Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czysto teoretycznie - Audi S4 99'

Featured Replies

Napisano

Warto/ nie warto, są jakieś chore ceny niektórych podzespołów?

Może np. jeździł ktoś takowym?

Chodzi o silnik 2.7BT wink.gif

Napisano

Mozna zrobic na 500KM. Brac, remontowac i sie cieszyc ze sleepera.

Napisano

> Warto/ nie warto, są jakieś chore ceny niektórych podzespołów?

> Może np. jeździł ktoś takowym?

> Chodzi o silnik 2.7BT

przymierzałem się kilka aut temu. ale strasznie zajezdzone egzemplarze tylko widzialem. a ceny są zaporowe trochę nawet tych.

poza tym słabo się gazuje wink.gif

ale jak masz gest i konkret do wzięcia - brać!

Napisano

> Chodzi o silnik 2.7BT

Masz kase to brac, ciezko znalezc jak juz kolega napisal odpowiedni egzemplarz. Ale z tego co ja wiem to mniej probolemowe niz 4.2

Napisano

> Masz kase to brac, ciezko znalezc jak juz kolega napisal odpowiedni egzemplarz. Ale z tego co ja

> wiem to mniej probolemowe niz 4.2

A to Ciekawostka...

Napisano

> ciekawe jak tam te turbiny będą się sprawować i ile jeszcze pożyją

w takim aucie, to część zamienna smile.gif

Napisano

Mój znajomy miał to w 99 roku. Do dzis pamietam ze silnik ciagle dawał się we znaki - znajomy po roku sprzedał ten wynalazek. Poza tym ja miałem wtedy pontiaca który pomimo 10 KM mniej, jednego biegu mniej i napędu na przód zbierał się ze świateł lepiej niż jego Audi co mojego kolegę strasznie wkurzało wink.gif

Napisano

> Mój znajomy miał to w 99 roku. Do dzis pamietam ze silnik ciagle dawał się we znaki - znajomy po

> roku sprzedał ten wynalazek. Poza tym ja miałem wtedy pontiaca który pomimo 10 KM mniej,

> jednego biegu mniej i napędu na przód zbierał się ze świateł lepiej niż jego Audi co mojego

> kolegę strasznie wkurzało

to znaczy tylko tyle, że Twój kolega miał mocno zepsute S4, bo zdrowe, seryjne, robi setkę poniżej 6s.

Napisano

> to znaczy tylko tyle, że Twój kolega miał mocno zepsute S4, bo zdrowe, seryjne, robi setkę poniżej

> 6s.

Z manualem. Ten miał automat.

Napisano

> A to Ciekawostka...

No coz mozesz sie nie zgadzac, 2.7 lawto sie kreci a w 4.2 trzeba poszukiwac zaginionej mocy. Bo slabo u nich z seria. A silnik spory, miejsca malo to i grzebanie utrudnione.

Napisano

> No coz mozesz sie nie zgadzac, 2.7 lawto sie kreci a w 4.2 trzeba poszukiwac zaginionej mocy. Bo

> slabo u nich z seria. A silnik spory, miejsca malo to i grzebanie utrudnione.

ale piszesz o problemowości czy modzeniu?

bo modzenie to oczywista sprawa że 4.2 mniej pozwala.

2.7 jest tak samo (jeśli nie bardziej) kapryśny od 4.2. ale porównanie i tak bez sensu, bo 4.2 jest za duży i za ciężki do S4. i główna zaleta tego auta to BT które znosi sporo więcej niż seria.

Napisano

> ale piszesz o problemowości czy modzeniu?

> bo modzenie to oczywista sprawa że 4.2 mniej pozwala.

> 2.7 jest tak samo (jeśli nie bardziej) kapryśny od 4.2. ale porównanie i tak bez sensu, bo 4.2 jest

> za duży i za ciężki do S4. i główna zaleta tego auta to BT które znosi sporo więcej niż seria.

Jasne , ze oba auta ciezko kupic w przyzwoitym stanie. Stad ich awarie i problematycznosc.

Ale BT jest lepiej rozpracowany pod wzgledem mechanicznym. Stad latwiej go ogarnac co w obu przypadkach tanie nie jest.

Wiec nie jest to auto dla osob , ktore maja kase tylko na zakup, trzeba miec odlozone na doprowadzenie do odpowiedniego stanu no i utrzymanie gdzie paliwo nie jest najwazniejsze.

Napisano

Z "rolling start" to zupełnie inna sprawa - turbo mu się już kręcą - myśmy ruszyli z świateł = gaz do dechy i kto pierwszy. Poza tym mój miał dużo wiecej momentu (280 kontra 258 w Audi) + supercharger = moc miałem od razu a on musiał czekać aż mu się sprężarki rozpędza.

