Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu Polak potrafi: Przewóz auta na wywrotce- da się?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się, czy ktoś z was kiedyś próbował takiej kombinacji. Jest sobie wywrotka Iveco i lekkie auto (wybebeszone bmw e30), które się na niej teoretycznie mieści. Da się jakoś rozwiązać kwestię najazdów tak, żeby można było na nią bezpiecznie wjeżdżać i z niej zjeżdżać?

Napisano

kiedyś widziałem, jak na 4osiówce wieźli BMW E34. dało się. ale nie wiem jak wjechali ani, jak zjechali z tego.

Mój były szef woził ibize w kontenerze w iveco daily 35-10. wjeżdzał po rampie w jakimś zakładzie. Tak samo zjeżdzał.

Napisano

Kumepl sprzedal malca 1.2 16v klientowi z Niemiec. Ten przyjechal transitem, zaladowali go do srodka i pojechali.

Napisano

> Zastanawiam się, czy ktoś z was kiedyś próbował takiej kombinacji. Jest sobie wywrotka Iveco i

> lekkie auto (wybebeszone bmw e30), które się na niej teoretycznie mieści. Da się jakoś

> rozwiązać kwestię najazdów tak, żeby można było na nią bezpiecznie wjeżdżać i z niej zjeżdżać?

najłatwiej mieć jaką rampe, nasyp górkę, lub wjechać tą wywrotką do rowu tylnymi kołami , ułatwi to załadunek , a przy rozladunku trzeba znowu szukać odpowiedniego rowka wink.gif

Tak się woziło maszyny rolnicze na starach , jelczach.

Napisano

> kiedyś widziałem, jak na 4osiówce wieźli BMW E34. dało się. ale nie wiem jak wjechali ani, jak

> zjechali z tego.

Moze nie wjezdzali ale go wstawili?

Swego czasu czesto wozilismy ciezarowkami Żuki, tylko ze brygada wrzucala je dzwigiem rotfl.gif

Napisano

> Zastanawiam się, czy ktoś z was kiedyś próbował takiej kombinacji. Jest sobie wywrotka Iveco i

> lekkie auto (wybebeszone bmw e30), które się na niej teoretycznie mieści. Da się jakoś

> rozwiązać kwestię najazdów tak, żeby można było na nią bezpiecznie wjeżdżać i z niej zjeżdżać?

Jak spychacz gąsienicowy da się kamazem przewieźć, to i osobówkę da radę hehe.gif

Napisano

> Jak spychacz gąsienicowy da się kamazem przewieźć, to i osobówkę da radę

13 lat temu byłem świadkiem, jak pod plandekę do Żuka panowie złomiarze wrzucili kompletną budę na kołach w postaci Golfa I grinser006.gif

Co prawda, tylne koła już się nie mieściły ale jakoś dojechali na złom. wink.gif

Napisano

Mój były pracodawca do Transita z 92r o nadwoziu pełnym zapakował Suzuki Samuraja. Wjechał o własnych siłach po grubych deskach. W środku musiał przednimi kołami pokonać tylne nadkola Transita i takim sposobem przewiózł go z Olsztyna do Gdańska.

Napisano

> Kumepl sprzedal malca 1.2 16v klientowi z Niemiec. Ten przyjechal transitem, zaladowali go do

> srodka i pojechali.

A jak wjechał na pakę?

Napisano

> A jak wjechał na pakę?

Wepchneli. Maluch ciezki nie jest.

Napisano

Renault Mascott plandeka a w środku Ford Focus

Napisano
  • Autor

> Renault Mascott plandeka a w środku Ford Focus

Z rampy wjechał?

Napisano

Znajomemu pare razy pomagalem w zaladunku.

Ostatnio taba byla partyzantka:

4 letnia astra, 25000km przebiegu, uszkodzona skrzynia automat. Wypchalismy z magazynu. Podepchalismy pod lawete. Astre na holu zapielismy do Mini i mini wycialo astre na lawete.

Lawete odwracamy i dostawiamy do TIRa, Podobnie Mini na holu wyciagalo Astre na TIRa wpysk.gif

I teraz kulminacja.

Dostwcze IVECO podniesione i wydluzone i tez niejezdzace. Ta sama metoda biglaugh.gif

Na samym koncu mini wjechalismy na lawete i potem na tira.

I caly transport pojechal do Polski drive.gif

Napisano

Rok temu Czesi przywieźli malucha na pace ducato na zlot, mały wjeżdżał sobie o własnych siłach po najazdach

Napisano

> Z rampy wjechał?

albo z lawety

dziesiątkami tak auta z tirów ściągałem

Napisano

Jak 13tka(potocznie tir) nie ma powrotu to pakuje się samochody i przewozi się z UK np. do PL.

Główna sprawa to odpowiednie umocowanie ładunku, żeby się nie zniszczył. Sposoby załadunku opisali koledzy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Filmik znam i między innymi dlatego pytałem o ew. mocowanie najazdów

ja lawete z naczepą zawsze pasami spinałem grinser006.gif

Napisano

Da radę nawet Porsche Cayenne tak przewieźć zlosnik.gif

286004494-P1.jpg

post-156-1435251647763_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.