Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybieramy auto

Featured Replies

Napisano

Kryteria:

- dla emerytów robiących 2-3tys. km rocznie

- silnik mały, benzynowy i ekonomiczny

- fajnie żeby przyspieszał do 100 bliżej 10s. ale nie musi

- automatyczna klima, alufelgi, światła dzienne (najlepiej LED), bluetooth, guziczki w kierownicy do sterowania radiem itp.

- może być jakaś fajna tapicerka, ale nie musi

- fajnie gdyby miał podłokietnik

- cena do 60tys. zł

Jak na razie rządzi Kia Rio 1,4 w wersji XL z pakietem stylistycznym i czujnikami parkowania za 58490zł.

Pokażcie coś lepszego niż to. smile.gif

Napisano

> Kryteria:

> - dla emerytów robiących 2-3tys. km rocznie

Napisałbym ze Panda/Lacetti, ale zapytam powaznie - czy na takie przebiegi nie lepiej po prostu zamawiac taxi? Nie wyjdzie taniej, niz kupowac samochod za 60 tys i go utrzymywac? hmm.gif

Napisano

A Dacie Sandro czy inna Skode Fabia ni bierzesz pod uwagę ?

Wiem, ze HMC robi lepsze samochody od Daci czy innej Skody, ale piszesz ze dla Emeryta... hmm.gif

Napisano

> Kryteria:

> - dla emerytów robiących 2-3tys. km rocznie

> - silnik mały, benzynowy i ekonomiczny

> - fajnie żeby przyspieszał do 100 bliżej 10s. ale nie musi

> - automatyczna klima, alufelgi, światła dzienne (najlepiej LED), bluetooth, guziczki w kierownicy

> do sterowania radiem itp.

> - może być jakaś fajna tapicerka, ale nie musi

> - fajnie gdyby miał podłokietnik

> - cena do 60tys. zł

> Jak na razie rządzi Kia Rio 1,4 w wersji XL z pakietem stylistycznym i czujnikami parkowania za

> 58490zł.

> Pokażcie coś lepszego niż to.

Suzuki Swift w wersji Elegance ok.gif

Napisano
  • Autor

> Napisałbym ze Panda/Lacetti, ale zapytam powaznie - czy na takie przebiegi nie lepiej po prostu

> zamawiac taxi? Nie wyjdzie taniej, niz kupowac samochod za 60 tys i go utrzymywac?

Wyjdzie moze i taniej. Ale priorytetem jest zeby bylo fajnie, nie zeby jak najwięcej oszczędności w spadku zostawić.

wink.gif

Napisano

nowa turbopanda?

Napisano
  • Autor

> A Dacie Sandro czy inna Skode Fabia ni bierzesz pod uwagę ?

> Wiem, ze HMC robi lepsze samochody od Daci czy innej Skody, ale piszesz ze dla Emeryta...

Fabia moze i tak, tyle ze wychodzi drożej. W Dacii próżno szukać takiego wyposażenia.

Napisano

Nowe Aveo hb lub sedan

634624722259453352.jpg

lub

chevrolet_aveo_sedan.jpg

Napisano

> Nowe Aveo hb lub sedan

> lub

Siedziałem wczoraj w takim HB i powiem szczerze że zaskoczenie in plus ! ok.gif

Duzo miejsca z przodu ,bagaznik całkiem ,całkiem ,plastiki ok no i ciekawy design w srodku i na zewnątrz . ok.gifskromny.gif

Napisano
  • Autor

> nowa turbopanda?

Panda trochę mała. Nie chcą auta klasy Panda/Picanto. Nie chcą też kompakta. Ma być coś pomiędzy, może być z odrobiną ekstrawagancji,

np. Nissan Juke, Kia Soul itp.

Napisano
  • Autor

> Nowe Aveo hb lub sedan

> lub

Aveo niestety odpada bo ja jeżdżę Chevroletami i pomyślą że polecam tylko przez "patriotyzm".

wink.gif

Napisano

> Aveo niestety odpada bo ja jeżdżę Chevroletami i pomyślą że polecam tylko przez "patriotyzm".

Codziennie mam do czynienia z Chevroletami (z Oplami również zlosnik.gif) i powiem szczewrze, ze to bardzo fajne auto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A Swift

> Co ze Swiftem

Zobaczymy. Ale może odpaść bo za mały. Bardziej SX4 by pasował pewnie.

Bohaterowie wątku mają teraz całkiem nieźle wyposażoną Micrę. Chodzi o to, żeby nie zamienić na auto bardzo podobne.

