Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co z tym Leonem jest nie tak?

Featured Replies

Napisano

> Czy oprócz tego, że jest podejrzanie wypucowany rzuca Wam się coś jeszcze w oczy ?

Poza podaniem 1/3 przebiegu (popatrz na fotel kierowcy od tyłu zlosnik.gif ) wygląda bardzo porządnie ok.gif

Napisano

> Miała

wydaje mi się, że w 2003 roku Leon Cupra miał ponad 200KM (210 czy 220, nie pamiętam)

Napisano

> wydaje mi się, że w 2003 roku Leon Cupra miał ponad 200KM (210 czy 220, nie pamiętam)

Jeszcze w 2005 był silnik AUQ 180.KM wink.gif

Napisano

> Jeszcze w 2005 był silnik AUQ 180.KM

oczywiście, że tak.

ale ja mam na myśli to, że Cupra chyba tylko na początku produkcji miała 180KM, później moc wzrosła. i wydaje mi się, że w 2003 Cupra nie miała 180KM?

Napisano

> Poza podaniem 1/3 przebiegu (popatrz na fotel kierowcy od tyłu ) wygląda bardzo porządnie

W jaki sposób można wyczytać z fotela, że auto ma 300kkm, bi ja tego nie widzę ?! spineyes.gif

Napisano

> Nierealny przebieg i brak vin w ogłoszeniu.

A po co vin w ogloszeniu dawac? Ja bym nie dal.

Napisano

> ... i wydaje mi się, że w 2003 Cupra nie miała 180KM?

Naprawdę miała. Może mylisz z R.

Napisano

> Naprawdę miała. Może mylisz z R.

Może tak, ale w takim razie czym różniły się 180-konne odmiany Top Sport/FR z tamtych lat od Cupry 180KM?

Napisano

> W jaki sposób można wyczytać z fotela, że auto ma 300kkm, bi ja tego nie widzę ?!

Mam fotele skórzane i przebieg blisko 200.kkm i nie ma żadnych przetarć.

Ale w accordzie grinser006.gif

Napisano

> Może tak, ale w takim razie czym różniły się 180-konne odmiany Top Sport/FR z tamtych lat od Cupry

> 180KM?

Nie wiem z jakiego rynku jest auto.

Pewnie poza mocą niczym.

W NL najbardziej popularne były Cupry 180.KM ze względów ubezpieczeniowych.

Napisano

> Nie wiem z jakiego rynku jest auto.

> Pewnie poza mocą niczym.

no ale właśnie piszę, że Top Sport/ FR miały 180KM zlosnik.gif

> W NL najbardziej popularne były Cupry 180.KM ze względów ubezpieczeniowych.

może te różnice wynikają z różnych rynków, bo u nas to co jest w tym ogłoszeniu nazywało się chyba Top Sport/ FR (w zależności od rocznika) a nie Cupra...

Napisano

> wydaje mi się, że w 2003 roku Leon Cupra miał ponad 200KM (210 czy 220, nie pamiętam)

Dokładnie to 225KM... wink.gif

Napisano

> może te różnice wynikają z różnych rynków...

Taki seat był popularny w beneluxie jako Cupra z fotelami recaro.

Możliwe że jest z niskich ziem.

Tak czy owak ma nierealnie niski przebieg wink.gif

Napisano

> Poza podaniem 1/3 przebiegu (popatrz na fotel kierowcy od tyłu ) wygląda bardzo porządnie

To raczej takie gadanie. Kolega ma FRa z 2005r 170kkm. Fotele takie same - boczki ze skóry a środek alcantara. Boczki zjechane ale najbardziej przebieg widać właśnie na alcantarze. Tu tragedii nie ma.

Napisano

> np. to, że Cupra nie miała 180KM

miała wink.gif znalezione na LeonClub.pl

danetechniczne1mbenzyna.jpg

wynika z tego że FR i Cupra miały 180KM Cupra R miała 210 - 225KM

Napisano

> miała znalezione na LeonClub.pl

> wynika z tego że FR i Cupra miały 180KM Cupra R miała 210 - 225KM

no dobra, czuję się przekonany zlosnik.gif

w takim razie czym się różniły FR od tej 180 konnej Cupry? zlosnik.gif

Napisano

> no dobra, czuję się przekonany

> w takim razie czym się różniły FR od tej 180 konnej Cupry?

wyposażeniem? wyglądem?

