Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e46 330d do oceny z fotek

Featured Replies

Napisano

> 14 miesięcy temu

no i ? to cos zlego czy dobrego, ze znalazles stara aukcje ?

Napisano

> Jakieś szczególne bolączki trapią 10-letnie e46?

Takie same, jak inne stare, dziesięcioletnie zmęczone i wyeksploatowane samochody. Nawet jak w ogłoszeniu jest sama prawda, to nie warto! Nie chcieli tego kupić znajomi właściciela, nie chciał nikt z otoczenia handlarza. Ty też sobie odpuść. Nie zrobisz tym wrażenia ani pod remizą, ani pod blokiem, ani pod domkiem zlosnik.gif. Za 25 tysięcy można chyba kupić młodszy i tańszy w utrzymaniu samochód?

Napisano

> Takie same, jak inne stare, dziesięcioletnie zmęczone i wyeksploatowane samochody. Nawet jak w

> ogłoszeniu jest sama prawda, to nie warto! Nie chcieli tego kupić znajomi właściciela, nie

> chciał nikt z otoczenia handlarza. Ty też sobie odpuść. Nie zrobisz tym wrażenia ani pod

> remizą, ani pod blokiem, ani pod domkiem . Za 25 tysięcy można chyba kupić młodszy i tańszy w

> utrzymaniu samochód?

Np. jakie to fajniejsze auto mozna kupic za 25 tys? Ja sie powaznie chetnie dowiem bo wlasnie sie zbieram do zmiany auta (pomaaaaaaaaaaaału) i wlasnie bede szukac w tej kwocie - na pierwszym miejscu stawiam wlasnie e46 hmm.gif

Napisano

> Np. jakie to fajniejsze auto mozna kupic za 25 tys? Ja sie powaznie chetnie dowiem bo wlasnie sie

> zbieram do zmiany auta (pomaaaaaaaaaaaału) i wlasnie bede szukac w tej kwocie - na pierwszym

> miejscu stawiam wlasnie e46

dacie logan grinser006.gif

Napisano

> Np. jakie to fajniejsze auto mozna kupic za 25 tys?

Nie napisałem fajniejsze, tylko młodsze i tańsze w utrzymaniu! chaja.gifzlosnik.gif

Napisano

> no i ? to cos zlego czy dobrego, ze znalazles stara aukcje ?

Albo złego, albo dobrego. Na dwoje babka wróżyła:

- 14 miesięcy temu właściciel chciał auto sprzedać, ale go nie sprzedał. Być może się rozmyślił, a być może nabywcy go nie chcieli.

- 14 miesięcy temu właściciel cenił auto 33% wyżej. Być może przecenił jego wartość, a być może stan auta jest inny niż deklarowany.

- 14 miesięcy temu auto miało przebieg 120 000 km, a obecnie 130 000. Być może właściciel rzadko jeździ, a być może auto rzadko nadaje się do jazdy. Być może to już kolejny właściciel, który mało jeździ, a być może nie.

- 14 miesięcy temu auto miało przegląd ważny do października, a dzisiaj ma przegląd ważny do grudnia. Być może właściciel zapomniał, a być może nie było czym podjechać na SKP;

- 14 miesięcy temu auto było sprzedawane z oponami zimowymi używanymi jeden sezon i dzisiaj te opony nadal mają za sobą jeden sezon.

Napisano

> Albo złego, albo dobrego. Na dwoje babka wróżyła:

> - 14 miesięcy temu właściciel chciał auto sprzedać, ale go nie sprzedał. Być może się rozmyślił, a

> być może nabywcy go nie chcieli.

> - 14 miesięcy temu właściciel cenił auto 33% wyżej. Być może przecenił jego wartość, a być może

> stan auta jest inny niż deklarowany.

> - 14 miesięcy temu auto miało przebieg 120 000 km, a obecnie 130 000. Być może właściciel rzadko

> jeździ, a być może auto rzadko nadaje się do jazdy. Być może to już kolejny właściciel, który

> mało jeździ, a być może nie.

> - 14 miesięcy temu auto miało przegląd ważny do października, a dzisiaj ma przegląd ważny do

> grudnia. Być może właściciel zapomniał, a być może nie było czym podjechać na SKP;

> - 14 miesięcy temu auto było sprzedawane z oponami zimowymi używanymi jeden sezon i dzisiaj te

> opony nadal mają za sobą jeden sezon.

