Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W202 / C280 - poproszę o opinię

Featured Replies

Napisano

Kolega ma na oku taki wynalazek. Rocznik "94 z wyposażeniem maksymalnym dla tego rocznika. Pod maską R6. Auto zadbane, bezwypadkowe, od pierwszego właściciela. Nowe zawieszenie H&R, dwa nowe komplety opon, nowy układ wydechowy... Generalnie auto robi bardzo fajne wrażenie.

Czy są jakieś typowe bolączki, które dręczą ten model? Coś na co trzeba zacząć odkładać pieniążki już w chwili zakupu?

Napisano

To auto ma już 18 lat. Może się dziać WSZYSTKO wink.gif

Napisano

> Kolega ma na oku taki wynalazek. Rocznik "94 z wyposażeniem maksymalnym dla tego rocznika. Pod

> maską R6.

Oprócz rdzy która jest wyposażeniem standardowym (patrz głównie dół i spody drzwi, zamek klapy bagażnika, dolny rant klapy bagażnika, wyciącia pod oswietlenie tablicy rejestracyjnej, spód), to ma bardzo dobry motor M104.

Spotykane mankamenty: wycieki oleju na górze, awarie przepływomierza (bujanie wolnych obrotów) i wiązki kabli wysokiego (nierówna praca na wolnych obrotach).

Przy częstym przegrzewaniu uszkodzeniu ulega uszczelka pod głowicą (częściej spotykane w M104/320).

Poza tym bardzo mało awaryjny.

Napisano
  • Autor

> To auto ma już 18 lat. Może się dziać WSZYSTKO

To auto jest w stanie lepszym, niż większość aut młodszych o połowę jakie zdarza mi się oglądać.

Dodatkowo to auto obciążone 5 osobami nadal robi 250kmh - nie licznikowe a według GPS.

Napisano
  • Autor

> Oprócz rdzy która jest wyposażeniem standardowym (patrz głównie dół i spody drzwi, zamek klapy

> bagażnika, dolny rant klapy bagażnika, wyciącia pod oswietlenie tablicy rejestracyjnej, spód),

> to ma bardzo dobry motor M104.

dzięki za konkretną informację. Zajrzymy we wskazane miejsca.

> Spotykane mankamenty: wycieki oleju na górze, awarie przepływomierza (bujanie wolnych obrotów) i

> wiązki kabli wysokiego (nierówna praca na wolnych obrotach).

Tych problemów jak na razie nie ma. Silnik suchy, chodzi jak zegarek i budzi się do życia z naprawdę miłym pomrukiem.

> Przy częstym przegrzewaniu uszkodzeniu ulega uszczelka pod głowicą (częściej spotykane w M104/320).

Auto nie było katowane - dopiero będzie smile.gif

> Poza tym bardzo mało awaryjny.

Tak też twierdzi obecny właściciel ok.gif

Napisano

Fajne auto, tylko rdza w W202 to jest masakra... wiem bo miałem...

Mechanicznie naprawdę nic się nie działo, jedynie korozja zżerała to auto w baaardzo szybkim tempie...

Więc na to głównie zwróć uwagę...

Poza tym popytaj czy wiązka silnika była już regenerowana, czy regeneracja jeszcze przed Tobą wink.gif

Pozdro

Napisano

> Fajne auto, tylko rdza w W202 to jest masakra... wiem bo miałem...

> Mechanicznie naprawdę nic się nie działo, jedynie korozja zżerała to auto w baaardzo szybkim

> tempie...

> Więc na to głównie zwróć uwagę...

> Poza tym popytaj czy wiązka silnika była już regenerowana, czy regeneracja jeszcze przed Tobą

> Pozdro

Chodzi o rozpadające się kable ?

Napisano

ja bym dobrze sprawdził spód auta z tyłu, wybitnie tam gdzie mocowane jest zawieszenie i napędy do budy. Niby wizualnie fajnie jednak pod warstwą konserwacji potrafi być "firana". Nie każdy blacharz chce się podjąć reanimacji tego.

Napisano

> Chodzi o rozpadające się kable ?

głównie ich izolację , z biegiem czasu się po prostu kruszy....

Podobny problem miałem w M111, przy czym tam tych kabli mniej... wink.gif

Napisano

chodzi Ci o tzw. "wózek" miałem robiony remont całego tylniego zawiasu z wymianą poduszek pod wózkiem włącznie... akurat w tym miejscu z rudą nie było tak tragicznie...

C - klasa, o której mówię miała na liczniku przelot 370 kkm, naprawdę sądząc po stanie plastików itp. przebieg mógł oscylować w granicach 700 kkm grinser006.gif

Napisano

jak się interesowałem tym modelem, to zaprzyjaźniony blacharz i lakiernik u którego czasem coś dłubię był posiadaczem tego auta- osobiście ze względu na rudą przestrzegał i na podstawie wlasnych doświadczeń ze swoim autem pokazywał wady i zalety wink.gif

Napisano

> samochód zakupiony. Właściciel zadowolony, przynajmniej na razie .

Daj foto smile.gif i jakiś opisik !

Napisano
  • Autor

> Daj foto i jakiś opisik !

Opis?

W202 C280 Sport z manualną skrzynią biegów. Pełna wersja wyposażenia dla tego rocznika ('94). Przebieg coś koło 320 tys km.

Dziś rano sprawdzaliśmy my go z moją Lancią - idą równo, przynajmniej do 210 kmh smile.gif

Zdjęcia będą jak właściciel jakieś zrobi i mi udostępni smile.gif

Napisano

> Opis?

> W202 C280 Sport z manualną skrzynią biegów. Pełna wersja wyposażenia dla tego rocznika ('94).

> Przebieg coś koło 320 tys km.

Zaraz ktos napisze ze auto z takim przebiegiem to zlom hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Zaraz ktos napisze ze auto z takim przebiegiem to zlom

Nawet jesli złom to całkiem szybki złom grinser006.gif

Napisano

> Opis?

> W202 C280 Sport z manualną skrzynią biegów. Pełna wersja wyposażenia dla tego rocznika ('94).

> Przebieg coś koło 320 tys km.

> Dziś rano sprawdzaliśmy my go z moją Lancią - idą równo, przynajmniej do 210 kmh

> Zdjęcia będą jak właściciel jakieś zrobi i mi udostępni

Mnie interesuje foto wnętrza. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W sensie sam mam W202 Elegance i chcę porównać.

Postaram się jutro zdobyć jakieś zdjęcia.

Napisano
  • Autor

> Zniszczone będzie w okolicy 800kkm i więcej.

Tak to tylko w Passacie B5 hehe.gif

Napisano
  • Autor

> I tylko tym z Niemiec

Konieczne od dziadka, który jeździł nim tylko w niedzielę do kościoła.

Kościół był w Lurt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.