Napisano

Troche zmodzona S4 2,7, na standardowym "Y" + kilka gratow objezdzala IS-Fa

Napisano

Wydaje mi sie ze Ty jakis niezdecydowany jestes.... co chwile masz jakies inne pomysly zlosnik.gif powiem Ci tak S4 fajna rzecz znajomy mial i jesli dobrze pamietam to narzekal ze jedynym minusem jest haldex... s6 to juz dobra zabawa z torsenem smile.gif jesli mam podsumowac to auto wypas nawet z tym haldexem tylko balbym sie kupic bo jesli chcialbys kupic ekstra utrzymany egzemplarz to kosztowalby tyle ze napewno bys go nie kupil smile.gif a wydaje mi sie ze jak kupisz zlomka to bedzie to ogromy wor besss dna grinser006.gif

Napisano

> Wydaje mi sie ze Ty jakis niezdecydowany jestes.... co chwile masz jakies inne pomysly powiem Ci

> tak S4 fajna rzecz znajomy mial i jesli dobrze pamietam to narzekal ze jedynym minusem jest

> haldex... s6 to juz dobra zabawa z torsenem jesli mam podsumowac to auto wypas nawet z tym

> haldexem tylko balbym sie kupic bo jesli chcialbys kupic ekstra utrzymany egzemplarz to

> kosztowalby tyle ze napewno bys go nie kupil a wydaje mi sie ze jak kupisz zlomka to bedzie

> to ogromy wor besss dna

człowieku, o czym Ty piszesz. facepalm%5B1%5D.gif

w tej S4 siedzi Torsen T-2 i wzdłużnie ustawiony silnik

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi sie ze Ty jakis niezdecydowany jestes.... co chwile masz jakies inne pomysly powiem Ci

> tak S4 fajna rzecz znajomy mial i jesli dobrze pamietam to narzekal ze jedynym minusem jest

> haldex... s6 to juz dobra zabawa z torsenem jesli mam podsumowac to auto wypas nawet z tym

> haldexem tylko balbym sie kupic bo jesli chcialbys kupic ekstra utrzymany egzemplarz to

> kosztowalby tyle ze napewno bys go nie kupil a wydaje mi sie ze jak kupisz zlomka to bedzie

> to ogromy wor besss dna

Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem, a potem bezkarnie się realizuj w tym wątku grinser006.gif

Po czym szanowny kolega wnosi, że zamierzam powiedzmy "kupić" takie s4? skromny.gifgrinser006.gif

Napisano

> człowieku, o czym Ty piszesz.

> w tej S4 siedzi Torsen T-2 i wzdłużnie ustawiony silnik

przeczytaj co napisale czlowieku grinser006.gif napisalem ze jesli dobrze pamietam grinser006.gif pomylilo mi sie z s3 grinser006.gif

Napisano

> przeczytaj co napisale czlowieku napisalem ze jesli dobrze pamietam

facepalm%5B1%5D.gif

> pomylilo mi sie z s3

facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Poczytaj na racingforum.pl temat o zakupie audi S/RS. Na rynku dużo strupów, więc jak masz pewną sztukę i Cię stać to brać i się nie zastanawiać. Fajny motor który potrafi przyjąć dużo na klatę zlosnik.gif Napęd + 2.7BiT to fajne połączenie. Jakby mnie było stać to bym się nie zastanawiał zlosnik.gif

Napisano

> Chodzi o silnik 2.7BT

ciezko o ładną sztuke, ale jak sie szuka to sie znajdzie, silnik bardzo rozwojowy, przygotuj troche kasy na mocy grinser006.gif

Napisano

> Chodzi o silnik 2.7BT

Jesli Cie stac i znajdziesz dobry egzemplarz to jasne.

Napisano

ta 2 od czasu do czasu jest do sprzedania zlosnik.gif jak masz wolne 50 koła to ok.gif

Napisano

Pewnie że warto 270635636-JUMP2.gif

Z trzech egzemplarzy które znam w dwóch już motorownia się przekręciła już chociaż raz.

Trzeba sporo hajsu na na prawdę ładny zadbany egzemplarz wink.gif

Napisano

> Poza tym mój miał dużo wiecej momentu (280 kontra 258 w Audi) +

> supercharger = moc miałem od razu a on musiał czekać aż mu się sprężarki rozpędza.

Obstawiam, że piszesz o Audi A4 1,8T w wersji S-line, a tu mowa o S4, które ma w serii 400 Nm od 1800 rpm.

Napisano

> Obstawiam, że piszesz o Audi A4 1,8T w wersji S-line, a tu mowa o S4, które ma w serii 400 Nm od

> 1800 rpm.

Obstawiam, że nie wiesz co to jest S-line.

To pakiet stylistyczny zewnętrzny i pakiet wyposażenia wnętrza dostępne dopiero od modelu B6.

W B5 nie było czegoś takiego, a już napewno ta ukochana przez polskich handlarzy nazwa nie wpływa na osiągi...

Napisano

> Obstawiam, że nie wiesz co to jest S-line.

> To pakiet stylistyczny zewnętrzny i pakiet wyposażenia wnętrza dostępne dopiero od modelu B6.

> W B5 nie było czegoś takiego, a już napewno ta ukochana przez polskich handlarzy nazwa nie wpływa

> na osiągi...

Zrozumiałeś choć odrobinę treść mojej odpowiedzi Markowi?

Nie sądzę facepalm%5B1%5D.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.