Napisano

Strzelam że pakiet zderzaków (FR a Cupra są zupełnie inne), fotele z napisem Cupra i coś jeszcze pewnie.

Napisano

> wyposażeniem? wyglądem?

no właśnie oglądam te foty i poza znaczkiem nie widzę różnicy... z zewnątrz zderzaki i całość takie same, w środku też widzę różnicę tylko w znaczkach.

edit - fotele chyba jednak trochę inne?

Napisano

> To raczej takie gadanie...

A czy innym jest motokącik zlosnik.gif

N i e w i e r z ę w 100.tkm w takim aucie z taki silnikiem.

Ale ja już od dawna jestem niewierzący zlosnik.gif

Napisano

Odetchneliśmy z ulgą zlosnik.gif

Głównie znaczkiem jak to już ktoś napisał.

Napisano

> A po co vin w ogloszeniu dawac? Ja bym nie dal.

Boisz się, że za pomocą internetu w dwie minuty można zweryfikować te farmazony z ogłoszenia?

Napisano

seat-leon-cupra-r-04.jpg

Cupra

img1103t.jpg

FR

Napisano

> Cupra

> FR

no właśnie tu się mylisz, bo to na górze to jest Cupra, ale R

i tutaj różnice są oczywiste.

a Cupra z ogłoszenia ma zderzaki jak FR.

Napisano

> Strzelam że pakiet zderzaków (FR a Cupra są zupełnie inne), fotele z napisem Cupra i coś jeszcze

> pewnie.

Ale wychodzi na to, że także w różnych Cuprach były różne zderzaki, bo ta z aukcji ma inne niż wersja 225KM. Kierownica też jest ciut inna...

Napisano

Hmmm zawsze myślałem że Cupra ma jeden rodzaj zderzaków.. Powalone te Leony są hehe.gif

Napisano

> a Cupra z ogłoszenia ma zderzaki jak FR.

no własnie, coś przekombinowana ta Cupra, zderzaki z FRa

Napisano

> Hmmm zawsze myślałem że Cupra ma jeden rodzaj zderzaków.. Powalone te Leony są

Z tego co wiem ma, z wyjątkiem Cupry4 która ma zderzaki z FRa hehe.gif

Napisano

> Z tego co wiem ma, z wyjątkiem Cupry4 która ma zderzaki z FRa

widziałem ostatnio taką Cuprę 4 Diesel i była właśnie ubrana w zderzaki od FR. FR wiem jak wygląda bo mój kumpel ma takową

308497_10150311575310735_1908123649_n.jpg

Napisano

> Boisz się, że za pomocą internetu w dwie minuty można zweryfikować te farmazony z ogłoszenia?

VIN podaje na zyczenie telefoniczne. W ogloszeniu nie ma potrzeby - po co komu vin jak nawet nie jest zainteresowany autem i nie zadzwoni.

Napisano

Kierownica ma nieoryginalną skórkę i wygląda na ponownie obszytą,oryginalna skóra na kierownicy jest bardziej świecąca. ok.gifCo do stanu foteli to część skórzana jest w podobnym stanie jak w moim ex-leonie tylko,ze mój miał przebieg 230kkm. grinser006.gif

Napisano

> VIN podaje na zyczenie telefoniczne. W ogloszeniu nie ma potrzeby -

A co to za praktyka? Publikacja vinu to normalna sprawa. Jest nawet specjalna rubryka na otomoto, ale widać łatwiej dorobić do tego filozofię i udawać Greka niż wyłożyć uczciwie karty na stół...

> po co komu vin jak nawet nie

> jest zainteresowany autem i nie zadzwoni.

A po co tracić czas i prosić się o vin jak można zweryfikować ogłoszenie zanim się zadzwoni?

Napisano

> A po co vin w ogloszeniu dawac? Ja bym nie dal.

Chociażby po to, żeby sprawdzić, czy ten wynalazek był serwisowany i przy jakich przebiegach. Z reguły ci, co mają coś do ukrycia tego nie robią.