No tak, ale takie teorie mozna dorobic do kazdego ogloszenia ok.gif

Napisano

> Np. jakie to fajniejsze auto mozna kupic za 25 tys? Ja sie powaznie chetnie dowiem bo wlasnie sie

> zbieram do zmiany auta (pomaaaaaaaaaaaału) i wlasnie bede szukac w tej kwocie - na pierwszym

> miejscu stawiam wlasnie e46

szewrole zlosnik.gif epica

nie ma finezji bawarki ale jest a)nowsza b)bezproblemowa c)daje radę d) też ma R6 pod maską

Napisano

>. Nie zrobisz tym wrażenia ani pod

> remizą, ani pod blokiem, ani pod domkiem . Za 25 tysięcy można chyba kupić młodszy i tańszy w

> utrzymaniu samochód?

daj spokój... pewnie nie chce młodszego i tańszego w utrzymaniu skoro pyta o BMW z fajnym silnikiem.

Co mu polecisz-Pande?

aha, i jeszcze jedno, czy jeśli ktos nie chce jezdzić fiatem/lanosem/lacetti/cruzem czy innym shitem, a właśnie starszym BMW/ MB czy Golfem w tedeiku to ma od razu robić wrażenie? ogarnij sie!

Napisano

> szewrole epica

> nie ma finezji bawarki ale jest a)nowsza b)bezproblemowa c)daje radę d) też ma R6 pod maską

I to jest słuszna koncepcja grinser006.gif

poza tym e) mega dużo miejsca w środku czego bawara nie ma

Napisano

> I to jest słuszna koncepcja

> poza tym e) mega dużo miejsca w środku czego bawara nie ma

a ja osiągnąłem sukces, bo w wawie schodzę poniżej 12 l mierzone przy dystrybutorze zlosnik.gif

Napisano

> a ja osiągnąłem sukces, bo w wawie schodzę poniżej 12 l mierzone przy dystrybutorze

To ja coś popsute w nodze miałem grinser006.gif

Napisano

> Albo złego, albo dobrego. Na dwoje babka wróżyła:

[...]

> - 14 miesięcy temu auto miało przebieg 120 000 km, a obecnie 130 000. Być może właściciel rzadko

> jeździ, a być może auto rzadko nadaje się do jazdy. Być może to już kolejny właściciel, który

> mało jeździ, a być może nie.

pomijam że spunktowałeś go dość dokładnie i zapewne trafnie

chciałem nawiązać do przebiegu... nie używając auta codziennie i jeżdżąc na V-Power Racing zupełnie nieekonomiczną turbobenzyną (a nie ekonomicznym dieslem zlosnik.gif ) mam większy roczny / 14 miesięczny przebieg icon_rolleyes.gif

Napisano

> I to jest słuszna koncepcja

> poza tym e) mega dużo miejsca w środku czego bawara nie ma

ale nikt nie powiedział że ma mieć mega dużo miejsca w środku zlosnik.gifwink.gif

Napisano

> [...]

> pomijam że spunktowałeś go dość dokładnie i zapewne trafnie

> chciałem nawiązać do przebiegu... nie używając auta codziennie i jeżdżąc na V-Power Racing zupełnie

> nieekonomiczną turbobenzyną (a nie ekonomicznym dieslem ) mam większy roczny / 14 miesięczny

> przebieg

a ja dojezdzajac codziennie do pracy Lankiem robilem cos kolo 10-12 tys rocznie niewiem.gif

wiec tez sie da. Inna sprawa, ze raczej sie nie kupuje wtedy diesla zlosnik.gif

Napisano

> a ja dojezdzajac codziennie do pracy Lankiem robilem cos kolo 10-12 tys rocznie

> wiec tez sie da. Inna sprawa, ze raczej sie nie kupuje wtedy diesla

o to to grinser006.gif

Napisano

> o to to

Ale wtedy byłby cienki lans, a betkę 330 kupuje się raczej do lansu niż do jazdy po bułki.

Napisano

> [...]

