostatnio widziałem samochód na polskich tablicach z kiera z prawej strony.

Może już można tak rejestrować hmm.gif

Napisano

> a może nie przerabiać.

> Ostatnio widziałem samochód na polskich tablicach z kiera z prawej strony.

> Może już można tak rejestrować

Zawsze mozna bylo rejestrowac, nic w tyn temacie sie nie zmienilo. Oczywiscie dotyczy to pojazdow z data pierwszej rejestracji przed 31. grudnia 1984 roku.

Napisano

> a może nie przerabiać.

> Ostatnio widziałem samochód na polskich tablicach z kiera z prawej strony.

> Może już można tak rejestrować

Nie jeszcze nie mozna, ale bardzo mozliwe ze w najblizszej przyszlosc juz bedzie mozna.

Ja bym nie przerabial i poczekal.

Napisano

> Zawsze mozna bylo rejestrowac, nic w tyn temacie sie nie zmienilo. Oczywiscie dotyczy to pojazdow z

> data pierwszej rejestracji przed 31. grudnia 1984 roku.

No z tego co slyszalem, to wcale nie.

Bo owszem - w rozporzadzeniu o warunkach technicznych jest mowa o tym ze auto zajrejestrowane po 21 grudnia 1984 roku powinno nie miec kierownicy po prawej, ale to wcale nie za ten przepis diagnoscii oblewaja przeglad, tylko za auto zagraza bezpieczenstwu ruchu drogowego, a tam nie ma mowy o zadnym 1984 - wiec dotyczy zarowno nowych jak i starych samochodow.

Napisano

Z tego co gadalem gosciem ,ktory przeklada te auta im wiekszy motor tym wieksze problemy.

Napisano

> No z tego co slyszalem, to wcale nie.

> Bo owszem - w rozporzadzeniu o warunkach technicznych jest mowa o tym ze auto zajrejestrowane po 21

> grudnia 1984 roku powinno nie miec kierownicy po prawej, ale to wcale nie za ten przepis

> diagnoscii oblewaja przeglad, tylko za auto zagraza bezpieczenstwu ruchu drogowego, a tam nie

> ma mowy o zadnym 1984 - wiec dotyczy zarowno nowych jak i starych samochodow.

No wszystko sie zgadza przy czym ma to byc 31 a nie 21, ale rozumiem, ze to pomylka.

Napisano

A jakie masz kryterium? Marka, moc, rocznik?

Wedlug mnie po obecnej cenie jaka widnieje aukcja juz nie jest atrakcyjna.

Za mniej mozna miec mlodsze auto.

Przyklady prosto z brzegu LINK1 LINK2 LINK3 LINK4

Jezeli modele nietrafione to mozesz poszperac sam (przyklkadowo po pojemnosci silnika jezeli 3L to minimum)

Napisano

> Zawsze mozna bylo rejestrowac, nic w tyn temacie sie nie zmienilo. Oczywiscie dotyczy to pojazdow z

> data pierwszej rejestracji przed 31. grudnia 1984 roku.

bzdura - znajomy zarejestrował E24 z 88r 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bzdura - znajomy zarejestrował E24 z 88r

E Konik - mocne slowa z ta bzdura. Tak stanowi ustawa, ale to ma sie nijak do odstepstwa, ktore zapewne otrzymal twoj znajomy.

Napisano

> Witam!

> Kumpel szuka mocnej beemki w benzynie, niestety większość, jakie oglądaliśmy to "nówki z Niemiec po

> dziadku, który jeździł do kościoła" [do tego potrzebował ponad 200KM ] .

Gdybym na własne oczy nie widział C32 AMG pod domem, do którego wsiada dziadek 65+ z babcią i jakimś sierściuchem to też bym nie uwierzył że Brief mówi prawdę. Pewnie dziadek miał dość Polaków w TDI łykających go na autobahnie zlosnik.gif Oczywiście wszystko miało miejsce u naszych zachodnich sąsiadów.

Co do tematu wątku - a może lepiej poszukać jakiejś zdrowej 520i i zamiast robić przekładkę środka zrobić tylko SWAP'a na mocniejszy motor?

Napisano

> tylko ,że was Akcyza zabije:)))))))

> Pojemność silnika (cm3): 3000

> 18,6 % podstawy opodatkowania - dla samochodów osobowych o pojemności silnika powyżej 2.000

> centymetrów sześciennych;

> i w celnym nie wytłumaczysz ze to był anglik

> biorą stawkę z Eurotaxu czyli akcyzy do zapłaty wyjdzie z 4 tyś

to chyba u Ciebie

w Lublinie z automatu dodatkowo - 30 % wartości

Napisano

> to chyba u Ciebie

> w Lublinie z automatu dodatkowo - 30 % wartości

od eurotaxu -30% ? hmm.gif

Napisano

> Witam!

> dziadku, który jeździł do kościoła" [do tego potrzebował ponad 200KM ] . Gość niedaleko

> sprzedaje anglika aukcja bmw , zresztą to też taki znajomy znajomego itd... tak że w miarę

> pewne auto, na pewno nie kręcony licznik (119 tysięcy mil) , wypasiona wersja, nie poobijana

> (może ze 2 - 3 miejsca trzeba by poprawiać) tylko trochę mi się nie chce wierzyć w koszty

> przeróbki, bo gość twierdzi, że w 7 - 8 tysiącach powinno się zmieścić bez problemu, co daje

> ok 20 tysięcy za w sumie wypasioną furę. Może ktoś ma doświadczenia z tego typu autami i się

> orientuje ile mogą faktycznie wynosić koszty przeróbki? Silnikowo raczej ok, nie cieknie z

> niego, silnik chodzi równo a na światłach raczej konkurencji nie ma dużej Martwi "nas"

> jedynie automatyczna skrzynia, ale z tego co się czytałem po forach to jakoś specjalnie się

> chyba nie psują?

super kolor, nie wiem czemu ale kolory z palety BMW Individual poprostu sa dla mnie mistrzowskie ok.gifok.gifok.gif

Napisano

Gość nawet nie wie co sprzedaje. W tytule aukcji i opisie jest napisane 535i, a pod machą 3.0 rzędowa szóstka.

535i ma V8 po maska i trochę większą moc.

Napisano

> od eurotaxu -30% ?

tak

no i oczywiście dodatkowo jakiśtam procent odstępstwa

Napisano

> Dlaczego ten anglik ma przednie wycieraczki na odwrotną stronę?

Przekladaniec z europejczyka hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.