Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e46 330d do oceny z fotek

Featured Replies

Napisano

> bajki i legendy polskie.

> 2 zaprzyjaznione 330d mają na budziku pod 300 kkm i nadal na oryginalnej turbinie, bez objawów

> zużycia.

Możliwe ,

ja tylko mówie to na podstawie e39 kolegi oraz jego lektury forum 5R

Napisano

> Możliwe ,

> ja tylko mówie to na podstawie e39 kolegi oraz jego lektury forum 5R

no tak. na podstawie jednego auta kolegi (kupionego zapewne z 2 lub 3 ręki), wydawać opinię o padających "turbinach" jako typowa usterka...

Napisano

> no tak. na podstawie jednego auta kolegi (kupionego zapewne z 2 lub 3 ręki), wydawać opinię o

> padających "turbinach" jako typowa usterka...

doczytałes że to wiedza z forum 5R ???

Napisano

> doczytałes że to wiedza z forum 5R ???

wiedza powiadasz? opisująca normalną jazdę czy moze sporadzyczne przypadki zajeżdzenia turbiny, lub cofniętych przebiegów?

hmmm... raczej to drugie.

Napisano

> 2 zaprzyjaznione 330d mają na budziku pod 300 kkm i nadal na oryginalnej turbinie, bez objawów

> zużycia.

ja bym pokusił się nawet o stwierdzenie, że po 300 kkm nie ma żadnych objawów zużycia czegokolwiek! tapicerka jak nowa, zawieszenie jak nowe, wtryskiwacze i turbosprężarka jakby dopiero co opuściły fabrykę......jednak w bawarii to potrafia robić samochody ok.gif

Napisano

> , lub

> cofniętych przebiegów?

> hmmm... raczej to drugie.

Ale chyba powyższa z ogłoszenia własnie taka jest , wiec jakby dyskusja na temat smile.gif

Napisano

> ja bym pokusił się nawet o stwierdzenie, że po 300 kkm nie ma żadnych objawów zużycia czegokolwiek!

> tapicerka jak nowa, zawieszenie jak nowe, wtryskiwacze i turbosprężarka jakby dopiero co

> opuściły fabrykę......jednak w bawarii to potrafia robić samochody

Prawie jak audi - im starsze tym lepsze hehe.gif

Napisano

> ja bym pokusił się nawet o stwierdzenie, że po 300 kkm nie ma żadnych objawów zużycia czegokolwiek!

> tapicerka jak nowa, zawieszenie jak nowe, wtryskiwacze i turbosprężarka jakby dopiero co

Dlatego nie ma sensu kupować nowego BMW. Kupisz 10-cio letnie i jest jak nowe, ale za małe pieniądze i do tego zawsze możesz powiedzieć, ze masz od nowości zlosnik.gif

Napisano

nie przesadzałbym smile.gif

Napisano

> ale nikt nie powiedział że ma mieć mega dużo miejsca w środku

I nikt nie powiedział, że ma nie mieć grinser006.gif

Napisano

> Np. jakie to fajniejsze auto mozna kupic za 25 tys? Ja sie powaznie chetnie dowiem bo wlasnie sie

> zbieram do zmiany auta (pomaaaaaaaaaaaału) i wlasnie bede szukac w tej kwocie - na pierwszym

> miejscu stawiam wlasnie e46

IMO zakup E46 jest bez sensu - o wiele fajniejsze jest E39, pod każdym względem zlosnik.gif

Napisano

> IMO zakup E46 jest bez sensu - o wiele fajniejsze jest E39, pod każdym względem

ojtam ojtam. za małe smile.gif

Napisano

> ojtam ojtam. za małe

7ki nikt nie kupi bo ludzie się boją, nie wiem czego. Ale to dobrze bo ceny są dobre zlosnik.gif

Napisano

> 7ki nikt nie kupi bo ludzie się boją, nie wiem czego. Ale to dobrze bo ceny są dobre

to prawda. za tle ile dalem za e38 nie kupilbym ladnej e30 smile.gif

Napisano

> Możliwe ,

> ja tylko mówie to na podstawie e39 kolegi oraz jego lektury forum 5R

To przekaż koledze, że ma pecha a na forum szuka potwierdzenia jego przypadku...