> chciałem nawiązać do przebiegu... nie używając auta codziennie i jeżdżąc na V-Power Racing zupełnie

> nieekonomiczną turbobenzyną (a nie ekonomicznym dieslem ) mam większy roczny / 14 miesięczny

> przebieg

i? za to moj Logan uzywany codziennie przebieg za ostatnie 2 lata ma 10kkm

a sredni przebieg roczny od nowosci ok 10kkm

Napisano

> Ale wtedy byłby cienki lans, a betkę 330 kupuje się raczej do lansu niż do jazdy po bułki.

ale przy takim rocznym przebiegu to 330i zapewni więcej radości niż 330d zlosnik.gif o pardons, lansu grinser006.gif przynajmniej zaryczeć się da, a takim klekotem to za przeproszeniem...

Napisano

> i? za to moj Logan uzywany codziennie przebieg za ostatnie 2 lata ma 10kkm

> a sredni przebieg roczny od nowosci ok 10kkm

i kupowanie diesla przy takich przebiegach jest mało rozsadne

i tyle

Napisano

> wiec tez sie da. Inna sprawa, ze raczej sie nie kupuje wtedy diesla

nowego to moze i nie

ale uzywanego?

zreszta przy niektorych modelach podaz noPB jest tak mala i silniki tak kulawe, ze musisz diesela brac

Napisano

> i kupowanie diesla przy takich przebiegach jest mało rozsadne

> i tyle

E tam, mojego Passata TDI kupilem 2 lata temu i przez te 2 lata przejechalem na razie 13 kkm hehe.gif

Bo na codzien jezdzie sluzbowym , a swoim tylko w weekendy hehe.gif

Napisano

> E tam, mojego Passata TDI kupilem 2 lata temu i przez te 2 lata przejechalem na razie 13 kkm

> Bo na codzien jezdzie sluzbowym , a swoim tylko w weekendy

miałem TDI i jeździło mi się nim fajnie ale >30kkm rocznie... powiedz mi co jest fajnego w słuchaniu tego klekotu w aucie weekendowym grinser006.gif

do duzych przebiegów tylko diesel, ale do auta którym się mało / weekendowo jeździ diesel?? icon_eek.gif przecież byłem grzeczny icon_rolleyes.gif

Napisano

> i kupowanie diesla przy takich przebiegach jest mało rozsadne

> i tyle

uzywanego? czemu nie?

zreszta to 330d a on nie jest super ekonomiczny

zeby bylo po taniosci to trzeba brac 320d

Napisano

> miałem TDI i jeździło mi się nim fajnie ale

> do duzych przebiegów tylko diesel, ale do auta którym się mało / weekendowo jeździ diesel??

> przecież byłem grzeczny

szczerze to jasne ze bym wolal benzyne i dlatego kolejne auto bedzie z benzyna smile.gif

ale chce tylko pokazac ze z roznych powodow ludzie kupuja diesla i jezdza nimi malo , u mnie powodem jest dostep do taniego ON wink.gif jednak po przemysleniach - i tak wole silnik benzynowy kupic, nawet jak bede placil duzo wiecej, malo jezdze to mnie stac zlosnik.gif

Napisano

> uzywanego? czemu nie?

bo ewentualne awarie związane z przebiegiem mogą się okazać kosztowne, nawet jeśli cena zakupu nie jest dużo wyższa inaczej niż przy nowych

> zreszta to 330d a on nie jest super ekonomiczny

> zeby bylo po taniosci to trzeba brac 320d

no właśnie... po taniości 320 a po fajności przy takich przebiegach to raczej 330i

Napisano

> szczerze to jasne ze bym wolal benzyne i dlatego kolejne auto bedzie z benzyna

> ale chce tylko pokazac ze z roznych powodow ludzie kupuja diesla i jezdza nimi malo , u mnie

> powodem jest dostep do taniego ON jednak po przemysleniach - i tak wole silnik benzynowy

> kupic, nawet jak bede placil duzo wiecej, malo jezdze to mnie stac

żeby nie było grinser006.gif bardzo lubiłem Octę, ale imo przy małych przebiegach męczenie się z dieslem jest poprostu bez sensu icon_rolleyes.gif

Napisano

> E tam, mojego Passata TDI kupilem 2 lata temu i przez te 2 lata przejechalem na razie 13 kkm

> Bo na codzien jezdzie sluzbowym , a swoim tylko w weekendy

To i tak dużo smile.gif Mój teściu Focusem 1.8 w benzynie z roku 2002 przejechał już 30kkm zlosnik.gif Średnia = 3kkm rocznie hehe.gif Zimą stoi w garażu, a latem czasami w weekend się przejedzie na zakupy grinser006.gif