Napisano

Opel corsa w wersji wyposażeniowej Cosmo. Ma automatyczną klime, pół skórzane fotele, komputer pokładowy i dużo dużo fajnych bajerów przydatnych na codzień.

Napisano

> Aveo niestety odpada bo ja jeżdżę Chevroletami i pomyślą że polecam tylko przez "patriotyzm".

I co z tego? Ja też jeżdżę i polecam. To chyba najlepszy wyznacznik tego co warta jest dana firma

Napisano
  • Autor

> I co z tego? Ja też jeżdżę i polecam. To chyba najlepszy wyznacznik tego co warta jest dana firma

"Jakiś Chevrolet" nie jest żadną konkurencją dla takich firm jak Nissan.

Na takie dictum nie będę już dłużej lobbował za Chevroletem. Bo i po co?

Napisano

> "Jakiś Chevrolet" nie jest żadną konkurencją dla takich firm jak Nissan.

No tak grinser006.gif Tiida wymiata wink.gif

Ale jeśli zainteresowani kupnem mają takie podejście to ja w rozmowy/doradzanie nie wchodzę. Bo i po co?

Napisano

> Zobaczymy. Ale może odpaść bo za mały. Bardziej SX4 by pasował pewnie.

> Bohaterowie wątku mają teraz całkiem nieźle wyposażoną Micrę. Chodzi o to, żeby nie zamienić na

> auto bardzo podobne.

No z ciekawych to jeszcze MiTo może hmm.gif

Napisano
  • Autor

> No tak Tiida wymiata

> Ale jeśli zainteresowani kupnem mają takie podejście to ja w rozmowy/doradzanie nie wchodzę. Bo i

> po co?

Ja nie mam wyboru bo to moi rodzice. Uprawiam więc pracę u podstaw.

crazy.gif

Napisano
  • Autor

> No z ciekawych to jeszcze MiTo może

Ciężko się będzie w cenie zmieścić. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Fiesta.

Wg konfiguratora łatwo przekroczyć 65tys. zł za tak wyposażone auto. Drogo coś u tego Forda...

crazy.gif

Napisano

Nowy Yaris. Zmieścisz się w cenie, i jeszcze zostanie na 20.GIF

Napisano

> Wg konfiguratora łatwo przekroczyć 65tys. zł za tak wyposażone auto. Drogo coś u tego Forda...

W Fordzie też są bardzo duże rabaty, tak samo w Fiacie, Renault, Citroenie i Peżo.

Edit:

Przykładowo: Fiesta "ze wszystkim" za 57.000zł itp.

alledrogo

Napisano
  • Autor

> Nowy Yaris. Zmieścisz się w cenie, i jeszcze zostanie na

Z Toyot to by Urban Cruiser pasował. Ale się w cenie nie mieści. Yaris niestety nie jest w niczym lepszy od Micry.

A my tu chcemy albo coś większego, albo jakiegoś crossovera, albo coś z jajami.

Napisano

> A my tu chcemy albo coś większego, albo jakiegoś crossovera, albo coś z jajami.

Jak KIA to może soul ?

Jak crossover, to może Yeti ?

Napisano

> Z Toyot to by Urban Cruiser pasował. Ale się w cenie nie mieści. Yaris niestety nie jest w niczym

> lepszy od Micry.

> A my tu chcemy albo coś większego, albo jakiegoś crossovera, albo coś z jajami.

Nissan Yuke

Kia Soul

Napisano

> Ciężko się będzie w cenie zmieścić.

Patrzysz w cennik czy w otomoto ? Duzo stoi na stocku.

Napisano

> Wg konfiguratora łatwo przekroczyć 65tys. zł za tak wyposażone auto. Drogo coś u tego Forda...

No coś ty - tutaj przykład - praktycznie top wypas, fajny silnik, masz telefon z bluetooth, masz climatronic, fajny kolor ok.gif

Napisano

No to może jeszcze dacia duster.

Za te pieniądze będzie jakaś dość dobrze wyposażona wersja. A dla starszych ludzi dobry jest wyższy samochód - łatwiej będzie wsiadać, czy wysiadać

Napisano

> Jeszcze z dość ciekawych jest C3 na wypasie:

> alledrogo

> Podejrzewam, że rabat może być jeszcze większy.

Fajny ! I te 95KM powinno w miarę radzić sobie z samochodem tej wielkości.

Napisano

> No coś ty - tutaj przykład - praktycznie top wypas, fajny silnik, masz telefon z bluetooth, masz

> climatronic, fajny kolor

nie rozumiem o co chodzi z tym autem. Świetna sylwetka, a wnętrze jak tania chińska wieża z początku lat 90-tych. Nie daj boże jeszcze na niebiesko się świeci... no.gif

Napisano

> Fajny ! I te 95KM powinno w miarę radzić sobie z samochodem >tej wielkości.