Napisano

> Ale chyba powyższa z ogłoszenia własnie taka jest , wiec jakby dyskusja na temat

bo ja wiem. ze skóry na fotelu kierowcy wróżę ok. 200 tys przebiegu.

Napisano

> zużycia.

Bajki się biorą stąd, żę kupuje się od handlarza sprzęt ze 150 kkm na liczniku i nagle pada turbina. I zaczyna się płacz "BMW/VW/Opel to syf, turbo wytrzymuje tylko 150kkm, kieeeedyś to były auta, a teraz jednorazówki" hehe.gif A tak naprawdę auto ma przejechane 500-600 kkm smirk.gif

Napisano

> IMO zakup E46 jest bez sensu - o wiele fajniejsze jest E39, pod każdym względem

e46 vs e39 - jak dla mnie to drugie jest za duze, chce cos mniejszego od Passata kupic (w srodku i na zewnatrz).

Napisano

> szewrole epica

> nie ma finezji bawarki ale jest a)nowsza b)bezproblemowa c)daje radę d) też ma R6 pod maską

chevy odpada, bo nie ma finezji bawarki... poza tym za duze dla mnie tak serio mowiac no.gif

Napisano

> bo ja wiem. ze skóry na fotelu kierowcy wróżę ok. 200 tys przebiegu.

co jeszcze potrafisz wróżyć ?? .... Skórę bardziej niszczy wiek oraz częste wsiadanie/wysiadanie niż sam przebieg. Więc nieraz będzie tak , że po 200 tys będzie mniej zniszczona niż po 100

Napisano

> Odpowiedź: mieszkasz na zadupiu

ale jak mieszkałem w centrum robiłem ponad 30kkm rocznie rotfl.gif

Napisano

> co jeszcze potrafisz wróżyć ?? ....

wiele rzeczy. zależy co chcesz. oczywiscie metoda pomiaru w tych samych jednostkach SI co Pi Razy Oko.

ale z tego co oglądałem foteli bmw (dziesiątki), to mniej więcej definiuje przebieg tak jak napisałem.

> Skórę bardziej niszczy wiek oraz częste wsiadanie/wysiadanie

> niż sam przebieg. Więc nieraz będzie tak , że po 200 tys będzie mniej zniszczona niż po 100

odkrywcze. a przebieg zalezy od tego jak często ktoś jeździł dużo kilometrów wpysk.gif zwróć uwagę, że od wsiadania wyciera się głównie lewy boczek, . boczka nie widać, dlatego nie podaje z dokładnością do 100m przebiegu.

i zakładam że kierowca nie miał spodni z ćwiekami. za poważnie podchodzisz do sprawy. na bank natomiast auto ma więcej niż 130 tys km.

Napisano

> ale przy takim rocznym przebiegu to 330i zapewni więcej radości niż 330d o pardons, lansu

> przynajmniej zaryczeć się da, a takim klekotem to za przeproszeniem...

Dzisiaj bez "d" to nie lans. Tłinsen wytłumaczy Ci, on się zna na tych niutocośtam.

Poza tym ZTCW to akurat wybór 330i/330d to nie jest już kwestia pieniędzy (symboliczna lub żadna dopłata).

Napisano

> ale przy takim rocznym przebiegu to 330i zapewni więcej radości niż 330d o pardons, lansu

> przynajmniej zaryczeć się da, a takim klekotem to za przeproszeniem...

lansu za dużo z tego nie będzie, ale 330i w manualu daje frajdę, a 330d niezbyt.

Napisano

> lansu za dużo z tego nie będzie, ale 330i w manualu daje frajdę, a 330d niezbyt.

Co Ty gadasz. D ma niutonow na metry i tylko to się liczy, a benzyna lipa... Nie jedzie;-)

Napisano

> Co Ty gadasz. D ma niutonow na metry i tylko to się liczy, a benzyna lipa... Nie jedzie;-)

True story!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.