Napisano

Mnie nic nie da wstawienie Vinu z Focusa.. Ostatni raz w ASO był w 2007 roku we Włoszech. Poprzedni właściciel w Polsce nie jeździł nim do ASO i ja też nie jeżdżę.. Więc w moim przypadku nie miałoby to sensu. Ale ogólnie chyba lepiej jak jest vin podany bo można sobie oszczędzić bezsensownego wyjazdu przez cały kraj (o ile ktoś chce tyle po auto jechać)

Napisano

> Mnie nic nie da wstawienie Vinu z Focusa.. Ostatni raz w ASO był w 2007 roku we Włoszech. Poprzedni

> właściciel w Polsce nie jeździł nim do ASO i ja też nie jeżdżę.. Więc w moim przypadku nie

> miałoby to sensu.

IMO miałoby jak najbardziej. Można porównać przebieg bieżący i z 2007. Jeżeli obecny byłby mniejszy to szwindel ewidentny.

Napisano

> IMO miałoby jak najbardziej. Można porównać przebieg bieżący i z 2007. Jeżeli obecny byłby mniejszy

> to szwindel ewidentny.

Mam oryginalną książkę serwisową. Fakt że jak byłby ktoś zainteresowany to chętnie udostępnię VIN.

w 2007 było lekko ponad 30kkm teraz jest 93kkm zlosnik.gif musiałbym być idiotą albo samobójcą kręcąc szafę..

Napisano

> widziałem ostatnio taką Cuprę 4 Diesel i była właśnie ubrana w zderzaki od FR. FR wiem jak wygląda

> bo mój kumpel ma takową

To leon 1.9 TDI ARL 150KM Top Sport jeżeli na klapie była literka 4 to oznacza, że jest w 4 bucie. (oczywiście haldex)

Napisano

Na klapie był emblemat Cupra4 wiec tym się sugerowałem. Za wiki anglojęzyczną :

Quote:

A range of Turbocharged Direct Injection (TDI) diesel engines was available, including a
110 kilowatts (150 PS; 148 bhp) version of Volkswagen Group's 1.9 TDI engine, originally sold as a "Cupra 4 TDI", with 4WD,

Seat Leon

Napisano

> N i e w i e r z ę w 100.tkm w takim aucie z taki silnikiem.

> Ale ja już od dawna jestem niewierzący

Ale że co, że jak wersja jest 'usportowiona' to ma robić duże przebiegi?

to co powiedzieć o moim Abarth 500 - niebawem skończy 3 lata i ma 12 tysięcy przebiegu... przy sprzedaży będę musiał dokręcić ze 100, bo nikt mi nie uwierzy? rotfl.gif

Napisano

> Ale że co, że jak wersja jest 'usportowiona' to ma robić duże przebiegi?

> to co powiedzieć o moim Abarth 500 - niebawem skończy 3 lata i ma 12 tysięcy przebiegu... przy

> sprzedaży będę musiał dokręcić ze 100, bo nikt mi nie uwierzy?

A Ci w Ferrari... To dopiero muszą mieć przebiegi... zlosnik.gif

Napisano

> Ale że co, że jak wersja jest 'usportowiona' to ma robić duże przebiegi?

> to co powiedzieć o moim Abarth 500 - niebawem skończy 3 lata i ma 12 tysięcy przebiegu... przy

> sprzedaży będę musiał dokręcić ze 100, bo nikt mi nie uwierzy?

Ty ale ja mam 4,5 roku i 82kkm grinser006.gif

Napisano

> Ty ale ja mam 4,5 roku i 82kkm

no to już jesteś blizej ideału... 18 tysięcy rocznie, a u mnie 4 tysiące rocznie... będę musiał obniżyć cenę o 30% panic.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Chociażby po to, żeby sprawdzić, czy ten wynalazek był serwisowany i przy jakich przebiegach. Z

> reguły ci, co mają coś do ukrycia tego nie robią.

Ja zadnego auta nie mam serwisowanego wiec nie podaje VINu , bo po co. Jedynie mozna porownac wersje wyposazenia ze stanem faktycznym - ale to jak mowie po rozmowie telefonicznej chetnie podam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.