Nie radzi sobie no.gif

Napisano

Brac Soula 1.6. Bedzie wiekszy od rio a bedzie sie wyroznial. Wnuki z tylu beda mialy wiecej miejsca.

Napisano

> nie rozumiem o co chodzi z tym autem. Świetna sylwetka, a wnętrze jak tania chińska wieża z

> początku lat 90-tych. Nie daj boże jeszcze na niebiesko się świeci...

powiedział właściciel puga 206... wink.gif

Obecnie w swojej klasie jedno z lepszych aut - może i wnętrze typowo fordowskie, ale jeździ się nim bardzo dobrze, nie psuje się, no i jesli ktos zdecyduje sie serwisować to w ASO to można liczyć na 10 lat gwarancji.

Napisano

> Ale, że co, pod górkę nie podjedzie ?

> Jedzie jak każdy inny, a że 195KM byłoby lepsze to inna bajka.

Rycy , nie jedzie , duzo pali...

Napisano
  • Autor

> Jak KIA to może soul ?

Jest mocno brana pod uwagę. Gdyby nie fakt, że Rio daje w tej cenie więcej wypasu byłaby na pierwszym miejscu.

> Jak crossover, to może Yeti ?

Popatrzymy jak się ma do Soula. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze z dość ciekawych jest C3 na wypasie:

> alledrogo

> Podejrzewam, że rabat może być jeszcze większy.

C3 nie może być bo sąsiedzi takiego kupili. hehe.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> No coś ty - tutaj przykład - praktycznie top wypas, fajny silnik, masz telefon z bluetooth, masz

> climatronic, fajny kolor

W konfigurator patrzyłem. Ale jak realna cena jest niższa to nie tak źle. ok.gif

Napisano
  • Autor

> No to może jeszcze dacia duster.

> Za te pieniądze będzie jakaś dość dobrze wyposażona wersja. A dla starszych ludzi dobry jest wyższy

> samochód - łatwiej będzie wsiadać, czy wysiadać

Właśnie z wyposażeniem u Dacii cieniutko...

Napisano
  • Autor

> Brac Soula 1.6. Bedzie wiekszy od rio a bedzie sie wyroznial. Wnuki z tylu beda mialy wiecej

> miejsca.

Jak na razie rządzi Kia bo ma trzy auta w miarę spełniające kryteria pod jednym dachem:

- Rio

- Soul

- Venga

Napisano

> - Venga

To oczywiście subiektywne ale sprawdż pozycję za kierownica - bo dla mnie w Vendze bylo zdecydowanie najmniej wygodznie z modeli Kia...

Napisano

> Jak na razie rządzi Kia bo ma trzy auta w miarę spełniające kryteria pod jednym dachem:

> - Rio

> - Soul

> - Venga

IMO Soul wygrywa wielkoscia, pozycja za kierownica i generalnie wersja po liftingu jest bardzp przyzwoita. No i mozna miec smoka naklejonego zlosnik.gif A powaznie to kolok jakis taki kosc sloniowa +naklejki czarne + 18tki i jedziemy zlosnik.gif

Napisano

> powiedział właściciel puga 206...

> Obecnie w swojej klasie jedno z lepszych aut - może i wnętrze typowo fordowskie, ale jeździ się nim

> bardzo dobrze, nie psuje się, no i jesli ktos zdecyduje sie serwisować to w ASO to można

> liczyć na 10 lat gwarancji.

po pierwsze nie rozumiem, po co mieszasz do rozmowy wozidełko mojej żony

po drugie - nawet wnętrze 6 letniego już puga jest szczytem elegancji i smaku przy tym festynie

po trzecie - nie wypowiadałem się negatywnie o aucie i jego prowadzeniu (bo nie znam), a jedynie o designie deski. Sylwetka natomiast mi się podoba

po czwarte - moja żona jeździ takim służbowym i twierdzi przeciwnie do Ciebie - że jeździ się tym fatalnie. Fakt, że się przesiadła z Meganki, więc może to obniżenie "segmentu" jej przeszkadza.

Napisano

> IMO Soul wygrywa wielkoscia, pozycja za kierownica i generalnie wersja po liftingu jest bardzp

> przyzwoita.

Ciekawe czy poprawili wyciszenie.

Ale ja też przypnę się do głosów poparcia dla tego oryginalnego autka.

Mnie przekonuje, oprócz fajnego wizualnie projektu, silnikiem 1.6 GDI i skrzynią 6-biegową.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.