Napisano

> żeby nie było bardzo lubiłem Octę, ale imo przy małych przebiegach męczenie się z dieslem jest

> poprostu bez sensu

diesel R6/v6 nie jest meczacy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale nikt nie powiedział że ma mieć mega dużo miejsca w środku

to akurat oczywiste - ja wożę głównie powietrze, więc jej rozmiar wnętrza mnie generalnie wali. Poza tym byłbym chyba niespełna rozumu żeby twierdzić, że Epica jest lepszym autem niż e46. Tylko za te same pieniądze epicę dostaniesz od pierwszego właściciela i ze śmiesznym przebiegiem, a bawarkę od 10 turasów i przebiegiem tryliona. I jakkolwiek dobry by to był samochód, szanse na długą i bezawaryjną eksploatację mocno dążą do zera

Napisano

> diesel R6/v6 nie jest meczacy

i tak wolałbym benzynowe R6/v6 270751858-jezyk.gif

Napisano

W lutym/marcu szukałem takiego auta dla siebie właśnie z silnikiem 3,0d i można się mocno rozczarować po tym co się zastaje na miejscu oględzin samochodu. hehe.gifW skrócie,chciałem sedana z manualną skrzynią biegów z końcówki produkcji czyli 2002/03(priorytetem był model poliftowy)i po obejrzeniu ok.5-7sztuk zwątpiłem w sens poszukiwania takiego auta. zlosnik.gifŻyczę sporo wytrwałości,mnie się udało kupić w końcu upragnioną E46,ale niestety nie sedana a kombi czyli touring.Sedana nie znajdziesz w Polsce godnego uwagi z takim motorem i manulaną skrzynią nawet w budżecie w okolicach 30tys zł. Z drugiej strony płacić ponad 30tys zł za auto 10-cio i więcej letnie z wątpliwą przeszłością i niewiadomym tak naprawdę przebiegiem wydaje się być wyjątkowo nierozsądne. hehe.gifZresztą tutaj na AK by Cię zjedli gdyż z racjonalnego punktu widzenia jest to nieekonomiczne i wszyscy bez wyjątku powinni jeździć Loganami najlepiej w szarym metallicu. grinser006.gif Ja mam ten sam rocznik sprowadzoną w 2011r do Polski,ale niestety przebieg mam 100kkm większy niż ten w ogłoszeniu który na dzień dobry poprawia humor czytając podlinkowane ogłoszenie. grinser006.gifCałości obrazu dopełnia fakt,że ta z ogłoszenia jest niezłym miksem o czym nikt wcześniej z wypowiadających się tu ekspertów nie raczył wspomnieć.O ile przód wydaje się na taki jaki powinien być w tym roczniku(2002r to akurat facelifitng E46) to w tym konkretnym aucie tył jest jeszcze na starych lampach z przedliftu więc istnieje b.duże prawdopodobieństwo jakiejś przygody przodem i odmłodzeniu nieco przodu auta. zlosnik.gifok.gifSzkoda,że nie poszli za ciosem i nie wymienili tylnych lamp,zresztą VIN prawdę Ci powie. grinser006.gifMoim zdaniem ta z ogłoszenia odpada w przedbiegach.Poza tym nie kupuj diesla bo się nie przylansujesz pod remizą,a jeśli ten główny cel nie zostanie osiągnięty to nie ma co sobie zawracać głowy BMW,tym bardziej takim kebabowozem. facepalm%5B1%5D.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Jak ogólnie te motorki się sprawują?

Jełsi to ten sam motor co w e39 to turbina jest słaba stroną.

Napisano

> O taka furka:

> http://otomoto.pl/bmw-330-C24229514.html

> coś można powiedzieć?

> Jak ogólnie te motorki się sprawują?

poduszek sie nie spodziewaj

maska wpada miedzy błotniki

wiesniacka koncowka wydechu

prebieg deklarowany to ona moze i miala zlosnik.gif juz w drugim roku eksploatacji

Napisano

> nie używając auta codziennie i jeżdżąc na V-Power Racing zupełnie

> przebieg

Z tym różnie bywa. Ja jeżdżę ok. 12 kkm rocznie, a całkiem niedawno mieściłem się w 10 kkm, ale takie przebiegi nie są normą, a dziesięcioletnie auto miało już zapewne kilku właścicieli.

Napisano

> Takie same, jak inne stare, dziesięcioletnie zmęczone i wyeksploatowane samochody. Nawet jak w

> ogłoszeniu jest sama prawda, to nie warto! Nie chcieli tego kupić znajomi właściciela, nie

> chciał nikt z otoczenia handlarza. Ty też sobie odpuść. Nie zrobisz tym wrażenia ani pod

> utrzymaniu samochód?

A jaka jest definicja fajności wg. Ciebie?

Napisano
  • Autor

> ogłoszenie. Całości obrazu dopełnia fakt,że ta z ogłoszenia jest niezłym miksem o czym nikt

> wcześniej z wypowiadających się tu ekspertów nie raczył wspomnieć.O ile przód wydaje się na

> taki jaki powinien być w tym roczniku(2002r to akurat facelifitng E46) to w tym konkretnym

> aucie tył jest jeszcze na starych lampach z przedliftu więc istnieje b.duże prawdopodobieństwo

> jakiejś przygody przodem i odmłodzeniu nieco przodu auta. Szkoda,że nie poszli za ciosem i

> nie wymienili tylnych lamp,zresztą VIN prawdę Ci powie.

Dzięki, to cenna uwaga.

Rozmawiałem ze sprzedającym: auto pochodzi z Francji i jak twierdził mój rozmówca takie lampy były dawane na rynek francuski.

Czy nr VIN powie jednoznacznie czy auto jest po/przed FL ?

Napisano

> Dzięki, to cenna uwaga.

> Rozmawiałem ze sprzedającym: auto pochodzi z Francji i jak twierdził mój rozmówca takie lampy były

> dawane na rynek francuski.

> Czy nr VIN powie jednoznacznie czy auto jest po/przed FL ?

Niestety sprzedajacy twierdza nieraz rozne rzeczy, zawsze trzeba brac na to poprawke. I szczerze watpie aby byl taki wyjatek na rynek francuski. I odrazu odpuscilbym auto po takiej rozmowie.

Napisano

> Jełsi to ten sam motor co w e39 to turbina jest słaba stroną.

Co masz na myśli pisząc o jej "słabej stronie"?

Napisano

> [...]

> przebieg

Odpowiedź: mieszkasz na zadupiu zlosnik.gif

Ja poprzednim autem robiłem normalnie mniej niż 10tyś km rocznie, chyba że były lata kiedy pracowałem w dziwnych miejscach wink.gif

Napisano

> Co masz na myśli pisząc o jej "słabej stronie"?

że po około 120-150 tys km jest do wymiany.

Napisano

> że po około 120-150 tys km jest do wymiany.

Bzdura.

Tą wyższą wartość pomnóż przez dwa...

Napisano

> Bzdura.

> Tą wyższą wartość pomnóż przez dwa...

A ja was pogodze nie ma co sie napinac bo ta wartosc zalezy w duzej mierze od tego jak auto i przez kogo bylo uzytkowane wiec obie wartosci sa mozliwe do uzyskania.

Napisano

> A ja was pogodze nie ma co sie napinac bo ta wartosc zalezy w duzej mierze od tego jak auto i przez

> kogo bylo uzytkowane wiec obie wartosci sa mozliwe do uzyskania.

Oczywiście, że nie ma się co napinać ale twierdzenie, że przy normalnej eksploatacji turbo w M57 wytrzymuje 150kkm to jest wierutna bzdura.

Równie dobrze można napisać, że w TDI/TDCI turbo pada po 30kkm, bo takie przypadki też widziałem...

Napisano

> Oczywiście, że nie ma się co napinać ale twierdzenie, że przy normalnej eksploatacji turbo w M57

> wytrzymuje 150kkm to jest wierutna bzdura.

> Równie dobrze można napisać, że w TDI/TDCI turbo pada po 30kkm, bo takie przypadki też widziałem...

No niestety mistrz kierownicy potrafi. A turbo tak jak sprzeglo, jak ktos nie wie jak sie poslugiwac zabije szybko.

Napisano

> że po około 120-150 tys km jest do wymiany.

bajki i legendy polskie.

2 zaprzyjaznione 330d mają na budziku pod 300 kkm i nadal na oryginalnej turbinie, bez objawów zużycia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.